PRIMER DRUŽBENOPOLITIČNEGA CINIZMA OB ARETACIJI JANŠE. Večer (1.6.1988): Janša bo predaval o Kavčičevih spominih!?

158

Pred dnevi je Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve ob 26. obletnici procesa JBTZ pripravilo okroglo mizo o zlorabah sodstva za odstranjevanje političnih nasprotnikov v SFRJ. Nekdanji politični zaporniki so opozorili, da se pri nas tragična zgodovina ponavlja. Predsednik SDS Janez Janša je v svojem govoru opozoril tudi na nemoč posameznika, ki ga izberejo za tarčo in se potem sistem spravi nanj.

Janša pa je leto prej (25. obletnica procesa JBTZ ob izdaji knjige o JBZT Igorja Omerze) še posebej poudaril, da je v času procesa proti JBTZ delovala zelo močna propaganda, saj se je skušalo pozornost dejansko preusmeriti na nacionalno točko oziroma samo na točko jezika, v katerem so bili obsojeni.

A režimski mediji in njihovi družbenopolitični delavci so že ob sami aretaciji Janše začeli močno izkrivljati dejstva in celo zavestno lagati javnosti. Spomnimo: aretacija Janeza Janše s strani agentov Udbe se je zgodila v zgodnjih jutranjih urah 31. maja 1988. Družbenopolitični delavci so tako imeli več kot dovolj časa, da bi o tem korektno poročali naslednji dan. A denimo Večer je naslednji dan, 1. junija 1988, o Janši denimo zapisal, da bo tisti dan na Pedagoški fakulteti v Mariboru predstavljal knjigo spominov Staneta Kavčiča!? Hkrati je 1. junija 1988 Večer objavil velik sestavek o konferenci ZKJ, na kateri je sodeloval tudi prvi slovenski partijec Milan Kučan, ki je nakladal o reformah, ki se potem niso nikoli zgodile. Res višek družbenopolitičnega cinizma.

A pozornemu očesu ni ušlo nekaj izredno pomenljivega; naslov intervjuja s Kučanom je bil “Izredni kongres kot alibi”. No, kasneje se je Kučan dejansko skliceval na to, da ni imel z aretacijo Janše nič, saj da je 31. maja bil v Beogradu, a kasnejša rekonstrukcija dogodkov je pokazala, da je ravno Kučan vodstvu represivnih organov v Tacnu 15. aprila 1988 dal jasna navodila kaj je potrebno narediti z nevarno slovensko opozicijo.

Šele naslednji dan, 2. junija 1988, je Večer precej odmerjeno poročal o aretaciji Janše in najprej objavil piar sporočilo RSNZ, šele nato kritične odzive nekaterih publikacij, med katerimi sta bila tudi Tribuna in Katedra, ter takrat še “normalna” Mladina. Takratno poročanje v obrambo režima in hkratno smešenje “špic, ki jih je potrebno porezat”, podaja tudi odličen uvid v korenine sedanjega F571, ki še vedno brezsramno podtika, zavaja in spinira, samo, da se oblati politična konkurenca (npr. zadnji primer pisanja o Milanu Zveru ali pa dejansko grozljive zadeve, ki si jih je privoščil Delov novinar Dejan Karba).

1.6.88 jansa1.6.88 kucan2.6.88 jansaPrva dva članka sta bila objavljena v Večeru 1.6.1988, tretji pa 2.6.1988. Foto: printscreen Večer (klik na fotografijo za povečavo)

Št. komentarjev: 158
 1. Hapi pravi

  Zgodiviba se ponavlja le da bo letos na zborovanju za izpustitev le 50 starih bab in nekaj iz vodstva SDS,

 2. Nemojtako pravi

  Super prispevek. Popolnoma je treba razkrinkati in razgaliti zločinske medije, ki so služili in služijo partiji ter krivosodje. Nova rubrika na temo udov totalitarizma nekoč in danes bi bila zanimiva. Dejansko se ni nič spremenilo, le malce zakrinkalo. To se lepo vidi pri novinarjih RTV, ki izprašujejo Janšo – in ga ali napadajo ali pošiljajo v zapor ali pa se čudijo – češ le kaj ima proti totalitarizmu v obliki komunizma.

 3. PETER pravi

  Hapi teb se tudi sanja ne,da ima Janša še vedno 350000 volilcev in,da ne bo treba Janše reševati iz zapora,ker v zapor ne bo šel.

 4. helko pravi

  Kučanova argumentacija je zanimiva, če danes pogledamo “enotnost” članov partije SdS. On pravi, tam leta 1988: Nasilna enotnost lahko navsezadnje moralno rani človeka, ki se z mnenjem večine ne strinja; tak človek ne more biti goreč uresničevalec sklepa, ki je proti njegovemu razumu in filozofiji. To pa ne prispeva niti k učinkovitosti niti k enotnosti partije, temveč lahko ustvarja zgolj videz formalne enotnosti.

 5. izidor pravi

  Janša in njegove frustracije :)))))

 6. kr eden pravi

  Pa naj se še naveže na državno tožilstvo ki ga je branilo ko je šfercal orožje, tajkunizacijo, haranje po bankah .
  Kdo ga pa sploh še posluša ?
  Pa sodni postopki bodo dobivali zaključke.

 7. kr eden pravi

  Bo bo peter brez skrbi. Lahko jih ma tudi miljon, verjetno jih ima pa samo okoli 20 000. Čaka ga prestajanje kazni in zgleda da se bo tega še nabralo.

 8. zob pravi

  Hapi pravi:

  07. 06. 2014 at 09:05

  Zgodiviba se ponavlja le da bo letos na zborovanju za izpustitev le 50 starih bab in nekaj iz vodstva SDS,
  ——————————————————-
  drugo leto boš še ti kriču “JANŠA REŠI NAS”
  Če ne boš shiru od trave.

 9. Čakanje pravi

  Kolikor je znano, je edino, kar koga čaka, sodomija ne samo kr enga, ampak vseh titovih pionirjev v murgeljski garaži. In oni se tega neizmerno veselijo vsak dan.

 10. SuperTonin pravi

  Ojla, jajobani!

  Delam urnik za jutršno nedelo:
  -spal bom do 10.00
  -gledanje TV do kosila
  -kosilo
  -pospravt posodo
  -dalši izlet v naravo
  -prihod domov
  -gledanje TV
  -spanje

  Sm kej pomenbnega izpustil?

  itak, da ne………………… 😀 😀

 11. MERFISTIO pravi

  Obesit si se pozabil

 12. zob pravi

  kr eden, dobr sam edn, iz katerega oddelka si ušu?

 13. keber pravi

  Pred časom je modri komentator zabavljal čez Petrovca, da so ga nogirali iz SdS. Petrovcu očitno ni dišala formalna enotnost.

 14. zob pravi

  Kako te bodo oblekel, ko boš šel ve na dalši izlet v naravo?
  Armani z gumbi zadaj?

 15. zob pravi

  In rdečo kravato, da skrije poreklo srajce. Gumbi namreč…

 16. lenta pravi

  Ko si enkrat med SdS bolniki ti preostane le vpitje – norci so zunaj.
  Slaba tolažba!

 17. zob pravi

  @super tonin sej mi je jasen, da ti je super. Men neb blo.

 18. sds-fekalije pravi

  N obalah Normandije..
  .
  .predstavniki civiliziranega sveta
  PRAZNUJEJO ZMAGO
  .
  NAD psihopati in vojnimi zločinci.!!!
  .
  .
  .v slovenistanu pa
  .
  oportunistični demagogi in konvertiti
  .
  praznujejo
  .
  skupaj z
  .klero-domobranci
  .
  PRISEGO hitlerju in okupatorjem..!!
  .
  .

  .

 19. zob pravi

  ej feki kolektor, ni SDS kriv, če si ti tak.

 20. tajkuni z doba pravi

  privrženci jajoglavega janezka v nedeljo vas bomo prešteli koliko vas je pa mislim da vas je premalo da referendum uspe ,razen če odaste po 3 glasove morda

 21. japi pravi

  Tudi Cerkev ni kriva, če nisem vernik.

 22. Baubau pravi

  fekalist

  Enkrat ni nobenkrat. Če pa organizatorji tega dogotka želijo imeti čez 200 let, še žive priče izkrcanja v Normandiji, pa morajo obvezno vabiti slovenske partizane.

 23. Marjetka+ pravi

  Hahahaha
  Reeeevceeek kr sistem se spravi nanj boogiiii
  Jaooo pa kje jest zivim no!

  Prav vidim ze:
  Ker itak sam ne bo prisel na Dob, bo ponj morala policija, kar bo seveda medijski dogodek. Tam bo stala urska, z otrokoma v narocju in solzami v oceh. Okoli bo mnozica starih prtcev od domosrancev s transparenti “brez janeza mi ziveti ni”. Prizigale se bodo svece, saj bo (oz.je ze) za izdajalske domosrance umrla pravna drzava itd. Skratka tip bo zelel izpasti kot najvecja zrtev.

  Halo!! Zbudite se!! Kriminalc je PRAVNOMOCNO OBSOJEN KER JE PREJEL PODKUPNINO, KI SE ZARACUNALA VSEM VAM!!

  Gotov je.

 24. zob pravi

  @Marjetka+ Te tanta ni včeri zveliču? Razumem je hudo. Zakaj že so krave žalostne?

 25. zob pravi

  @tanta se je le pozival, k odpuščanju. Ne moreš razumet kaj?

 26. sds-fekalije pravi

  baubau..Opica sds-ovska
  .
  VSAKO LETO..VSAKO LETO
  .
  ne samo enkrat ti pezdetek.

 27. Baubau pravi

  Marjetka

  Moja trditev, da ste levičarke praviloma grde babe ne samo navzven drži. Ste pravo nasprotje našim pametnim lepoticam na desni.
  Ker sem dober po srcu, ti dam droben nasvet: pojdi v sex shop, tam ti bodo svetovali in prodali kar rabiš.

 28. zob pravi

  @feki eee…. pomiri se tuje nov.

 29. Baubau pravi

  fekalist

  Hej feki. Da te ne bo ruknilo. Nihče še ni povedal, zakaj niso bili vabljeni 70 let. Mogoče se odgovor, ki bo navdušil leve množice še pripravlja.

 30. zic pravi

  Feki je vzdevek človeku, ki nosi madžarski priimek Fekete. Po naše – Črnko. Kje je potem catch? Manj napačno je, če kavelj zamenjamo s klinom.

 31. pilko pravi

  Nič bat, Janša ne bo nikoli videl Doba. Takrat se bodo rdečkarji šele grizli. Naj se kar požro sami med sabo do konca.

 32. Marjetka+ pravi

  Baubau:

  1.) žalostno, da še vedno nisi dojel da sem moškega spola
  2.) kar se tiče lepote: poglej si irglco (3 m med očmi, brada dolga ko gliser, brez guze,brez sis)
  3.) kar se tiče pameti: irglca je še vedno zgolj gimnazijski maturant, nula, zguba – isto kot če bi imela oš. Če bi imela drugo srednjo, bi imela vsaj poklic, tako pa še tega nima.

  Pa lep vikend kenede 😉

 33. umetnik123 pravi

  Baubau, 70 letnica je lahko samo letos, razen po SDS-ovsko bi lahko bila vsako leto ! Kar se pa tiče lepotic, prosim, ča prizaneseš normalnim, ker si verjetno slep, če je za tebe lepotica Zverova žena, plastična polduhovnica Irglova, celjski veleum z neplačano stanarino Ramšakova….

 34. tantadrui pravi

  Vidim , da vam ni dolgčas. Sicer pa ni čudno da cela Slovenija ve kaj bo spet predaval Janez če ima zakupljenih nekaj medijev, za druge pa sam poskrbi za teatralnost in njegove tajnice ki se patetično jokajo. Pa še par starih stricev in tet ki ne morejo brez svojega TITOTA.
  Prej so imeli enega , zdej majo pa drugega. Samo ne vem , ni nujno da je bil tito lahko je bil tudi kakšen ki so mu ravno tako prisegali zvestobo do smrti.
  AH, SLEPCI.

 35. medeni pravi

  Kdaj je pa proti janči bil politični proces prosim za razlago.
  ker vojaško sodišče je obsodilo izdajalca,kot bi naredilo vsako normalno vojaško sodišče.
  lep pozdrav joze

 36. tantadrui pravi

  Zgleda da je še pojoči major prevzel malo te teatralnosti in uprizoril patetični izpad . In človek bi kar nekaj obračunaval in grozil in kaj vse še ne bo itd.
  Taki psihopati so resna nevarnost če se jim da preveč medijskega prostora. V Sloveniji bo treba poskrbet za mir , ne pa za vspodbudo vseh ki samo delajo zgago in vzganjajo sovraštvo.
  Dovolj je da pojačamo kriminalistično policijo in tožilstvo in da spremenimo zakone ki bi obravnavali kriminalna dejanja tudi pred in po osamosvojitvi in to je to.

 37. zob pravi

  Če pa daš levakom priložnost ba zablestijo v vsem svojem “sijaju”. 🙂

 38. Baubau pravi

  umetnik123

  10, 20, 30 40, 50!!!!, 60 obletnica je pa? Pricufuknili so se enkrat in nikoli več. Razumno utemeljitev zaradi nepovabila, ne boste našli. Tisto ta pravo, ki ti jo lahko podam jaz, pa nočeš vedeti.

 39. tantadrui pravi

  zakaj pa še domobranci niso šli na proslavo ?
  Saj so Nemški vojaki tud bili tam ne ?
  Pa so vsi lepo povabljeni tudi na slovenske partizanske spominske slovestnosti.

 40. Baubau pravi

  Marjetka+

  Si smešen, prikazuješ se kot ženska, pa jih v resnici ne maraš. Na google sem šel gledati fotke ga. Eve Irgl. Moram reči, da je prava lepotica, da je pametna se pa tudi ve.

 41. zvone pravi

  A so dons ta rdeči lažnivci kakšno novo stranko ustanovili? A nobene?
  Alora, pridem več ksno.

 42. tantadrui pravi

  Predvsem ima velik ego, bo morala opravit življensko spoved. Okusi lepote so pa različni in so ponavadi premosorazmerni z miselnim vzorcem drugega.

 43. tantadrui pravi

  Saj partizani tud v cerkve hodijo k maši, NČ BAT, in mi tudi. Zakaj ne bi še domobranci prišli na kakšno proslavo o osvoboditvi slovenije ali na proslavo NOBja ali kakšno spominsko slovestnost.
  Tako delajo Nemci, upam da se kakšen kmalu odloči da je že čas da začnejo delat tako kot ostali normalni svet.

 44. zvone pravi

  Predsednik Francije je v govoru posebej poudaril velik doprinos slovenskih
  gošarjev, ker je bila zaradi njihovih zdrah 2.svetovne vojne konec za skoraj
  2 stotinki in 5 tisočink sekunde prej in zaradi tega so zavezniki imeli 2 smrtni žrtvi manj.

 45. tantadrui pravi

  Nemci so že 20 let po vojni bili na takšnih proslavah , naši so zgleda še danes v vojni. Vojna je končana , vsi lepo vabljeni, pa povabite še partizane na spominske slovestnosti padlim domobrancem. Saj niso vsi krivi, če so sledili neki politiki. Pa povabte še druge ki spoštujejo NOB in borbo proti naci fašizmu.
  Samo Janez ne bo lepo gledal tako pobotanje to zagotovo.

 46. tantadrui pravi

  zvone, vojna se je končala. Povabite drugiš partizane na spominske slovestnosti pa bo kar naenkrat Slovenija zaživela v popolnoma drugem duhu.

 47. cvili možek pravi

  @Baubau …….da je pametna se pa tudi ve……..Seveda za OVCE je to DOKTORAT.

 48. robi pravi

  Lep je dan,vidim da se greste spet partizane in nemce….Zakaj ne izkoristite sonček in se greste z tem igrat v peskovnik?

 49. tantadrui pravi

  Sicer pa kaj bi si mislila Janša in Kučan sploh ni pomebno. Sam celo mislim da bi bil Kučan za tako ČEZMEJNO SODELOVANJE. Ena bariera bi padla.
  Kmalu bo 3. svetovna vojna , pri nas pa še druge nismo končali in to so plodna tla da bo spet kaos po nepotrebnem zaradi politike ki deli ljudstvo.

 50. tantadrui pravi

  Saj zunaj na peskovniku se spet gredo partizane in nemce hahahaha, tako da je čist vseglih haha

 51. zvone pravi

  Iz murglštaba sporočajo, da bo treba ustanoviti še 4 do 5 novih “naših” strank,
  če želijo premagati SDS. Denar ni problem, samo kandidatov jim zmanjkuje.

 52. tantadrui pravi

  Zdaj se pa na proslavah in shodih samo pluvajo med sabo, eni na eni strani ceste , drugi na drugi strani.
  To ni NIČ. Tako so jih razdvojili in dejansko politiki VODIJO NJIHOVE MOŽGANE.
  Jaz pa pravim da morajo eni druge POVABIT na proslave v spomin na vse žrtve vojne !!!
  Samo mene uči Bog , to je malo razlika, ostale pa politiki kateri imajo število zveri in njihovo število je 666.
  Zver pa nikoli ni delala MIRU , ampak je vedno se lagala ljudem.

 53. tantadrui pravi

  Levica ni pomebna, na desnici pa mnogi kot jaz NIMAMO nobene normalne stranke in zato smo PRISILJENI volit levico.
  In sam bom seveda po 25 letih volil levico. tega si nisem nikoli mislil sem pa zadnjič že volil levico in je moj glas šel v nič. Tokrat verjetno ne bo ker bom volil Dr. Cerarja.

 54. jernej pravi

  Kučan že sešteva, koliko bo imela njegova koalicija poslancev po julijskih volitvah. Samo upamo lahko, da volivci ne bodo namenili glasov raznim zokijem, šiviljam, cerarjem in šoltesom, ker to pomeni da podpirajo malo murgelsko podgano, ki zavestno uničuje Slovenijo in njene prebivalce.

 55. tantadrui pravi

  ja točno tem bomo dali glas, pa še Virantu in še komu.
  Zdaj pa grem, sem že preveč dolgo visel na za tastaturo.

 56. đek pravi

  Ko misliš, da so že vsi bebci podstavili lonček, se oglasi še jernej.

 57. DARTH VADER pravi

  Hej! Sedaj smo v letu 2014! in v današnjem svetu v mali Sloveniji večina Janše na mara!!!!!! Večina! Vam ni jasno! Enostavno ga ne marajo, ker je zelo grd človek! Vam ni jasno!

 58. zvone pravi

  Darth Vader a si ti sosed od Kučana? A vi rdeči opranoglavci ne veste, da ima Janša vedno več volivcev prav zaradi tega ker ga obrekujete. Je pa res, da
  lagodno živite na cucljih državne blagajne, zato se bojite njegove zmage na volitvah. Privilegije bi vam takoj ukinil.

 59. Nemojtako pravi

  zločinski komunisti opravičujejo svoje zločine z dejanji drugih…kot psihopat, ki pravi, da ga je grdo pogledala in je potem 50 let zatiral vse, ki so gledali na podoben način…vseeno je odgovarjal za vsako grozodejstvo posebej…

 60. silba pravi

  Danes je res poseben dan. Nekaj se more skrivnostnega dogajati v ozadju. Stavki pristašev princa teme so že na meji razumljivega. Delirij?

 61. Baubau pravi

  cvili možek

  Ne govorim brez veze. Le poglej kako rola tvoje levake s Kumrovškimi doktorati.

 62. izidor pravi

  Tudi Janezek ima kumrovsko šolo. … bindek nešolani

 63. zvone pravi

  Od državnozboskih volitev konec 1992 vsa družina volimo stranko SDS in to zaradi dokaj nepomembnega a za nas važnega dogodka. Pred volitvami je
  sosednje hiše in tudi nas obskala hčerka komunističnega fukcionarja in rdečega povojnega likvidatorja ter prepričevala ljudi naj ne volijo Janšo, ker
  bodo izgubili službe in ne bodo imeli penzij. Takrat smo se odločili da bo na vsakokratnih volitvah stranka SDS dobila naše glasove. Ta rdeči, čimbolj
  serjete po desnici, več volivcev bo imela. Naj še povem, da je sinko te
  rdeče terenke danes visok državni fukcionar.

 64. izidor pravi

  Zvone…..bedast razlog. Predvidevam da izobrazba je razlogu primerna

 65. Baubau pravi

  DARTH VADER

  Kje si delal to anketo? Če boš še kaj vprašal, klikni tole: ?

 66. zvone pravi

  Izidor, po stavčnemu redu tvojega bloga je razvidna tvoja pomanjkljiva izobrazba, hahaha, seveda pa k temu sovpada tudi tvoj komentar.
  Res si enkraten pametnjakovič levakov.

 67. Baubau pravi

  izidor

  Daj namig, kakšno izobrazbo imaš. Bova naredila hitri test.

 68. Miran™ pravi

  zvone pravi:
  07. 06. 2014 at 14:05
  Takrat smo se odločili da bo na vsakokratnih volitvah stranka SDS dobila naše glasove. Ta rdeči, čimbolj
  serjete po desnici, več volivcev bo imela. Naj še povem, da je sinko te
  rdeče terenke danes visok državni fukcionar.

  ____
  Što je više kleveta i laži, Janša nama je miliji i draži.

  😛

 69. Miran™ pravi

  Jutri vsi proti!

 70. izidor pravi

  @baubau

  Poišči splošno rešitev diferencialne enačbe (1 − x)x^2y” − 2y = −2, če poznaš dve partikularni rešitvi: 1/x in 1.

 71. KONVERTIT pravi

  Srečni suženj @Miran

  Ali ti je zdaj kaj lažje, ko si kršil VOLILNI MOLK?

  Ne zdržiš niti pol dneva?

 72. afta pravi

  Pol dnevi bi bilo ob 12.00. Torej je Miran zdržal dlje.

 73. KONVERTIT pravi

  Za vse, ki niso samo polhni dreka

  “V Sloveniji že vse od njenega nastanka v temeljnem obstajata dva družbena narativa. Eden je tisti, ki zatrjuje, da je Slovenija vsaj od leta 1991 dalje normalna država, utemeljena na liberalnih postulatih demokracije in vladavine prava. Ta narativ tudi vztraja, da je bila Slovenija normalna, z manjšimi, a ne bistvenimi odstopanji, tudi že prej, začenši z letom 1945, od koder pravzaprav prihaja vsaj močan impulz, če že ne sam vir naše samostojnosti in neodvisnosti.

  Drugi narativ je temu diametralno nasproten. Pred letom 1991 je bila Slovenija del totalitarne države, ki je masovno in grobo kršila človekove pravice, ki tako ni bila ne demokratična ne pravna. Ta narativ nadaljuje, da tudi po letu 1991 ni bil narejen ključni prelom, ampak da je pretekli režim v veliki meri najprej migriral na raven neformalnega, potem pa se je postopoma vračal na polje formalnega in se ponovno, v obliki ključnih igralcev, tudi re-institucionaliziral. V skladu s tem narativom je Slovenija normalna država le na papirju, ne pa tudi v praksi.”

  http://www.iusinfo.si/DnevneVsebine/Kolumna.aspx?id=119545

 74. okis pravi

  Odrekanje branju priporočil nevrotikov ima terapevtski učinek.

 75. KONVERTIT pravi

  Priporočam v branje
  Alojz Ihan: Politični in znanstveni um

  Podnaslov: Na politični um vpliva celo podnebje – vročina spodbuja prevlado konservativnega uma, mraz pa liberalnega. Razpis volitev sredi poletja torej politično ni povsem nevtralna zadeva.
  http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/politicni-in-znanstveni-um.html

  Možganska slikanja volivcev v obdobju političnih kampanj kažejo, da politične vsebine najprej močno vzdražijo čustvena možganska področja in centre za stres, šele potem sledi procesiranje zaznav in logičnih analiz. Ravno obratno kot pri racionalnem umu, kjer se najprej pojavi analiza podatkov in zaznav, kasneje pa sledi čustveni in včasih tudi stresni odziv. Politični um si torej najprej nadene čustvena, ideološka očala in skozi njih filtrira dejstva in sistematično izkrivlja logiko. Eksperimenti celo kažejo, da pogovor o političnih temah ljudem bistveno zmanjša uspeh pri reševanju matematičnih in logičnih problemov, ki jih morajo reševati potem. To pomeni, da politični um dobesedno ohromi logični razum in zaznavanje realnosti. Je politični um torej bolezenska deviacija?

  VIR
  http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/politicni-in-znanstveni-um.html

 76. KONVERTIT pravi

  Priporočam v branje
  Alojz Ihan: Politični in znanstveni um

  Podnaslov: Na politični um vpliva celo podnebje – vročina spodbuja prevlado konservativnega uma, mraz pa liberalnega. Razpis volitev sredi poletja torej politično ni povsem nevtralna zadeva.

  Možganska slikanja volivcev v obdobju političnih kampanj kažejo, da politične vsebine najprej močno vzdražijo čustvena možganska področja in centre za stres, šele potem sledi procesiranje zaznav in logičnih analiz. Ravno obratno kot pri racionalnem umu, kjer se najprej pojavi analiza podatkov in zaznav, kasneje pa sledi čustveni in včasih tudi stresni odziv. Politični um si torej najprej nadene čustvena, ideološka očala in skozi njih filtrira dejstva in sistematično izkrivlja logiko. Eksperimenti celo kažejo, da pogovor o političnih temah ljudem bistveno zmanjša uspeh pri reševanju matematičnih in logičnih problemov, ki jih morajo reševati potem. To pomeni, da politični um dobesedno ohromi logični razum in zaznavanje realnosti. Je politični um torej bolezenska deviacija?

  VIR
  http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/politicni-in-znanstveni-um.html

 77. Baubau pravi

  izidor

  Je ne sais pas de solutions

 78. KONVERTIT pravi

  Chansons Maintenant Je Sais – Jean Gabin
  😛

  Quand j’étais gosse, haut comme trois pommes,
  J’parlais bien fort pour être un homme
  J’disais, JE SAIS, JE SAIS, JE SAIS, JE SAIS

  C’était l’début, c’était l’printemps
  Mais quand j’ai eu mes 18 ans
  J’ai dit, JE SAIS, ça y est, cette fois JE SAIS

  Et aujourd’hui, les jours où je m’retourne
  J’regarde la terre où j’ai quand même fait les 100 pas
  Et je n’sais toujours pas comment elle tourne !

  Vers 25 ans, j’savais tout : l’amour, les roses, la vie, les sous
  Tiens oui l’amour ! J’en avais fait tout le tour !

  Et heureusement, comme les copains, j’avais pas mangé tout mon pain :
  Au milieu de ma vie, j’ai encore appris.
  C’que j’ai appris, ça tient en trois, quatre mots :

  “Le jour où quelqu’un vous aime, il fait très beau,
  j’peux pas mieux dire, il fait très beau !

  C’est encore ce qui m’étonne dans la vie,
  Moi qui suis à l’automne de ma vie
  On oublie tant de soirs de tristesse
  Mais jamais un matin de tendresse !

  Toute ma jeunesse, j’ai voulu dire JE SAIS
  Seulement, plus je cherchais, et puis moins j’ savais

  Il y a 60 coups qui ont sonné à l’horloge
  Je suis encore à ma fenêtre, je regarde, et j’m’interroge ?

  Maintenant JE SAIS, JE SAIS QU’ON NE SAIT JAMAIS !

  La vie, l’amour, l’argent, les amis et les roses
  On ne sait jamais le bruit ni la couleur des choses
  C’est tout c’que j’sais ! Mais ça, j’le SAIS… !

 79. KONVERTIT pravi
 80. Baubau pravi

  KONVERTIT

  Hvala za link. Nepozabni Jean Gabin.

 81. petek pravi

  Kapo dol pred Einsteinom. Dve stvari sta neskončni. Vesolje in človeška neumnost. Vendar, za vesolje nisem povsem prepričan.

 82. lizka pravi

  Kdo v Sloveniji ima več oboževalcev med tropom SdS? Jean Gabin ali Ljubiša Samardžić?
  Ceca ali Edith Piaf?

 83. izidor pravi

  @Baubau

  \frac{1}{x}-1 je rešitev homogenega dela

 84. tajkuni z doba pravi

  Nič bat bliža se dvajsti junuij dan ko bo obsojeni kkriminalec spremenil naslov bivanja in se preselil na dob to bo sedmina za vse njegove ovce ki meketajo v prazno

 85. Narim pravi

  KONVERTIT pravi:

  07. 06. 2014 at 14:39

  Srečni suženj @Miran

  Ali ti je zdaj kaj lažje, ko si kršil VOLILNI MOLK?

  Ne zdržiš niti pol dneva?

  ——-
  Žal, bil je uši polni lažni Miran.
  Te stvari lahko uredi admin POLITIKISA, vendar očitno ni v interesu.
  🙁

 86. Narim pravi

  petek pravi:

  07. 06. 2014 at 15:42

  Kapo dol pred Einsteinom. Dve stvari sta neskončni. Vesolje in človeška neumnost. Vendar, za vesolje nisem povsem prepričan.

  ———
  Če je imel vam podobnega v mislih, tedaj je njegova izjava docela razumljiva.

  😉

 87. ortiza pravi

  @Narim, to je očitno najvišji nivo podtikanja umskih maloposestnikov samoimenovane desne orientacije.

 88. tantadrui pravi

  Jutri sem ZA akcijo.

 89. tantadrui pravi

  PROTI so pa tisti ki niso ZA akcijo

 90. KONVERTIT pravi

  Hvala @robi

  Organizator referenduma je SDS in je to kar je danes naredilo DELO

  MAXIMUM kršitve volilnega molka!

  Zdržali so točno 12 ur in ničesar več ne prepuščajo naključju!

  Jutri je referendum! Kaj bodo šele delali pred volitvami?

  Zakaj bi pošteno če lahko prigoljufajo, kupijo ali pa izsilijo!!!!!

 91. alfa pravi

  Halo!! Zbudite se!! Kriminalc je PRAVNOMOCNO OBSOJEN KER JE PREJEL PODKUPNINO, KI SE ZARACUNALA VSEM VAM!!

  S skrajno muko sem prebral takoimenovano sodbo v imenu ljudstva, pa nikjer ne piše, da je prejel podkupnino. Sprejel naj bi obljubo neznane nagrade od neznanega obljubovalca. Kakšna bi naj bila ta nagrada je slavnemu sodišču neznano. Še bolj neznano je kaj bi moral JJ narediti da dobi nagrado. Še pes ve kaj bo dobil za nagrado, če bo dal tačko. Nejasno je tudi, če je obljuba na neznani komunikacijski način sploh prišla do JJ. Po branju tega spisa sem dobil občutek, da se pravosodni organi norčujejo iz ljudstva, čigar kruh jedo in izrekajo sodbe v njegovem imenu.

 92. sopka pravi

  Hvala Bogu, da imamo alfo. Zdaj bo vse drugače.

 93. MEFISTO pravi

  Le kje si bila do sedaj alfa? Takoj bi te vzeli namesto matoza 😀

 94. pero pravi

  Kontinuiteta bi rada na vsak način zaprla Janšo, a jim to ne bo uspelo, ker v letu 2014 obstaja ESČP, tako, da si to svojo Patrio lahko vtaknejo v tazadnjo.

 95. DARTH VADER pravi

  Ha, ha, hahajaaaajahaaaajahaaajiha, juhu, jahajhaaaaaahahahaaaa….

  Naš Modri mefisto pa pa dvakrat ali več nickov kot njegov kolega Petrovc.
  Pazite pa vsi komentatorji! Oba sta Jeseničana!
  Tako modri mefisto in veliki Petrovc!

  IVAN JANEZ JANŠA JE PRINC TEME! SDS STRANKA PA NAVADNA OVCA, KI VERJAME V MOČ SVOJEGA DIKTATORJA!

 96. Klara pravi

  @pero, saj, če bi napisal…v rit…ne bi izpadel manj kulturno. Mogoče le malo manj neumno.

 97. Baubau pravi

  izidor

  Tudi če si me nasral, hvala ti. Samo še Rim vidim, pa lahko umrem.

 98. bimbo pravi

  @DARTH VADER …kter je Petrovc? Izidor morbt?

 99. cvili možek pravi

  @ pero mefonja ti ga v usta utero.

 100. izidor pravi

  @Baubau, nisem te nasral. Če imaš dve različni partikularni rešitvi, njuna razlika reši homogeni del enačbe. To je enačba drugega reda in ima dvokomponentno homogeno rešitev

 101. DARTH VADER pravi

  Sopka, bolj mi je všeč omega!

 102. Ključevskaja pravi

  @DARTH VADER…meni tudi, sploh stara omega lotus. Škoda, da jih ne delajo več…takšnih 😉

 103. alfa pravi

  MEFISTO pravi:
  07. 06. 2014 at 19:04

  Le kje si bila do sedaj alfa? Takoj bi te vzeli namesto matoza

  No pa napiši kateri od mojih napisanih stavkov ne odgovarja resnici. Res pa je, da je komunizem zgrajen na laži, zato resnica ni pomembna. Zato tudi komunistično sojenje ni vredno prebite pare.

 104. MEFISTO pravi

  @alfa
  Zanimivo je , kako vsi obtoženi trdijo, da so nedolžni. Naši zapori so polni nedolžnih ljudi, kaj ne?

 105. Masakro pravi

  Janša si je za vse sam kriv. Njegova druga vlada je hotela učinovito pravosodje zato je bumbar Plićarič zmanjšal standarde varovanja pravic na slovenskih sodiščih na nivo indica in tako si je Janša sam sebi nataknil zanko okoli vrata.

 106. Drobnič pravi

  Mnogih Slovencev očitno še vedno ne moti, da nam vladajo komunisti, da nam sodijo komunisti, da nas poučujejo komunisti, da nas v vsem vodijo in nadzorujejo komunisti ali njihovi idejni in politični nasledniki. Zato nam Kučan lahko vlada.

 107. Masakro pravi

  Slovenci lahko izbiramo samo med komunisti in EU Janševim fašizmom. Kot vsak razumen narod izberemo manjše zlo.

 108. Drobnič pravi

  Boljševiška levica, ki je svetovni zlom dosegla s padcem berlinskega zidu, se je v Sloveniji z lokalnimi družbenimi mahinacijami in političnimi spletkami, zlasti pa z lažjo in prevaro, kar sta njeni osnovni in glavni orodji, uspela vzdrževati na oblasti še dvajset let. Skoraj ni pomembnega državnega ali družbenega položaja, da ga ne bi obvladovali komunisti ali celo udbovci, oziroma vsaj njihovi zvesti idejni in politični nasledniki. Po dvajsetih letih je začelo primanjkovati dobrin za zagotovitev njihovih privilegijev in zadovoljitev njihove plenilske narave. S tem pa je bilo konec tudi tkiva, ki jih je v resnici vezalo.
  Ostali so samo posamezniki in njihovo sovraštvo do drugače mislečih. Poiskati je bilo treba dovolj brezobzirnega in dovolj pohlepnega človeka, ki bi ga bilo mogoče postaviti za voditelja tem obupancem in vsem, ki so doslej pripadali »pravi strani«.

 109. Drobnič pravi

  Pa vendar, Stanovnik se pogosto hvali s sodelovanjem med partizani in Američani v času vojne.

  Stanovnik je komunist, komunisti pa priznavajo več resnic, toliko, da so z njimi lahko naplahtali tudi zahodne voditelje.

  VIR
  http://www.zaveza.si/index.php/home/misel-in-spomin/34-aktualne-novice/211-interviju-anton-drobni

 110. SREČNI SUŽENJ pravi

  Moj dragi srečni suženj

  Sodiva v dva različna svetova!

  Če bi bili vsi srečni sužnji potem bi bila zemlja raj za DIKTATORJE

  Ti sodiš v PRVI, kot srečni suženj

  “V Sloveniji že vse od njenega nastanka v temeljnem obstajata dva družbena narativa. Eden je tisti, ki zatrjuje, da je Slovenija vsaj od leta 1991 dalje normalna država, utemeljena na liberalnih postulatih demokracije in vladavine prava. Ta narativ tudi vztraja, da je bila Slovenija normalna, z manjšimi, a ne bistvenimi odstopanji, tudi že prej, začenši z letom 1945, od koder pravzaprav prihaja vsaj močan impulz, če že ne sam vir naše samostojnosti in neodvisnosti.”

  JAZ pa v D R U G I

  “Drugi narativ je temu diametralno nasproten. Pred letom 1991 je bila Slovenija del totalitarne države, ki je masovno in grobo kršila človekove pravice, ki tako ni bila ne demokratična ne pravna. Ta narativ nadaljuje, da tudi po letu 1991 ni bil narejen ključni prelom, ampak da je pretekli režim v veliki meri najprej migriral na raven neformalnega, potem pa se je postopoma vračal na polje formalnega in se ponovno, v obliki ključnih igralcev, tudi re-institucionaliziral. V skladu s tem narativom je Slovenija normalna država le na papirju, ne pa tudi v praksi.”

  http://www.iusinfo.si/DnevneVsebine/Kolumna.aspx?id=119545
  Slovenci lahko izbiramo me dvema svetovoma! Stranke in ideologije pridejo šele mnogo pozneje!

 111. DARTH VADER pravi

  Če ste že tu, pa naj vas opomnim, pravi in ednini slovenski heroj je vaš Franc Rozman – Stane! Zakaj, ker je edini umrl za slovenski narod! Bil je vrhovni poveljnik slovenske vojske NOB! Njega je dal ubiti Kidrič in njegovi!
  Zakaj? Samo zato, ker je že takrat Rozman želel, da bi bila Slovenija samostojna in ne pod Titovo Jugoslavijo! In vi SDS-ovci ste se zgražali, da smo dali na eur kovanec slovenskega največjega in dobrega borca Franca Rozmana – Staneta! Njegova smrt je naša javna skrivnost, ki se glasi, da so ga svoji ubili! On je že takrat hotel, da bi bila Slovenija samostojna! Kidrič ga je dal ubiti….

  Vi Leljaki pa Janšati, pa Irglove, pa Gorenakovi, pa ostali, pojdite v beograjski arhiv, tam boste vse našli…..

 112. KONVERTIT pravi

  Toliko o klavcu Franc Rozman – Stanetu

 113. srečko pravi

  masakra,

  poleg t.im. “korpusa delicti” ali materialnih dokazov,se po vsem svetu upoštevajo tudi NE-materialni ali posredni dokazi,če so znotraj normativa: “beyond reasonable dubt” ali onkraj razumnega dvoma – poudarek je na “razumnega”…..
  Tukaj pa nekateri nabijate neke “indice” – gre pa za POSREDNE DOKAZE,ki so onkraj razumnega dvoma in so NEDVOMNO zakonito dokazno stredstvo povsod po svetu.

 114. cibic pravi

  …ampak, indic se tako učeno sliši…

 115. srečko pravi

  cibic,

  ne vem,če se sliši učeno – je pa šablona,ki jo v nedogled ponavlja Janša poleg vseh ostalih kot – “murglska TV, udbomafijsko pravosodje” in ostala dikcija,ki jo nato zvesto ponavljajo verniki SDS-a.

 116. alfa pravi

  poleg t.im. “korpusa delicti” ali materialnih dokazov,se po vsem svetu upoštevajo tudi NE-materialni ali posredni dokazi,če so znotraj normativa: “beyond reasonable dubt” ali onkraj razumnega dvoma – poudarek je na “razumnega”…..

  Vse lepo in prav. Seveda vemo, da so sodnice, ki plešejo s pionirskimi kapami in jugozastavicami onkraj razumnega dvoma prepričane, da je JJ kriv. Za kaj? Za prejem obljube neznane nagrade. V Sloveniji kjer je razuma zelo malo je tudi razumnega dvoma malo.Na tak način lahko spravijo v zapor vsakega državljana Slovenije. Tudi tebe Srečko.

 117. srečko pravi

  alfa,

  ne,ne alfa,mene ne more nobena sodnica,pa če nosi za cel Orion zvezd na kapah,”spraviti v zapor”.
  Nobena predkazenska preiskava namreč,ni našla na tisoče SMS-ov,E-mailov in telefonskih pogovorov s prepoznano mojim glasom,v katerih bi EKSPLICITE potekalo prpoznavno kaznivo dejanje,ki ga upravičeno očitajo Janši.
  Nobeno orožarsko podjetje tudi ni nakazovalo miljone €vrov ljudem,ki so nato te miljone dvignili in je gotovina v kovčkih “IZGINILA NEZNANO KAM” – in noben moj tesni partner ni v enem dnevu 26 krat zahteval od tega orožarskega podjetja,nakazilo 1/3 dogovorjene podkupnine takoj,sicer pogodba o izboru dobavitelja osemkolesnikov,ne bo podpisana
  Potrditev izbora in podpis pogodbe,je bil opravljen že mesece PREJ – preden je Slovenija sploh objavila “mednarodni in najbolj transparenten” razpis za izbor “najboljšega ponudnika”……

 118. Masakro pravi

  srečko pravi:
  07. 06. 2014 at 23:30

  masakra,

  poleg t.im. “korpusa delicti” ali materialnih dokazov,se po vsem svetu upoštevajo tudi NE-materialni ali posredni dokazi,če so znotraj normativa: “beyond reasonable dubt” ali onkraj razumnega dvoma – poudarek je na “razumnega”…..
  Tukaj pa nekateri nabijate neke “indice” – gre pa za POSREDNE DOKAZE,ki so onkraj razumnega dvoma in so NEDVOMNO zakonito dokazno stredstvo povsod po svetu
  ****************************************************************
  Naša ustava v 29. členu govori o dokazih in ne indicih. Standard v sodbi mora biti dokaz in ne indic. Na indični način lahko zaprejo vse in vsakogar.

 119. zob pravi

  @srečko ti si od mene prejel obljubo na neznanem kraju, ob neznanem času. @srečko si kriv posilstva kraje….pa še kak indic.
  @srečko pei vsaki duši, ki logično razmišlja si bolnik.

 120. juvel pravi

  @zob, tvoja argumentacija ne drži vode. Nisi sodnik in lahko blebetaš, kar ti srce poželi. Indic gor ali dol. Sodba stoji in samo z pravnimi postopki lahko pade. Vernikov vas je dovolj in preveč. Koliko vas je, bo pokazal današnji referendum. To šteje. Kučanova linija izgublja, Janša pa na ta račun ne pridobi nobenega vernika. Zakaj? Ker večina ljudi logično sklepa, da je lažnivec in hujskač. Edino detektor laži, če bi ga zvozil, bi mu prinesel glasove.

 121. MEFISTO pravi

  Poglejte kaj sem našel med starim papirjem 😀

  http://postmyimage.com/img2/866_zombies_eat_brains_vik_battail.jpg

 122. zob pravi

  Moja argumentacija? To je povzetek obtožnega predloga. (tokrat srečko) Drži? Torej, če praviš, da moja argumentacija ne drži, ne drži niti obtožni predlog. (Volit sem šel proti.)
  Kaj lahko potem ovrže mojo argumentacijo?
  Samo enkrat v spisu omenjena ena sama neznanka je logični konec in spis ni vreden nič zero nula 0.
  Razaen za nekatere, ki prazen luft zapakirajo v neko sodbo in jo oznanjajo, kot vsebinsko.
  Kupuješ prazno škatlo z indično sliko piškotov?
  Ja, fejst se boš najedu.

 123. šodo pravi

  Poglejte, dokler je še mogoče!!!

  http://www.gibanje-ops.com/

 124. zob pravi

  Tudi motor na vodo že dolgo deluje. Vodo vžigajo na neznan način. 🙂

 125. halterr pravi

  Naš zob je ljubitelj keksov. Zobata jih skupaj z alfo in bentita v prazno.

 126. bizgec pravi

  Zob pozna očitno le motor z notranjim izgorevanjem. Vžiga se na znan način, le vode ne uporablja za gorivo.

 127. zob pravi

  Glodamo vaš vakum.

 128. zob pravi

  Če pa se ne uporablja voda in se vžiga na znan način, v čem je potem problem?
  Vaša agumentacija temelji na neznanem….

 129. zob pravi

  Na neznan način lahko vžigaš karkoli. Vedno vžegeš ane? I.d.o.t.i.

 130. trol pravi

  Ampak Janez je gotof. Zob gor ali dol. To edino šteje. 😀 😀 😀

 131. srečko pravi

  Masakro,

  Kot sem dejal – sodniki v sodnih postopkih upoštevajo MATERIALNE dokaze , NE-materialne (posredne) dokaze in PRIČEVANJA prič.

  To velja za ves demokratičen svet.

  Posnetki telefonskih pogovorov,SMS-ov in E-mailov so POSREDNI dokazi,ki jih ni mogoče prezreti,če ti EKSPLICITE (očitno) govorijo o izvršitvi,načinu izvršitve in izvršiteljih kaznivih dejanj.
  Iz postopka o Patrii,je v povezavi z dejanskimi dogajanji,prenosov denarja,gibanja oseb in sklepanja pogodb,so vsi že omenjeni posredni dokazi jasno in nedvomno POTRDILI,da je šlo za korupcijo,segajočo vse do Janeza Janše. (“prime minister,PM,J”)

 132. alfa pravi

  srečko ni nobenega dokaza, da je JJ vedel za vse te SMS, depeše in E-majle. Dejstvo da se tisti, ki bi radi dobili kak posel hvalijo s svojimi dobrimi zvezami je znano že majhnim otrokom. Razen tega ni nobenega dokaza, niti indica, da je JJ s komerkoli od tistih ki so odločali o nakupu, sploh kontaktiral. Mogoče ti veš, zakaj sodišče ne preganja tudi tistega, ki je dal obljubo. Če je sprejemanje obljube kaznivo, je kaznivo tudi dajanje obljube. Zakaj ta oseba ni obtožena?

 133. Kvas pravi

  @alfa, zakaj se je Matoz trudil, da bi izločil dokaze iz finske???

 134. srečko pravi

  alfa,

  Pa saj nihče ne trdi,da je Janša bedak. Ko je direktor Patrie zahteval pogovor s PM J.,je dr. Z. (Zagožen) odgovoril,da bo tak pogovor skušal urediti. Naslednji dan je na Finsko poslal sporočilo,da pogovora ne bo – “…ker je to za Janšo prenevarno…”
  Kaj ti pove tak odgovor? Pove,da je Janša pogovor odklonil,ker se ni želel izpostavljati – hkrati pa je jasno,da je bil s potekom dogovarjanj v celoti in v detajle seznanjen.

 135. dzi nu nje ja pravi

  Trajnožarečega desnega-komunista IJJ-a podpira le še zapita drhal,ki je oz.je od zmeraj bolj malo delala,(ker tudi znala ni), s petimi morda šestimi razredi osnovne šole.
  Dol z udbo-anševizmom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 136. alfa pravi

  Kaj ti pove tak odgovor? Pove,da je Janša pogovor odklonil,ker se ni želel izpostavljati – hkrati pa je jasno,da je bil s potekom dogovarjanj v celoti in v detajle seznanjen.

  Meni ta tvoj pogovor pove samo, da si fantazer prve vrste. Oboževalci komunizma ne ločijo dobro med dejstvi in fantazijo. Komunizem temelji na laži, za kar so najboljši dokaz Kučan in njegovi pajdaši. Menda sploh niso bili komunistični poglavarji, ampak demokrati.

 137. zob pravi

  trol pravi:

  08. 06. 2014 at 11:18

  Ampak Janez je gotof. Zob gor ali dol. To edino šteje. 😀 😀 😀
  I…..A….I….

 138. zob pravi

  trol pravi:

  08. 06. 2014 at 11:18

  Ampak Janez je gotof. Zob gor ali dol. To edino šteje.
  😀 😀 😀
  ….I….A….I

 139. zob pravi

  Pa da maš slame dost ane?

 140. srečko pravi

  alfa,

  daj ti meni nakaži vsaj 2 Mio€vrskih “indicev” – takih,kot jih je Patria nakazala Riedlu – ta pa naprej v obliki keša naprej slovenskim prejemnikom….kaj praviš?

 141. zob pravi

  @srečko eno podmizno zonegavleno rt nariš pa podar skupej z wekrco , pa bo.
  Sicer, mal boš pozen sluzast pa za dost

 142. alfa pravi

  srečko, ti si trmoglav kot osel. Ta dva milijona je Riedl dobil kot provizijo od Patrie. Res je nekaj 100.000 Eur dobil Cekuta, za ostalo pa ni niti “indicev”, razen v glavah.

 143. Krucefiks pravi

  Nekaj mesecev sem bil odsoten, pa kaj vidim.

  Star udbaš in komunist se še vedno trudi prevzeti nesposobni Politikis in s svojo plitvo pametjo onesnaževati politično ter kulturno okolje.

 144. KONVERTIT pravi

  Pozdravljen vrtec srečnih sužnjev

  Danes ni zmagal nihče! Vsi smo izgubili!

  ♰ ♱ ✞ ✟ ♰ ♱ ✞ ✟ ♰ ♱ ✞ ✟ ♰ ♱ ✞ ✟ ♰ ♱ ✞ ✟ ♰ ♱ ✞ ✟

  Domneva normalne države

  V Sloveniji že vse od njenega nastanka v temeljnem obstajata dva družbena narativa.

  Eden je tisti, ki zatrjuje, da je Slovenija vsaj od leta 1991 dalje normalna država, utemeljena na liberalnih postulatih demokracije in vladavine prava. Ta narativ tudi vztraja, da je bila Slovenija normalna, z manjšimi, a ne bistvenimi odstopanji, tudi že prej, začenši z letom 1945, od koder pravzaprav prihaja vsaj močan impulz, če že ne sam vir naše samostojnosti in neodvisnosti.

  Drugi narativ je temu diametralno nasproten. Pred letom 1991 je bila Slovenija del totalitarne države, ki je masovno in grobo kršila človekove pravice, ki tako ni bila ne demokratična ne pravna. Ta narativ nadaljuje, da tudi po letu 1991 ni bil narejen ključni prelom, ampak da je pretekli režim v veliki meri najprej migriral na raven neformalnega, potem pa se je postopoma vračal na polje formalnega in se ponovno, v obliki ključnih igralcev, tudi re-institucionaliziral. V skladu s tem narativom je Slovenija normalna država le na papirju, ne pa tudi v praksi.

  VIR http://www.iusinfo.si/DnevneVsebine/Kolumna.aspx?id=119545

 145. srečko pravi

  alfa,

  tisto o oslu,zadeva tebe – znano je namreč da je za podkupnine bilo namenjenih 21 Mio€ od tega je dr.Z. po naročilu PM – zahteval plačilo 1/3 TAKOJ, še pred podpisom pogodbe o nakupu osemkolesnikov. Patria je ob takem insistiranju (26 E-mailov v enem dnevu) popustila in Riedlu nakazala 3,5 Mio€,od česar je bila večina namenjena v Slovenijo kot gotovina v kovčkih. Cekuta je dobival mesečno cca 5000 € od Riedela in nič drugega.
  Večino podkupnine,pa bi moral s pomočjo “kreativnega knjigovodstva”,Janši in ostalim izplačati Črnkovičev Rotis suksesivno po dobavljenih količinah osemkolesnikov – skupaj torej 21 Mio€.

 146. zob pravi

  (neznano=0)*(karkoli)=0; – realen svet.

  (neznano=0)*(karkoli)=<0; Tega so sposobni levaki, ampak samo levaki.

 147. alfa pravi

  Srečko, ti ga še pihneš. Za podkupnine je bilo namenjenih 21 milijonov. Čudno, da tega niso ugotovili finski sodniki in so Patrijaše izpustili. Denar naj bi nosili v kovčkih a se ne ve kam, ne komu.

 148. blisk pravi

  @alfa, koliko pa so ugotovili Finci? Tem “podkupninam” pravijo Finci – provizije. So del posla. Tudi Riedel in Wolf imenujeta to – provizija. Avstrijsko sodišče pa pranje denarja. Kje pa je Leban?

 149. zob pravi

  @juvel, detektor laži žal ni 100% zanesljiv. Njegovo delovanje temelji na odzivanju živčevja preiskovanca, na napačne – lažne trditve ali trditev resnice. Bodi ekg, krčenje širjenje zenic itd. Izhod je 1ali 0 (boolova algebra).
  Vendar so tu pomembne nianse o prepozavanju, glede na zastavljeno vprašanje. Vse skupaj v strokovnem svetu ne šteje dosti. Več pomeni prisotna logika obtožbe spesnjena na “neznanem”.
  Se pa strinjam, da pri ljudeh, ki gledajo mmc, pop_tv….režimski mediji, da jim logika tista osnovna ne šteje ne deluje. Oprosti malo me spravljajo v smeh te neumne trditve levakov, da se malo ponorčujem iz njih. Glede takšnih poizkusov kredibilnosti, je primer Rode in karbin Peter. Pri genskem testu lahko govoriva v 98% natančnosti mnooogo vrč, kot detektror laži. Pa so ga režimski mediji “pohodili” kot smet.
  Žal bo tisto zdravilo, ki so ga napovedali, levaki, da ko bodo jedli travo postali pametni. Preživeti njihovo norost? Upam, da bom zdržal.

 150. Lizika pravi

  @zob, si na kakšnih medikamentih?

 151. zob pravi

  @Lizika drž se svoje palčke.

 152. srečko pravi

  alfa,

  dogovorjena “provizija” pri nabavi osemkolesnikov,je znašala 7,5 %. Od 278 mio€ je treba odšteti 20% DDV-ja torej je 7,5% treba izračunati od 202 mio€ – razliko bi pa dodal še Rotis po vsaki dobavi osemkolesnikov.
  Finski sodniki so vedeli samo za “provizije”,ki so bile izplačane v Avstrijo – Riedlu.
  Sicer pa se je treba zavedati,da sploh ne gra za denar finske Patrie,ta je samo te “provizije” vkalkulirala v skupno ceno osemkolesnikov – plačniki pa bi bili SLOVENSKI DAVKOPLAČEVALCI.
  Janša je torej obral Slovenske davkoplačevalce, in pri tem imel polna usta “domoljubja” – očitno pri njemu gre za €vroljubje.

 153. čupakabra pravi

  vodstvu represivnih organov v Tacnu 15. aprila 1988 dal jasna navodila kaj je potrebno narediti z nevarno slovensko opozicijo.

  ———————
  si je že Gorenak zapomnil, kaj mu je Kučko povedal…

 154. Dušan pravi

  RAČUNI POČASI PRIHAJAJO.

 155. sosed pravi

  čupakabra, kateri Gorenak?

  A tisti, ki je bil tovariš učitelj, mentor marksizma, komandir miličnik, načelnik inšpektorata ljudske milice in nazadnje še kadrovinik ter vseskozi zaprisežen komunist, seveda tudi član partije in njen funkcionar?!

  Malo za šalo: https://www.youtube.com/watch?v=kLalN-UyuoU

 156. Cialis pravi

  Wow! This blog looks exactly like my old one!
  It’s on a completely different subject but it has pretty much the same
  page layout and design. Superb choice of colors!

 157. However, players roy rounder poker can easily play different games that will likely be asked
  to leave the casino.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen