Več pozornosti nameniti sociali!

0

Nova predsednica Socialne zbornice Slovenije (SZS) Valerija Bužan meni, da stranke premalo pozornosti namenjajo sociali. Meni, da bi v svojih programih morale predstavljati rešitve za izhod iz začaranega kroga, ko mladi ne dobijo zaposlitev, podjetja s prejetimi finančnimi spodbudami pa po njenem tudi niso učinkovita.

Stranke bi morale na tem področju pripraviti resne programe, meni Bužanova, ki je sicer direktorica Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Ig. Glede na položaj v državi je po njenem mnenju socialno področje zagotovo eno najbolj ogroženih, s tem povezana izhodišča pa so bila tudi osnova za prihodnji program zbornice.

Kot je dejala za STA, zbornica združuje izvajalce na področju socialnega varstva, po drugi strani pa skrbi tudi za kakovost storitev. Tako bo v prihodnje zbornica morala iskati ravnotežje med izvajalci in tem, da bodo uporabniki dobili to, kar potrebujejo in kar plačajo. Še aktivneje se bo zbornica zavzemala za to, da se na socialnem področju ne bodo izvajali več nobeni ukrepi za zmanjševanje sredstev.

Programsko-volilna skupščina SZS je potekala konec maja, na njej pa je zbornica dobila novo vodstvo in člane vseh organov zbornice, ki so se dokončno konstituirali prejšnji teden, ter si zastavila nov program za mandatno obdobje 2014-2018.

Kot so sporočili iz SZS, so zaradi številnih odprtih zadev, varčevalnih ukrepov na celotnem področju in predvidenega obsežnega programa reform na področju socialnega varstva novi organi takoj pričeli s svojim delovanjem. V zbornici se zavedajo, da so v času finančne in gospodarske krize v najslabšem položaju tisti, ki potrebujejo največ pomoči, zato je socialno varstvo na pomembni preizkušnji in s tem tudi povečana odgovornost zbornice. (sta)

karitas 34

Slika je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen