V nesreči vojaškega helikopterja v Avstriji umrl vojak

0

V nesreči vojaškega helikopterja na avstrijskem Tirolskem je danes umrla ena oseba, dve sta bili huje poškodovani. Umrl je 33-letni podčastnik iz Spodnje Avstrije, prav tako sta oba huje ranjena podčastnika iz Spodnje Avstrije, navedbe vojske povzema avstrijska tiskovna agencija APA. Vzrok nesreče zaenkrat ni znan.

Helikopter je strmoglavil v okviru vojaške vaje Schutz 2014 (Zaščita 2014), največje vaje avstrijske vojske, ki se v teh dneh odvija na Tirolskem in Predarlskem. V njej sodeluje 5500 vojakov. Vajo so zaradi nesreče nemudoma prekinili.

Po padcu je eden od članov posadke uspel poslati klic v sili, nakar je steklo reševanje. Nesreča se je zgodila okoli 13. ure v dolini Wattental nedaleč od Innsbrucka. Oba huje ranjena so prepeljali v bolnišnico.

Po navedbah avstrijske vojske je bil v nesrečo vpleten oborožen lažji transportni helikopter tipa Bell OH-58 kiowa. Običajno ga uporabljajo za povezovalne in opazovalne lete ter nadzor mej. Ko je strmoglavil, je letel sam in ne v skupini. (sta)

nesreca helikopter

Slika je delno simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen