TOŽILEC MARČIČ, KI JE PREGANJAL KANGLERJA OSOVRAŽEN TUDI MED POLICISTI! Sinu Sebastijanu pa ni prvič držal “štange”!?

58
Spomnimo: vodja gospodarsko – kazenskega oddelka Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru Boris Marčič je bil pred dnevi na Okrajnem sodišču v Slovenj Gradcu zaradi kaznivega dejanja krive izpovedbe obsojen na (pogojno) kazen šest mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let. Gre za znanega mariborskega tožilca, ki je za bivšega mariborskega župana Franca Kanglerja predlagal 7 mesecev zapora (ker je ta podpisal predlog!?), in to v času, ko je zoper Marčiča že potekal postopek na sodišču.
In kaj je Marčič dejansko naredil? 21. marca 2010 naj bi bil njegov sin Sebastijan Marčič storil prekršek v prometu. Okoli pol dveh ponoči je vozil po Koroški cesti v Mariboru in prehitel policijsko vozilo, nakar so ga policisti ustavili in mu očitali, da je prehiteval v škarje. Posledično je bil proti mladeniču sprožen prekrškovni postopek na sodišču, v katerem je obravnavani trdil, da ni nevarno prehiteval, in kot pričo na sodišče pripeljal svojega očeta Borisa Marčiča, ta pa je potrdil sinove navedbe. Sodišču je razložil, da to ve zato, ker je takrat skupaj z njim sedel v avtu. Policisti pa so pričali nasprotno, in sicer, da tožilca niso videli sedeti v avtomobilu. Prepričani, da je višji tožilec na sodišču govoril neresnico, so proti njemu spisali kazensko ovadbo, tako je Marčič pristal na zatožni klopi. Dejansko malo za lase privlečen Marčičev zagovor, saj se ob taki uri po navadi hodi v diskoteke, ne pa kar tako malo “vozaka” po mestu.
Marčičevo lažnivo izvajanje je dejansko zelo problematično, saj se postavlja vprašanje,  kako strokovno in neodvisno bo tožilec Marčič v prihodnosti usmerjal policiste, proti katerim je lažnivo pričal? Na Facebooku se je odvila tudi pomenljiva debata, ko je mariborski kriminalist – poligrafist Aleksander Košarac zapisal:” res ni bil v službi ampak njegovo delovno mesto in položaj kakor tudi dokazovanje poštenosti drugim, katere ovaja zahteva od njega 25 urno etiko, moralo, poštenje in še kaj. Zanj velja isto kot za policista. Ko bo sodba pravnomočna pa z njim iz tožilskih vrst. Čistka se enkrat mora začeti v kolikor želimo v ljudem vrniti zaupanje v državne organe. in to po hitrem postopku, da ne bo prepozno.”
Franc Kangler je glede Marčičeve obsodbe ekskluzivno za Politikis.si povedal: “Presenečen sem, da je dobil tako nizko kazen, glede na mojo obsodbo in kazen, katero je prav on predlagal sodniku Polegeku! Da pa tožilci lahko tudi javnosti lažejo, pa je bilo tudi dokazano omenjenemu tožilcu, pa je generalni tožilec Zvonko Fišer v zvezi z njim ovrgel vsake očitke!”
Kanglerjevo pritožbo Fišerju, ko se je nekdanji mariborski župan pritožil nad nedostojnim in žaljivim vedenjem tožilca Marčiča, si preberite tukaj – Kangler pritozba Fiser
Sedaj pa pozor: tožilec Marčič naj ne bi samo enkrat držal “štange” svojemu sinu, ko se je ta zapletal v razne prigode z možmi postave. Po naših informacijah, bi naj v lanskem oz. predlanskem letu kriminalisti UKS MB sektorja za premoženjske delikte, obravnavali tatvine avtomobilov na območju Maribora. V konkretni zadevi bi naj šlo za tatvino avtomobila na območju Rač. Kriminalisti so na informativni pogovor povabili nikogar drugega kot sina tožilca Marčiča! Sin Sebastijan se je po naših informacijah odzval povabilu in se v spremstvu svojega očeta tožilca udeležil informativnega razgovora.
Ob tem se postavljajo nova vprašanja: zakaj je tožilec Marčič sodeloval pri razgovoru, na katerega sploh ni bil povabljen? Ali tovrstno Marčičevo dejanje ne pomeni neposrednega pritiska na policijo s strani tožilstva?! Ustrezna vprašanja smo že poslali tako na policijo kot na tožilstvo.
Pripis (odgovor vodje okrožnega državnega tožilstva Draga Škete):
“Spoštovani, v zvezi z vašim novinarskim vprašanjem vam sporočam, da glede na 2. odst. 178. člena ZDT-1 in 2. odst. 16. člena DTR, vodje državnih tožilstev o zadevah obveščajo medije izključno o tem, ali obravnavajo določeno zadevo
in o stanju ter reševanju zadeve. Omenjeno vprašanje ne predstavlja nobenega izmed teh predpisanih obvestil, vendar pa kljub temu  zaradi objektivne informiranosti medijev in širše javnosti podajam naslednji odgovor, še posebej glede na zapis na portalu “Politiks” z podnaslovom “Sinu Sebastijanu pa ni prvič držal “štange”:V obravnavani zadevi gre izključno za civilno sfero zasebnosti tožilca in ne posega v delo tožilstva, prav tako pa sem s strani tožilca dobil ustno pojasnilo, da se nanaša na zadevo  v zvezi z vabilom policije naslovljenega na  njegovega sina, ki bi se naj nanašalo na tatvino avtomobila, katerega lastnik je bil pred tem njegov sin, on sam pa je financiral nakup tega avtomobila.Tožilec je bil udeležen v razgovoru  kot civilna nevabljena oseba zaradi določenih pojasnil v zvezi z zadevo.Vsaka pozvana oseba, ki je vabljena pred pristojne organe se mora odzvati vabilom državnih organov, pravico pa imajo tudi osebe ( v tem primeru tudi oseba, ki opravlja tožilsko funkcijo) da, podajajo določena pojasnila, ki bi pripomogla k raziskavi prekrškov oz. kaznivih dejanj.O kakršnih koli  pritiskih tožilca na policijo oz. s strani tožilstva nismo seznanjeni. Prav tako pa vam v zvezi z navedenim vprašanjem predlagam, da se obrnite tudi na Policijsko upravo Maribor.”

Pripis 2 (odgovor Mirana Šadla, piar mb policije): “Po Zakonu o organiziranosti in delu v policiji, ta obvešča javnost o
zadevah s svojega delovnega področja, če s tem ne škodi svojemu delu ali upravičenim koristim drugih. Na vprašanje, ki se nanaša na konkretno osebo, zaradi določil Zakona o varstvu osebnih podatkov, ne moremo odgovoriti.

Policija, ne v konkretni, ne v kateri drugi zadevi, nikoli ni in tudi sedaj ne čuti nikakršnega pritiska tožilstva na svoje delo. Tožilstvo policijo v skladu s predpisi in s svojimi pristojnostmi zgolj usmerja, ji pomaga pri strokovnosti in vzpodbuja ažurnost.

Policija nikomur ne bo dovolila, da bi kakorkoli, razen strokovno, vplival na  njeno delo. Zoper vsakogar, ki si bi to dovolil ali to poskušal, bo policija ukrepala v skladu s stroko in v okviru zakonskih določil.”

marcic tozilec2marcic tozilecKomentar mariborskega kriminalista Aleksandra Košaraca: Marčič naj odide iz tožilskih vrst po hitrem postopku.
Št. komentarjev: 58
 1. Slovenec 1 pravi

  In take lažnive barabe so sodniki in sodijo slovenskemu narudu.Marš golazen zatiranja,da vas ne nosi več slovenska zemlja.

 2. Janez+ pravi

  Vse živali so enakopravne, toda nekatere živali so enakopravnejše od drugih.

 3. Janko rašl pravi

  Podlasica podhuljena lažniva

 4. borec pravi

  V naši državi je še polno takih iz pravosodja,zato je že skrajni čas,da se im odvzame trajni mandat.

 5. Janez+ pravi

  Da pa tožilci lahko tudi javnosti lažejo, pa je bilo tudi dokazano omenjenemu tožilcu, pa je generalni tožilec Zvonko Fišer v zvezi z njim ovrgel vsake očitke!”

  Bravo Fišer.

 6. MEFISTO pravi

  Če me spomin ne vara je Kangler odstopil na ukaz Janeza Janše. Ko ste bili jajobani na vladi bi lahko malo uredili razmere na sodstvu. Žal ste se raje ukvarjali kako dat štrik za vrat lastnemu narodu. Zdaj pa mate 😛

 7. Janez+ pravi

  Ampak, na tej sliki pa zgleda, kot da ne zna do 5 štet.

  btw, mefisto, bi te rad videl, kaj bi ti naredil ob taki medijski gonji, ki se je sprožila ob vsaki potezi nenaših…

 8. rene pravi

  Zadnji čas, da se lustrira komplet pravosodje in da se lenuhe, lažnivce in komije urgentno spodi na cesto, saj so ti ljudje Sloveniji že sedaj naredili nepopravljivo škodo.

 9. abrakadabra pravi

  S.L.O. tožilci so g.n.o.j od g.n.o.j.a.

 10. Maister pravi

  Mefisto@
  Ne laži non stop in si ne izmišljuj. Kangler je bil član stranke SLS in iz njihovih vrst so mu odtegnili podporo in so zahtevali naj se umakne. Če si obseden z Janšo in patološkim obtoževanjem si poišči pomoč, do takrat pa ne laži in ne zavajaj tako kot imate levaki v svojih genih LAŽ IN PREVARO.

 11. Dušan pravi

  Kaj sem vam napisal .ne omenjajte člen 297 .kdo tukaj spodbuja sovraštvo.banda tožilska. A sem vam napisal preveč resničen komentar.zakaj CENZURIRATE.

 12. KONVERTIT pravi

  Zakaj obsojate tožilca, ki se je izkazal pri Kanglerju!? On mora napredovati!
  Oni so jagodni izbor krivosodja!

 13. KONVERTIT pravi

  😛
  Kako prepoznamo nepismenega boljševika?

 14. Ernest Janošik pravi

  Dejanje tožilca je obsojanja vredno.
  Po mojem bi ga morali izključiti iz tožilskih vrst.

  Moti me nekaj drugega.
  To da neki poligrafar iz vrst krim-policije, Košarac po priimku, blati tožilca po FB, je nedopustno.
  Ve se, kje se na lestvici nahajata policija in tožilstvo. Smo pač banana država.

 15. markus pravi

  ernest,

  ko pa blati US zalar je pa to creme de la creme ne seri

 16. markus pravi

  in to še preden se kaj začne

 17. lino pravi

  Počistit z rdečo sodrgo na vseh nivojih pravosodja! Pod nujno!

 18. alfa pravi

  To ni tožolec, ampak baraba.

 19. markus pravi

  ko se očita JJ za kredite NLB:(finance)

  Hazabent je upokojeni nekdanji član uprave NLB. V upravi je sedel v času Marjana Kramarja. Januarja 2007 mu nadzorniki niso podaljšali pogodbe, takrat je postal pomočnik uprave. Kasneje je v matični banki vodil področje za nadzor družb v skupini NLB.

 20. markus pravi

  Komisija je v poročilu omenjala “sive eminence slovenskega bančništva”. Na koga so ciljali? “Kot siva eminenca bančništva se je večkrat omenjal Andrej Hazabent,” je dejal Praprotnik.

 21. Stevek pravi

  LUSTRACIJA TOŽILCEV KATERI SE NE DRŽIJO TOŽILSKE ETIKE JE VEČ KOT NUJNA. SAMO BLAGOSLOV IZ MURGELJ NE ZADOŠČA ZA POŠTENO IN ZAKONITO DELO. OBSTAJA OPRAVIČEN SUM DA JE OVADBA IN OPTOŽNICA ZOPER KANGLERJA MONTIRANA .

 22. markus pravi

  Matevž Frangež je Praprotniku postavil še konkretno vprašanje glede neuradnih informacij o postopkih proti NKBM, v katerih naj bi njen nekdanji šef Matjaž Kovačič o poslih bank obvešča nekdanjega premierja Janeza Janšo. O tem so pred dnevi poročali mediji. Je te domnevne povezave kdaj zaznala tudi komisija?

  “Poročanja medijev ne morem podrobno razčlenjevati. Postopek je v rokah tožilstva. Mi nismo bili nikdar seznanjeni s kakšno elektronsko komunikacijo med NKBM in vlado, tega se ne spomnim. Smo pa v nekaterih postopkih tožilstvu podali informacije, ki so bili podlaga za preiskave,” je na vprašanje odgovoril Praprotnik.

 23. markus pravi

  rdeči, lepo bi bilo če bi še kdaj kaj prebrali

 24. lino pravi

  Bilo kuda udba svuda.

 25. Miran pravi

  lino pravi:
  29. 05. 2014 at 13:54

  Bilo kuda udba svuda

  ——-
  Dok si to smislio, na kari od Jančija+ si visio.

  🙂

 26. cvili možek pravi

  g.KUČAN piše plastični……………!!!!!! Verjetno bodo sledile tudi ODŠKODNINSKE tožbe.Zato OVCE pripravite gobezdala bo potrebno pujlenje zlatih zob,kajti samoprispevek in zamaški ne bodo zadoščali za poplačilo.

 27. markus pravi

  cvilko lahko noč

 28. Janez+ pravi

  Čistka se enkrat mora začeti v kolikor želimo v ljudem vrniti zaupanje v državne organe. in to po hitrem postopku, da ne bo prepozno.

  Je že. Prepozno.

 29. Janez+ pravi

  Dok si to smislio, na kari od Jančija+ si visio.

  Je, ja.
  Ti pa ne bodi tako užaljen ker si moral malo počakati. Obljubim, da boš drugič takoj na vrsti, da mi ne boš takih zganjal okoli.

 30. Miran pravi

  Janez+ pravi:
  29. 05. 2014 at 14:49

  Čistka se enkrat mora začeti v kolikor želimo v ljudem vrniti zaupanje v državne organe. in to po hitrem postopku, da ne bo prepozno.

  Je že. Prepozno.

  ———
  Sam da me neb blo treba kaj delat.:(
  Pol pa je tko, da ohka ta rdeči počnemo fse, kar na pamet pade.

 31. Miran pravi

  Sorry namest mu, mi je ušel zgoraj me.

 32. Janez+ pravi

  Nič ne de.
  Smo že navajeni.
  Ti večkrat uide…

 33. Miran pravi

  Janez+ pravi:
  29. 05. 2014 at 15:04

  Dok si to smislio, na kari od Jančija+ si visio.

  Je, ja.
  Ti pa ne bodi tako užaljen ker si moral malo počakati. Obljubim, da boš drugič takoj na vrsti, da mi ne boš takih zganjal okoli.

  ——-
  A boste kar fse po vrsti popedenal?
  Kaj pa ce vam rata zgolj to, da se boste podelal?
  Ne rajš ne bi.
  Ni apetitlih. 🙁

 34. Janez+ pravi

  Ne samo, da ti velikokrat uide (kar se tudi močno voha okoli tvojih komentarjev), tudi tega, kdaj bi bilo dobro nehat in kdaj se začneš smešit, ne veš.
  Lep dan še naprej.

 35. zvone pravi

  Če bi obelodanil kako pokvarjene ljudi sem srečal na sodiščih in advokatskih pisarnah, bi me Masleša tožil, Fišer pa zahteval zapor zame. Dokler Janša ne bo počistil s temi gnidami, se nam bo slabo pisalo, rdečim seveda ne.

 36. Miran pravi

  Gospod Janči+ kar men uide, vam pride.

  😉

 37. Miran pravi

  Gospod Zvone, nam zaupate kako kani Janša to narediti?

 38. zvone pravi

  Pred zid in postrelit!

 39. cvili možek pravi

  @markus zate pa že vsi vemo da nosiš DRENOVE zobe,žal odpadeš,boš pa moral v denarnico seči.

 40. Miran pravi

  največja katastrofa te države je leno, nesposobno, skorumpirano sodstvo.To ni samo moja ugotovitev, temveč mnenje večine akterjev, ki jim poklicna dejavnost nalaga uradovanje preko te institucije. Konkretno zemljiško izpisni in dedni spori. Tu se zadeve vlečejo v nedogled, navzlic jasnim izvedenskim mnenjem. ” Dame ” sodnice, katere so v veliki večini se praskajo namesto, da bi odločale za kar so plačane, strankam pa nalagajo plačilo taks, odvetnikov….., niso redki primeri, ki še po več kot treh desetletij ni odločitve . Res je, da so krivi tudi ljudje sami, toda SODIŠČE JE ZATO, DA ODLOČA !

  Povsem drugo so kazensko pravni primeri, kje je v večini primerov odloča materijalno stanje obravnavanega….. zato dvomim, da bojo kdaj obsojeni največji kriminalci, ki so ugledni člani te skupnosti, ne bom jih našteval, saj tudi vrabci na strehi čivkajo ……

 41. Miran™ pravi

  G. Zvone, vi ste tud zreli, da vas kdo prijavi.

  Najbrž bo to Janči, on je zelo zagret za pravico.
  🙂

 42. MEFISTO pravi

  Poznam podjetnika, ki cel božji dan krade Bogu čas na Politikisu.

  Ko zlorabi Mefistovo ime, pa Murglam zaračuna dvojno ceno za zmeden prispevek.

  Nekako se mu komentarji bolj podajo pod imenom runkl.

 43. zvone pravi

  Miran, tisti Zvone je Zvone iz rdeče falange, saj je vendar jasno, da imajo dovoljenje za strelno orožje večinoma “naši”.

 44. Janez+ pravi

  Dež bo.
  Podrepne muhe so hudo sitne….

 45. cvili možek pravi

  mefonja se javlja, končno je NAPISAL PROŠNJO ZA IZGANJALCA HUDIČA NA DOLENJSKEM.

 46. resnica_boli pravi

  Vprašuje se, zakaj se nihče ne odzove na menda zlonamerno krivo pričanje klinične psihologinje in sodne izvedenke Alenke Sever, saj da je bila predsednica sodišča o krivem pričanju obveščena, ob tem pa navaja še nekatera druga dejanja. »Človek, ki ima vsaj minimalno zmožnost razumskega razmišljanja, bi se upravičeno vprašal, ali tako delovanje ne vsebuje znakov delovanja kriminalne združbe in kaj počnejo sodniki, da ne ukrepajo ob takih izkrivljenostih?!«

 47. bozicek pravi

  Za koga le, ima Kangler na zalogi kaj obremenjujocega, da se na Politikiksu tako zavzeto ukvarjate z njim, saj ni iz SDS-a? Hmm, odgovor je na dlani.

 48. resnica pravi

  nič več in nič manj kot eden od tolikih zvestih balkanskih kučanovih rdečih kadrov, ki divje sovražijo drugače misleče…….nič novega za naš enoumno rdeči post-komunistični slovenistan.

 49. resnica pravi

  v normali pravni demokratični državi bi lahko imenovali tole le navadna ideološka mafija……ampak le tam, kjer se država bori proti mafiji in ne tam kjer ima mafija v lasti državo.

 50. domoljub1 pravi

  VZGOJA OTROK IN DRŽAVNI VODITELJI

  O vzgoji otrok so priznani misleci napisali sledeče:
  Če otroku dovolimo vse, kar hoče, ga najbolj zanesljivo spravljamo v nesrečo.
  J. J. Rouseau
  Vzgajati otroke sploh ni težko. Zamisliti si moramo, da niso naši, kako bi morali biti vzgojeni sosedovi, pa vsi dobro vemo.
  Bing Crosby

  Leta 1989 mi je ob določeni priložnosti direktor uspešnega podjetja v Kragujevcu dejal točno takole:
  »Pa nismo mi kao Švabe. Švaba bi i sina oterao iz kuče, ako bi imao od toga koristi. Kod nas se to nikada ne bi desilo. Mi smo emocionalni ljudi«.
  Takšno emocionalno pojmovanje se očitno odraža tudi pri najvplivnejših državljanih v Sloveniji, kar nam dokazujejo naslednji konkretni primeri:
  1. Janković je sinu »zrihtal« maturo (in še kaj).
  2. Türk je hčerki »zrihtal« dobro službo pri Jankoviću na MOL.
  3. Masleša je sinu »zrihtal« dobro službo pri Jankoviću na MOL.
  4. Janša je hčerki »zrihtal« službo v dobrem državnem podjetju.
  5. Zanoškar je sina zaposlil kar pri sebi na občini.
  6. Marčič je tvegal zaporno kazen, da bi neupravičeno z lažjo branil sina…………………
  Kaj bi na vse to dejala Rouseau in Crosby? Ali lahko tudi v zvezi s temi navedenimi primeri pojasnimo razlike v gospodarski uspešnosti med Slovenijo in Nemčijo?

 51. @vsi strpani pravi

  Kaj je sedaj to strpani? Moste, resnica, mah…?
  Identity issues?

 52. @desnim pravi

  Samo tako iz firbca – kako si vi predstavljate lustracijo? Koga bi lustrirali?

 53. Maša pravi

  @desnim pravi:
  Samo tako iz firbca – kako si vi predstavljate lustracijo? Koga bi lustrirali?
  __________________________________________________________Normalnim pravim vse ,ki se oklepajo zločinskega totalitarnega komunizma kot pijanec plota in prejemajo za svoje zločine in poveličevanje leteh,megalomanske pokojnine in zasedajo vsa vodilna mesta v državi,kot kolaboranti balkanskih okupatorjev Slovenije ! Kučanovi miljenčki in prebrisanci ,ki v evropsko civilizacijo ne sodijo !i Vlada pa najema kredite,da te predpotopne nenasitne dinozavre zadovolji !

 54. rooobi pravi

  V bivšem sistemu je marsikdo izgubil življenje, ali mu je bilo uničeno za vse čase na račun rdečih sodnikov. Velika škoda je v tem, da so se, oz, so jih zastrupili s to gnusobo, ki jo doživljamo.

 55. @maši pravi

  Mi lahko navedeš kdo po tvoje se oklepa komunizma?

 56. KONVERTIT pravi

  Mi lahko navedeš kdo po tvoje se oklepa komunizma?

  Vsi tisti, privilegiranci zaradi katerih je Slovenija premala in se mora zapufati več kot 1 milijon na uro, da vsaj delno pokrije vse privilegije!

  Privilegiji so šefovska mesta, kje imajo mladiči s pravim pedigrejem odlično plačo, službeni avto, delo pa opravijo podrejeni!
  Seveda pa so ta mesta le v birokraciji:javni upravi, javnih agencija, javnih institucijah, podjetjih kjer je prisotna država kot lastnik!

  Da pa si popravi mizerno plačo pa ima še javna naročila, kjer mu vedno pade kakšna provizija v žep!

  Veliko načinov pranja denarja pa morajo poznati, saj so milijarde v davčnih oazah!

 57. srečko pravi

  domoljub1,

  razlika me našimi navedenimi primeri in nemškimi,je velikanska – v številkah in v korist Nemcev.

 58. @konvertile pravi

  upam, da se zavedaš, da si z opisom zajel tudi svoje priljubljene politike 🙂

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen