Cerar ni zadovoljen, da bi evropskega komisarja imenovala Alenka Bratušek

4

Najverjetnejši mandatar za sestavo vlade Miro Cerar se je danes pred neformalnim sestankom pri predsedniku republike Borutu Pahorju zadržano odzval na odločitev predsednice vlade, ki opravlja tekoče posle, Alenke Bratušek, da bo imenovala evropskega komisarja.

Kot je poročal Radio Slovenija, je Cerar dejal, da ga “zelo moti”, da vse dosedanje vlade niso izdelale nekega zakonsko oprijemljivega postopka za imenovanje evropskega komisarja. “To, da o tem arbitrarno odloča vlada, ni dobro,” je dejal Cerar.

“To da se na tak način odloča, v nobenem primeru ni dobro. Upam, da bo vlada o tem, kar sem povedal, temeljito razmislila,” je še dejal najverjetnejši mandatar za sestavo vlade.

Zavzel se je, da bi državni zbor sprejel zakon, s katerim bi opredelili postopek kandidatur, da se ve, pod kakšnimi kriteriji se lahko kdo pojavi kot kandidat in pod kakšnimi kriteriji bo potekal izbor, je še poročal Radio Slovenija. (sta)

cerar_miro_ml-portret03

Miro Cerar

Št. komentarjev: 4
 1. Petrovc pravi

  Hrana za ovce!

 2. Petrovc pravi

  Ampak, če tako mora biti – pa naj bo!

 3. kulisa pravi

  Eminentni pravnik bo pa že znal to narediti?! Če ne, naj gre pa h Kučanu, saj je tudi on pravnik… A čemu toliko besed? G. Juncker je včeraj krasno odreagiral!!

 4. Star partizan pravi

  Mali palček še ni rekel svoje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen