Bogovič: Z glasom za SLS volivci ne bodo kupili mačka v žaklju

7

Volivci z glasom za SLS ne bodo kupili mačka v žaklju, pač pa bodo podprli stranko, ki si bo v prvi vrsti prizadevala za razvoj novih delovnih mest, je na današnji predvolilni konvenciji strankinih kandidatk in kandidatov severovzhodnega dela Slovenije v Mariboru med drugim dejal predsednik stranke Franc Bogovič.

“Razpoloviti moramo brezposelnost. SLS bo še naprej ostala strateški partner slovenskega gospodarstva, obrtnikov in kmetov. Poenostaviti moramo državo in prenesti pristojnosti z državne na nižje ravni ter s tem začeti reševati težave tam, kjer nastanejo,” je na konvenciji dejal Bogovič.

Po njegovem bo ključna javnomnenjska raziskava šele v nedeljo, predvolilno kampanjo pa je označil kot vročo in letnemu času primerno. Veseli ga, da nastopajo z listo izkušenih kandidatov, saj so stranka, ki ni bila ustanovljena projektno za eno poletje, pač pa so stranka z dolgoletno tradicijo ter predvsem s programom, ki lahko Slovenijo pripelje iz krize.

Ključni poudarki programa SLS so poleg ustvarjanja novih delovnih mest in poenostavitve države še nižji davki, zlasti davek z naslova dela in dohodnina za tiste z najnižjimi prejemki. Prav tako se bodo zavzemali za enakomeren regionalni razvoj, kar velja tudi za Maribor in podravsko regijo, za katero bi država morala imeti posluh.

Prvi mož SLS pričakuje izboljšanje rezultata iz zadnjih volitev, ko so dobili sedem odstotkov in s tem šest poslancev. Tudi v Mariboru si obetajo močno podporo, čeprav je bila tudi njihova stranka preko nekdanjega župana vpletena v vstajniško dogajanje pred dvema letoma. Bogovič namreč meni, da so bili prav pri tem primeru prvi, ki so začeli delati red tudi v lastnih vrstah.

“Moj prijatelj Franc Kangler je zašel v težave, do katerih smo se v stranki jasno opredelili tako, da smo mu svetovali, da izstopi iz stranke ter jo tako razbremeni težav. Ker tega sam ni naredil, smo ga takrat izključili,” je dejal Bogovič, ki še meni, da je v slovenski politiki veliko premalo politične samorefleksije.

Pravno državo je po njegovem treba spoštovati, zato v SLS ne hodijo stavkati in kričati pred sodišča in zapore, pač pa želijo, da slovensko pravosodje deluje hitro in so sodbe razglašene v pravičnem roku, je dodal Bogovič.

Predsednik SLS se je dopoldne skupaj s koroškimi kandidati z volivci družil v Slovenj Gradcu, del kandidatov iz celjske regije je med drugim obiskal Mlekarno Celeia, primorski kandidati pa so se z volivci srečali v Novi Gorici. (sta)

sls-logotip

Št. komentarjev: 7
 1. Poly pravi

  JA BOGOVIĆ NEBODO KUPILI MAČAKA V ŽAKLJU, AMPAK PODGANO!!!

 2. MEFISTO pravi

  Zakaj bi volili Bogoviča,če so pa tu SD, Solidarnost, Desus, Zavezništvo Alenke Bratušek in druge stranke apokalipse.

 3. igor pravi

  SLS, je kulturna EU sranka. Drhal, SDS-a, je napadla sodnico.

 4. MEFISTO pravi

  Igor, vsaj ti vendar dobro veš, da ima Mefisto vedno prav.

  Morda si pa hotel reči, da zgoraj našteta banda, s katero se lahko primerja Bogovičeva SLS, niso evropske stranke., čemur seveda ni mogoče oporekati.

 5. Poly pravi

  BOGOVIĆ JE TOLIKO VERODOSTOJEN KOT TISTI GORENC BUM, BUM, BUM IN TISTI MURGELSKI TEUFEL-ZLOOOČČČČIIINNNSSSKKKAAA
  PPOOOODDDGGGAAANNNAAA!!!!!!!!!

 6. Star partizan pravi

  Nebi kupili mačka v žaklju ampak Gorenca.

 7. Dušan pravi

  OD NEKDAJ JE TA STRANKA IZDAJALA SLOVENSKI NAROD. ALI MISLITE DA JE SEDAJ KAJ DRUGAČE.BOGOVIČ BI J.JANŠO UTOPIL V KAVNI ŽLIČKI VODE SAMO ČE BI LHKO.PA TAKA STRANKA.LJUDMILA NI NIČ DRUGAČNA.SVOJE K SVOJIM. OBA STA VELIKA IZDAJALSKA SRAMOTA ZA SLOVENIJO.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen