Predsednik Pahor se je poklonil padlim v vojni za Slovenijo

1

Predsednik republike Borut Pahor se je danes, na dan državnosti, poklonil padlim v vojni za Slovenijo. K Pomniku padlim v vojni za Slovenijo ’91, ki stoji na ljubljanskih Žalah, je ob postroju častne garde Slovenske vojske položil venec.

Pahorja sta pri polaganju venca pospremila obrambni in notranji minister, ki opravljata tekoče posle, Roman Jakič in Gregor Virant, pa tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske Dobran Božič in generalni direktor policije Stanislav Veniger.

V Pahorjevem uradu bo danes potekal dan odprtih vrat, pred predsedniško palačo pa bo, kot velja ob državnih praznikih, postavljena častna straža.

V Sloveniji 25. junija, na dan, ko je pred 23 leti slovenska skupščina razglasila Temeljno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, praznujemo dan državnosti, ki je hkrati dela prost dan.

Omenjena listina sicer predstavlja temeljni pravni akt, na podlagi katerega je bila po predhodnem plebiscitu izvedena osamosvojitev. Dan po sprejetju listine je na Trgu republike v Ljubljani v čast osamosvojitve potekala slovesnost, dan pozneje pa se je začela desetdnevna vojna, ki se je končala z umikom JLA s slovenskega ozemlja. (sta)

zastava slo

Zastava Republike Slovenije

Število komentarjev: 1
  1. MEFISTO pravi

    Gledwee na to, kaj in kako delajo z državo, ima srečo, da niso vstali iz grobov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen