V “Berlusconijevem” domu za ostarele nobenega glasu za njegovo stranko

0

V domu za ostarele v kraju Cesano Boscone pri Milanu stranke Naprej Italija bivšega italijanskega premiera Silvia Berlusconija očitno ne podpirajo. Čeprav gre za dom, kjer na leto dni zapora obsojeni Berlusconi že nekaj tednov opravlja družbenokoristno delo, na nedeljskih lokalnih volitvah namreč nihče od oskrbovancev ni dal glasu tej stranki.

Berlusconi je z družbenokoristnim delom v omenjenem domu za ostarele začel pred slabimi tremi tedni. 77-letni milijarder naj bi tam slabo leto po enkrat na teden najmanj štiri ure delal z ljudmi, ki bolehajo za Alzheimerjevo boleznijo in demenco.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je v volilnem okraju, v katerega spada klinika, kjer dela Berlusconi, na nedeljskih lokalnih volitvah glasovalo le 39 ljudi. Med njimi prav nihče ni oddal glasu za konservativno Naprej Italija. Je pa vsaj za županskega kandidata te stranke, ki so ga podprle tudi druge desne stranke, glasovalo pet volivcev. Glavni županski kandidat leve sredine je medtem prejel 19 glasov.

Na istočasnih volitvah Evropskega parlamenta je v omenjenem okraju sodelovalo 55 ljudi. Berlusconijeva stranka je prejela devet glasov, levosredinska Demokratska stranka premiera Mattea Renzija pa kar 24.

Berlusconi je bil lani obsojen na leto dni zapora zaradi davčne utaje v primeru Mediaset. Ker je starejši od 70 let, mu kazni ni treba prestajati v zaporu, zato mu je milansko sodišče sredi aprila naložilo opravljanje družbenokoristnega dela. (sta)

silvio berlusconi 2

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen