Na Brdu v Ljubljani bodo odprli novo cestno povezavo

1

Na območju ob južni ljubljanski obvoznici pri izvozu Ljubljana Center bo od danes popoldne odprta nova parkovna ureditev, na Brdu pri športnem centru Konex nova cestna povezava od Ceste na Vrhovce do Ceste na Brdo ter nato v bližini Tržaške ceste na Viču še prenovljena Cesta Dolomitskega odreda. Odprl jih bo ljubljanski župan Zoran Janković.

Gradnja nove povezovalne ceste od Ceste na Brdo do Ceste na Vrhovce s priključkom na ulico Vrhovci c. X je potekala na osnovi pogodbe, ki sta jo leta 2008 sklenila Mestna občina Ljubljana in republiški stanovanjski sklad za priključitev objektov prihodnje stanovanjske soseske Brdo (Zeleni Gaj) na omrežje javne cestne in komunalne infrastrukture, so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

V okviru omenjenega projekta je bila zgrajena nova dvopasovna cestna povezava od priključka s Cesto na Vrhovce do priključka s Cesto na Brdo z dvostranskima hodnikoma za pešce in kolesarje ter zelenicama ter dvopasovni podaljšek obstoječe ulice Vrhovci c. X kot priključek na novo zgrajeno cestno povezavo.

Za izvedbo prve faze javne prometne in komunalne infrastrukture je bila februarja 2012 sklenjena pogodba z izbranim izvajalcem Hidrotehnik, katere vrednost znaša skupaj z DDV nekaj več kot 2,7 milijona evrov, za izgradnjo druge faze pa julija lani pogodba v skupni višini nekaj več kot dva milijona evrov.

Cesta Dolomitskega odreda pa je prenovljena na odseku od Viške ceste do ceste Pod jezom. Pogodbena vrednost del je nekaj več kot 1,4 milijona evrov.

Novo parkovno ureditev na Barju so uredili v sklopu projekta Povezava mesta s Krajinskim parkom Ljubljansko barje, ki je bil zasnovan v okviru serije razstav Društva arhitektov Ljubljana Vizije so. V okviru urejanja območja so odstranili 300 ton gradbenih odpadkov, 15 ton azbestnih odpadkov ter veliko pnevmatik in drugih komunalnih odpadkov. Skupni strošek projekta je znašal približno 250.000 evrov, so sporočili z občine. (sta)

Brdo Ljubljana

Stara Cesta na Brdo v Ljubljani

Število komentarjev: 1
  1. Zlobni pravi

    Lepo urejeno.
    Čakam še povezavo z obročem pri Agrotehniki-Gruda.
    Ta bo letos, 2016

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen