Molili so za Janeza

7

vera ban malaPiše: Vera Ban

“Kot v plesu čarovnic so obletavali župnika in vaščane, da bi izvedeli  kaj več, celo pod z rožami okrašenimi balkoni so se ustavljali in  tamkajšnjim stanovalcem molili mikrofon pod nos,” je o sinočnjem velikem medijskem zanimanju zapisala Vera Ban.

Naši TV-mediji so sinoči oživeli. Notranjost cerkve v Mekinjah pri Kamniku je zažarela v vsej svoji lepoti in poduhovljenosti, govorci v mikrofon pa so naznanjali hudo uro. Priprave so potekale do potankosti natančno; naj se ve, kdo bo ZA in kdo PROTI. »Se boste udeležili maše, imate kaj proti maši za obsojenca, vas kaj moti?« Vaški župnik se je moral izjasniti, ali mar Cerkev ni ločena od države in ali se mu zdi spodobno darovati mašo za politika v zaporu. Odgovori so bili več ali manj naklonjeni  temu, da je neka gospa darovala 17 evrov za mašo. Z drugimi besedami: ali sploh smemo moliti za Janšo, lahko prestopimo prag cerkve, če vstopamo vanjo s tem namenom? Gospa, ki je sprožila ta vihar, seveda ni izdala svojega imena in priimka in to je bolelo zvedave novinarje. Kot v plesu čarovnic so obletavali župnika in vaščane, da bi izvedeli kaj več, celo pod z rožami okrašenimi balkoni so se ustavljali in tamkajšnjim stanovalcem molili mikrofon pod nos, če bi povedali kaj pregrešnega za današnji čas. Ja, take živahnosti v tem kraju najbrž že dolgo ni bilo in župnik, ki ima zagotovo rad svoje farane, lahko zapiše dogodek v cerkveni almanah.

In zaključek? V cerkvi se je pri maši za Janeza Janšo zbralo približno sto vaščanov, so poročali. Pa ceremonij še ni bilo konec. Zanimanje poročevalcev se je namreč nadaljevalo z vprašanji, ali se je maše udeležilo tudi kaj politikov in kateri so bili tam. Sledilo je razočaranje – nobeden od politikov ni prišel molit za Janeza.

Mi pa molimo. Zanj in za vse njegove, ki trpijo zaradi njegove odsotnosti, pa tudi za vse tiste kristjane, ki so prijazno vabljeni, da skupaj z nami pred Vrhovnim sodiščem prižgejo luč svobode in upanja za takojšnjo osvoboditev Janeza Janše, ki je bil tako kot Kristus po krivem obsojen.

Št. komentarjev: 7
 1. umetnik123 pravi

  Tudi to ne pomaga, ker Bog grehe odpušče, kraje in laži pa ne !!!!! Pa še nekaj : anketa o izidu volitev ; že spet imate 50 +, volitve so bile pa ravnikar.

 2. runkl pravi

  Ova maša je koštala 17€…(sednajst evrotof)…te pa taka panika. Pr nas na kmetah dobiš za toti gnar tri pice…

  No ja, jas bi rajši za toti gnar spusto po krofi osn pirof…

 3. cvili možek pravi

  Je kdo omenil nabirko?

 4. patria pravi

  Dvomim, da bi smel v savinjskem komunističnem gnezdišču, župnik imeti mašo.

 5. haapy yack pravi

  hojla
  Bi bi Patria v cerkvi na gori Oljki nad Š. ob Paki. Ta cerkev je v lasti Malteških vitezov. In kdo se upa kaj proti njim.
  hoj

 6. baubau----butec pravi

  kdaj pa je molitev pomagala..?

 7. haapy yack pravi

  hojla
  Molitev ne bo pomagala. Gre zato ali si kak župnik v Savinjsk dolin upa za JJ mašvat. Jaz pravim, da jih je kar nekaj. Sploh pa v cerkvi na gori Oljki, ki je v lasti Malteških vitezov. Njim se fučka za kake ortodoksne levičarje.
  Kolk molitev pomaga sedaj dobro vidomo v Gazi. Le kakšno molitev moljo Judje, ko so ljudi v Gazi spravil na stopnjo glinastih golobov in jim v Gazi delo dobro gre od rok.
  hoj

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen