Nemčija In Slovaška v znamenju neurij

0

Nemčija je še vedno v znamenju neurij, ki so v zadnjih dneh v tej državi zahtevala šest smrtnih žrtev in povzročila večmilijonsko škodo. Nemški vremenoslovci medtem še vedno napovedujejo nove hude nevihte, predvsem v osrednji Nemčiji in na vzhodu države. O orkanskem vetru, ki je povzročil veliko gmotno škodo, poročajo tudi s Slovaške.

Na Slovaškem je bilo najhuje na območju mesta Košice, kjer je veter odkrival strehe. Med drugim so brez strehe ostali zasebni letališki hangar, osnovne šole ter nekaj stanovanjskih hiš. Po navedbah gasilcev ranjenih in mrtvih ni, je pa nastala velika gmotna škoda. Zaradi podrtih dreves so blokirane številne prometne povezave, podrta drevesa in odlomljene veje so tudi poškodovali številne parkirane avtomobile, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Huda neurja s točo ter poplavami pestijo tudi Nemčijo. V Severnem Porenju-Vestfaliji, kjer je bilo neurje usodno za šest ljudi, je tudi danes zelo moten cestni in železniški promet. V nekaterih mestih so tudi odpovedali pouk. Neurje s toče je povzročilo veliko gmotno škodo.

Nemčijo je v zadnjih dneh na območju Porenja in Porurja prizadelo eno najhujših neurij v zadnjih letih. Doslej je umrlo šest ljudi, gmotno škodo pa so doslej ocenili na več milijonov evrov, še navaja dpa. (sta)

neurja nemcija

Slika je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen