UKC Maribor, Terme Maribor in MTC Fontana za zdravstveni turizem v skladu z evropskimi praksami

0

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, Terme Maribor in Medicinsko termalni center (MTC) Fontana iz Maribora so v tem tednu podpisali pogodbo o sodelovanju. Na tej podlagi bo mogoče zagotavljati ponudbo zdravstvenih storitev, ki so primerljive s standardi in najboljšimi praksami v Evropi, so sporočili iz UKC Maribor.

Idejni koncept sodelovanja med vsemi tremi akterji so leta 2012 zasnovali s podpisom pisma o nameri poslovno-tehničnega sodelovanja pri izvajanju sodobnih in kakovostnih medicinskih storitev ter programov na področju zdravstvenega turizma v Sloveniji. Podpis pogodbe pa podaja temelje za nadaljnje sodelovanje, so zapisali v UKC Maribor.

Kot navajajo, je UKC Maribor nosilec in izvajalec zdravstvenih storitev, ki zajemajo obravnavo bolnika od sprejema in namestitve na oddelku do pooperativne bolnišnične nege. Terme Maribor in MTC Fontana pa oblikujeta in prodajata nadstandardne turistično-zdravstvene produkte, ki zajemajo logistiko, diagnostiko, hotelske storitve, operativne posege in rehabilitacijo.

UKC Maribor in MTC Fontana sta letos tudi opravila zunanjo presojo kakovosti in varnosti zdravstvenih obravnav ter pridobila mednarodno akreditacijo, kar je pogoj za odpiranje trga bolnikom v evropskem prostoru, so še zapisali v UKC Maribor. (sta)

ukc-mb

UKC Maribor

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen