Simobil bo z omrežjem LTE pokril tri četrtine prebivalstva

1

Drugi največji slovenski mobilni operater Simobil bo v letos z omrežjem naslednje generacije mobilne telefonije LTE pokril že 75 odstotkov prebivalstva. To vključuje tudi vsa slovenska mesta, so danes sporočili iz Simobila.

Simobil z LTE-omrežjem že pokriva Ljubljano, Maribor, Bled, Brnik, Kranjsko Goro in Obalo (Koper, Portorož, Izola), pred kratkim je hiter podatkovni prenos na podlagi tehnologije LTE pripeljal tudi v Kranj in Celje.

Simobilovi uporabniki lahko LTE kmalu pričakujejo še v Novi Gorici, Novem mestu in Murski Soboti, dodatno pa se bo širilo tudi vse obstoječe lokacije, še pravijo v Simobilu, ki sicer sodi pod okrilje skupine Telekom Austria.

Dodajajo, da bodo njihove širokopasovne mobilne storitve, s hitrostjo najmanj 10 Mb/s, najkasneje do leta 2017 na voljo vsaj 95 odstotkom prebivalcev Slovenije. Ob tem bo Simobilov širokopasovni mobilni internet dostopen tudi na najmanj 225 lokacijah na ruralnih območjih povsem brez širokopasovnega omrežja, ki danes veljajo za t.i. bele lise. (sta)

lte omrezje

Število komentarjev: 1
  1. punkl pravi

    bumbar

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen