Anketa Dela: Na volišča 13. julija manj kot 50% volivcev

3

Udeležba na predčasnih volitvah 13. julija bi bila po anketi Dela nižja kot pred tremi leti, ko je bila 65,60-odstotna. Če bi obveljali rezultati tokratne ankete, bi se na volilno nedeljo na volišča odpravilo manj kot polovica prebivalcev z volilno pravico, piše današnje Delo.

V tednu, ko je ustavno sodišče presodilo, da ni nikakršnih ovir za izvedbo predčasnih parlamentarnih volitev sredi šolskih počitnic, so z anketo preverjali, kakšno udeležbo je mogoče pričakovati na volilno nedeljo, 13. julija.

Kot navaja Delo, je 49 odstotkov vprašanih zatrdilo, da se bo volitev zagotovo udeležilo, naslednjih 20 odstotkov pa je odgovorilo, da se jih bodo udeležili verjetno. Pri tem je treba po navedbah časnika upoštevati izkušnje, da so dosedanje ankete praviloma napovedovale višjo udeležbo na volitvah ali referendumih od dejanske.

Zanimalo jih je tudi, ali nameravajo anketiranci uporabiti katero od alternativnih oblik glasovanja; kot kaže, teh oblik ne namerava izkoristiti veliko ljudi in bo velika večina počakala na volilno julijsko nedeljo, da bo oddala glas na enem od več kot 3000 volilnih mest, piše Delo.

Telefonsko anketiranje je od 10. do 12. junija na reprezentativnem vzorcu 400 odraslih državljanov za uredništvo Dela opravil oddelek za tržne raziskave Dela Stik. (sta)

volitve slo

Št. komentarjev: 3
 1. KONVERTIT pravi

  “Vsi politiki so barabe” parola levih medijev!

  Ali pri tem mislijo, tudi na najstarejšega politika, na godpoda Kučana?

 2. JA pravi

  DELO = KUČANOVO DELO, BLAK, PFUJ IN PFEJ LE KDO ŠE VERJAME TEMU OPANKARSKEMU ZLOČINSKEMU DNEVNIKU.

 3. KONVERTIT pravi

  Od Depale vasi so nam levičarji zasejali toliko sovraštva, samo zato da bi ohranili svoj privilegiran položaj in bi lahko še naprej delali po starem!
  Po starem, brez nadzora! Kaj je še ostalo od demokracije!?

  Patriotizem (domoljubje) ne sme pomeniti, da dovoliš svoji vladi da povozi vse v ustavi zapisane pravice!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen