V Gradcu zaradi suma povezave s teroristično združbo prijeli imama

0

V avstrijskem Gradcu so v ponedeljek zaradi suma povezave s teroristično združbo aretirali 41-letnega imama iz Čečenije. Imam naj bi sodeloval pri rekrutiranju mladih muslimanov za boje v Siriji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Imama so prijeli po dveh preiskavah v molilnicah, ki so ju izvedli konec aprila in med katerima so zasegli tudi nekaj gradiva, so danes sporočili iz avstrijskega državnega tožilstva.

Imama so pred graško sodišče pripeljali v sredo, danes pa bo preiskovani sodnik odločil o morebitni odreditvi preiskovalnega zapora, je povedal tiskovni predstavnik državnega tožilstva Hansjörg Bacher.

Imam naj bi po poročanju medijev sodeloval v nagovarjanju najmanj osmih mladih Čečenov, živečih na avstrijskem Štajerskem, naj sodelujejo v vojni v Siriji.

Štirje med njimi, ki naj bi bili povezani z vejo teroristične mreže Al Kaida v Siriji in Libanonu, Fronto al Nusra, so že umrli.

Fronto al Nusra je Varnostni svet Združenih narodov razglasil za teroristično organizacijo. S fronto naj bi bil povezan tudi Mehdi Nemmouche, ki je osumljen štirikratnega umora v bruseljskem judovskem muzeju 24. maja letos in ki so ga konec maja prijeli v Franciji. (sta)

lisice duhovnik(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen