Še en šok za svojce: Malezijsko letalo ni strmoglavilo tam, kjer so ga iskali

0

Malezijsko letalo ni strmoglavilo na območju v južnem Indijskem oceanu, kjer so zaznali domnevne signale črnih skrinjic in kjer so ga iskali več tednov. Kot so danes sporočile pristojne avstralske oblasti, je ameriška mini podmornica Bluefin-21 preiskala celotno območje, a tam ni ostankov letala, ki ga pogrešajo od 8. marca.

Iskanje razbitin malezijskega boeinga 777, ki je z 239 ljudmi na krovu z radarjev izginilo 8. marca, so zato na omenjenem območju v sredo končali. Avstralska ladja Ocean Shield, ki prevaža mini podmornico, je že zapustila območje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Podmornica je preiskovala 850 kvadratnih kilometrov veliko območje, kjer so ladje aprila zaznale signale, za katere so domnevali, da jih oddajata črni skrinjici letala. Pojavljajo se sicer dvomi, da je šlo dejansko za tovrsten signal in kot je danes ocenil predstavnik ameriške mornarice Michael Dean, bi bil lahko vir tudi drug.

V avstralskem koordinacijskem centru JACC, ki vodi iskalno akcijo, so pojasnili, da se bo zdaj začela nova faza iskalne akcije, in sicer naj bi s posebno opremo pregledali območje, za katerega še ne obstajajo karte morskega dna, ter določili novo območje iskanja pogrešanega letala.

Kitajska raziskovalna ladja Zhu Kezhen že kartira morsko dno, kar je del priprav na iskalno akcijo, ki naj bi se začela avgusta in naj bi trajala največ leto dni, poroča francoska tiskovna agencija AFP. (sta)

boeing777 malaysia(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen