Reševanje nemškega jamarja v sklepni fazi

0

Reševanje nemškega jamarja Johanna Westhauserja, ki se je 8. junija poškodoval v jami na Bavarskem, stopa v sklepno fazo, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa. Jamar je zdaj na globini 400 metrov, v četrtek ali v petek zjutraj pa ga bodo predvidoma prinesli na površje.

52-letnega jamarja so kilometer pod zemljo v najgloblji nemški jami Riesending poškodovale skale, tako da se sam ni mogel vrniti na površje.

Reševalci so poškodovanega jamarja skozi ozke vertikalne prehode v jami nosili več dni, zdaj pa so prispeli do kraja 400 metrov pod zemljo, kjer bo nekaj časa počival, poroča dpa.

Jamar je dobil poškodbe glave in prsnega koša, njegovo zdravstveno stanje pa naj bi bilo sicer stabilno.

Pri reševanju sodelujejo jamarski reševalci iz Hrvaške in Italije. Pomoč so ponudili tudi slovenski reševalci, ki pa do zdaj v akcijo niso bili vključeni. V njej pa, kot danes poroča časnik Dnevnik, sodeluje zdravnik iz Sežane Rok Stopar.

Jama Riesending leži v nemških Alpah v bližini meje z Avstrijo. Westhauser je bil član skupine, ki je jamo v 90. letih prejšnjega stoletja odkrila, in je tudi sodeloval pri izdelavi njenega zemljevida, poroča britanski BBC. (sta)

luknja

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen