Začasna vlada brez zadržkov kadruje

0

Vlada je na današnji seji imenovala predsednike in člane strokovnih svetov za izobraževanje odraslih, splošno izobraževanje ter za poklicno in strokovno izobraževanje, ker jim je potekel mandat, so sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Za predsednico 15-članskega strokovnega sveta za izobraževanje odraslih za mandatno dobo šestih let je vlada na predlog ministrstva za znanost, šolstvo in šport imenovala dosedanjo predsednico Sonjo Kump, ki ji je mandat potekel 11. aprila. Ker je na ta dan mandat potekel tudi sedmim članom strokovnega sveta, je vlada, na predlog pristojnih predlagateljev imenovala nove člane sveta.

Desetega aprila je potekel mandat tudi dosedanjemu predsedniku Janezu Mežanu in polovici članom strokovnega sveta za splošno izobraževanje, zato je vlada, na predlog pristojnih predlagateljev s 13. junijem za novega predsednika tega sveta imenovala Božidarja Oparo.

Vlada je na današnji seji razrešila še predsednika strokovnega sveta za poklicno in strokovno izobraževanje Janka Muršaka, ki je sicer pred časom nepreklicno odstopil, in na njegov položaj imenovala dosedanjega člana sveta Branka Kumra, ki ga je predlagalo ministrstvo za izobraževanje. Kumer bo opravljal funkcijo predsednika do 16. novembra 2017.

Z 19. marcem pa je potekel mandat še sedmim članom sveta za poklicno in strokovno izobraževanje, zato je vlada imenovala nove člane. (sta)

vlada

Začasna vlada RS

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen