Zdravila iz slovenskih državnih rezerv za pomoč Srbiji in BiH

0

Vlada je na današnji dopisni seji odločila, da Srbiji ter Bosni in Hercegovini za pomoč po poplavah nameni zdravila iz državnih blagovnih rezerv. Sredstva v skupnem znesku 60.000 evrov – po 30.000 evrov za vsako državo – zagotavlja ministrstvo za zdravje, zdravila pa bodo dodeljena glede na izražene potrebe obeh držav.

Kot so po dopisni seji sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom), je bila ob nedavnem obisku ministra za zdravstvo BiH Rusmirja Mesihovića v Sloveniji izpostavljena tudi potreba po možni pomoči s strani pristojnih slovenskih ustanov zdravstvenemu sistemu BiH, ki je ob nedavnih poplavah utrpel veliko škodo.

Slovenska vlada je prošnjo preučila in sprejela sklep, da se zagotovijo zdravila iz državnih blagovnih rezerv za pomoč ob poplavah Srbiji ter BiH. Za izvedbo tega sklepa je zadolžen republiški zavod za blagovne rezerve v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ministrstvom za zdravje.

Vlada je zavodu za blagovne rezerve obenem naložila, da blago nadomesti najkasneje do konca leta. Sredstva za to bo zagotovilo ministrstvo za zdravje, in sicer s prerazporeditvijo pravic porabe v višini 60.000 evrov na ustrezne proračunske postavke ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo najkasneje do 30. julija. (sta)

zdravila 5443

Slika je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen