MATEVŽ KRIVIC JASNO IN GLASNO. Sodba bo pred vrhovnim sodiščem zagotovo padla, pred tem pa naj se zadrži izvršitev sporne sodbe!!

129

Nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic je medijem in zainteresirani javnosti poslal komentar k včerajšnji izjemno sporni odločitvi ustavnega sodišča, da zavrže pritožbo Janeza Janše, ki jo je ta podal na Ustavno sodišče RS. Na tem mestu komentar Krivica objavljamo v celoti.

Širša javnost se najbrž ne zaveda prave vsebine včerajšnje odločitve ustavnih sodnikov, ki pomeni, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo sodba Janši padla. Sam soglašam s sodnikoma Zobcem in Deisingerjem, da bi o tem moglo in moralo odločiti že ustavno sodišče, toda sedaj moramo spoštovati odločitev večine, da tudi pošiljanje voditelja opozicije v zapor tik pred volitvami ob tako sporni obsodbi ne opravičuje izjeme in da mora o zadevi najprej odločiti vrhovno sodišče. To, česar javnost ne ve, tudi po “zaslugi” strokovno slabo vodene Janševe obrambe, pa je, da se je šele v postopku pred ustavnim sodiščem odkrila tako huda, čeprav le najbolj veščim pravniškim očem vidna “luknja” v Janševi obsodbi, da mora zdaj to samo še pred vrhovno sodišče – in sodba bo padla. Da bi vrhovni sodniki mogli (in sploh hoteli) iskati in najti strokovno sredstvo za zakrpanje prej omenjene “luknje”, je namreč skrajno malo verjetno. Tudi v odločbi ustavnega sodišča je zapisano pričakovanje, da bo vrhovno sodišče “odgovorno opravilo svoje ustavne obveznosti in med njimi na prvem mestu zagotovilo spoštovanje človekovih pravic”. Ker gre pri tem tudi za pravice volilcev, tudi Janši nasprotujočih, ne le njegovih podpornikov, da niso zavedeni, bi vrhovno sodišče pred svojim vsebinskim odločanjem, torej takoj, nujno moralo zadržati izvršitev sporne sodbe.”

Povezani članki:

Tudi ustavni sodnik Mitja Deisinger opozoril na nelogičnost sklepa o zavrženju Janševe pritožbe

JANEZ JANŠA VLOŽIL TUDI ZAHTEVO ZA VARSTVO ZAKONITOSTI. Bodo vrhovni in ustavni sodniki obranili pravno državo?

ČE MATEVŽ KRIVIC REČE, da je obsodba v zadevi Patria krivična, je to de facto krivičnost na kvadrat!

patria-proces-notri-JJ-FM

Št. komentarjev: 129
 1. drago pravi

  Vračamo se v svinčene čase sramota kako je to mogoće?Svet modrecov nas bo rešil ,šli se bomo past na travnike nebo dolgo uničite se to kar je ostalo hvala vam .Bog ne daj da moraš k zdavniku saj ne dobiš več nič .

 2. niko pravi

  Cenim mnenje g.Krivica,ker je dal svoji strokovnosti prednost pred politično opredelitvijo in sam izjavil,da ne mara g.Janše,vendar se mora oglasiti v tej zadevi,zaradi lastne vesti.

 3. tajkuni z doba pravi

  Kalimerovstvo jajoglavega janezka in njegovih podrepnikov se nadaljuje v arest z njim organizirali bojo skupinsko cviljenje in jokanje pred zaporom na dobu smo pa res ena banana republika obsojenci so za v arest ne pa za v parlament kje je še kakšna taka državo morda kaka v afriki v evropi sigurno ne zamislite se malo kalimeroti sds-a

 4. tantadrui pravi

  Kaj je Krivic vedeževalec ?
  Ustavno sodišče je jasno povedalo da psihičnih bolez

 5. tantadrui pravi

  Kaj je Krivic vedeževalec ?
  Ustavno sodišče je jasno povedalo da psihičnih bolezni ne more zdravit, za to nima inštrumentov in tablet.
  Eni pa še vedno ne razumejo

 6. majstr pravi

  Sodbe se ne da več popravljati, kar je, to pač je ! Kaj sledi , to kar je manjšini v deželici že zdavnaj jasno : Škandal, ki ga doma ne bomo znali opravičiti, še manj pa popraviti ! Tudi EU smo blamirali …..

 7. tantadrui pravi

  Nč hudga majstr, saj ima Hrvaška tudi škandal z veleizdajalcem Sanaderjem. Zgleda da gre Slovenija po isti poti.
  Tudi oni imajo “političnega ” zapornika, samo tam se nobeden ne sekira zaradi tega.

 8. resnica pravi

  še niste razumeli, legalizirana kučanova rdeča mafija je odločila, da mora ĐĐ dokončno v zapor, je moteč za njihovo popolno prevlado v vseh segmentih slovenistanske družbe……..ker si niso upali uporabiti udbaško morilsko metodo so zahtevali od zvestega udbaškega sodstva, da opravi umazan posel v zameno za medijsko (in finančno) podporo čisto vsakemu zvestemu rdečemu kadru…….

  sedaj pa naslednja napoved: kot sem vam povedal, da je zvestih kučanovih udbašev in udbašic 6 …….sledi, da bo sedaj banda 571 in ostala rdeča drhal pljuval po ostalih 3…………o tem ni nobenega dvoma, kajti 2/3 za totalitarno in zverinsko vzgojeno balkansko golazen ni dovolj…..oni si želijo totalitarno mafijsko pokornost in torej 9/9……..

 9. csu pravi

  Janša izbira slabe “advokate”. Klemenčićka mu ni več “pasala”…Bog ve zakaj( 😉 ), Matvoz pa je po besedah staroste Krivica – tako nesposoben, da ga bo najbrže spravil celo za zapahe…vsaj za nekaj časa.
  ———————–
  … česar javnost ne ve, tudi po “zaslugi” strokovno slabo vodene Janševe obrambe…

 10. resnica pravi

  glede sanaderja, je kar nekaj DOKAZOV in vendar se je tudi tam balkansko sodišče izakazalo za zelo ideološko pogojeno………kajti , ni problem, da se ukvarja in pregleduje sanaderja….težava je tudi tam ta, da balkanska udbaška sodišča ščitijo komunistične klavce, udbaške morilske in rdeča MAFIJAČE……..in politike…..to je težava, ki pa jo noben komunistički balkanoid ne zmore razumeti in spoznati…..

 11. resnica pravi

  in to zato, ker je med njimi velikotakih, ki so močno okuženi s totatalitarno zvestobo komunističnemu režimu in istematičnemu kršenju človekovih pravic……

 12. Kr en pravi

  niko pravi:
  17. 06. 2014 at 11:01
  Cenim mnenje g.Krivica,…………………

  Si ga cenil tudi ko je tako zavzeto branil izbrisane in zakaj ne? Ali ste spet dvolični ali pa imate skupinsko selektivno amnezijo, kar je precej značilno za jajobane

 13. resnica pravi

  kučan pa še vedno na prostosti….kako čudno….tudi ribićića so zaščitili do zadnjega diha…….

 14. csu pravi

  @resnica, zakaj Krivic pljuva po Matvozu? Kaj misliš, da je Matvoz – Kučmanov človek?

 15. tantadrui pravi

  Nč se sekirat, stara mama je zaklala kakšno kokoš za kosilo, sosed pa prašiča, drugače pa rdeča mafija kolje sedaj na perutninskih in prašičjih farmah.
  resnica – KAJ SI TI VEGETARIJANEC al klavec ??

 16. resnica pravi

  po tej udbaški farsi s kao pravno državo, MORA VSAK DRUGAČE MISLEČI BITI ZELO ZASKRBLJEN…..kajti jasno je, da se legalizirano vrača udbaško sodstvo, ki ima edini namen , da zaščiti rdeče mafijače in njohovo oblast in tolče po motečih drugače mislečih……….

 17. majstr pravi

  Sanaderju je bilo dokazano prejemanje miljonskih zneskov za točno določeno dejanje, tudi pobegnil je v tujino v upanju neizročitve ….itd morje dokazov ! Zato ne more biti politični zapornik, temveč zapornik politik, ki mu je bilo dokazano protipravno okoriščanje…..
  Naše z levičarji zlizano sodstvo se je zadeve lotilo neprofesionalno in je kar tako v tri dni obsodilo vodjo političnih nasprotnikov s pomočjo njim naklonjenih medijev …..Palca ma pa dva konca, eden je v murglah, drugi pa v strazburgu….ne pozabit !

 18. tantadrui pravi

  ja resnica, prilagodi se – proti vetru scat se ne da.
  Ivan se bo tudi prilagodil na Dobu, ne skrbi. Sanader se je že.

 19. majstr pravi

  pa ne da je sanader na dobu ?

 20. csu pravi

  @ubogi resnica. S teboj je nekaj hudo narobe. Zaskrbljen sem postal takrat, ko je Matvoz zahteval izločitev finskih dokazov. Takrat je večini kliknilo, da bi JJ radi videli na detektoru laži…

 21. resnica pravi

  krivic, dobimo iskreni, vse to je mafijsko zrežirano le zato, da ni nobenega dvoma, da na bližajočih se volitvah ponovno (kot leta 2008 in 2011…..iste metode istie navade) “zmaga” zvesti kučanov udbaški smrdeči kader…….demokracija gor ali dol, pravna dražava gor ali dol……vse to je postransko, glavno je, da kučanov udbaški in mafijski rdeči klan ima poleg vseh ostalih sisteov tudi zvesto vlado……

 22. tantadrui pravi

  Saj bo pri nas tud dokazano z lahkoto še kakšno šfercanje z orožjem iz preteklosti, samo zakone da ne zastara vojno dobičkarstvo in trgovanje z orožjem moramo spremenit, kot na hrvaškem.
  Sanaderja tudi ne bi mogli obsodit če ne bi spremenili zakonov da niso zastarali.
  tako so si razni Janšati in sanaderji zaščitili pred pregonom in postavili Barbare . Zdaj je pa konec. UDBAŠKA druga pesem kakor pravi resnica. Pa se hlače tresejo ker bo treba žajfo pobirat.

 23. resnica pravi

  finskih dokazov NI…to so ti jasno povedali FINSKI neodvisni in strokovni …..ampak če tvoji udbaški kučani balkanski mediji pišejo, da so, boš ti, kot čisto vsaj naš opranoglav komunistički balkanoid trdi, da je tako…….

 24. csu pravi

  @majstr…sinonim za kaj – je tebi Dob???

 25. Dr.Martin pravi

  Ves čas sem vas opozarjal, da Matoz ni dorastel zadevi. Janša tu potrebuje prave pravne strokovnjake in ne tistega bivšega miličnika, ki je začel svojo pravniško karijero tako, da je tovornjakarjem reševal prometne prekrške. Dajte se malo potrudit in končno že pometite s tisto noro sodbo.
  lp

 26. resnica pravi

  finskih dokazov NI…to so ti jasno povedali FINSKI neodvisni in strokovni SODNIKI…..ampak če tvoji udbaški kučanovi balkanski mediji pišejo, da so, boš ti, kot čisto vsak naš opranoglav komunistički balkanoid trdil, da je tako…….

  saj ste kot fotokopije…..

 27. csu pravi

  @resnica…torej je Matvoz zahteval izločitev nečesa, česar ni? V bistvu, še huje. Dejstvo je, da je to dejanje ljudem sprožilo utemeljen sum.

 28. tantadrui pravi

  Finsko tožilstvo misli drugače resnica.
  AHA, udba ima svoje lovke na finskem tožilstvu hehe.
  Ta udba danes dela za neko evropsko tajno policijo

 29. resnica pravi

  ni pa čudno, da se komunistični klavci otrok in žena, udbaški morilci drugače mislečih še vedno prosto in mirno sprehajajo po ljubljankovićevih ulicah….in krulijo proti drugače mislečih njihiv morislki bes in sovraštvo……in vse to sodno zašćiteno…..ali po vašem, je to nekaj dobrega dolgoročno?……….

 30. csu pravi

  @resnica, ti se pa resnično slabo spoznaš na črvičke, kateri začno podzavestno prihajati na svetlo…

 31. tantadrui pravi

  resnica, za …j… si mi doblen posel. 50 € nisem dobil ker se tu z tabo naganjam. To ni biznis.

 32. resnica pravi

  finsko tožilstvo pač NIMA DOKAZOV razen nekaj udbaških “spiskov”, ki jih je prinesla v skandinavijo balkanska rdeča golazen……….kar za finske SODNIKE ne pomeni veliko……

 33. csu pravi

  @resnica, tudi ta tvoj vokabular, kot tvoj zaščitni znak, dejstev ne spremeni.

 34. resnica pravi

  uff, ajde rdečuhi …….zagovarjajte naprej vaše udbaške balkanske kučanove mafre in mafijske politike…..in pridno ter disciplinirano pljuvajte po drugače mislečih…..ker drugače ne boste navadni komunistički balkanoidi…….srečno.

 35. resnica pravi

  zadnje raziskave dokazujejo, da vzhodno evropski in balkanski delavci TEKMUJEJO s azijskimi., kar se tiče plač……….ko v evropi berejo, kaj vsega je v resnici še na balkanu in v sovjetskih republikah jim obstane dih….ampak oni ne poznajo rdečih mafijskih rajhov….

 36. KONVERTIT pravi

  USTAVNI SODNIKI
  Rumene kravate, ločeno mnenje in Evropska pot!
  Na drugi strani pa pionirke ne vidijo škode!
  Pred sodiščem pa se sprehaja Kučan!
  Ustavno sodišče ni zbralo poguma?
  Škoda je narejena! Tako kot pri zastaranju orožarskega POKa!

  Vrhovno sodišče pa bo že tako nerazumnemu roku sojenja
  dodalo še nekaj mesecev, da bo zadeva zastarala!

  Ali bodo imele bodoče generacije v učnem programu
  Evviva il Comunismo?
  V petek, 20. junija, ob 20. uri gasilsko društvo Trnovo v Murglah prireja vrtno veselico.

 37. majstr pravi

  KAJ BOSTE TRDO PADLI NA TA ZADNO, NE BO TREBA DOL ČAKAT !

  Hojladri tantadrui 🙂

 38. resnica pravi

  ampak, če si ti delavci in DELAVKE želijo še naprej rdeče mafijske rajhe naj kar tekmujejo z azijskimi delavci…….10 urni delavnik in 81€ na mesec……če so zadovoljni oni…….

  http://www.cleanclothes.org/livingwage/stitched-up

 39. resnica pravi

  MUČEFISTO pravi:
  17. 06. 2014 at 08:37 Zdaj mi je jasno, zakaj taista zalarjeva prijateljsko-stečajna druščina na okrožnem sodišču v LJ ne obsodi balkanskih bojevnikov. Ker nimajo indicev, imajo samo dokaze.

  best post……ever

 40. csu pravi

  No, jaz bi lahko navedel tudi kakšen link o koristnosti uporabe preservativov, če kdo želi…

 41. csu pravi

  @resnica…da te malo požgečkam. SdS trobilo piše o nečem, kar naj ne bi – obstajalo

  ——————————

  3 Oktober, 2011 – 18:52…Reporter

  Tožilec Andrej Ferlinc pa je o navedenih argumentih povedal, da “trdovratnost” obrambe in količina dokazov, ki jih želi izločiti, po njegovem mnenju zgolj dokazujejo pomembnost teh dokazov. Po Ferlinčevi oceni kršitve temeljnih pravic niso podane, saj pravni red Avstrije in Finske gotovo “zagotavlja spoštovanje človekovih pravic”.

  Obramba je sicer ob izločitvi dokazov zahtevala tudi izločitev sodnice Klajnškove, saj naj bi se ta že pred začetkom glavne obravnave seznanila s temi dokazi.

 42. psihiater pravi

  Torej smo Slovenci po dr. Jožetu Pučniku dobili še lastnega Mandelo.

 43. resnica pravi

  jaz vem za 100.000 zaklanih TRUPEL drugače mislečih, žena in otrok….pa za tvoje kučanovo udbaško sodstvo niso dokazi……..ajde, imej se lepo ……

 44. resnica pravi

  glede rdečega ferlinćića…….. zame je vsaka njegova trditev laž in sprenevedanje….ti , kot zagovornih rdečuhov, ga boš branil, za drugače mislečega pa je le še en zvesti kučanov kader…..

 45. resnica pravi

  jaz pa udbomafijačem ne verjamem in ne zaupam…..nič, čisto nič….

 46. resnica pravi

  recimo, zakaj vaši mediji ne pišejo o rednem kučanovem sestankovanju s sodniki?

 47. PGD Murgle pravi

  Vsi lepo vabljeni na veliko veselico , ki bo dne 20.06.2014 v Murglah. Glazba, pijača, jedača, znani estradniki…… vse bo tam.

  Vljudno vabljeni!

 48. PGD Murgle pravi

  Ups, sorči napačen portal.

 49. ČernačZ pravi
 50. csu pravi

  @resnica, kaj ne razumeš, kaj te sprašujem? Mene ne zanima neki ferlinćek. Mene zanima, zakaj je obramba zahtevala izločitev DOKAZOV iz Finske…in Avstrije. Samo to in nič drugega! Ti trdiš, da jih ni. Reporter…trobilo SdS pa pravi, da so.

 51. pero pravi

  Free Janez Jansa!

 52. csu pravi

  @resnica…v Reporteru…trobilu SdS tudi stoji zapisano:

  ————————————

  ….Matoz je sicer pred dnevi dejal, da gre pri finskih dokumentih za izredno pomembne dokaze v smislu zakonitosti pridobivanja teh dokazov…

  ??????

 53. Boik pravi

  eeem, kakšen link do teh Krivičevih komentarjev… pa če so lahko novejši od 2007? Hvala!!

 54. Boik pravi

  Pardon; Višje sodišče!

 55. Boik pravi

  A je vsaj EDEN, ki je to obrazložitev dejansko prebral?? Se bojim, da ne!

 56. Boik pravi

  Obrazložitev zavrnitve Višjega sodišča!

 57. Bolnika srečko in robi pravi

  tajkuni z doba:Kalimerovstvo jajoglavega janezka in njegovih podrepnikov se nadaljuje v arest z njim organizirali bojo skupinsko cviljenje in jokanje pred zaporom na dobu smo pa res ena banana republika obsojenci so za v arest ne pa za v parlament kje je še kakšna taka državo morda kaka v afriki v evropi sigurno ne zamislite se malo kalimeroti sds-a
  ________________________________

  Joj, joj -Še en bolnik poleg srečota in robija. _ Lukšičeva bolnišnica bo čist polna.

 58. Boik pravi

  Hahahaha, dobra “Rdeči banditi že brijejo norce iz nas,

  http://postmyimage.com/img2/348_u29008_248144_vdobovzetje_blog.jpg

 59. KONVERTIT pravi

  Pravniki se kar tarejo, da zagovarjajo pravilnost SODBE

  Naj vam napišem ENO SAMO IME

  Opssss
  Niti eden pravni strokovnjak (nula koma JOSEF)

  – NIHČE še ni rekel ali napisal, da ta sodba NI FARSA

  Seveda pa zagovornike, tudi največjih zločincev in zaljubljence v Kučana to frustrira

 60. Nordland pravi

  Strokovnjaki so odločli da more Ivan na Dob. Vse drugo so Janševi priliznjenčki.

  naj vas vprašam nekaj janševike.

  koliko od vas posluša radio ognjišče, koliko vas verjame v boga?
  in v končni fazi, koliko od vas je že videlo dokaze o obstoju boga 🙂

 61. KONVERTIT pravi

  Doma imam 600 kil starega papirja

  Ali bi hotel kdo od laičnih levih komentatorjev pregledati, ali je tam notri kakšen dokaz, ki bi rešil SODBO

  Na voljo vam je brez anonimiziranja

  KO to pregledate pa imam še na podstrešju kakšnih 14.000 dokazov (strani)

 62. KONVERTIT pravi

  @Nordland
  Oh! Skoraj bi pozabil!
  Odkar imamo internet je vsaka resnica le par klikov daleč

  The total number of websites on the web can be measured in different ways. Some are Live, many are Dead websites. Everyday new websites come Live and some websites die due to many reasons. Even if a website survives for 6 months, there is no guarantee it will exist for a full 365 days!. Only handful of websites survive on the net. Below are the numbers relating to Websites –

  * 759 Million – Total number of websites on the Web
  * 510 Million – Total number of Live websites (active).
  * 103 Million – Websites added during the year i.e 2013
  * 43% of the top 1 million websites are hosted in USA itself.
  * 48% of the top 100 blogs/websites run on powerful WordPress.
  * 23% – Increase in the average page size of a website.

 63. KONVERTIT pravi

  Pravniki se kar tarejo, da zagovarjajo pravilnost SODBE

  PROSIM za ENO SAMO IME

  IME enega pravnika, ki se je pripravljen podpisati pod zagovor pravilnosti OBSODBE

 64. majstr pravi

  Zaupno !

  Le kakšen dan pred volitvami spustijo Janšo na prostost ! ???

  Na to se “spontano” organizirajo levičarski vstajniki in stotisoč glava množica zahteva linč obsojenih, s transparenti okupirajo prestolnico in vsa večja mesta po Sloveniji. Tako pokažejo svojo moč ! Volitve so samo še farsa !

  Murgle so opet pobedile 🙂

 65. KONVERTIT pravi

  Pravniki se kar tarejo, da zagovarjajo pravilnost SODBE

  PROSIM za ENO SAMO IME

  IME enega pravnika, ki se je pripravljen podpisati pod zagovor pravilnosti OBSODBE

  Sprejmem tudi ločeno mnenje ustavne sodnice!

 66. Boik pravi

  eeem, kakšen link do teh Krivičevih komentarjev… pa če so lahko novejši od 2007? Hvala!!

 67. Narim pravi

  ČE MATEVŽ KRIVIC REČE, da je obsodba v zadevi Patria krivična, je to de facto krivičnost na kvadrat!

  ——-
  Ko človek take prebira, mu gre na bruhanje.
  Ti isti, ki niso zamudili nobene prilike, da ne bi sr.ali po po Krivicu, sedaj pleteničijo take domislice.
  Bruh…

 68. Boik pravi

  kakšen link do teh Krivičevih komentarjev… pa če so lahko novejši od 2007? Hvala!!

 69. božiček pravi

  111, 22 3 4 proba

 70. Boik pravi

  KAKŠEN LIIIIIINK DO TEGA KOMENTARJA???!!! a me namerno ignorirate, al kaj???

 71. KONVERTIT pravi

  Matevž Krivic
  http://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pero/zadeva-patria-zalostna-realnost.html
  http://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pero/primer-patria-argumentacijski-manever.html

  Ddr. Klemen Jaklič
  http://m.delo.si/clanek/257431
  http://www..delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/cepajo-kot-muhe-2.html

 72. KONVERTIT pravi

  http://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pero/primer-patria-sprevracanje-osnov-ustavne-stroke.html
  http://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pero/primer-patria-resnica-in-pravica.html
  http://m.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/polemika-globoko-nestrokovno-in-zavajajoce.html

 73. majstr pravi

  Nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic o odločitvi ustavnega sodišča:

  Širša javnost se najbrž ne zaveda prave vsebine včerajšnje odločitve ustavnih sodnikov, ki pomeni, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo sodba Janši padla. Sam soglašam s sodnikoma Zobcem in Deisingerjem, da bi o tem moglo in moralo odločiti že ustavno sodišče, toda zdaj moramo spoštovati odločitev večine, da tudi pošiljanje voditelja opozicije v zapor tik pred volitvami ob tako sporni obsodbi ne opravičuje izjeme in da mora o zadevi najprej odločiti vrhovno sodišče.

  To, česar javnost ne ve, tudi po “zaslugi” strokovno slabo vodene Janševe obrambe, pa je, da se je šele v postopku pred ustavnim sodiščem odkrila tako huda, čeprav le najbolj veščim pravniškim očem vidna “luknja” v Janševi obsodbi, da mora zdaj to samo še pred vrhovno sodišče – in sodba bo padla. Da bi vrhovni sodniki mogli (in sploh hoteli) iskati in najti strokovno sredstvo za zakrpanje prej omenjene “luknje”, je namreč skrajno malo verjetno.

  Tudi v odločbi ustavnega sodišča je zapisano pričakovanje, da bo vrhovno sodišče “odgovorno opravilo svoje ustavne obveznosti in med njimi na prvem mestu zagotovilo spoštovanje človekovih pravic”. Ker gre pri tem tudi za pravice volivcev, tudi Janši nasprotujočih, ne le njegovih podpornikov, da niso zavedeni, bi vrhovno sodišče pred svojim vsebinskim odločanjem, torej takoj, nujno moralo zadržati izvršitev sporne sodbe.

 74. Boik pravi

  Končno. Hvala lepa!

 75. božiček pravi

  Čudno, včeraj me je Kaloh brisal in nato še onemogočil komentiranje. Očitno ne more brez mene.
  Vseemo pa se poslavljam.
  Lep pozdrav vsem !

 76. KONVERTIT pravi

  @Boik (zgoraj si lahko preberemo ves komentar nekdanjega ustavnega sodnika Matevža Krivica), ki bo danes, jutri še veliko napisal!

  Naj ti prinesem na pladnju še 2 linka, da boš res total zadovoljen

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/matevz-krivic-samo-se-vprasanje-casa-kdaj-bo-sodba-jansi-padla

  http://www.siol.net/novice/crna_kronika/2014/06/sklep_ustavno_sodisce_janez_jansa_patria.aspx

 77. majstr pravi

  čao božiček, javi se ko boš deda mraz !

 78. KONVERTIT pravi

  Opazil sem, da so vsi levi komentatorji odšli bruhat! Niso vajeni resnice!

  Hranijo se le z lahko dietično hrano
  s polresnicami, polinformacijami in lažmi

  Res so patrioti, ki pa ne morejo prebrati ničesar, kar zadiši po polni hrani!

 79. Narim pravi

  Fantje, Frančki a neb vi zamaške zbiral, dab Janša, odvetnika zamenju?
  Ta Matvoz ga bo čist zašustru. 🙁

 80. KONVERTIT pravi

  @csu, skoraj bi pozabil nate
  Naj ponovim ponudbo

  Doma imam 600 kil starega papirja

  Ali bi hotel kdo od laičnih levih komentatorjev pregledati, ali je tam notri kakšen dokaz, ki bi rešil SODBO

  Na voljo vam je brez anonimiziranja

  KO to pregledate pa imam še na podstrešju kakšnih 14.000 dokazov (strani)

 81. KONVERTIT pravi

  @Narim
  Kako si pameten! Kaj, ko bi vzel, kar tebe za svetovalca!

 82. Boik pravi

  Uf, tega je kar nekaj za prebrati… pridem nazaj, ko končam 🙂

 83. csu pravi

  @konvertit, lahko palamudiš, kolk ti srce poželi, ampak jas sem mnenja, da si je JJ veliko sam kriv, da nima podpore med folkom. Storil je ogromno drobnih napak, s katerimi si je zapečatil usodo. Murgle pa so to obrnile sebi v prid. Ne sicer, da so bolj popularne, ampak, da je JJ – manj.

 84. Boik pravi

  Hmmm…. ti članki so večinoma dokazovanje domišljavo-pokroviteljskemu ddr. Klemenu Jakliču, da vseeno ne pozna slo. ustave tako dobro kot misli, da jo! To mu dokazujeta še dva, pravnik in pravnica, katerih imena pa se v tem trenutku ne spomnim. In vse to je starejše od enega leta. Vmes pa se je spremenilo marsikaj.

  Tukaj pa je vtis, da je komentar poslan v teh dneh.??!!

 85. markus original pravi

  vse je jasno, če bi Us imelo kaj dokazov , bi glasovali o temu in bi JJ tudi obsodilo, tako pa nimajo ničesar, in so se odločili za salamonsko odločitev, samo da pridobijo čas. Sedaj JJ nikakor ne sme dopustiti da ga oprostijo ali da stvar zastara, mora iti na Evropsko sodišče, stvar je jasnejša kot kadarkoli preje.
  me pa ne čudi privoščljivost bratov po krvi in sovragov po mišljenju. Najbolj pokvarjeni od vseh totalitaristov so prav komunisti.

 86. KONVERTIT pravi

  @csu
  Kolikor te jaz razumem, tebe moti sama demokracija!

  Ne motijo te kakšne male stranke!
  Moti te največji politični konkurent in to ne kakšen posameznik, tebe moti, da kakšna konkurenčna stranka dobi več kot 20 sedežev v parlamentu!

  Nikoli ni nobene konkurence med PS, DESUS, SD, ZARES, VERJAMEM, SOLIDAROST, LDS

  Pa je med njimi tudi daleč najstarejša stranka, ki se hvali s tradicijo (več kot 70 let) in pravnim, političnim in idejnim nasledstvom udbopartije!

 87. KONVERTIT pravi

  @Boik
  Nisem pričakoval, da boš takoj razumel!

 88. KONVERTIT pravi

  @Boik
  Nisem pričakoval, da boš takoj razumel!
  Dr. Krivic in Ddr Jaklič sta le dva, ki sta povedala svoje mnenje!
  Oba sta intelektualca in nista zamerljiva! Izmenjala sta le svoje argumente!
  Kot vidimo danes, je Dr. Krivic še vedno trdno za svojim mnenjem o SODNI FARSI!

 89. Boik pravi

  @KONVERTIT

  Kaj pa nisem razumel? Razumem, da eno leto + stare članke in mnenja prikazujete kot včerajšnja.

 90. markus original pravi

  bistvenega pomena je za celo slovenijo da primer pride na Evropsk osodišče, ker če bo primer vrnjen v zastaranje, bo slovenija še zmerom v istem dreku zaradi frustracij levice, ki si demokracijo predstavljajo na način , komunisti ne mučimo komunistov kot v jugi (tito, stalin), ampak vse druge pa lahko, še posebej radi kristjane in protikomuniste..

 91. Boik pravi

  In še nekaj. To neumorno ponavljanje, da so trojico obsodili brez dokazov… Če dokazov ni, jih tudi naše sodišče ne bi obsodilo. Tako pa poskuša Matoz izločiti dokaze na podlagi tega, da hišne preiskave na FINSKEM, niso bile opravljene z dvema pričama kot to zahteva SLOVENSKA zakonodaja. Zato pravijo, da so dokazi iz Finske in posledično iz Slovenije “sad zastrupljenega drevesa”. V javnosti pa podajajo popolnoma drugačne izjave!!

 92. markus original pravi

  boink ali se strinjaš da je azupanje v naše sodstvo 24 %, in da mu ne zaupamo mi pa niti vi, zato mora obvezno ta primer na EU sodišče , potem pa se naj odloči. na žalost mene v pol leta ni nihče niti od komunistov niti iz bande 571 prepričal da to ni politični proces, če pa ga bodo obtožili na EU inštanci, se pa predam, do takrat pač ne.

 93. KONVERTIT pravi

  @markus
  Kako boš prepričal žrtev, ki je vzljubila svoje ječarje!
  On bo “patriotsko” zagovarjal vse zločine in vse kršitve zakonov in ustave, kot nujno potrebne in opravičljive!

  Stopil bo na stran največjih zločincev Slovenije in napadal vse, ki bi ga hoteli rešiti umske ječe!
  To je za njega domoljubje! On nas brani pred tretjo generacijo kolaboracije!

 94. Boik pravi

  @markus
  Sem za to, da gre zadeva na Evropsko sodišče!! V Sloveniji že leta in leta traja kampanija za to, da se uniči ugled in zaupanje v naše sodstvo. Naj gre celotna zadeva na ES in če zadeva pade zaradi vsebinskih razlogov in ne proceduralnih, grem z vami pred sodišče zahtevati odstop vseh sodnikov in pomočnikov!

 95. tajkuni z doba pravi

  Vsi člani in simpatizerji sds-a v petek je skupinsko jokanje in cviljenje pred zaporom na dobu kdor se udeleži dobi klobaso časti janša z denarjem od orožja in ostalih njegovih rabot sam vas bo gledal z druge strani ograje ker nima vsak dostopa

 96. Boik pravi

  Čeprav moram reči tudi to, da sodbe, ki so jih izrekala naša sodišča so obveljala, ko so jih potrdila tudi ostala sodišča. Kjer pa je prvostopenjsko sodišče kaj za..balo, je sodba takoj padla na naslednji instanci. Tako, da nekaj zaupanja vseeno je 🙂

 97. Marjetka+ pravi

  prebiranje milijonskih komentarjev desničarjev ki v največji paniki pišejo,se kregajo,cvilijo in krulijo: NEPRECENLJIVO 🙂
  20.6.2014 se začne nova prečiščena Slovenija, brez vračanja v leto 1945 in 1991, brez delitve naroda, brez hujskanja.

 98. ultimax pravi

  O marjetka največji slepci in hujskaći ste prav levićarji,ki bi se prodali za pest riža,da bi škodili normalnim državljanom!Gradite svojo politiko na laži,nemorali in pokvarjenosti!Vrh te politikie je SD,potem pa po vrsti LDS,ZARES,DESUS,PS,DL,sedaj pa še “novi “obrazi!Upam,da bodo ljudje že enkrat spregledali!

 99. KONVERTIT pravi

  Vsak, ki si upa le milimeter bolj levo ali desno od Kučana je takoj obtožen najmanj kolaboracije!

 100. csu pravi

  Da ne “spregledamo”, so krivi v prvi vrsti modeli tvojega kova…ultimax. Slaboviden se težko identificira z egoistom, ki mu nasilno kriči v uho.

 101. csu pravi

  In vsak, ki samo indično podvomi v pravovernost linije SdS in Velikega vodje…je obtožen komunajzerstva in postane klavec nedolžnih otrok….

 102. Miran pravi

  nekdo je napisal ( a )

  TUDI JAZ SEM BIL V MLADOSTI LEVIČAR, POTEM SO MI PA NA SREČO ZRASLI MOŽGANI !

  hahahahahaha 🙂 🙂 🙂

 103. baubau pravi

  Stari komunisti in njihove sluge, ki so storili množične poboje nad Slovenci, so v glavnem že po-cr-kali. Zagovorniki teh barab, ste praviloma njihovi potomci, razvajeni in nesposobni normalnega življenja.
  V bistvu nosite breme svojih strahopetnih staršev, ki so svoje breme preložili na vaša ramena.

 104. csu pravi

  @baubau, tudi ti spadaš med nasilne egoistične kričače.

 105. Polde K. pravi

  Mljask, tri osebe so namakale prste v marmelado v istem kozarcu.
  In eden naj ne bi bil kriv.

  Za bruhat. Edina možnost je zapor za vse tri.

 106. baubau pravi

  csu

  Samo to mi še preostane.To pa zato ker država ne naredi kar bi že zdavnaj MORALA !

 107. resnica pravi

  vsak balkanski podivjani rdečuh si vedno želi le enoumja …..to je zanj vedno največja vrlina…..

 108. csu pravi

  …torej, tudi ti…resnica?

 109. dobobran pravi

  zanimivo kako se bebčki oprijemajo izjav krivica…..v primeru izbrisanih bi ga pa takrat najraši pohabili…….je pa znano da imajo ovce slab spomin

 110. resnica pravi

  csu, jaz sem za demorkatično PLURALNO pravno socialno državo po evropskem/zahodnem modelu…ni rešitev za vse težave ampak trenutno še vedno najboljša rešitev …..jasno mi je, da take kulrutne in civilizacijske zrelosti od balkanistancev in sovjetov je nemogoče zahtevati……..

 111. resnica pravi

  vi ste bolj za zmerno diktaturo , mafijsko sodstvo in revni socializem……

 112. resnica pravi

  in zato je naš balkanistan pa sovjetistan tako rdeč, mafijski, zverinski in vedno krvavi……mar ni škoda, csu?

 113. resnica pravi

  ampak dejstvo je, da je dokončno jasno , da je na us 6 zvestih kučanovih kadrov………do katerih MORA čisto vsak drugače misleči imeti popolen prezir in nespoštovanje…….vi balkanski rdečuhi pa jih pridno oblizujte……

 114. resnica pravi

  ampak že dejstvo, da jih je imevala balkanska SLUTASTA rdeča zverina pove vse……

 115. resnica pravi

  ampak že dejstvo, da jih je imevala balkanska SLUZASTA rdeča zverina pove vse……

 116. Rdeči atom pravi

  Še več izdajalcev bi morali pobiti med in po vojni.
  Tako so delale vse članice protihitlerjevske koalicije.

  Zakaj se nam smilijo tisti, katerih dejanja so pogubila preveč Slovencev?

 117. baubau pravi

  rdeči atom

  Ti si samo navaden rdeči dr-ek .

 118. Krščen pravi

  Men je tole medijsko nabijanje mal čudn. Prvo ne bo ovadbe, pol ne bo sodbe, pol bo oprostitev na prvi stopnji, pa bo na drugi stopnji, pa ustavno…zdej ša vrhovno. In vsi vedo, da je JJ nedolžen. Hm, a res?

 119. Maša pravi

  dobobran pravi:
  zanimivo kako se bebčki oprijemajo izjav krivica…..v primeru izbrisanih bi ga pa takrat najraši pohabili…….je pa znano da imajo ovce slab spomin_____________________________________________________Za nas rojene proti koncu tisočletja je povsem nerazumljivo,kakšno zmedo lahko delajo barbarski udboparazitski prebrisanci v naši civilizirani deželici ?? Če kučan in krivic brez njih ne moreta ,naj si jih shranita v ustrezno varovani kletki ? Nismo jih vabili,čeprav se jih edino mi ne znamo znebiti tako kot so se ,ostali vzhodnjaki mogočnih stalinističnih Rusov ?

 120. as pravi

  @Maša pravi, da spada med rojene proti koncu tisočletja. Bolj blizu 1951 ali 1999?
  Po stilu in statistiki ovc, zelo blizu 1951

 121. csu pravi

  Zanimiv link za pravno podkovane. Zame ima po prebranem v pričujočem linku, Jaklič sledove pristranskosti, čeprav priznam, da ne razumem prav, za kaj gre.

  http://zofijini.net/mediji_hoffmann/

 122. ultimax pravi

  A boli ,csu,ko ti omenjam rabote tvoje rdeče golazni?Spremljam politiko od osamosvojitve,pa vidim,kdo laže ljudem ,se spreneveda in dela hinavščino!SD in sateliti,ki spreminjajo imena strank in se ponujajo kot nove rešitve.Nategujejo naiven folk z novimi imeni!Menjajo stranke kot stare gate.Obtožujejo druge za tisto,kar sami počnejo!Če si slep,ti nisem jaz kriv!Iz politike so narejene lovke v gospodarstvo in sodstvo,ki jih vodijo posvečeni iz družbe bivših Udbovcev in njihovih naslednikov.Enkrat sem se že boril za državo z orožjem!Če bo treba se bom tudi drugič!

 123. Filip III pravi

  Kar se Krivica tiče, on sedaj novinarjem trdi, “da kaznivo dejanje, ki je očitano Janši, v obtožnem predlogu naj ne bi bilo konkretizirano. A to naj bi izhajalo iz ločenih mnenj treh uvodoma omenjenih ustavnih sodnikov. Krivic sam namreč obtožnega predloga ni prebral, kot nam je sam priznal. Namreč – omenjeno vprašanje ni tako neznano in se tudi ni odprlo šele sedaj, pred ustavnim sodiščem, ampak je o njem relativno obširno presojalo že višje sodišče. To je v sodbi zapisalo, da je “opis kaznivega dejanja … razumljiv in sklepčen, glede na to, da iz opisa izhajajo vsi zakonski znaki kaznivega dejanja … in tudi odločilna dejstva, ki po objektivni in subjektivni plati konkretizirajo to kaznivo dejanje.” Višje sodišče je zapisalo, da je “očitano kaznivo dejanje (ki je že po svojem bistvu kompleksnejše, kot npr. kaznivo dejanje tatvine, ki običajno ne terja obsežnega opisa) ni konkretizirano zgolj skozi dejstvene okoliščine … ampak je potrebno upoštevati kompleten, v sodbi ponujen opis poteka dogajanja, ki skupaj z abstraktnim dejanskim stanjem predstavlja celoto.”

 124. baubau pravi

  ultimax

  Bravo! Stal ti bom ob strani.

 125. markus original pravi

  nacionalni interes+ socializem je nacionalsocializem

 126. markus original pravi

  kar je v bistvu normalno, vse komunistične države so po razpadu zamenjale internacionalizem za nacionalizem. nacional socializem.

 127. Maša pravi

  markus original pravi:
  kar je v bistvu normalno, vse komunistične države so po razpadu zamenjale internacionalizem za nacionalizem. nacional socializem———–Samo mi smo ostali racionalni,ker nismo ničesar zamenjali ? Potrdili smo pogubno tekovinarsko pot v balkanski barbarizem ! Od groba ,do groba se plazi udbo grdoba !

 128. Preporodovec pravi

  Komunizem je židovski “proizvod”. Veliko vodilnih komunistov je bilo Judov. Marx, Rosa Luxemburg, boljševiški klavec Lev Trocki (Levi Bronstein). Komunizem je prevara. Židi so ga ustvarili, da bi delavce in kmete uničili, ne pa zaščitili. Predvem pa so s svojimi -izmi židi hoteli uničiti zahodno-evropsko, krščansko kulturo.

 129. RDEČI RAUS ! pravi

  TAKO KOT LETA 1988 , SE BO KMALU ZGODILA NOVA OSAMOSVOJITEV. JANEZ ZDRŽI S TEBOJ SMO !

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen