Uspeh: Podpis za kandidaturo Radonjiča prispeval le Borut Ambrožič

5

Nepovezanemu poslancu Ivanu Vogrinu ni uspelo zbrati podpore desetih poslancev, ki bi se podpisali pod njegov predlog, da DZ za mandatarja imenuje ekonomista Dušana Radonjiča. Kot je dejal v izjavi medijem, je podpis prispeval le nepovezani poslanec Borut Ambrožič.

Vogrin je sicer ob predlogu kandidature ekonomista Dušana Radonjiča zatrdil, da ima zagotovljene podpise za vložitev kandidature. Poleg Ambrožiča naj bi mu jih po njegovih besedah obljubili še poslanci Ivan Simčič, Matjaž Zanoškar, Alojzij Potočnik, Tina Komel, Lejla Hercegovac, Stanko Stepišnik, Branko Ficko, Jože Velikonja in Saša Kos.

V poslanskih skupinah so sicer ves čas zatrjevali, da Vogrinovemu predlogu niso naklonjeni, saj da se zavzemajo za čimprejšnje predčasne parlamentarne volitve. Te bi lahko bile že 13. julija, nanje pa se stranke že pospešeno pripravljajo, čeprav naj bi neuradno nekatere računale na uspeh napovedane ustavne presoje odloka o razpisu volitev, če bodo te razpisane v počitnicah. (sta)

Ivan Vogrin

Ivan Vogrin

Št. komentarjev: 5
 1. runkl pravi

  runkl@original

  Ko so poslanci izvedeli, da modri Mefisto na vse pretege hvali magistra Ivana Vogrina, so se v hipu odločili za vsesplošni bojkot. Trden v svoji odločitvi je na podlagi priporočila modrega Mefista, ostal le sočutni magister Ambrožić. Kakšen nauk bi lahko ponudila zgodba?

  Kdor zanaša se na modrega Mefista, ni magister, ampak glista…press

 2. tigra pravi

  🙂 🙂 🙂

 3. MEFISTO pravi

  Čudna ura, čuden komentar.

 4. Zlobni pravi

  Uspel dokazati, kako z obljubami doseči poslovne in politične zmage.. Radonjič nasedel, kljub profesuri ?
  Morda je bil pa le mentor in vaba za potegavščino ! ?

 5. Janez+ pravi

  Seznam poslancev, ki so obljubili podpis, lepo pokaže, da gre za novo zakulisni igrico PS in njihovega šerifa.

  Čimprej na volitve pa PS poslat tja kamor sodi. Na smetišče.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen