RDEČA PARANOJA ZARADI DOMOBRANSKE ZASTAVE V LA PLATI. Domoljubi so obratno – ponosni!

225

Kot je znano je včeraj pozno ponoči slovenska nogometna reprezentanca pod vodstvom selektorja Srečka Katanca na drugi tekmi kratke južnoameriške turneje v La Plati izgubila z Argentino z 0:2 (0:1).

A bolj kot rezultat je nekatere zmotila velika domobranska zastava, ki so jo slovenski domoljubi razvili na stadionu v La Plati. Danes je splet poln takšnih ali drugačnih komentarjev v zvezi s tem, jasno pa je, da zastava gre najbolj v nos rdečim slovenskim tranzičarjem (vseh njihovih bedastoč tako ali tako nima smisla navajati), ki jih pri razpihovanju sovraštva podpirajo celo mediji. Dnevnik je tako že včeraj hujskaško poročal: “Na tekmi med Argentino in Slovenijo je bilo moč na tribunah opaziti tudi slovenske navijače, ki so dan po sedemdeseti obletnici izkrcanja v Normandiji razgrnili ogromno slovensko zastavo, na kateri je bil namesto uradnega grba modri orel. S slednjim so se med drugo svetovno vojno identificirali kolaboranti nacističnega režima na slovenskem.”

Pri slovenskih domoljubih pa je bilo ravno obratno, s ponosom se spominjajo domovinske zastave, pod katero so slovenski fantje med 2. svetovno vojno branili prebivalstvo pred podivjanimi rdečimi revolucionarji, ki so na veliko plenili in pobijali. Na to temo si preberite naslednji sestavek: GRAHOVO V OGNJU GROZE. Danes spominska maša za grozljivo likvidirane s strani rdeče zvezde.

Anton Tomažič je tako na Twitterju zapisal: “Če kdo, imajo pa Argentinski Slovenci pravico do svoje izbire slovenske narodne zastave!” Vodja slovenske opozicije Janez Janša pa je retweetal tweet Gorazda Kocjana, ki je objavil posnetek tekme, na kateri se vidi razvita zastava z značilnim modrim orlom (ta je sicer zgodovinsko grb dežele Kranjske), zraven pa je bil pripis: “Lepo.”

zastava domovinskaFoto: Twitter

Št. komentarjev: 225
 1. JOJ pravi

  Meni se zdi jo nezreli, naravnost otročji oboji: tisti z rdečo zvezdo in tisti z modrim orlom, kot da je to življenjsko pomembno za preživetje brezposelnega, vse bolj obubožanega slovenskega naroda. Kot bi se nezrela mularija igrala v peskovniku. Škoda, da se nihče od njih ne ukvarja bolj z ustanavljanjem novih delovnih mest!

 2. VILIBALD pravi

  Ta zastava je RUSKA. Domoljubi!!!

 3. lino pravi

  argentinski janez razobesil sokola

 4. Filip III pravi

  Hrvaški igralec je zaradi ustaškega pozdrava dobil prepoved igranja 10 tekem in ga ne bo na SP. To si o tem misli FIFA. Domobranci in ustaši, ista reč.

 5. senca pravi

  Domobranci so branili Slovenke in Slovence pred zločinskimi komunajzarji, ki so med vojno (pa tudi po vojni) delali vse brez zakonov in kot največje zveri.

 6. sramota pravi

  “orel” ima “ščit” v obliki ležečega polmeseca in v njem hrvaško šahovnico. Kakšni “domoljubi” se lahko s tem identificirajo? Ustaški mogoče???

 7. OPOMIN pravi

  Ali je to opomnik svojcev zverinsko pobitih, da niso pozabili?

 8. klemen pravi

  To je napoved argentinskih Slovencev, da je v matični domovini čimprej potrebno izvesti lustracijo in razne Masleše in podobne komunajzarje odstraniti iz sodnih in drugih državnih funkcij.

 9. MEFISTO pravi

  LEPO!

 10. Smoter pravi

  Tudi Argentinci slovenskega porekla lahko pogledajo

  http://www.gibanje-ops.com/

 11. vile pravi

  MEFISTO pravi:
  08. 06. 2014 at 11:28

  LEPO!

  ———————
  Ni ga Uskoka, ki se mu ne bi orosilo oko ob pogledu na modrega sokola

 12. tantadrui pravi

  Res ima lahko vsak svojo zastavo in se je ne interpretira kt SLOVENSKO.
  Ker to ni bila Slovenska zastava, kakor tudi ni Sovenska če bi gor dali ZVEZDO.
  Potem pač bodo vihrale razne zastave, nekateri bodo na zastavo nalimali še TITOVO sliko.
  Za privat zadeve , ni to popolnoma nič sporno. Vsak naj ma pač kar hoče. Zaradi mene na Slovenski zastavi KLJUKAST KRIŽ z Hitlerjem. Veliko pa to pove o tistih ki to dajejo gor na zastavo.
  Vsekakor NI dobro če se bodo začele dogajat razni modeli Slovenskih zastav brez Slovenskega grba. Sploh kar se reprezentance tiče , ker to ni neka Grahovska ali Rovtarska reprezentanca, ampak reprezentanca VSEH SLOVENCEV.
  Iz tega vidika , je taka zastava POPOLNOMA NEPRIMERNA. Tudi če bi dali zvezdo ali napis TITO na njo.
  Slovenci smo združeni pod zdajšnjim grbom in uradno zastavo in ne nekih zgrešenih zgodovinskih pojmov.
  Ni to vaška nogometna tekma. In tudi niso reprezentačne tekme namenjene reklamiranju vaških simblov.
  Upam da se nogometna zveza odzove in da obsodi tako samosvoje dejanje. Državna reprezentanca je reprezentanca vseh, ne pa samo belih ali rdečih.

 13. tantadrui pravi

  Državna reprezentanca ni vaška ekipa da se reklamirajo vaški simboli in z njo neka politika.
  Kaj bomo potem videli v Kopru in Gorici na tekmah Slovensko zastavo z zvezdo ali celo TITOM z napisom ??
  malo pameti pa resnosti pa res upam da lahko pričakujemo od nogometne zveze in da obsodijo vsako tako privat reklamiranje za svojo politično agendo.
  Na vaških tekmah naj imajo pa karkoli , zaradi mene tudi kljukast križ . To več pove o njih .

 14. jumbo pravi

  Glede na skropocalo v La Plati bi bilo umno La Plato poslovenit v…

  …ZAPLATO

 15. Skeptik pravi

  klemen pravi:
  08. 06. 2014 at 11:23 To je napoved argentinskih Slovencev, da je v matični domovini čimprej potrebno izvesti lustracijo in razne Masleše in podobne komunajzarje odstraniti iz sodnih in drugih državnih funkcij.
  _____________
  A na Barbaro Brezigar si pa pozabil, je bila veliko bolj vpletena v politični sistem kot kakšen Masleša ali Fišer………

 16. mudo moreno pravi

  Prijaviti je potrebno incident FIFI. To je eklatantni primer hujskaške akcije in netenja nestrpnosti. Nadležni organi naše države bi morali uradno protestirati. Tekma je bila mednarodna!

 17. tantadrui pravi

  Pa na Janšata in njegovo druščino je tud pozabu.
  Sem takoj za lustracijo Janševe klike in Kučanove klike pa tudi Jankovičeve in še kerih demokratov.
  Najbolše da kar vse v kompletu lustriramo in zamenjamo. Speljemo sodne postopke. Samo že zdaj se jokajo pred sodišči, kaj bi se šele potem. Potem bi vsi jokali beli in redeči SKUPAJ hahahahaha

 18. IVAN OPOZICIJSKI pravi

  “Anton Tomažič je tako na Twitterju zapisal: “Če kdo, imajo pa Argentinski Slovenci pravico do svoje izbire slovenske narodne zastave!” Vodja slovenske opozicije Janez Janša pa je retweetal tweet Gorazda Kocjana, ki je objavil posnetek tekme, na kateri se vidi razvita zastava z značilnim modrim orlom, zraven pa je bil pripis: “Lepo.”

  Potem imajo prebivalci slovenije_ rusi, srbi, madžari bosanci šiptarji, afričani, bolgari, romuni indijci na proslavah mahati s svojimi zastavami?

 19. IVAN OPOZICIJSKI pravi

  http://www.rtvslo.si/sport/nogomet/sp-v-nogometu-2014/katanec-dobil-samardzica-in-rotmana/338865

  ” Stadion je bil poln, med 50 tisoč gledalci je bilo približno 2500 Slovencev. Pred začetkom so razvili slovensko zastavo z orlom na sredini. Domobranska znamenja jasno obsoja tudi predsednik NZS-ja Aleksander Čeferin. “Zagotovo nas razni politični simboli, posebej če so sporni, na tribuni ne radostijo. Si rahlo razočaran, ker slovenska zastava je samo ena in je edina, ki lahko predstavlja našo državo doma in po svetu.”

 20. bogomir pravi

  Kmalu bo ta tudi naša,nova zastava.Kmalu.

 21. PERCEP pravi

  IVAN OPOZICIJSKI pravi:
  08. 06. 2014 at 11:50
  —————————————
  -copy/copy/paste

  …Pred začetkom so razvili slovensko zastavo z orlom na sredini….
  —————————————

  NISO RAZVILI SLOVENSKE ZASTAVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 22. tantadrui pravi

  Neko privat reklamiranje ali privat interpretacija zgodovine je bila zadnjič videna na privat spomeniku v Grahovem. Danes privat zastave za neke politične agende. TO NE GRE.
  Sploh ne na državni ravni. Država ni PLATNO DA GA VSAKA ŠIVILJA REŽE. ( beri tudi vsaka politična skupina ).
  kaj to pomeni da so rdeči potem nezaželeni več na tekmah državne nogometne reprezentance.
  taka privat dejanja in politične agende treba ostro obsodit
  KER POLITIKA NIMA MESTO TAM KJER JE ŠPORT.
  Šport sam po sebi združuje kot tudi kultura, politika pa razdvaja , ker je v osnovi strankarska.
  zato politiki in privat zastavam NI MESTA športu , sploh pa ne na tekmah državne reprezentance.

 23. miro pravi

  Rdeče mravljice kmalu boste zgažene. Lustracija se bliža 100 na uro in takrat vas bo odneslo na odpad zgodovine.

 24. PIMP pravi

  tO POMENI, DA SO DOMOBRANCI ZOPET IZGUBILI? 🙂

 25. andrej pravi

  S t akšno zastavo so služili okupatorju in so odšli na smet išče zgodovine. Zastavo pošljite Janši v zapor, tam bo lahko še naprej štek GOTOVINO. Se dela, da ne ve od kod mu; mi pa vemo: naša je.
  Na pohodu pa je klerofašizem in zoper njega moramo zopet v boj. za svobodo, brez Janše in njegovih zastav.

 26. gost pravi

  Dragi Ivan , saj niso mahali znjo v Sloveniji, pač pa v svoji domovini Argentini, a ne? Drugače pa ne vem, no, v moji žlahti smo imeli enega in drugega , partizana in domobranca. Po pripovedovanju bi se težko odločil, kateri od njiju je bil večji pra ….ec. Menim,da vsekakor tisti, ki mu je bilo pobijanje v veselje še potem , ko je ostali svet že užival težko pričakovani mir.

 27. tantadrui pravi

  Ne vem zakaj nekateri živijo v oblakih neke lustracije . V nadrealističnem svetu Janeza Janše. Prvo naj sam pokaže resno voljo in sam sebe lustria z Barbaro Gorenakom in vsemi iz SDSa starimi kadri in svojo kliko, POLOŽI RAČUNE itd.
  Slovenci ne moremo živet v NAMIŠLJENEM in nadnaravnem svetu Janeza Janše.

 28. IVAN OPOZICIJSKI pravi

  dRAGI GOST, ZATO TE PA SPRAŠUJEM. aLI IMAJO TUJI PREBIVALCI SLOVENIJE PRAVICO MAHATI S VOJIMI ZASTAVAMI?

  dA ALI NE? 🙂

 29. mlin pravi

  bogomir pravi:
  08. 06. 2014 at 11:53

  Kmalu bo ta tudi naša,nova zastava.Kmalu.

  ————————————————-

  To so lahko samo pobožne sanje hrvatofilov. Naša kalvarija se je začela, ko so robinzoni v 19.stoletju začeli častiti Hrvate. France Prešeren je moral, če je hotel stati inu obstati, popraviti Zdravico in jo preimenovati po hrvaško, v Zdravljico. LJLJLJ. Sramota. Adam Bohorič je moral “poklekniti” pred Hrvatom, Ljudevitom Gajem. Krilatec Božji je postal ANGEL!!!

 30. POLIT AGITROP pravi

  Tudi s takimi akcijami se lahko angažira volilce sds…

 31. gost pravi

  Pa še to…. o njem so vedno govorili kot o junaku! Sam pa dodajam…. v katerih očeh je nekdo junak, ki je pobijal zvezane ljudi?

 32. gost pravi

  Oh dragi, kaj se razburjaš, saj že to ves čas počnejo, saj je Yu zastava tuja zastava, mar ne?

 33. lumina pravi

  Samo 500.000 nas je še ostalo, domoljubov. Vse ostalo je že v rokah prostozidarov. Potrebovali so 215 let, da so nas preparirali.

 34. Skeptik pravi

  @bogomir pravi:
  08. 06. 2014 at 11:53 Kmalu bo ta tudi naša,nova zastava.Kmalu.
  _______________
  Ti le uaj, saj upanje umre zadnje…..

 35. Bojč pravi

  Ne se ničesar bati…Incident je že prijavljen FIFI in Josephu Blatterju osebno. Ko se FIFA odzove pa naj se tisti, ki to vzpodbujajo zagovarjajo. Škoda je le, da bo kaznovana SLO reprezentanca, ki s tem nima nobene veze. Za vse tiste, ki pa mislite da so razne kolaboracionistične frakcije vseh narodov bivše SFRJ domoljubne, pa se malo vprašajte zakaj so zaprisegle okupatorju. Povratni ukrepi po koncu vojne so povsem normalni in se zgodijo ob vsaki vojni. Lepo je en partizanski general iz Hrvaške opisal, da se niso igrali klikere ampak ratovali. Če me vprašate ali je komunizem rešitev vam rečem, da ne in prav tako ni rešitev v domobranstvu ampak v sožitju vseh državljanov ne glede na poreklo in ostalih priseljencev ob medsebojnem spoštovanju verskih in osebnih običajev, ter spoštovanju zakonov in ustave RS. Ostalo sodi na smetišče zgodovine, kamor bomo prišli tudi mi prej ali slej…zatorej živite življenje v ljubezni in sreči ne pa nestrpnosti in sovraštvu.

 36. srečko pravi

  miro,

  no,tu ti dam prav. Lustracija je nujna. Z vso temeljitostjo bo treba v prihodnosti lustrirati vse kar je SDS-ovskega,vključno z razpustitvijo te verske denominacije. Gre za posnemovalce “muslimanskih bratov”,ki bi sčasoma zahtevali uvedbo šeriatskega prava pri nas.
  Jezike bi seveda rezali samo drugim…..

 37. robi pravi

  Me prav zanima če je kdo ki bi si upal to zastavo domobranske horde ki je prisegla nemški vojski izobesit v sloveniji.Ali drugače-bi si mogoče kdo upal to zastavo izobesit v nemčiji ali v franciji???Mislim da bi hitro čutil posledice!!!

 38. ogenj pravi

  Da smo Iliri, da so Hrvati Iliri, da so Dalmatinci Iliri, da so celo pleme Albancev, ki so prilezli iz Azerbajdžana…Iliri. Kje se je zgubila naša bit na podlagi skupne kulture sobivanja z drugimi, večjimi od nas – ne pa tudi starejšimi!!! Naš jezik je prastar. Samo mi imamo DVOJINO. Samo mi štejemo enako kakor Nemci(Bavarci), s katerimi smo si delili ozemlje, kulturo in vero. Rim nas je pustil živeti v nasprotju z Etruščani, s katerimi smo si delilili ozemlje, kulturo…pisavo. Vse je štimalo, dokler smo bili “pleme”. Ko pa smo hoteli postati NAROD, pa se je zalomilo. Zakaj???

 39. robi pravi

  LJUBLJANA – Glasovanja na referendumu o arhivski noveli se je do 11. ure udeležilo 78.263 volivk in volivcev, kar je 4,57 odstotka vseh volilnih upravičencev.

  Dobro vam kaže,hehehe….

 40. Miran™ pravi

  Frančki, v Argentino sta bila dva vala izseljencev.

  Prvi pretežno iz primorske, ki je šla pod fašistično Italijo leta 1922 še prej pa po Rapalski pogodbi k Italiji.

  Ta drugi je znan in se je zgodil po končani II. sv. vojni.

  Prvi val se z “domobranjerosi” nikoli ni poistovetil.
  Vedel je kaj pomeni fašizem in zakaj so morali svoja ognjišča zapustiti.

  Torej ko navajate argentinske Slovence niso fsi argentinski Slovenci domobranjerosi.

 41. srečko pravi

  Bojč,

  saj problem,kar zadeva slovenskega quislinštva pravzaprav sploh ni problem vaške populacije pri nas – pravi problem in generator tega sramotnega početja med WWII je slovenska RKC.
  Ta je inicirala,inspirirala in de facto vodila slovensko quislinštvo – kar danes preko svojih političnih eksponentov na vsak način hoče prikr-iti s pomočjo redefiniranja polpretekle zgodovine,vse od 1937 leta dalje.
  Kmečka verujoča populacija je tako bila samo žrtev zahrbtne in sramotne politike RKC. Problem je v tem,da tega dejstva še danes ti niso ugotovili in razumeli.

 42. Markus pravi

  Slava jim slovenskim domobrancem in junakom

 43. robi pravi

  Markus pravi:
  08. 06. 2014 at 12:58

  Slava jim slovenskim domobrancem in junakom

  96% SLOVENCEV se ne strinja z tabo!!!!

 44. Markus pravi

  Cas je da se kulturno locimo od nasih bratov po krvi, a sovraznikov po misljenju. Cas je da drzava ustanovi nase sole, kjer se bo ucila zgodovina, brez rdecega pedigreja, cas je da se udelezujemo drzavnih proslav, kot enakopravni drzavljani, in cas je da prekinemo kulturne stike s komunisti.cas je za novo vseljudsko in vseslovensko zavezo, v bogu, druzini in drzavi..

 45. Maša pravi

  srečko pravi:

  saj problem,kar zadeva slovenskega quislinštva pravzaprav sploh ni problem vaške populacije pri nas – pravi problem in generator tega sramotnega početja je,udbo murgelstan in njihovi predhodniki ,ki so iz Slovenije naredili največjo stalinistično klavnico in morišče. Zaradi česar si udbaši ,še sedaj oblizujejo prste in zaradi privilegejev ,ki so jih ti paraziti za tlako naložili nam in našim prednikom ! V Varšavi pa slavijo 25.letnico padca zločinskega komunizma,nas še hitro ne bo srečala pamet ??

 46. Markus pravi

  Slava domobrancem

 47. robi pravi

  Markus pravi:
  08. 06. 2014 at 13:03

  Slava domobrancem

  96% SLOVENCEV misli drugače kot ti!

 48. Markus pravi

  Treba se je samo kulturno lociti od te rdece sodrge, potem pa tudi v placevanju davkov, za njihove 20 letne poskuse foruma 21, just separated, slovenija pripada nam.

 49. Markus pravi

  Slava jim strazarjem slava

 50. robi pravi

  Nogometna zveza je razočarana nad početjem da so izobesili domobransko zastavo.In vi bedaki ste pa na to ponosni????Sram vas je lahko!V izjavi nogometne zveze piše da je slovenska zastava le ena in da je bilo to dejanje sramotilno!!!Toliko o vaši zastavi ki ni vredna da si r i t obrišem z njo….

 51. linke pravi

  smrt komunizmu

 52. cvili možek pravi

  Še bo smeha fantje!!!!!stari mefonja, kako poteka referendum ksi speljal vse pleničarje na volišče?4.7% hhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaa

 53. Matej pravi

  Pravzaprav so navijači in njihove zastave,del potrebnega vzdušja na tekmi ! Kar bolj boli, sta dve gajbi v golu naših nepremagljivih žogoborcev ? Sedaj pa kot neumni, iščejo dlako v žogi ?

 54. Vrtnica pravi

  To je strel v koleno SdS. Še tisti, ki so kolebali si bodo ob tej mednarodni šlamastiki premislili. Naj se bebasi Markus še tako trudi. Razmerje komentarjev je evidentno. Nihče, ki je kulturen in nacionalno ponosen desničar ali desničarka, tega dejanja ne bo podprl. Škoda, da jih je tako malo.

 55. cvili možek pravi

  @ linke KDAJ SE PREŠTEJEMO? Tako za kakšno anketo!!!!!!

 56. Markus pravi

  Slava borcem kristusa kralja

 57. POLIT AGITROP pravi

  4 % do 11 ure…

  tragikomično

 58. abrakadabra pravi

  Ponosen sem nad prikazano zastavo. Na “uradni” zastavi pokazan Triglav je zmazek iz komunističnih časov!
  V tem smislu, naprej Slovenci!

 59. abrakadabra pravi

  @linke, še nekaj si pozabil:
  smrt komunizmu – svobodo narodu!

 60. miha pravi

  Lepo!
  Enkrat bomo docakali, da bo zastava s pravim grbom Koroskega Panterja ali Kranskega Orla tudi edina uradna zastava.

 61. kira je pej to mona? pravi

  abrakadabra pravi:
  08. 06. 2014 at 13:43

  Ponosen sem nad prikazano zastavo. Na “uradni” zastavi pokazan Triglav je zmazek iz komunističnih časov!
  V tem smislu, naprej Slovenci!

  Simbol triglav je prisoten že pri starih slovanih, davno pred prihodom pedofilov rkc sekte..

  Daj napravi nam veselje in pričaraj si trohico pameti.

 62. abrakadabra pravi

  Lahko samo ponovimo: dol s tem komunističnim zmazkom, kjer je Triglav na slovenski zastavi.
  Ne vem kaj bi rekli Nemci, če bi nekdo na njihovo zastavo namalal Zugspitze. Bila bi narodna vstaja. Naši komunistki pa še vedno bebajo.

 63. kira je pej to mona? pravi

  Miha, kdo ste to vi?

  mogoče sekta Pravljičarjev?

 64. zvone pravi

  Argentinski Slovenci so cvet in ponos Slovenije, pravi domoljubi. Tudi četrta generacija, osnovnošolčki še govorijo slovensko. Zelo jih spoštujem.

 65. abrakadabra pravi

  @kira, in ti to veš iz prve roke. Si bil prisoten pri “starih Slovanih”. Mi lahko poveš, kako “stari” so bili?
  Nehaj bruhati bedastih laži.

 66. abrakadabra pravi

  Rdeči beboti so čisto pogoreli. Zdaj bomo obešali samo še zastavo z orlom!

 67. dzi nu nje ja pravi

  Smrt udbo-anševizmu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 68. zvone pravi

  Smrt komunistom, njihovim potomcem in naslednikom.

 69. kira je pej to mona? pravi

  abrakadabra pravi:
  08. 06. 2014 at 13:52

  @kira, in ti to veš iz prve roke. Si bil prisoten pri “starih Slovanih”. Mi lahko poveš, kako “stari” so bili?
  Nehaj bruhati bedastih laži.

  recimo: http://www.hervardi.com/triglav.php

  mala kapljica v morje o pomenu triglava v staroslovanski mitologiji.
  Ti kot zavedni slovenec bi pa moral poznati staroslovansko mitologijo

 70. tantadrui pravi

  @ Markus pravi:
  Slava borcem kristusa kralja
  ———————————————————-
  EJ, NE MEŠAJ KRISTUSA v zmedene satanove laži in delitve
  Ti že nisi borec Kristusa Kralja, če ne bi zaupal vanj in bil ponižen.

 71. kira je pej to mona? pravi

  zvone pravi:
  08. 06. 2014 at 13:57

  Smrt komunistom, njihovim potomcem in naslednikom

  Kaj se tako pisanje spodobi za kristjana? A te tako učijo v cerkvi?

 72. tajkuni z doba pravi

  Glupi potomci belogardistov in simpatizerjev sds luzerji svetovne vojne in taki kalimeroti kot njihov jajeglavi firer janezek ki se odpravlja na dob

 73. zvone pravi

  Kira, zgledujem se po vaših blogih in vaši rdeči “etiki”.

 74. abrakadabra pravi

  @tajkuni z doba naj kar ostanejo v Dobu. Mi pa bomo medtem razvili ponosno slovensko zastavo z orlom.

 75. abrakadabra pravi

  @kira je menda član vrtničarskega krožka “hervardi”. Njihov nivo pa se pojavlja iz njegove tipkovnice.

 76. dzi nu nje ja pravi

  To so gotovo organizirali udbo-anševiki.
  Dol z UDBO-ANŠEVIZMOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 77. dzi nu nje ja pravi

  kakšni domoljubi neki.To je smrad.

 78. abrakadabra pravi

  Pa v kralja Samota in sedem palčkov veruje kira tudi.

 79. zvone pravi

  Tajkun z doba, bolj glupih, zločinskih, lačnivih, zahrbtnih bitij kot ste vi komunisti v vesolju ni. Toliko gorja kot ste ustvarili vi z vašimi teorijami ni bilo
  storjeno v vsej zgodovini vesolja. Bankrotirali ste celotno vzhodno Evropo,
  da ne govorim o zločinih nad človeštvom. Gnide rdeče pokvarjene.

 80. Markus pravi

  Sedaj pa pa se bom odpravil PROTI mestu

 81. Markus pravi

  Zivel kristus kralj

 82. kira je pej to mona? pravi

  abrakadabra pravi:
  08. 06. 2014 at 14:06

  @tajkuni z doba naj kar ostanejo v Dobu. Mi pa bomo medtem razvili ponosno slovensko zastavo z orlom.

  A VI predstavljate teh 4 % do enajste ure? A to ste vi?

  🙂 https://www.youtube.com/watch?v=szWKICHqyEk

 83. Politik pravi

  Lepo je videti slovensko zastavo s slovenskim grbom kranjskega orla!

  Na levici pač ne morete biti ponosni na nič, ker ste in še vedno prisegate izključno na tuje simbolje, slovenski za vas očitno niso veliko vredni.

  Kako lahko nekdo prisega na rdečo zvezdo, pod katero je bil napaden slovenski narod, pod katero se je streljalo nedolžne ljudi v smrt, kako???

  Vprašajte recimo vaščane Bizovika pri LJ kaj za njih pomeni rdeča zvezda in kaj njim pomeni slovensko partizanstvo. Odgovori bi vas presenetili.

 84. ulbricht pravi

  Omejenec abrakadabra pravi:
  ——————————–

  Ne vem kaj bi rekli Nemci, če bi nekdo na njihovo zastavo namalal Zugspitze. Bila bi narodna vstaja.
  ———————————
  Recimo da predpostavim, da bebasti abrakadabra ve, da so bili prebivalci bivše NDR – Nemci. Njihova zastava se seveda ni imela dičiti s Zugspitze. Goro si namreč delijo Tirolci in Bavarci. Prusi in Saksi pa so stojično gledali na svoji zastavi v žitno klasje objeto ŠESTILO in kladivo. Celih 45 let! Nisem zasledil, da je za padec berlinskega zidu bila povod njihova zastava.

 85. abrakadabra pravi

  Rdeče gnide, dost vas imam, tudi jaz grem.

 86. Markus pravi

  Nimam prevec rad katoliskih komunistov, imam pa rad sprej PROTI

 87. cvili možek pravi

  KAJ NA TO POREČE RESNICOLJUBEN BIVŠI KOMUNIST IN BIVŠI PALICAj dr.vinko gorenak?

 88. Politik pravi

  Slovenska zastav je slovenski nacionalni simbol, prav tako je to tudi kranjski orel. Kipim od domoljubja ko ju zagledam.

  Sicer pa bila najlepša slovenska zastava z grbom karantanskega panterja, ki bi končno lahko bila zastava na katero bi blahko bili izjemno ponosni.

 89. kira je pej to mona? pravi

  Markus pravi:
  08. 06. 2014 at 14:10

  Sedaj pa pa se bom odpravil PROTI mestu

  Jst pej malo proti Cerknemu, obiskat domačijo Franceta Bevka v ZAKOJCI, pol še čevapćiće in čebulo…

 90. dzi nu nje ja pravi

  A to pomeni,da je danes konec z udbo-anševizmom?

 91. abrakadabra pravi

  @ulbricht, preden grem na popoldanski počitek samo toliko: ne bom te učil o zgodovini nemške demokratične republike, ker jo ZELO dobro poznam. Zato tudi ti ne poskušaj meni nekaj nakladati, kar je brez vsake osnove. Povest o Tirolcih in Bavarcih pa kdaj kasneje. Slučajno sem 35 prekrasnih let preživel na Bavarskem, in njihovo historijo tudi dodobra poznam.

 92. demokrat1953 pravi

  Mislim, da to ni OK. Seveda je še huje,če na državni proslavi ( v Stožicah ) vihra boljševistična zastava,ki je bila hkrati zastava sovražne Jugovojske!!
  Na proslavi pa je prisoten celoten državni vrh,ki mimogrede veselo prepeva komunistične pesmi

 93. Krščen pravi

  Fuzbal je tud postal kur.bari.ja. Katanec, kaj ti praviš?

 94. dzi nu nje ja pravi

  Alora,ma kej so bili domobranci kot zmagovita vojska povabljeni v Normandijo?

 95. Markus pravi

  Ponos slovenije je dedino protikomunisticni tabor, fantje ki so rekli uprl se bom, zivel kristus kralj

 96. kira je pej to mona? pravi

  dzi nu nje ja pravi:
  08. 06. 2014 at 14:23

  Alora,ma kej so bili domobranci kot zmagovita vojska povabljeni v Normandijo?

  Ne, oni so bili povabljeni v Argentino.Tam je bila proslava za poražence. In tako so včeraj proslavljali 🙂

 97. Politik pravi

  Pa kako lahko nekateri trdite, da se je komunistična oblast borila za slovenstvo, ko pa mu je vendarle bila tako zelo sovražna! Pod komunizmom nismo živeli slovenske nacionalnosti in to kljub temu, da levičarji ne izpustite prilike, ko ne bi omenjali prisega Nemčiji. Pa kako lahko nekdo trdi nekaj takega, ko vendarle vemo, kdo in zakaj je bil proti slovenski državnosti, torej proti slovenskemu narodu?

 98. Politik pravi

  Še najbolj slovensko zavedni so ravno argentinski Slovenci ki s ponosom pojejo slovnesko narodno pesem. Nekaj takega počne tudi slovenska desnica, ampak žal bolj neuspešno. Ker smo toliko časa živeli anacionalno, v smrdljivi čefurski jugi, da sploh ne vemo več kaj je to narodna zavest. Po zaslugi naših osvoboditeljev seveda.

 99. watrburg pravi

  Kdor je tepec je tepec. Abrakadabra je živel pri Bavarcih. To naj bi bil celo argument, da pozna njih zgodovino. Govora pa je o simbolu na nemški zastavi. No, moram mu prišepnit, da je Zugspitze bil tam celo pred Bavarci, samo takšnega imena ni nosil. Kolikor pa se je lahko kak Prus iz Schwedta na Odri ali Rostocka, poistovetil z gorsko rtino v Alpah, pa prepuščam…domišljiji abrakadabre.

 100. kira je pej to mona? pravi

  Kaj pa je zate narodna zavest politik?
  A je to narodna zavest da 3/4 desnih forumašev piše na forum z znanjem slovenščine 3 letnega otroka? A je narodna zavest sovražnost do tujcev?

 101. dzi nu nje ja pravi

  Ti,ki so to kar so storili,
  (po ukazu trajnožarečega desnega-komunista IJJ-a),niso domoljubi to je smrad.
  Dol z udbo-anševizmom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 102. zvone pravi

  ADMIN, KJE JE MOJ BLOG?

 103. dzi nu nje ja pravi

  Volilna baza trajnožarečega desnega-komunista IJJ-a so-je v večini pijančki s petimi ali šestimi razredi osnovne šole,ki se potem,ko prihaja s sodišča obešajo po njemu.Ampak glas je pa le glas.
  TO JE DRHAL,SODRGA….
  Dol z udbo-anševizmom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 104. admin pravi

  zvone pravi:
  08. 06. 2014 at 14:44

  ADMIN, KJE JE MOJ BLOG?

  ————————————–
  @zvone, ne vem. Lahko prilepiš link, da preverim?

 105. Baubau pravi

  Kar se je dogajalo v Stožicah, ko so mahali s komunističnimi simboli in peli komunistične pesmi je videl celi svet. A vi bedaki rdeči mislite, da moramo Slovenci vse to mirno požreti?

 106. izgubljen komunist pravi

  LEPO –
  ZAKAJ bo jo skrivali.
  1000 x smo že bili POSILJENI od KRVAVE ZVEZDE, naj PLAPOLA ŠE TA.

 107. dzi nu nje ja pravi

  Nogometaši,seveda,če je vodstvo reprezentance to sramoto na tribunah videlo ne bi smeli tekme,včeraj niti začeti.
  Dol z udbo-anševizmom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 108. cvili možek pravi

  Je že, kdo zbudil PLASTIČNO?

 109. Eden Manj pravi

  ha ha ha Eden od 571 od včeraj manj. ha ha ha Konec z rdečo satanovo zvezdo. ha ha h a

 110. tantadrui pravi

  Če je domobranska zastava v ZA PLATI,potem je naj uporabljajo za svoje vaške veselice. Državna reprezentanca pa ni vaška ekipa in Srečko katanec ne vaški selektor.
  Janez pravi da tranzicija še ni uspela.
  Ma ne Janez motiš se, nam še ni uspela niti tranzicija izpod fašizma in nacizma. Najprej moramo to tranzicijo speljat, da pridemo potem do komunistične tranzicije ker še niste vsi lustrrani in ni bila speljana.

 111. tantadrui pravi

  @ Markus
  Katoliški komunisti ne obstojajo /mo. Pa ne zlorabljaj Jezusa Kristusa za neke politične agende. On je zveličar VSEH LJUDI in ne zveličar SDSa.
  Če se greš politike se pojdi politike , brez zlorabe ponižnega Boga in Njegovega Sina.

 112. tantadrui pravi

  Gdaj bomo pa dokončali tranzicijo izpod fašizma in nacizma ??
  Nekateri še danes niso naredili te tranzicije.

 113. resnica pravi

  predvidevam,da bodo naši balkanski komunističi zverinsko in morilsko nagnjeni divjaki totalitarno po piz dil li.
  priznam pa , da ne poznam REALNE zgodovinske povezave med to zastavo in nacional-socializmom……seveda našim balkanskim nostalgično skrajno rdečim “profesorjem in intelektualcem” ne VERJAMEM ENE SAME BESEDE………tako, da trenutno vidim le zastavo , ki ima zelo zelo star simbol na njem…….in da zadari zannega vgrajenega rdečega mikročipa naši komunistički balkanoidi nekaj krulijo………..

 114. resnica pravi

  predvidevam,da bodo naši balkanski komunističi zverinsko in morilsko nagnjeni divjaki totalitarno po piz dil li.
  priznam pa , da ne poznam REALNE zgodovinske povezave med to zastavo in nacional-socializmom……seveda našim balkanskim nostalgično skrajno rdečim “profesorjem in intelektualcem” ne VERJAMEM ENE SAME BESEDE………tako, da trenutno vidim le zastavo , ki ima zelo zelo star simbol na njem…….in da zaradi znanega vgrajenega rdečega mikročipa naši komunistički balkanoidi nekaj krulijo………..
  tako, da naj se te naše komunistične zverine zverine umirijo….in ne mislijo, da so le one bile proti rdečim zveirnam, s katerimi so SKUPNO začele 2. svetovno vojno……..in posebno naj ne omenjajo normandije…res, to je patetično………posrani zverinski komunisti NIMAJO nič skupnega z normandijo ( razen letos male rdeče kruleče skupinice, ki je tja prilezla zaradi barbikovega lizanja holanTIĆKA……)

 115. resnica pravi

  predvidevam,da bodo naši balkanski komunističi zverinsko in morilsko nagnjeni divjaki totalitarno po piz dil li.
  priznam pa , da ne poznam REALNE zgodovinske povezave med to zastavo in nacional-socializmom……seveda našim balkanskim nostalgično skrajno rdečim “profesorjem in intelektualcem” ne VERJAMEM ENE SAME BESEDE………tako, da trenutno vidim le zastavo , ki ima zelo zelo star simbol na njem…….in da zaradi znanega vgrajenega rdečega mikročipa naši komunistički balkanoidi nekaj krulijo………..
  tako, da naj se te naše komunistične zverine zverine umirijo….in ne mislijo, da so le one bile proti ČRNIM zveirnam, s katerimi so SKUPNO začele 2. svetovno vojno……..in posebno naj ne omenjajo normandije…res, to je patetično………posrani zverinski komunisti NIMAJO nič skupnega z normandijo ( razen letos male rdeče kruleče skupinice, ki je tja prilezla zaradi barbikovega lizanja holanTIĆKA……)

 116. Boske pravi

  Večina zgoraj vas je paranoikov na zvezde in rdečo barvo.

 117. dzi nu nje ja pravi

  Kdor vero uporablja za vzpon na oblast,
  je slabič,slabiči pa ne smejo vladati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dol z udbo-anševizmom.

 118. tantadrui pravi

  Dejansko mi nismo še speljali niti tranzicije fašizma in nacizma, pa bi radi speljali tranzicijo komunizma. To ne vidim kako je sploh možno.
  najprej zaradi tega ker se treba zavedat da res očitno tranzicija nacizma v sloveniji sploh če ni bila speljana. In tako stanje je v vseh YU državah. V vseh so se potem pojavila gibanja ki so imela fašistično nacistično miselnost za katero so mislili da jih več ni. Na hrvaškem Ustaši in četniki in v bosni, pa še srbiji.
  Nikjer ta nacistična kolaborantska tranzicija NI USPELA po vojni. To pa zato ker je bila utišana v krvi in se o njej ni smelo razpravljat.
  Na hrvaškem je to udarilo ven ob osamosvojitvi ustaška nacistična miselnost in ikonografija in tudi na četniški strani. Pri nas pa 20 let kasneje ko se je en možak po imenu Janez Janša domislil da jo bo obudil za svoje politične interese.
  In je zaživela , videli pa bomo KJE BO NJEN VRHUNEC in neizbežen padec !!!

 119. tantadrui pravi

  V bistvu se pa lako pelje in se pelje denacifikacija in dekomunizacija ISTOČASNO, mimo politikov, ker to zavrača narod in to se vidi po postih in b o tudi zaradi tega USPELA, hočejo to politiki ali ne.
  Tudi v deželah z enako nacifašistično ustaško in četniško miselnostjo se stvari spreminjajo. kake poplav e in naravne nesreče temu celo pomagajo.

 120. umetnik123 pravi

  Domobranski vojvoda I.J.J. je pokazal svoj pravi obraz.
  Najprej komunist, potem domobranc, potem zapornik !!!!! Čim prej na Dob, za zmeraj !

 121. tantadrui pravi

  Torej , samo borba in miselnost proti obeh extremnih miselnosti ISTOČASNO je lahko uspešna. Če se nasprotuje samo eni miselnosti potem jo druga izkoristi in obe rasteta in se samoohranjata.
  Tranzicija bo speljana ščasoma ko se bo miselnost spremenila in ko bo spoznanje o vsem dovolj visoko.
  Nikakor ni možno janšev scenarij ker ta samo podpihuje nacistično miselnost in v bistvu rasteta obe miselnosti – naci komunistična , ampak zopet nekateri politiki dobivajo in zato to tako peljejo.
  NAROD SE MORA OBRNIT PROTI TAKIM . In zavračat obe miselnosti ker sta v sami osnovi ZLO.

 122. Markus pravi

  Jezus pripada samo svobodni sloveniji brez komunistov in ziveli krscanski vojaki , ki so branili slovenijo pred rdecimi barbari, ziveli domobranci in jezus kralj

 123. Markus pravi

  Pazite se rdecih zvelicarjev, s ponosom kristjan

 124. Markus pravi

  Aha pa sem doma sem sel PROTI mestu

 125. R.A.F pravi

  Obvestit UEFO in doseči prepoved vseh tekem domače reprezentance za naslednjih par let, enostavno! Ali pa mogoče ovadit Hollanda, ker so pripadniki NOBja prinesli partizanske zastave z zvezdo na proslavo?
  Gnjus belogardistični

 126. zvone pravi

  Najmarkantnejši osebek, ki predstavlja slovenskega zavednega komunista je Železni Herman. Mama nemška k…a, oče povojni ujetnik, nemški oficir, sin
  veliki komunist, po tranziciji visok rdeči fukcionar nato veliki kapitalist in bogataš z nakradenim družbenim premoženjem. NI VAŽNO ČIGAV SI, VAŽNO JE DA SI NAŠ. TO JE GESLO KOMUNISTIČNE GAMADI.

 127. tantadrui pravi

  Ne poznaš ne kezusa Ne Njegovih besed ali učenja. Pa ti bom dokazal da ga ne poznaš. Jezus je rekel da Njegove ovce poznajo Njegov glas. Ga mogoče ti poznaš ????? Si že slišal gdaj Jezusa ‘ Ali pa misliš da se Bog laže in da ne govori resnice. jaz vedno učim in pravim da sem imel že velikokrat MILOST slišat Jezusa in velikokrat – ogromnokrat je bil z mano.
  Jezus je rekel da ste satanovi otroci ker verjamete satanu in ta se je vedno lagal ljudem. Nisi ti še NITI NA ZAČETKU da bi začel razumevat kaj uči Bog.

 128. Markus pravi

  Lepo je rekel JJ
  Zivel jezus kralj

 129. Tetka iz ozadaja pravi

  Shit danes nam ne gre najbolje,nato pa še volitve izgubimo….

 130. Markus pravi

  Pa obvestite uefo, to je nujno in bo uefa prepovedala obisk navijacev iz argentine na vseh slovenskih tekmah, hahaha kaksni bumbarji organizator tekme ni bila slovenija, niti noben igralec slovenije ni bil v to vpleten, tako da f.of rdeci bingeljni.

 131. Markus pravi

  Ja pol nam bo slo pa se 4 leta zeloooo zelooo slabo

 132. Markus pravi

  In v temu da nam bo slo zelo slabo, bova skupaj v istem dreku z svojim bratom po krvi in sovrazniku po ideologiji.

 133. zvone pravi

  Markus, za predsednika UEFA bodo ta rdeči kandidirali Janeza Kocjančiča. Ta bo že naredil red, da argentinski Slovenci ne bodo več gledali tekem na stadionih. Samo podporo Severne Koreje ter Kube potrebujemo.

 134. R.A.F pravi

  Markus poba, s svojim bratom, s sovražnikom…
  Briga FIFO in UEFO od kod so navijači, bistvo je kaj je izobešeno, naj se malo populacija emigrantov zave, da se ne izobeša vsako sranje samo zato, ker so bili na napačni strani v vojni in jih skeli, da so popušili vojno. Mimogrede, samo še vas 11% dvomi kdo je zmagovalec v vojni, 6.6. je bilo zopet jasno.

 135. Filip III pravi

  Tragično je, da vi, ki se imate za najbolj klene Slovence, kažete porazno znanje slovenskega jezika. Opismenite se, svojat nepismena, opismenite se.

  Ko narod vidi, kakšne so vaše namere, kaj zagovarjate, niti pod točko razno ne boste dobili glasu nobenega razumnega Slovenca.

 136. Markus pravi

  Zvone,
  Ja valjda da ne razunejo, kje pa bodo razumeli bratje po krvi sovrazniki po misli, glavno je da so v argentini zavedni slovenci in lepe slovenke, so prav lustne punce , ki drzijo zastavo slovenske narodne vojske,

 137. Markus pravi

  Ja ko so leta 1939 nacisti in kmunisti napadli poljsko, nato pa komunisti se litvo, litvanijo, in estonijo, pa se finsko, so komunisti po celem svetu priznali rdeco crni pir. Prijateljstvo med komunisti in nacisti je bilo neigarno s strani komunistov.

 138. bozicek pravi

  Referendum in par miljonov davkoplacevalskega denarja je slo po zlu, na praznovanju obletnice dneva D je vihrala zastava z zvezdo, okoli nje so stali hrabri partizani. Veliki vodja gre na hladno, na volitvah bo katastrofa!
  Lep pozdrav!

 139. MEFISTO pravi

  Beseda nacizem je samo okrajšava skovanke nacionalSOCIALIZEM. Nacisti, fašisti, socialisti in komunisti so eno in isto rdeče sran.je.

 140. Markus pravi

  Ja in

 141. Markus pravi

  Velja za bozicka

 142. MEFISTO pravi

  @božićek
  Mene bolj skrbi katastrofa, ki bo po volitvah.

 143. MEFISTO pravi

  Markus pravi:
  08. 06. 2014 at 17:49

  Velja za bozicka
  **********************************************************
  Še dobro. Sm ti že mislu dat eno okol kepe 😉

 144. kira je pej to mona? pravi

  Do 16. ure je na volišča prišlo 139.939 volivk in volivcev, kar znaša 8,17 odstotka vseh volilnih upravičencev, so sporočili z Državne volilne komisije.

  🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=ee925OTFBCA

 145. Markus pravi

  Mefisto,

  Si glih uletu se pardoniram:)

 146. Markus pravi

  140000 ljudi, to sploh ni malo, f drzavi komunizma, to je v bistvu kar velik uspeh, ne glede na koncni izid

 147. MEFISTO pravi

  Waww!! 139.939 demokratov, herojev in rodoljubov je že odalo svoj glas. Še malo in zmaga je naša!!

  Bravo Slovenija!!!!

 148. Dušan pravi

  Vsi ki komentirate, vas večinoma poznam vi pa mene.a se še spominjte kako smo pobijali partizane ki niso hoteli dati prisego komunajzerski bandi.ali pa ko smo pobirali hrano naokoli tisti francelj kar ni hotel dati hrane kaj ga je hitro jaka počil.se še spomnite TOVARIŠI. …RESNICA ZELO PEČE …kajneda.

 149. Dušan pravi

  politikis BRAVO.L.P. DUŠAN

 150. R.A.F pravi

  V bistvu se mi, tovariši, trenutno najbolj spominjamo, 6.6.2014, ko je Hollande osebno povabil predstavnike slovenskih partizanov na komemoracijo dneva D in so stali z zastavami z rdečo zvezdo ob VSEH pomembnih svetovnih voditeljih in na letališčlu peli partizanske pesmi. Neprecenljivo!
  Kar je za vas totalitarni simbol, je za cel svet simbol antifašistične koalicije in zmage. Mislim, da ni kaj za dodati. Teheran 1943, Normandija 2014, hell yea!

 151. cvili možek pravi

  @R.A.F. OVCAM ne potegne pa da ga ubiješ.

 152. dobobran pravi

  upmam da je ta zastava dovolj velika da si lahko domosrančki obrišejo tazadnjo………

 153. MEFISTO pravi

  HURA zmaga je naša!!!!!!!!!!

  Zadnje novice!!

  Volilci se trumoma zgrinjajo na volišča in bodo v zadnjem trenutku obrnili rezultat!!

  Bravo SDS, JJ in jaz!!!!!

 154. Šentjoška brigada pravi

  @Raf-ko & cvili dreta

  Upam, da ste se pahorju zahvalili, ker ga je dobro povlekel holandu 😀

 155. Miran™ pravi

  abrakadabra pravi:
  08. 06. 2014 at 13:49
  Lahko samo ponovimo: dol s tem komunističnim zmazkom, kjer je Triglav na slovenski zastavi.
  Ne vem kaj bi rekli Nemci, če bi nekdo na njihovo zastavo namalal Zugspitze. Bila bi narodna vstaja. Naši komunistki pa še vedno bebajo.

  ___
  Anede.
  Lohk bi ke dal kšno monštranco.

  Ne pa Triglav.

 156. MEFISTO pravi

  Zblojeni mož stoterih nickov je spet skušal pametovati s sposojenim imenom modrega Mefista.

  Vsako tele ima svoje vesele.

 157. R.A.F pravi

  Šentjoška brigada pravi:
  08. 06. 2014 at 18:43

  @Raf-ko & cvili dreta

  Upam, da ste se pahorju zahvalili, ker ga je dobro povlekel holandu 😀

  Ti se samo tolaži, Jajoglavemu ni uspela rehabilitacija kolaborantov z vsemi blowjobi EPPjevcem

 158. knap pravi

  Tantadrui
  začetni komentarji(dlje nisem bral,verjetno vse v tem stilu)Lepo si povedal.
  Zanima pa me,kaj praviš na lansko proslavo v Stožicah,ki se jo je udeležil celoten slovenski vrh v državi.In v celi dvorani niso premogli niti ene Slovenske zastave.Poročevalec (24.ur),je zapisal,Nad vsemi pa je plapolala jugoslovanska zastava
  P.s.
  In nekje naprej si se obregnil ob nacizem in fašizem,pa nekam nehote,alipa hote,pozabil ,da komunizem ,danes vsi enačijo s teme totalitarnimi režimi.

 159. kira je pej to mona? pravi

  irglova eva že krivi dnevnik in delo ker naj bi”pozivali k bojkotu refernduma”!

  Kje je volilna baza sds? Kje je tistih 35 procentov volilcev? In vi načrtujete zmago na volitvah? sds vozi med tragikomiko-burlesko-humoresko.-…

  Hvala lepa za fantastičen šov in dolge nosove leljaka in irglove na sedežu stranke…Čas za kokice in pirček 🙂

 160. knap pravi

  R;A:F ob 18.08

  Ko bi ne posredoval Pahor,bi mi bili figo tam(nekdo ti je že omenil.
  Pa veš zakaj,ko se že toliko “duvaš”
  Zavezniki tudi vejo za pismo(shranjeno v nemških arhivih),ki ga je poslal tvoj vrhovni komandant TITO,Hitlerju.
  V njem piše,da mu bo ponudil pomoč svoje vojske,če bi se slučajno zavezniki hoteli izkrcati v Dalmaciji.
  Nč ponarejeno vse dokumentirano.
  Hitler pa je odgovoril,da z banditi ne bo sodeloval.
  Mi je prav žal tako je zapisano.In zavezniki to vedo.

 161. srečko pravi

  knap,

  seveda se dobro spominjam tudi,kako je Janša posredoval pri Zaveznikih,da NISO poslali vabil slovenskemu Odporništvu,ko je bil na oblasti.
  Kar pa zadeva tvojih pravljic o “ponudbi Tita Nemcem”,če bi prišlo do izkrcanja v Dalmaciji,pa je to samo ena velika raca in dezinformacija,saj Zavezniki niso nikoli načrtovali kaj podobnega in torej o tem ni bilo niti govora.
  Če pa je “vse tako dokumentirano” – pa kaj čakaš? Daj ti lepo vse to obelodani – ne samo nekaj natolcevati.

 162. kira je pej to mona? pravi

  Knap, pokaži vir, link.. Čestitam za visoko udeležbo na referendumu!
  Zmaga na parlamentarnih volitvah je vaša !

 163. Skeptik pravi

  Totalna pušiona SDS

 164. SuperTonin pravi

  Čestitke jajobanom za ”izbolšavo” referendumske zakonodaje. Sedel sem doma pred televizorjem, prdnil in hkrati glasoval na referendumu 😀

 165. Politkomisar pravi

  Hhahhahahahhahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Res moraš bit SDS jajčoglavec, da premeš tako referendumsko zakonodajo po kateri ob prvi priliki spušiš 😀 😀

 166. herman drugi pravi

  če so domobranci res bili taki domoljubi, zakaj pa niso bili povabljeni na proslavo v Normandijo?

 167. zvone pravi

  Rdeči opranoglavi lažnivci, to je vaša Pirova zmaga. Slišimo se po državnozborskih volitvah. Takrat boste prejeli bumerang po katerem se ne boste opomogli. SDS bo dobila okoli 35% volilnih glasov. Tudi če vam bo slučajno uspelo iz 7 do 8 levih strank, sestaviti vlado, ta ne bo zdržala niti pol leta potem pa zagotovo popolno zmagoslavje SDS, ki ne bo potrebovala
  pomoči SLS in NSi.

 168. kira je pej to mona? pravi

  zvone pravi:
  08. 06. 2014 at 20:07

  Rdeči opranoglavi lažnivci, to je vaša Pirova zmaga. Slišimo se po državnozborskih volitvah. Takrat boste prejeli bumerang po katerem se ne boste opomogli. SDS bo dobila okoli 35% volilnih glasov. Tudi če vam bo slučajno uspelo iz 7 do 8 levih strank, sestaviti vlado, ta ne bo zdržala niti pol leta potem pa zagotovo popolno zmagoslavje SDS, ki ne bo potrebovala
  pomoči SLS in NSi.

  Na evropskih volitvah je glasovalo 98.000 tisoč ljudi za sds..
  Danes je bilo ccca. 150 000 ljudi na referndumu, kakih 100000 proti 50000 za..Torej domet sds gre tja na recimo maksimalno 15 %…

  🙂 a danes pa ni šampanjca?

 169. Krščen pravi

  Danes pa ni nobenga članka o referendumu?

 170. R.A.F pravi

  knap pravi:
  08. 06. 2014 at 19:22

  R;A:F ob 18.08

  Ko bi ne posredoval Pahor,bi mi bili figo tam(nekdo ti je že omenil.
  Pa veš zakaj,ko se že toliko “duvaš”
  Zavezniki tudi vejo za pismo(shranjeno v nemških arhivih),ki ga je poslal tvoj vrhovni komandant TITO,Hitlerju.
  V njem piše,da mu bo ponudil pomoč svoje vojske,če bi se slučajno zavezniki hoteli izkrcati v Dalmaciji.
  Nč ponarejeno vse dokumentirano.
  Hitler pa je odgovoril,da z banditi ne bo sodeloval.
  Mi je prav žal tako je zapisano.In zavezniki to vedo.

  In vseeno so bile partizanske zastave na komemoraciji, u mad bro?

 171. zvone pravi

  kira je pej to mona? ti si se pa matematiko učil na kumrovški fakulteti.

 172. zvone pravi

  Kira Premorska budala, torej po tvoji logiki bo domet rdečih lažnivcev cca pol manj cca 7,5% do 8%. Ni slabu.

 173. Skeptik pravi

  Zvone, še ko ste napovedovali absolutno zmago, niste zmagali niti relativno, torej previdno z besedami. Na dveh zaporednih izrekanjih ste nabrali vsakokrat po okoli 6% od celotnega volilnega telesa. Bo kar držala meja 15% za dz volitve. Bo bolj žaltavo…..

 174. MEFISTO pravi

  Ne glede na izzid referenduma bodo za udbaše in podobno svojat ostala zaprta nebeška vrata.

 175. zvone pravi

  Skeptik, podpora stranki SDS raste od ankete do ankete.Na volitvah bo prejela najmanj 350.000 glasov volivcev in to je 20% celotnega volivnega telesa. Ob domnevi da bo volilo samo cca 1mio volivcev pa to pomeni 35% podpora.
  Bo pa ta podpora daleč največja do sedaj.

 176. UdbaškaSvojat pravi

  @mefonja

  Hahahahahha……….kar tolaži se luzter 😛

 177. tuxtux pravi

  Za dom spremni!!

 178. dzi nu nje ja pravi

  trajnožareči desni-komunist IJJ,ne bo videl nebeškega kraljestva,saj niti ne pozna vseh božjih zapovedi in resnic.
  DOL Z UDBO-ANŠEVIZMOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 179. Skeptik pravi

  Zvone, kje so bili pa ti tvoji navdušenci danes, neuradno je šlo samo 2/3 glasov vaši pobudi, kljub temu da je večina zdravorazumskih ljudi raje izkoristila lepo nedeljo za kaj bolj pametnega. Le tolaži se z anketami 571 skribunov, upanje umre zadnje…..

 180. zvone pravi

  Od cca 200.000 volivcev je SDS dobil podporo cca 135.000 volivcev. To je jedro volivcev SDS, na volitve niso bili s strani SLS in NSi vabljeni njihovi simpatizerji. Prepričan sem, da bo nadržavnozborskih volitvah SDS dobil še dodatnih 200.000 glasov, še posebej ker ti desni stranki zgubljata volivce na račun SDS. Dovolj bo dovolj za premočno zmago.

 181. kira je pej to mona? pravi

  še dvanajst dni do začetka festivala DOBOVANJE 2014.

  POTRJENE SKUPINE:-OKTET VESELIH PAZNIKOV
  – DUO FANATIK(prvi nepozabni nastop pred sodiščem kjer sta v fanatičnem transu jokali in se objemali)
  -NONET MILA-RJI

 182. zvone pravi

  Skeptik, če si resnicoljuben, je bil današnji referendum vaša Pirova zmaga.

 183. zvone pravi

  Kira, ti si tista žival ki sanja o koruzi, koruze pa nikjer.

 184. dormeo pravi

  Pirova zmaga “levakov”, meni zvone??? Kolikor je vidno po rezultatih glasovanja, so zmagali pristaši SdS.

 185. Vladi pravi

  POJASNILO: Grb orla je bil reprezentativen simbol Slovenske katoliske mladine. Nikakor in nikjer pa DOMOBRANSKI GRB oni so imeli samo zastavo BELO-MODRO-RDECO kakrsna je bila tiste case.

  Sokol je bil grb liberalne mladine ( protiverske ).
  Argentinsko slovenski navijaci so hoteli s to zastavo pokazati solidarnost in zeljo do zmage.

  Vsa polemika ki je nastala zaradi tega je brez vsakega pomena .
  Se manj pa politicnega ( ne mejsajmo politiko s sportom ce prav v Sloveniji jim vse to prav pride).

 186. zvone pravi

  Dormeo, naprej sanjaj in pij pivo oziroma pir.

 187. kira je pej to mona? pravi

  : ) že prebiram izjave politikov kjer med drugim pišejo tudi o strahu volilcev, ki so oddali glas proti, da jih pride iskat udba….Zato se tudi njih večina ni udeležila…

  uf….BOG POMAGAJ JIM…..

 188. Skeptik pravi

  Je že tako, da je danes zmagala stranka SDS, toda kaj pomaga taka zmaga, če ni dovolj glasov glede na zakonodajo. Saj pravim, da je razumni del populacije raje počenjal kaj pametnejšega kot hodil na referendum o stvari o kateri večnina n ima pojma. O tistih 200.000 dodatnih glasovih pa lahko Zvone kar sanja, dvakrat jih ni bilo videti, a bo šlo v tretje boljše?

 189. orel pravi

  @Vladi, bodi duša in primerjaj link z grbom in foto v članku.

  http://sl.wikipedia.org/wiki/Slovensko_domobranstvo

 190. zvone pravi

  Skeptik, zanimiv je odstotek glasov v tradicionalno rdeči Ljubljani. Poleg Kranja sta bili procentualno najbolj proti LJ center in Bežigrad.

 191. izidor pravi

  4% danes bindeki Obsojecevi….

  ostalih 96% slovencev se s tem Obsojencem ne strinja…..

  ovčke pa kolikor jih je še sploh ostalo….beeeeee. ..

  Kekci

 192. kira je pej to mona? pravi

  1.
  SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA – SDS
  99.643

  24,78 %
  2.
  NSi in SLS
  66.760

  16,60 %
  3.
  VERJAMEM! LISTA DR. IGORJA ŠOLTESA
  41.525

  10,33 %
  4.
  DeSUS – DEMOKRATIČNA STRANKA UPOKOJENCEV SLOVENIJE
  32.662

  8,12 %
  5.
  SOCIALNI DEMOKRATI IN STRANKA EVROPSKIH SOCIALISTOV
  32.484

  8,08 %
  6.
  POZITIVNA SLOVENIJA
  26.649

  6,63 %
  7.
  KOALICIJA ZDRUŽENA LEVICA (DEMOKRATIČNA STRANKA DELA – DSD, INICIATIVA ZA DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM – IDS IN STRANKA ZA EKOSOCIALIZEM IN TRAJNOSTNI RAZVOJ SLOVENIJE – TRS)
  21.985

  5,47 %
  8.
  KACIN – KONKRETNO
  19.762

  4,92 %
  9.
  SLOVENSKA NACIONALNA STRANKA – SNS
  16.210

  4,03 %
  10.
  SANJSKA SLUŽBA
  14.228

  3,54 %
  11.
  PIRATSKA STRANKA SLOVENIJE
  10.273

  2,56 %
  12.
  SOLIDARNOST
  6.715

  1,67 %
  13.
  DRŽAVLJANSKA LISTA IN ZAVEZNIŠTVO LIBERALCEV IN DEMOKRATOV ZA EVROPO
  4.600

  1,14 %
  14.
  ZARES
  3.808

  0,95 %
  15.
  ZELENI SLOVENIJE
  3.335

  0,83 %

  Število oddanih glasovnic: 419.661
  Število veljavnih glasovnic: 402.071
  Število neveljavnih glasovnic: 17.590

  hm, evica pravi, da bi moral biti referndum ta dan….če se kaj spoznam na matematiko, bi bili poraženitudi takrat…….:)

 193. kira je pej to mona? pravi

  cca 340000 ljudi bi morali glasovati proti….torej zvone, a gre tebi bolje matematika kot meni? 🙂

 194. tantadrui pravi

  Odprli smo arhive, zdaj bodo pa začeli okostnjaki letet ven iz arhivov in bomo še več stvari zvedeli kot zadnjič samo o BB.
  treba bi blo pa odpret arhive do konca balkanskih vonj. Da bi dobili celo sliko čimprej in kaj so počenjali najvišji predstavniki države.

 195. tantadrui pravi

  Očitno jim ne naseda tako veliko ljudi kot so si predstavljali v sdsu. Poleg tega mi je ena teta rekla da gre volit in da moramo volit PROTI. In ta me zelo spoštuje sem ji veliko pomagal. Sem rekel da mene ne morejo politiki vodit za nos, jaz sem si zakona prebral in vem kakšna je razlika in bom volil ZA novi zakon.
  Seveda je bila začudena in stara ženička si ni prebrala zakona. Z takimi SDS še najlažje manipulira na neko pomladno strujo, ki pa še daleč od tega da bi bila pomladna.
  Zdaj je že bolj GLOBOKO ZAMRZMJENA v svojih ozkih interesih.

 196. tantadrui pravi

  In to ni več niti senca pomladnikov , prej sramota da sploh uporabljajo pomlad naroda za svoje ozke interese.
  Sicer jim še ne bo NIČ kapnilo v glavo.
  Bodo pa zato zdaj na državnozborskih dobili NAJVEČ 15 % GLASOV, sama SDS.
  V bistvu pa je to že napoved konca SDS tako kot je razpadla LDS.
  Nekaj procentov takih starejših ki jih še dobijo na limance pomladi , ki pa še zdaleč več ni pomladna ampak zimska.

 197. robi pravi

  Jutri pa čelavemu in irglovi izpostavimo račun za referendum!Konec!Vzeli ste domobranci 3,5 miljonov evrov iz ust slovenskih otrokoV!!!!!!!!!vas ni sram????????????????Marš…………………..

 198. robi pravi

  Čelavi gremo na DOB!

 199. robi pravi

  IRGOLVA UTIHNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 200. bozicek pravi

  Ha ha ha…..!

 201. Ali je to res? pravi

  Irglca spremenila spol.
  poglej kojnsko faco!!!!!

 202. robi pravi

  čelavi ja kje si???Danes je bil referendum???Puklavi,halo????

 203. robi pravi

  Pobiti je treba še to sranje od domobrancev kaj je ostalo!

 204. JJ pravi

  Kwa je opica?

 205. JJ pravi

  robi pravi:
  08. 06. 2014 at 23:00

  Pobiti je treba še to sranje od domobrancev kaj je ostalo!
  **********************************************************+
  da si ne boš kej naredu 😛

 206. robi pravi

  JJ pravi:
  08. 06. 2014 at 23:01

  Kwa je opica?

  Si mislil na janeza?Se strinjam,pa še čelavi in puklavi…

 207. tantadrui pravi

  Spet imajo nekateri samo sovraštvo in zmerjanje.
  To je ZLO, temu se morate sami upret. ZLO ne prihaja od BOGa.

 208. igor pravi

  LEPO, je, da bo šel podpornik pomožnih SS čet,pravomočno obsojeni kriminalec I.J.Janša , za dve leti na Dob. LEPO, ZELO LEPO.

 209. Miran™ pravi

  igor pravi:
  09. 06. 2014 at 10:47
  LEPO, je, da bo šel podpornik pomožnih SS čet,pravomočno obsojeni kriminalec I.J.Janša , za dve leti na Dob. LEPO, ZELO LEPO.

  ___
  Kaj pa je tko grozhn lepo ? 🙁
  Lepš bi blo, če neb blo treba nbengha zapirat.

 210. igor pravi

  Res je, vendar če on objavi na twiterju, da je njemu lepo če Argentinci izobesijo zastavo pomožnih SS čet-domobrancev, je meni lepo, da ga zaprejo.

 211. lucifer je ta pravi

  Očitno bi radi, da bi jih še nekaj zmetali v jarke. Pred par dnevi so v Normandijo povabljeni partizani jasno namignili, da so pod ustreznimi pogoji pripravljeni ponoviti akcijo. Narod bo jih podprl.
  Jajec in Brezigarca že pakirata kofre za bežat..

 212. Gulikoža pravi

  Super, že nekaj časa razmišljam, da bi si dal tega orla tetovirati. Namreč ukvarjam se z fitnesom, in sem z 68 kilogramov v cca letu in pol “nabidal” tam nekje do 81 kg. Bi res lepo zgledalo imeti tega SLOVENSKEGA orla, samo ne vem še – si dam čez celi hrbet, ali pa na desno joško. Kaj menite vi, kje bo lepši ta slovenski simbol?

 213. Gulikoža pravi

  Argentinci ponosno kažejo simbol domoljubnih Slovencev – braniteljev MOJEGA naroda pred izdajalci in morilci komunisti? Smrt komunizmu, živela smrt!

  Al kako je že šlo.

 214. Maša pravi

  Al kako je že šlo ? Tako da smo še vedno v krempljih morilskih balkanskih prevarantov in izdajalskih udbokolaborantov,medtem ko ostalih petnajst držav v Varšavi proslavlja 25 let propada morilskega stalinokomunizma !

 215. Matej pravi

  Nas zakletih stalinističnih tekovinarjev v Varšavi nikoli,ne bodo videli ! Sanjamo o čofotanju po balkanskih močvarah ? Murgeljčan si je že nabavil, nove rokavčke waeter ressistentt ?

 216. sosed pravi

  Domobranstvo ni nikakor legitimen boj proti totalitarizmu na domačih tleh. Ker gre za zavezništvo z enakim (pravzaprav še večjim) zlom kot v primeru domačega totalitarizma – tj. nacističnim okupatorjem.

  TIGR je npr. legitimno organiziran boj proti okupatorju. Nič ne bi bilo narobe, če bi se kdo organizirano postavil zgolj proti totalitarnemu komunizmu. Vedeti moramo …

  VSAK ZLOČIN JE ZLOČIN IN SI ZASLUŽI KAZEN.

  Nihče, ki maha s takšno zastavo ni domoljub. Je prej protislovensko razpoložen!

  Zelo podobno velja za podpornike totalitarnega komunizma danes.

  In ta slika še kako postavlja SDS, Janeza Janšo, ta in še kakšen medij na piedestal nekredibilnosti, ko jamrate nad zastavami z zvezdo. Isti ubogi skrajneži ste, ki si ne prizadevate ne za obsojanje vseh zločinov ne za spravo …

  PAČ PA VAM GRE SAMO ZA POLITIKANTSKE ŠPEKULACIJE IN KALKULACIJE.

 217. Maša pravi

  sosed pravi:
  Domobranstvo ni nikakor legitimen boj proti totalitarizmu na domačih tleh. Ker gre za zavezništvo z enakim (pravzaprav še večjim) zlom kot v primeru domačega totalitarizma – tj. nacističnim okupatorjem.—————-Po tvoji logiki sosed se tisti,ki že imajo za vratom okupatorja , drugi še hujši zverini ki si iz stalinistične rusije in balkana brusi kremplje za naskok, sploh ne smejo upreti ??Al kako je že šlo ? Tako da smo še vedno v krempljih morilskih balkanskih prevarantov in izdajalskih udbokolaborantov,medtem ko ostalih petnajst držav v Varšavi proslavlja 25 let propada morilskega stalinokomunizma !

 218. sosed pravi

  Maša, z oprano glavo je težko razmišljati. Verjamem.

  Povsod sem obsodil tudi totalitarni komunizem in njegove zločine, zato protinapad name odpade. Naj ti bo to jasno!

  Upora proti prisili in nasilju je legitimen. Pri tem pa sodelovanje z okupatorjem nikakor ni. Ne moremo opravičevati zločina z zločinom! To ni ne moralno ne pravično in daleč od sprave.

  O tej zastavi pa mislim takole … “Potrebujemo državljane, ki bodo šli na ulice in tem norcem pokazali, kje so meje,” je rekel nemški predsednik in prestal ustavno obtožbo, ko se je sodišče strinjalo, da je izjava dopustna!

 219. Velikosrbski zločinci pravi

  Domobranstvo (branjenje doma ) pred srbskimi zločinci je seveda legitimno dejanje. Niso pa legitimni srbski komunistični zločini nad prebivalstvom. Oziroma so skladno z evropsko in svetovno legislaturo označeni kot genocid in zločini proti človečnosti.
  Zastava je slovenska narodna od 1848. Slovenski grb Dežele Krajnske pa je prav tako slovenski že najmanj 700 let.

 220. Maša pravi

  sosed pravi:
  Maša, z oprano glavo je težko razmišljati. Verjamem——————————-Bolj ko razmišljam z ali brez oprane glave,mi ni jasno kaj počnejo udbookupatorji na naših tleh ? So celo zelo slaba balkanostalinistična zamenjava ,za naciokupatorje ? Vsiljivi nepovabljeni totalitarni paraziti z balkana severa ali rusije ali z neba,pri nas niso zaželjeni ! Tudi našim severnim in zahodnim sosedom je že 70 let prelepo brez njih !

 221. Matej pravi

  Kamenodobni barbari ljubitelji stalinosmrti.ki jim je celo prva beseda smrt v njihovem pozdravu,ponorijo ob pogledu na svobodno živo bitje ? Čeprav je to samo slaba imitacija oskubljenega ptiča ,jih morilski nagon kar vrže iz tira ! Kupi kamenja na Sabotinu ,na Uršlji gori ali Golem otoku ali kar cel Triglav na grobišču njihovih zakladov smrti ,šele zadovoljivo pomiri grobarje civilizacije ?

 222. igor pravi

  GULIKOŽA PRAVI, najlepše bo, če si boš dal orla tetovirat na svojega TIČA, ko ti bo stopil, bo razprl krila in vse SDS-ovke bodo tvoje. Mogoče pade tudi teologinja E. Irgl.

 223. tantadrui pravi

  Maša ti si TOTALNO ZMEŠANA. Kakšnemu komunizmu so se pa upirali leta 41,42, 43, 44, 45 ? Sploh komunizma do konca vojne ni bilo. še najmanj pa ruskega komunizma. So pa bili zavvezniki z nacisti za neke naci ideje genocida nad prebivalstvom.
  Ni čudno da nikamor ne preidemo če steše danes po 70 letih tako zmedeni.

 224. pankrti domobranski pravi

  ne samo -FIFA-
  .
  BODITE SIGURNI..
  .
  TUDI MI VAM BOM ZROLALI TO PLAHTO
  .
  POSRANCI izdajalski.

 225. Maša pravi

  dzi nu nje ja pravi:
  Nogometaši,seveda,če je vodstvo reprezentance to ptičjo sramoto na tribunah videlo ne bi smeli tekme,včeraj niti začeti.———————————————Če bi vedeli da je bil oskubljen krajnski ptič na avstroogrski zastavi,kar 700 let pa še posebaj ne ! Kakšni srpi za rezanje glav in macole,bi bile bolj sprejemljive,kot priljubljeno orodje naših udbašev,za množično pobijanje naših prednikov ! To pa to,za prste obliznit ??

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen