KOLIKO BO NA DOBU SPLOH VAREN JANEZ JANŠA? Šef uprave in šef Doba pa preverjena politična človeka.

19

Pred današnjim prihodom prvaka SDS Janeza Janše na prestajanje kazni v zapor na Dobu, kamor ga bo pospremila tudi skupina njegovih političnih podpornikov, je uprava za izvrševanje kazenskih akcij zaprla širšo okolico zapora pred javnostjo. Tako so uredništvom sporočili, da jutri ne bo možen vstop predstavnikov medijev v varovano območje zavoda. Prav tako ne bodo omogočili snemanja slikovnega in zvočnega gradiva v ZPKZ Dob, vsa pojasnila in vprašanja pa naj bi medijem »na primeren način posredovali v naslednjem tednu«.

Iniciativa civilne družbe Odbor 2014 je po družabnem omrežju Twitter sporočil, da se bo spremljava opozicijskega voditelja v zapor začela jutri ob 16. uri v Šempetru pri Žalcu, uro pozneje pa je na Dobu predviden shod na Dobu. »Jutri vabljeni na Dob,« v imenu odbora sporoča Damir Črnčec. Pred Dobom se jutri obeta zanimivo dogajanje, ki bo zanimivo tudi za medije, a kot kaže, nam ga bo policija onemogočila spremljati. Ko so lani na prestajanje kazni prijatelji in podporniki pospremili zdravnico Nado Cesarec, uprava območja ni zaprla za javnost.

Toda lani je bil direktor uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Dušan Valentinčič, ki ga je letos razrešil pravosodni minister Senko Pličanič in na njegovo mesto nastavil Jožeta Podržaja, dotedanjega direktorja zaporov na Dobu. Kot dolgoletni direktor tega zapora je bil tudi politično dejaven član stranke Zares, predsednik njenega območnega odbora za Dolenjsko in Belo krajino ter kandidat na volitvah leta 2008. Stranka Zares letos sodeluje na volitvah skupaj z Zavezništvom Alenke Bratušek, torej stranke predsednice vlade. Območje zapora je torej zaprl nekdanji politik stranke Zares, ki je zdaj del stranke predsednice vlade. Zares je ustanovil Gregor Golobič in je do svojega skorajšnjega izumrtja veljala za glavno stranko stricev iz ozadju na čelu z Milanom Kučanom, zadnjim predsednikom Zveze komunistov Slovenije.

Podržaja je na čelu zapora nasledil še en nekdanji politik, Bojan Majcen, nekdanji občinski svetnik stranke SMS v občini Trebnje. Stranka SMS na letošnjih volitvah nastopa na listi Zavezništva Alenke Bratušek, torej stranke predsednice vlade. Iz njegovega facebook profila je razvidno, da mu je všeč Katarina Kresal, nekdanja predsednica LDS, vpletena v afero z najetjem prostorov za NPU, kjer za korupcijski škandal ni nihče kazensko odgovarjal. Pred sedanjo službo je bil Majcen vodja službe za varnost in varovanje v zavodu Dob, kjer je svoje delo opravljal tako “dobro”, da mu je leta 2008 iz zapora pobegnil morilec. In ta človek naj bi skrbel za varnost zapornikov, od jutri dalje tudi opozicijskega prvaka Janeza Janše. Še več, glavna paznika opozicijskega prvaka v zaporu bosta predstavnika največje vladne stranke.

Podpredsednik SDS Zvone Černač je v zvezi z zapiranjem okolice zapora že včeraj na Twitterju zapisal: “L.88, ob koncu svinčenih časov so ljudje in mediji brez ovir stali ob .@JJansaSDS, danes pa…”

Kandidat za poslanca na listi SDS Dejan Kaloh, pa je danes tvitnil: “Danes je 2. najbolj žalosten dan po napadu agresorja na SLO. Režim nam po političnem procesu zapira JJ. A oni ne vedo – mi vsi smo JJ!” (reporter/ured)

Povezani članek: POGLEJTE SI TROJICO, KI JO BOMO KLICALI NA ODGOVORNOST. Bog ne daj, a Janezu Janši se na Dobu lahko tudi kaj zgodi!

zapor dobZapor na Dobu varujejo preverjeni politični kadri… koliko bo Janez Janša tam sploh varen?

Št. komentarjev: 19
 1. JOJ pravi

  Tole se bo Janezu Janši močno obrestovalo: Pozitivno v njegovo korist.

 2. Demi Zen pravi

  Komunistom se je do kraja zmesalo.. murgeljskega je treba v prisilni jopic

 3. Kr en pravi

  Čakaj, da Finci potrdijo, da sta s Matozom lagala okrog manjkajočih listin in da se začne še postopek o neugotovljenem izvoru gotovine/sestrični/parceli itd.
  Boste potem še vedno slepo verjeli v montiranost ali bo koga srečala pamet?
  Sicer pa, če mu bivši podaniki, ki ga ja ivan pustil na cedilu v najbolj ključnih trenutkih grozi, to še ne pomeni da bo res kaj narobe. Na Dobu je veliko kriminalcev, s temi se pa ivan dobro razume.

 4. KONVERTIT pravi

  Ukradli so nam državo in v njej naredili državo v državi, ki jo vodijo neformalni in kot mafija mimo vseh zakonov in ustave!

  Ali je to norost?
  Norost samooklicanih braniteljev udbopartijskih zočincev?

  Danes nam je odkril, da je v nekaterih samo hudobija in sprenevedanje!

  Dobro vidijo in razumejo, da se dogaja izrabljanje institucij, da se krši ustava in zakoni!

  Vsi vidijo, da je edina prepreka mafiji, ki je izropala Slovenijo, zapufala banke, uničila gospodarstvo, razbohotila birokracijo le še SDS!

  Na drugi strani pa SD in Kučan, ki dovoli da je med njihovimi člani in volivci zavladalo sovraštvo!

  Sovraštvo je skupno in edina združevalna energija na levici!

  Program pa je stalno isti! Zadolževanje, zapravljanje in kadrovanje!

  Milijon na uro je rekord, ki le še čaka da ga naslednja leva koalicija izboljša!

 5. Jan pravi

  ja, šef zdravstvene na Dobu je Jelinčičev človek, preverjeno izrazito proti JJ, Sergej Čas.

 6. KONVERTIT pravi

  Ukradli so nam državo in v njej naredili državo v državi, ki jo vodijo neformalni in kot mafija mimo vseh zakonov in ustave!
  *********************

  MODRECI – KOMUNISTI???
  Dejan Židan je tej zgodbi dodal lokalno pikantnost, saj je za modrece oklical kar Milana Kučana, Janeza Kocijančiča, Mirana Potrča, Cirila Ribičiča in Boruta Pahorja.

  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=20521&type=tags

 7. KONVERTIT pravi

  REHABILITACIJA
  In tu seveda tiči nevarnost, na katero je treba vedno znova opozarjati – da se prek “modrenja” tako ali drugače rehabilitirajo vodilni člani zveze komunistov in tudi sama organizacija. Kar zgodovinsko pravilo je, da se po tistem, ko se dogodki odmikajo, začnejo vedno bolj intenzivo pojavljati razni poskusi rehabilitacije diktatorskih režimov ali sistemov, ki so množično kršili človekove pravice, od sovjetskega, nemškega, medvojnega francoskega do jugoslovanskega oziroma slovenskega.

  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=20521&type=tags

 8. markus original pravi

  kr en

  a boli

 9. Robert pravi

  Prišel bo čas, ko bodo režiserji sramotne obsodbe morali zapustiti svoja delovna mesta, prišel bo čas, verjemite.

  TAKO NE MORE BITI, TO JE ZLOČIN NAD NARODOM.

  STOPIMO SKUPAJ, ZA VSE NAS GRE!

 10. Izak Slak pravi

  Kaj pa če je vse res, kaj če Janes laže, če je lagal o izpraznjenem akumulatorju, zakaj bi povedal resnico o nečem, kar ga bremeni. Men se zdi da ste naivni tepci, ki verjamete v pravljice o nedolžnosti in zarotah, zadnjič je nekdo na valu 202 dejal da tam vrtijo toliko hrvaške glasbe, ker je UDBA zadaj. Tu nekje je nivo inteigence vernikov SDS.

 11. KONVERTIT pravi

  @Izak
  Pred nami je vsem pravnikom, ki ne molčijo, proces, ki je mimo ustave in zakonov!

  Akumulatorji, antipatije, pripadnost levi stranki, sovraštvo in vse iz zbirke klevetanja ni del obsodbe in montiranega procesa!

  @Izak oba veva, kako naj bi delovala pravna država, ki je ta sodba ni srečala!

 12. baubau pravi

  Je-beš takšne modrece. Stare prdonje. En je bolj butast in pokvarjen od drugega.

 13. resnica pravi

  naj se balkanske komunistične rdeče zverine izživljajo nad drugače mislečim….naj DOKAŽEJO kar so……

 14. Miran pravi

  Če so sami preverjeni kadri in to še politično preverjeni, Janša nima kej skrbet.
  Bo kot bubreg u loju na toplem in varnem.

 15. harigast pravi

  Pri levakih ni izdajstva,mar ne?

  18. avgusta 1993 je na ljubljanskem letališču pristalo letalo Adrie, na katerem je bil med drugimi potniki tudi človek z lažnimi dokumenti. Njegovo pravo ime je bilo Radenko Radojčić, nekoč arhivar v CK ZKH in med letoma 1988 in 1992 pomemben sodelavec, agent in nato funkcionar varnostne službe JLA na področju propagandne dejavnosti s kodnim imenom Ljudevit, član posebne skupine Opera, med drugim udeleženec akcije Labrador, s katero je Beograd skušal zrušiti politično vodstvo v RH.

  Na letališču v Ljubljani ga je pričakal vodja obveščevalnega oddelka MORS Tone Peinkiher, enako kot Radojčić človek z dvojnim življenjem. Pri nekdanji Udbi, zakrinkani v kriminalistično policijo, je bil tajni sodelavec pod imenom Taksist. Radojčića je nastanil v službenem stanovanju ministrstva na Rojčevi ulici v Ljubljani, v katerem je ostal do 15. marca 1994. Peinkiherju je izročil 120 mikrofilmov iz arhiva jugoslovanske vojaške varnostne službe (v nadaljevanju KOS). Peinkiher o bivanju Radojčića, stikih z njim in prejetih mikrofilmih ni obvestil svojih nadrejenih.

  Peinkiher je sredi septembra 1993 Radojčiću povedal, da se sestaja z Milanom Kučanom ter novinarji Mladine, in mu naročil, naj pripravi načrt za odstranitev ministra za obrambo Janeza Janše. Radojčić je privoli in nastal je načrt, katerega uresničitev je v Sloveniji že 20 let znana kot afera Depala vas.

  V svojem pričanju je Radojčić med drugim povedal: “Peinkiher me je zaprosil, da izdelam načrt psihološko-propagandnega rušenja Janeza Janše. /…/ Peinkiher mi je povedal, da Kučan projekt podpira. Kučan ima vpliv v vseh strukturah stare nomenklature in v starih kadrih nove nomenklature oblasti v Sloveniji, še posebej med starimi kadri SDV, direktorji velikih bank, v velikih gospodarskih organizacij v Sloveniji ter v finančnih strukturah.”

  Radojčić se je 15. marca 1994 predal hrvaškim organom. Istega leta so mu v Zagrebu sodili. Na zaslišanjih marca in aprila 1994 je obširno in natančno opisal svoje delovanje v KOS in kasneje, med drugim tudi čas bivanja v Ljubljani in naloge, ki jih je opravljal za Toneta Peinkiherja – Taksista. Njegove navedbe, objavljene v nadaljevanju, se popolnoma ujemajo z drugimi odkritimi dokumenti iz afere Depala vas in potrjujejo izjavo Milana Kučana iz Nove Gorice, da so “za premagovanje sovražnika dovoljena vsa sredstva…”, tudi angažiranje nekdanjih pripadnikov KOS.

  Popravil(-a) harigast (21.03.2014 08:27)

 16. Rado pravi

  “da se bo spremljava opozicijskega voditelja v zapor začela jutri ob 16. uri v Šempetru pri Žalcu, uro pozneje pa je na Dobu predviden shod na Dobu.”

  Ena ura je za pot iz Šempetra do Doba, premalo. Vsaj urodvajset bo rabil.
  Bi pa rajši kot avtocesto Janezu priporočal pot iz Šempetra do Radeč in Hotemeža ter preko gričev in Krmelja ter Mokronoga vse do Doba.
  Zelo slikovita pot preko dolenjskih gričev! 38 km bo prišparal!

 17. tandadruii pravi

  jaz vem le to, da 1000000 krat več zaupam v finske neodvisne in strokovne Sodnike kot kučanovim udbaškim mafijsko nastavljenim zvestim balkanskim rdečim kadrom

 18. kdjsj pravi
 19. kdjsj pravi

  vazelin 😉

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen