2x POLITIČNI ZAPORNIK JANEZ JANŠA: Če te izberejo za tarčo, se aparat spravi nate! Tako je bilo v SFRJ in tako je danes.

138

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve je ob 26. obletnici procesa JBTZ pripravilo okroglo mizo o zlorabah sodstva za odstranjevanje političnih nasprotnikov v SFRJ. Nekdanji politični zaporniki so opozorili, da se pri nas tragična zgodovina ponavlja. Predsednik SDS Janez Janša je opozoril na nemoč posameznika, ki ga izberejo za tarčo.

Po Janševih besedah nekdanja SFRJ ni imela sodnega sistema, ki bi zagotavljal vladavino prava, ampak sistem, ki je predstavljal orodje za zaščito enopartijske oblasti. Tako so bile, denimo, kazni vnaprej določene, postopek pa je bil “zastavljen tako, da nekdo, ki je označen za nasprotnika režima, nima nikakršnih možnosti“, je dejal.

Ugotavlja, da se podobno dogaja tudi danes, saj da če te izberejo za tarčo, se aparat spravi nate. Tako se po njegovih besedah 7. julija proti njemu in njegovemu odvetniku Franciju Matozu začenja “nov proces” zaradi domnevne razžalitve tožilke Branke Zobec Hrastar. To naj bi storila z ovadbo tožilke zaradi poneverbe dokazov v zadevi Patria, saj je zapisala, da je bilo neko elektronsko sporočilo poslano podjetju Patria, a ni bilo poslano, temveč samo shranjeno v osnutkih, pojasnjuje Janša.

Glede dela represivnih organov v preteklem režimu je Janša dejal, da nikjer ni bilo nobenega resnega procesa proti kršilcem človekovih pravic. Jugoslavija je imela po njegovih besedah najtrši komunistični režim v Evropi, saj je bilo glede na število prebivalcev pobitih, zaprtih in preverjanih največ ljudi; znotraj Jugoslavije pa je Slovenija daleč v ospredju. Strah pred resnico in pred tem, da bi se začela terjati odgovornost za množične zločine je po njegovem mnenju ogromen, zato se je tudi uničevalo arhive.

Janša se je dotaknil tudi nekdanje zloglasne tajne službe SDV in dejal: “Nikoli ni bilo resnega procesa proti morilskim tajnim službam, pri nas je šef SDV dobil najvišje državno odlikovanje. Sram nas je lahko, da šefom Udbe sodijo v Nemčiji. To je znak nenormalnosti.”

Janša je svojo ost kritike za nedemokratičnost prejšnjega sistema obrnil tudi proti bivšemu šefu partije Milanu Kučanu: “Vrhovni šef slovenske Udbe je bil Milan Kučan. Nanj je treba nasloviti vprašanja, kje so sredstva za množično ubijanje. V času, ko je bil Milan Kučan politični šef Udbe, se je opravilo preko 200.000 preverk.”

Ob koncu svojega govora je Janša še pozval na referendum proti zapiranju arhivov: “Vladavina laži in strahovlade bo razpadla. Da jo spravimo na smetišče zgodovine, pojdimo na volitve 8. junija.”

David Tasić, ki je bil skupaj z Janšo v procesu JBTZ, je ob tem omenil “paradoks, da nam gre v Sloveniji čedalje slabše, čedalje močnejši so glasovi, ki nas vračajo v preteklost”. Kot pravi, nima nič proti simbolom v nekem zgodovinskem smislu, saj so ti del zgodovine, ne strinja pa se z njihovo uporabo v aktualni politiki. “Tu gre za zlorabo neke ideologije,” je dejal. Dodal je, da demokratične sile pri nas niso imele nikoli dovolj moči, da bi premaknile nedemokratične.

Kot meni politični zapornik Zvonimir Čičak, komunizem predstavlja negacijo vseh civilizacijskih vrednot. V slovenskih pravnih strukturah po njegovem mnenju ne vlada vladavina prava, ampak politika. Ob tem je omenil tudi zadevo Patria, v kateri je bil obsojen Janša. A Janša je po njegovih besedah “samo vrh ledene gore”. Čičak, ki je bil na demonstracijah v Ljubljani pred četrt stoletja, pravi, da bo danes v borbi za vladavino prava na slovenskih ulicah morda zopet potrebno nekaj podobnega.

O svoji izkušnji je spregovoril tudi kosovski pisatelj in politični zapornik Adem Demaci, ki je v zaporu preživel skoraj tri desetletja. Kot pravi, sistem sodstva v diktatorskih državah v bistvu ni obstajal, ampak je šlo zgolj za predstavo za javnost, v sodnih procesih pa so se posluževali prevar, da so lahko opravičili izrečene sodbe, s katerimi so preganjali nedolžne ljudi.

Tudi hrvaški politični zapornik Vladimir Šeks poudarja, da mnogo obsojenih ni izvršilo kaznivih dejanj, “njihov edini zločin je bil, da so se uprli diktaturi, težili k demokraciji in ljubili domovino”. Po njegovih besedah se danes v Sloveniji ponavlja tragična zgodovina, ko je sodstvo politične nasprotnike odstranjevalo na represiven način. Ob tem je Janšo označil kot enega od arhitektov in strategov nastanka slovenske države, ki pa se ga z zlorabo sodstva skuša znova odstraniti. (sta/ured)

foto matic stojs

Št. komentarjev: 138
 1. Uroš pravi

  Dragi janez, tudi na nas se državni aparat spravi če smo kaj dolžni . zakaj se potem ne bi smel spravit NADTE ?
  In to je v vseh državah enako.
  Ti si pa malo več dolžan in marsiker je malo več dolžan , zato se nadte ne morejo spravit samo z položnico za prekršek.
  Proti takim maherom tvojega kalibra so pa potrebni zelo usposobljeni kriminalisti in tožilstvo da so uspešni.
  Dragi Janez, preslabo ste si prikrojili zakone, pa še popravit jih bo treba za nazaj da stvari ne bodo zastarale tako kot na hrvaškem.
  Potem bo pa še kakšna obtožnica prišla.
  Vsekakor pa Janez ti imaš vso pravico dokazovat nedolžnost DO ŠTRASBURA IN EVROPE.

 2. zvone pravi

  Jao burazeru Uroše, gde si bre pohađao školu. Mnogo si školovan ćovek, umeš da napišeš i Štrasburg. Je li bre, gde je to? U švabiji ili Švajcarskoj.

 3. klemen pravi

  Ne skrbi JJ, s tabo je že 3/4 Slovenije. Komiji nam nič več ne morejo. Po naslednjih volitvah je potrebno izvesti lustracijo!!!

 4. MEFISTO pravi

  Jajobani ste imeli svojo vlado. Zakaj niste takrat sprejeli take zakone po katerih vas nebi mogli zapret?

 5. Uroš pravi

  Pa tamo gde i ti -piši kao što govoriš hehe.

 6. Uroš pravi

  Njega pa Popoviča država preganja , boga reveža se mi kar smilita.

 7. Kakoto pravi

  Seveda je danes enako, saj je krivosodje isto kot je bilo! Totalitarni kadri.

 8. resnica pravi

  najboj smešni pa so tisti rdeči mediji, ki se hlinijo, da so neodvisni in nestranksarski in pisarijo, da so vsi politki enaki in vsi lopovi………..in kot dokaz dajo ĐĐ….in vedanr , četudi bi bilo to res: zakaj komunistični kalvci, udbaški morilci ali naši balkanke mafijski rdeči politiki nimajo NIKOLI težav z našim balkanskim udbaškim kučanovim SODSTVOM?
  je kuačnko imel kdaj težave s sodstvom? in drnovško in pahorček ali golobček, ali plagiatorka, ali kardeljev vnuk, ali cerarček ali naš likašenko ali mafijaković ali ali ali ali………1000 krat je bilo dokazano , da so na balkanu rdeči mafijski lopovi sodno zaščiteni bolj kot koale v avstraliji……in zato je tako krvavo rdeče sranje….

 9. resnica pravi

  in zato, dokler ne bo 51% slovenistancev jasno spoznalo, kako deluje kučanovo mafijsko sodstvo , ne bo ne pravnega ne kulturnega napredka….ampak bodo balkanske ideološke prakse nadaljevale…….
  tako, da dragi opranoglavi komunistički balkanoidi, MI drugače misleči, bomo spremenili mnenje o vašem nostalgično komunističnem sodstvu KO BO TO ZAČELO PREGANJATI VAŠE podivjane , zverinske, morilske mafijske RDEČE LOPOVE….od malega murgeljskega mudbaškega rdečega palčka dalje…..do takrat pa divje krulite in zagovrajajte udbaško kučanovo sodstvo….

 10. Uroš pravi

  jjdob1
  , kaka je to svoboda če pa Janš-isti.čni pes Gorenak po ukazu JJ zapira mirne protestnike. Sebi lažeš, ne meni.

 11. Uroš pravi

  mind1
  Res je, komunizem in totalirizem sta zlo, ampak Janez Janša ni protiutež temu zlu, je zgolj še ena oblika zla. naša rešitev je, da pometemo z vso nasnago in priložnost damo tistim, ki niso obremenjeni z revanšizmi. V Jugi smo imeli kult osebnosti, ampak resnici na ljubo je tak kult skušal ustvarjati tudi Janša. Iz deset dnevnega konflikta skuaša delati podobno famo kot so jo delali borci NOB. Ko eno zlo zamenja drugo smo v bistvu spet na začetku agonije.

 12. Maša pravi

  Naši predniki so se osvobodili krvoločnih hitlerjancev in skočili kot neumni,naravnost v žrelo udbostalinističnih krvolokov,ki so z množično morijo stotisočev po bivši jugi dokazali ,da so neprekosljivi mojstri svetovnega formata,visoke moskovskobalkanske morilske šole !! Za izplačilo nagrad tem nenasitnim podležem, najema Alenka celo megalomanske kredite ?

 13. runkl pravi

  2x ZAPORNIK JANEZ JANŠA
  **********************************************************

  Enkrat kriminalc- vedno kriminalc!

 14. runkl pravi

  Ne vem zakaj sem drugačen! ZAKAJ imam rad da me tepejo?
  ********************************************************************************

  http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome

 15. Maša pravi

  Rada pišem o dogodkih izpred 70 let!
  Pravljice mojega otroštva in vse pesmice
  Evviva il Comunismo

  Toliko je komunističnih laži in pravljic!
  Kaj pa se je dogajalo od takrat do danes pa raje zamolčim!
  Sram me je kaj počnejo njihovi nasledniki danes!

  Zapravljajo in nas zadolžujejo!
  Koliko volivcev bodo še razočarali!

 16. alija ismetbegovIĆ pravi

  resnica pravi:
  31. 05. 2014 at 15:11

  in zato, dokler ne bo 51% slovenistancev jasno spoznalo, kako deluje kučanovo mafijsko sodstvo , ne bo ne pravnega ne kulturnega napredka….ampak bodo balkanske ideološke prakse nadaljevale…….
  tako, da dragi opranoglavi komunistički balkanoidi, MI drugače misleči, bomo spremenili mnenje o vašem nostalgično komunističnem sodstvu KO BO TO ZAČELO PREGANJATI VAŠE podivjane , zverinske, morilske mafijske RDEČE LOPOVE….od malega murgeljskega mudbaškega rdečega palčka dalje…..do takrat pa divje krulite in zagovrajajte udbaško kučanovo sodstvo….

  VSI STRPNI, MAHH, MOSTE, KUČAN,…

  lahko spreminjaš nadimke ampak še vedno ostajaš nepismen..
  Raje spremeni življenje in končaj osnovni tečaj slovenščine za tujce. Tako boš postal vsaj malo verodostojen.

  ovca nepismena 🙂

 17. resnica pravi

  uroš, ok….zakaj pa tvoje mafijske zverinske udbaške rdeče LOPOVE to isto sodstvo ne preganja ampak ščiti?

 18. Maša pravi

  Zvečer pogledam TV poročila in sem pripravljena na naslednji dan!

  Tako lahko komentiran usklajeno z vsemi, ki tudi dobijo navodila z dozo rdečega praška!

  Tuliti v tropu je moje življenje! Nič misliti in čakati na naslednje pranje!

 19. resnica pravi

  ker izhaja iz komunistčnega enoumja in sistema….ker so kar so bili…le podaljšana roka komunajzerjev prej rdečuhov sedaj…..

 20. resnica pravi

  a si predstavljaš, da bi zapirali kardeljeva vnuka ali cerarčka ali plagiatorko? NEMOGOČE..

 21. resnica pravi

  iste možnosti kot, da bi v belorusiji zaprli lukašenka, v rusiji putina ali v jugi titeka ali miloševića….sistem tega ne dovoljuje…po defaultu….

 22. CITIRAM pravi

  Glede dela represivnih organov v preteklem režimu je Janša dejal, da nikjer ni bilo nobenega resnega procesa proti kršilcem človekovih pravic. Jugoslavija je imela po njegovih besedah najtrši komunistični režim v Evropi, saj je bilo glede na število prebivalcev pobitih, zaprtih in preverjanih največ ljudi; znotraj Jugoslavije pa je Slovenija daleč v ospredju. Strah pred resnico in pred tem, da bi se začela terjati odgovornost za množične zločine je po njegovem mnenju ogromen, zato se je tudi uničevalo arhive.

 23. alija ismetbegovIĆ pravi

  Janša je dejal marsikaj, tudi ko je korakal v Jajce po poteh avnoja.
  Veliko je imel za povedati tudi ko je bil komisar zveze komunistov..

  V enem režimu govori tako, v drugem drugače..

  Verjeti kar govori janez je enako kot verjeti otroku, da se ni dotaknil polne mize lizik čupačups

 24. Marjetka+ pravi

  hahaha, čudežno da vedno le njega angelčka pobožnega nič krivega ane? hahahah jaaaaaoooo kako bom pijan ko bo šel na Dob

 25. bozicek pravi

  Bolan psihopat, ki poskusa zanetil ogenj med drzavljani za resevanje lastne ri… Zadeva gre res v skrajnost.

 26. bozicek pravi

  Res upam, da zadeva pride do EU sodisca in mu enkrat za vselej zapre usta.

 27. CITIRAM pravi

  Tako je če se te lotijo bedaki!
  Veliko nickov in NULA pameti
  pravljični bedak božiček
  dedi ki bi rad bil ona Marjetka+
  zravem pa še nostalgičen nick udarnika alija ismetbegovIća

 28. KONVERTIT pravi

  Hvala vsem, da se tako lepo strinjate! Resnica je napredovala!
  Nihče ne zanika žalostne in krute resnice
  o totalitarnih voditeljih z MARŠALOM na čelu!
  Nihče nima lepe besedice za MAČEK Matijo?

 29. KONVERTIT pravi

  Nihče nima lepe besedice za MAČEK Matijo?

  Novi obrazi
  Ne to ne bo MAČEK v žaklju, to bo njegov sorodnik

 30. alija ismetbegovIĆ pravi

  CITIRAM pravi:
  31. 05. 2014 at 16:17

  Tako je če se te lotijo bedaki!
  Veliko nickov in NULA pameti
  pravljični bedak božiček
  dedi ki bi rad bil ona Marjetka+
  zravem pa še nostalgičen nick udarnika alija ismetbegovIća

  a ti sploh veš kaj je bistvo citiranja?

  Tu imaš en primer:

  “Dimitrij Rupel leta 1995:

  “Janša je demagog. V politiki je nesramen in rad podtika. Ne izbira sredstev, je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike. Ne išče sodelavcev, ampak služabnike. Janšev načrt je spraviti slovenske oblasti v težave, pa naj stane, kar hoče. Njegov bistveni cilj je v Sloveniji povzročiti čim več zmešnjav in sporov.”

  “Dimitrij Rupel januar 2013:

  “Dragi kolegi in prijatelji v Zboru za republiko, zame je Janez Janša iz leta 2013 isti Janez Janša, ki sem ga poznal leta 1988. Za podporo sodelavcu iz časa osamosvajanja, nekdanjemu ministru, predsedniku SDS in aktualnemu predsedniku vlade imam veliko razlogov.”

  Kdo je tukaj nor?

  🙂

 31. KONVERTIT pravi

  Za vse privilegije pa se je res moralo zaščititi z UDBO!
  Le tako vam je vladala udbo-partija!

 32. KONVERTIT pravi

  O joj, @alija ismetbegovIĆ

  HVALA, in še enkrat hvala da ne zanikaš kakšno trditev!

 33. KONVERTIT pravi

  O joj, @alija ismetbegovIĆ

  Danes pozna resnico že na desettisoče!

  Kot vidim tudi ti!
  HVALA

 34. KONVERTIT pravi

  “Nasprotniki osamosvojitve so bili najprej v defenzivi in so molče prenašali ta boleč poraz, nato pa so prešli v ofenzivo. In danes je tako, da našo državo vodijo tisti, ki je ne marajo. In to je škandal,” je na ponedeljkovi predstavitvi zbornika Bela knjiga slovenske osamosvojitve opozoril eden od avtorjev, dr. Dimitrij Rupel.

 35. alija ismetbegovIĆ pravi

  “Janša je demagog. V politiki je nesramen in rad podtika. Ne izbira sredstev, je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike. Ne išče sodelavcev, ampak služabnike. Janšev načrt je spraviti slovenske oblasti v težave, pa naj stane, kar hoče. Njegov bistveni cilj je v Sloveniji povzročiti čim več zmešnjav in sporov.”

  “Nasprotniki osamosvojitve so bili najprej v defenzivi in so molče prenašali ta boleč poraz, nato pa so prešli v ofenzivo. In danes je tako, da našo državo vodijo tisti, ki je ne marajo. In to je škandal,” je na ponedeljkovi predstavitvi zbornika Bela knjiga slovenske osamosvojitve opozoril eden od avtorjev, dr. Dimitrij Rupel.

  hm…a ni to neka mala zagata?

 36. KONVERTIT pravi
 37. KONVERTIT pravi

  O joj, @alija ismetbegovIĆ

  Tebi neizmerno pomemben stavek smo prvič prebrali v MLADINI

 38. knap pravi

  Runkl
  Kot je videti ,tebe že narava dovolj tepe.Nobene špotrebe ,da te še drugi.

 39. KONVERTIT pravi

  O joj, @alija ismetbegovIĆ

  HVALA, in še enkrat hvala da ne zanikaš kakšno trditev v članku!
  HVALA

  Kdaj in kje naj bi Rupel kaj rekel? Ali smo to prvič prebrali v MLADINI?

  Seveda bi me zanimalo, kaj bi danes rekel Dimitrij Rupel o napisanem v gornjem članku!
  Mogoče pa bi lahko rekel še zate kaj o citatu iz Mladine?

 40. pero pravi

  SLO komiji mislijo, da bodo Janšo spravili v zapor, a to se sredi demokratične EU ne bo zgodilo!

 41. kardelj pravi

  nizek, cmeravi impotentnež je zelo smešen …

 42. Krščen pravi

  Zanimivo, kako medijska manipulacija deluje. Večina tukajšnjih komentarjev ne obravnava vsebine članka. Tu je enostaven ključ dosedanjega uspeha Janeza Janše. Fant obvlada medijske male trike, ki jih ponavlja v nedogled. Sploh ni važno, kaj si večina misli. Važno je, da vsakič prepriča enga ali dva, saj ostali ste že prepričani – ali za ali proti. In tako mu vojska sledilcev narašča. To počne že skoraj četrt stoletja.

 43. R.A.F pravi

  Šeks in Ćićak?????
  Čaki čaki, dvakrat bom preveril, ŠEKS in ĆIĆAK?????
  Teh dveh fantomov niti v ustašoidni Hrvaški noben ne šmirgla več, Ćićak je vojni zločinec, Šeks pa egomaniakalni alkoholik.

 44. KONVERTIT pravi

  O joj, @Krščen
  Lepo si opisal, kar tudi sam počneš!

  HVALA, in še enkrat hvala da ne zanikaš kakšno trditev v članku!
  HVALA

 45. KONVERTIT pravi

  Še včeraj bi kdo govoril o paranoji! Danes pa nihče več ne more zanikati
  zločinskost udbo-pARTIJE IN NJIHOVIH NASLEDNIKOV!

 46. Uroš pravi

  Ko je bila Depala vas, so rekli da že brnijo tanki če bo Janez odstavljen. Takšen napad komunistov je bil to na velikega osamosvojitelja.
  Danes ko mora it v čuzo, če bi bil predsednik države ali obrabni minister – BI SIGURNO VOJSKA ŽE BILA V AKCIJI.

 47. KONVERTIT pravi

  Imeli smo in še vedno imamo združbo udbo-partijo!

  70 let so si delili privilegije in bi si jih radi še naprej!
  Že dolgo pa je Slovenja premala!
  Prej so lahko kradli v YUGI in danes bi radi v EVROPI!

  kORUPCIJA in MAFIJA, ki jo pokrivajo z rdečimi zvezdami!

 48. Uroš pravi

  ————
  SAM NE JIM DAT POLICIJE IN VOJSKE V ROKE, KER BO GORELO !!!

 49. KONVERTIT pravi

  @Uroš

  Daj se malo bolj potrudi, da te bomo razumeli!

  Danes kadruje leva koalicija! Natančno zaseda vsa strateška mesta!

  Minister za obrambo in njegovi svetovalci dobro vedo da nam lahko ponovno pripeljejo socializem le na tankovskih ceveh!

  Nobene volitve niso nikoli pripeljale socializem!
  Zato Jakič kadruje in zamenjuje vojaške kadre od prvega dne!
  Saj smo videli njegovo notepad še preden je postal minister, koga vse mora zamenjati!

  Danes pa se je Erjavec odpravil po pomoč Putina in Rusije!
  Mogoče bodo dobili kakšne vojaške svetovalce in kakšen nasvet kako psihološko dobiti volitve! Goljufija in gora LAŽI je vse kar znajo!

  Seveda pred temi volitvami še ne boš videl Ruske tanke v Ljubjani!

 50. ultimax pravi

  Važno da so lopovski levičarji,danes dobili novo stranko absolutno nenadomestljive,najdražje Alenke!O morali po takem katastrofalnem letu te naše vrle političarke raje ne bi komentiral!Kako jo ni sram ustanavljat stranko po takem fiasku?Gospod Jakić,katera po vrsti bo to vaša stranka?

 51. KONVERTIT pravi

  @Uroš

  Genijalec, bedak, provokator

  Nisi genijalec pa izbiraj

 52. Uroš pravi

  Če je tako kot ti praviš Konvertit potem , HVALABOGU da imamo Erjavca in Jakića . Tudi jaz bi takoj zamenjal Hojsev in Janšev kader, ker bi lahko speljali nek državni udar.
  Si me kar razveselil ko si to napisal .

 53. Uroš pravi

  Sem že lani rekel in pisal ko je Hojs grozil z vojsko in je bil še obrambni minister, da so totalno bolani možakarji in da bi res znali uporabit vojsko za svoje BOLNE INTERESE.
  Sem kar vesel če so zamenjali kader ki ga je Janša in Hojs nastavil.
  Bravo Erjavec in Jakič.

 54. KONVERTIT pravi

  O joj, @Uroš
  Še slabše! @Uroš nevednež!
  Nevednež. ki ne pozna demokratične institucije in njihova pooblastila, ustavo in zakone,
  EVROPO in NATO, ki nam garantirajo MIR!

  Ekonomsko smo odvisni od EVROPE!

  Nevednež, ki misli,
  da se da vojsko pognati proti policiji in zanetiti državljansko vojno!

  Danes Evropa ne bo gledala kakšen vojaški udar! Vpleteni pa bi se hitro znašli na EURO sodišču!

  JA @UROŠ če se bo zgodil tvoj scenarij bo na tanku sedel nekdo iz vrha udbo-partije! Vsi drugi pa si želimo demokracijo!

 55. Uroš pravi

  Dobro, upam da je res ves poveljniški janšev in Hojsov kader v vojski ZAMENJAN IN APOLITIČEN .
  Ker to ni bilo normalno kako je Hojs grozil z vojsko in kako jo Janez uporablja če ima nekoga nastavljenega.
  Le kakšne provokacije si bo še izmislil.
  Dobro da mu narod ne naseda.

 56. Uroš pravi

  Le kaj nas še čaka v naslednjh letih ko bodo obtožnice zoper krimanl še prišle na sodišče od Janeza. Od pranja denarja preko sestrične Pajenk do orožarskih afer in šfercanja.
  Meni je jasno da se ne bo končalo. V naslednjih letih bo še večja nevarnost da Janša neko omejeno skupino ljudi NAHUJSKA da zaneti neko vstajo. Podobno kot desni sektor v ukrajini.
  Desni extremizem v krogih ki brezpogojno podpirajo janšata JE HUDO NEVAREN V NASLEDNJIH LETIH. In upam da se vlade in policija tega zavedajo.

 57. KONVERTIT pravi

  @Uroš
  Govoriš o pripravah udbo-partije na vojaški udar?

  Vojska danes je zunaj politike in je nobena stranka je ne bo uporabila za svoje nedemokratične igre!

  @Uroš zakaj se ukvarjam s tabo!
  Od tebe dobimo samo neumnosti!
  Kdaj je bilo od tebe že kaj pametnega?

 58. Uroš pravi

  Zato ker se ne zavedaš kako nevaren je janša za mir v Sloveniji, verjetno ga pa itak brezpogojno podpiraš.
  Kar Hojsa vprašaj kako je na zboru za republiko uporabljal v govoru vojsko za janševe politične namene.
  pa ne zaradi same vojske, ker itak niso tako neumni da bi šli ven za nekega janeza skorumpiranega, AMPAK DA BI PRIDOBIL IN NAŠČUVAL LJUDSTVO da se pripravi na nek spopad .
  tO SO HUDI PSIHOPATI.
  Ti ljudje gredo čez trupla, vidi se da so jih komunisti in udba učili.
  Take moramo poslat IN JIH TUDI BOMO tam kjer jim je mesto. Po zaporih ali v penzijo.

 59. Uroš pravi

  Nekaj 10 000 ljudi takim PSIHOPATOM naseda in bi za njih šli brezpogojno bilokam. Ostali itak niso tako neumni da bi tem psihopatom nasedalo.

 60. Uroš pravi

  Če bi bil pa jaz na vrhu vojske, bi pa sigurno takoj počistil z nekim kadrom ki so na liniji Hojs in Janša. Upam da je Jakič to delo naredil kot si napisal Konvertit. Bom jim takoj čestital.

 61. Uroš pravi

  Taki možaki so pač ZELO nevarni za mir v Sloveniji. In tega se treba zavedat. Več ljudi se bo tega zavedalo, manj bo anarhije in pobijanja v naslednjih letih.

 62. KONVERTIT pravi

  @Uroš
  Moja diagnoza tvoje paranoje

  Stockholm syndrome
  http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome
  “shows that roughly 8% of victims show evidence of Stockholm syndrome”

 63. KONVERTIT pravi
 64. cvili možek pravi

  @pero mefonja ti ga v usrana usta utero.Če bo potrebno ga strpamo v zapor 100+10.Čas streznitve za lažnjive kljukce bo 8 julij.

 65. srečko pravi

  vsaka država ima svoj Urad za zaščito ustavne ureditve tako,da IJJ,ko govori kot,da je Slovenija in še prej Jugoslavija bila nekak unikum – računa na neukost tistih,ki ga poslušajo.

  Jasno je tudi,da ima vsaka država mehanizme s katerimi se brani pred tistimi,ki želijo na silo spremeniti obstoječe ustavno stanje. Kakršnokoli že je.

  Kar je napisal Bavcon ,je natančno to. Res pa je on govoril o sovražnih skupinah – medtem,ko je IJJ te njegove besede takoj spremenil v “razrednega sovražnika” – čisto v njegovi ponarejevalski maniri.

 66. srečko pravi

  In ko je govoril o tem,da : “…šefom UDB-e sodijo v Nemčiji…” je imel v mislih Hrvata Perkovića,ki pa je procesuiran zaradi tega,ker je domnevno organiziral uboj NEMŠKEGA DRŽAVLJANA – če bi šlo za osebo brez nemškega državljanstva,ne bi Nemčija niti z mezincem mignila…..

 67. KONVERTIT pravi

  O joj @Srečko, zelo len in brezmejno malomaren

  ali si že naredil domačo nalogo
  in nam lahko razložiš kaj pomeni nedotakljivost stanovanja,
  nolog sodišča
  in preiskovalni sodnik?

 68. KONVERTIT pravi

  O joj @Srečko, zelo len in brezmejno malomaren

  naj vsem, ki še niso ugotovili, prijazno povem

  da nimaš pojma o ustavi, zakonih in se zelo rad delaš pametnejšega kot si!

 69. resnica pravi

  nekaj dokazov:
  na balkanu so največ ljudi zaklali komunisti
  na balkanu, ne glede , da so komunisti zaklali največ ljudi ni bil obsojen nihče
  na balkanu je 80% vlad zadnjih 23 let rdečih, prav tako predednikov, seveda v komunističnem obdobju 110%
  na balkanu vsi zadnji zvezni komunistični predsedniki so postali pomembni politiki v post-komunističnem času
  vsi slovenski predsedniki do sedaj izhajajo iz komunističnega legla
  90% medijev in 80% sodnikov je rdečih

  sledi: za ves drek , ki je nastal v post-komunističnih jugo-republikah so seveda krvi DRUGAČE MISLEČI……in to , le zato ker obstajajo, ker če bi bilo še vednov vse divje komunistično inše vedno enoumje največja vrednota, bi balkan bil najlepši kraj na svetu….kot belorusija ali modavija …..

 70. resnica pravi

  zato ponavljam, čisto vsak opranoglav komunistički balkanoid je zverinsko nagnjen, slepo podpira udbaško rdečo mafijo in veselo liže kučanove kadre in bando 571……
  največja vrednota čisto vsekega komunističkega balkanoida pa je: divje sovražim drugače misleče in spoštujem le balkansko rdeče enoumje v katera slepo verjamem…..

 71. dzi nu nje ja pravi

  Za take tiče tipa IJJ bi bilo potrebno uporabiti malo trše metode,kot se jih je uporabljalo do sedaj.

 72. . pravi

  VSI STRPNI, MAHH, MOSTE, KUČAN.(kako kaže tečaj slovenščine za tujce) ?

  bla bla bla bla bla

  https://www.youtube.com/watch?v=PT4az2rP6Xk

 73. KONVERTIT pravi

  Govoril je @dzi nu nje ja
  iz Severne Koreje

 74. srečko pravi

  konvertit,

  biti boj z bedaki je sizifovo delo – torej jaz ne bom bil tega boja s teboj – da pa ne bi tisti,ki naju berejo menili,da si prevladal s tvojimi praznimi “argumenti”,naj povem – o pravu in sploh o sodnih procedurah,nimaš pojma – sicer vneto po potrebi čekiraš vsebine Wikipedie – znanja pa nimaš. Kar naprej nekaj mečkaš o sodnikih,nato preskočiš na tožilstvo in,ko nimaš kaj povedati presedlaš na policijo in preiskovalnega sodnika.
  Policija seveda potrebuje dovoljenje preiskovalnega sodnika,za hišno preiskavo – vendar to nima nobene zveze s tožilstvom. Policija sodeluje v PRED-kazenskem postopku.
  Z gostobesednostjo in rabo bombastičnih in nabuhlih žaljivk,poskušaš zakri-ti svojo odsotnost znanja – to je vse kar znaš.

 75. izidor pravi

  Janez ne jamraj. …si pravnomočno obsojen kriminalec in nic drugega.

  izvoli na Dob

 76. robi pravi

  Pravnomočno obsojen kriminalec ne more biti tarča!!!In ta ki žali ljudi z fašisti,zombiji,opankarji,trenirkarji,udbaši,itd…Ta ni tarča,ta je kriminalec in pika!!!!!!!!!!!!!!!!!

 77. robi pravi

  In vaši komentarji tukaj so vsi po členu 297. členu odgovorni da boste objasnili vaše hujkajstvo in žalitev in vzburjanje nestrpnosti!Pravnomočno obsojen kriminalec pa nima kaj komentirat,naj gre sedet da bo mir v SLOVENIJI!!!!!!!!!!!!!!!

 78. robi pravi

  jANEZ jANŠA NEHAJ LAGAT!!!!!!!!!!!!!

 79. robi pravi

  Ups,Janez Janša obsojen kriminalec nehaj lagat!!!

 80. toti mb pravi

  A se kdo kdaj vpraša koliko nepotrebne energije in truda vložijo samo poslanci SDS v parlamentu, ko bijejo boj z pokvarjenimi poslanci nasprotnega pola, ki delajo vse proti splošnemu dobro, ki namerno nagajajo, ki ščitijo korupcijo,krajo na vsakem koraku, zavajajo, namerno zakomplicirajo , z namenom, da ljudi odvrnejo od bistva – koliko predragocenega časa in energije so na stotine tožb proti g. Janši vzeli v več kot dvajsetih letih, to se ne da oceniti.Barabe.

 81. toti mb pravi

  V saka čast vsem poslancem SDS in vsem borcem, ki bijejo boj proti mafiji, ki obvladuje vse pore našega življenja.

 82. robi pravi

  toti mb pravi:
  31. 05. 2014 at 22:44

  V saka čast vsem poslancem SDS in vsem borcem, ki bijejo boj proti mafiji, ki obvladuje vse pore našega življenja.

  Si ti na zdravljenju kje v psihiatriji???

 83. Uroš pravi

  Njega je Gorenak zadnjič pozabil zapret tam v mb hehehe. Če ne bi še danes bil v svoji kletki brez interneta haha.

 84. robi pravi

  Uroš pravi:
  31. 05. 2014 at 23:20

  Njega je Gorenak zadnjič pozabil zapret tam v mb hehehe. Če ne bi še danes bil v svoji kletki brez interneta haha.

  Ga ni tudi hmmmmmmmmmmmmmm….????

 85. robi pravi

  JANEZ JANŠA!!!!!!!!!!!DOKAŽI ZAKAJ SI TI POLITIČNI ZAPORNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Si navaden pravnomočno obsojen kriminalec in dostiiiiiiiii te imamo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DOB JE TVOJ:)

 86. robi pravi

  JANEZ JANŠA,ZAKAJ SI TI POLITIČNI ZAPORNIK??BEREŠ TU IN OBJASNI NAM KI POŠTENO ŽIVIMO!

 87. be right back pravi

  On ni čisto nič politični zapornik tokrat, ampak je navaden kriminalec.

 88. dzi nu nje ja pravi

  A je trajnožareči desni-komunist IJJ,že pristal na testiranje na poligrafu?
  Moral bo tudi malo obnoviti tudi tisto kar ga je RKC učila (s tem ni nič narobe ,če bi v skladu s tem živel),npr.ne laži,ne kradi,ne želi svojega blaga,ne želi svojega bližnjega žene,ne nečistuj…
  In po njegovih delih smo ga spoznali.
  Zato dol z udbo-janševizmom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 89. alfa pravi

  Zopet palamudri neki srečko doma iz Severne Koreje. Torej na kratko.

  1) Komunisti katerim je pripadal tudi profesor Bavcon na oblast niso prišli z volitvami, ampak z preganjanjem in morjenjem ljudi, ki bi lahko ogrozili njihovo absolutno oblast. Seveda so svoje žrtve proglasili za izdajalce in sodelavce okupatorja.
  2) Za profesorja Bavcona in njegove pajdaše je bilo ogrožanje ustavne ureditve ne samo organizacija oboroženega upora, ampak tudi recimo organizacija opozicije in uporaba nenasilja v borbi za oblast.

 90. MEFISTO pravi

  Jaz, robi, sem si sposodil Mefistov nick le zato, da boste zanesljivo prebrali, da sem zadnji neandertalec v Sloveniji.

 91. alfa pravi

  JANEZ JANŠA,ZAKAJ SI TI POLITIČNI ZAPORNIK??BEREŠ TU IN OBJASNI NAM KI POŠTENO ŽIVIMO!

  Prvi dokaz je lansiranje afere Patria pred volitvami leta 2008. Drago Kos je celo hodil na Finsko, a tamkajšnji sodniki si z njegovim ugibanji niso mogli pomagati, zato so vse skupaj vrgli v smeti.
  Drugi dokaz je sojenje s 64 obravnavami, ki pa niso dale nobenih dokazov. Najvažnejše točke iz obtožnice in sodbe je objavil novinar Praprotnik že leta 2008. Za nagrado je danes direktor na NLB. Z mesečno plačo, ki jo dobi povprečen zaposleni v enem letu. Bogato so ga poplačali. O tem kaj so dobili drugi akterji lahko samo ugibamo.

 92. resnica pravi

  alfa, prav zato je bil rdeča zverina bavconček “vzgojitelj” balkanskih ideoloških rdečih kadrov v sodnem sistemu…..njegovo pojmovanje sodnega sistem je bilo pač divje sovražno do drugače mislečih in mafijsko zvesto do rdečuhov , katere je bilo treba ne glede na vse dokaze, vse morije, vse svin jarije ščititi.
  iz takega razumevanja sodnega sistema izhajajo pa opranoglavi komunistički balkanoidi tipa srećkić………

 93. resnica pravi

  alfa, zato kučaov klan nastavlja in prestavlja vse te naše legalizirane zveste rdeče mafijače iz delovnega mesta na drugo na popolnoma drugo, tudi brez nobenega znanja, refernc ali sposobnosti …edino pomembno pri teh zverinskih rdečih mafijačih je DOKAZANA zvestoba kučanovemu udbaškemu klanu.

 94. dzi nu nje ja pravi

  Trajnožareči desni-komunist IJJ je predlagal tudi izključitve iz partije za tiste,ki so bili premalo “marxistični.
  IJJ je najboljši udbin učenec.
  Zatorej: dol z udbo-janševizmom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 95. resnica pravi

  dzi nu nje ja, če je alterantiva janšizmu tvoj podivjani zverinski kučanov enoumno rdeči mafijski klan, MORA vsa drugače misleči biti ob strani janše.
  vse ostalo je sprenevedanje.
  ti boš slepo zagovarja kučanov mafijski klan, njegove medije in njegove sodnike, drugače misleči pa NE.

 96. resnica pravi

  seveda kučanov mafijski klan lahko računa na 55% zvestih balkanistancev, ĐĐ in drugače misleči pa moramo držati skupaj, kajti realno nas je 40% in moramo zahtevati čimveč evrope kot vi čimveč balkana.

 97. resnica pravi

  seveda 5% je malo vsega…….

 98. KONVERTIT pravi

  Govoril je @dzi nu nje ja iz Severne Koreje!

  Vse nasprotnike leve koalicija pa poslati v koncentacijska taborišča, ki ji poznajo tudi tisti iz zgodbe o sovjetih!

  http://www.youtube.com/watch?v=LyJkZegSJQE

 99. KONVERTIT pravi

  Govoril je @dzi nu nje ja iz Severne Koreje!

  Vse nasprotnike leve koalicije pa poslati v koncentacijska taborišča, ki jih poznajo tudi vsi tisti iz zgodbe o sovjetih!

  Predlagam od 53. minute naprej
  http://www.youtube.com/watch?v=LyJkZegSJQE

 100. KONVERTIT pravi

  Preštevanje moja @resnica

  PREŠTEVAMO SE NA VOLITVAH!

  Govoriš o številkah, ki so posledica volilne abstinence!

  Če bi volilo le malo več volivcev bi dobili 2/3 V PARLAMENTU,

  ČE BI VOLILI VSI bi levico pokopalo!

 101. srečko pravi

  konvertit,

  ja,tvoja matematika je približno taka,kor jo zmore slovenska RKC,ki vseskozi oznanja kako, da je katoličanov v Sloveniji 75%……

  Ko pa pride do predloga,da se uvede cerkveni davek,pa je z vsemi štirimi proti,saj bi se z njegovo uvedbo ugotovilo,da jih je manj od 20%.

 102. KONVERTIT pravi

  O joj, @srečko
  kako si pameten, da ti demokracija škodi!

  Številke pa so tvoja domena, saj zelo rad fantaziraš

 103. KONVERTIT pravi

  Na volitvah bomo dobili vsaj 2 x več sedežev kot na evropskih.

 104. srečko pravi

  konvertit,

  torej resno računate na 6 poslanskih mest v parlamentu? Tvoja skromnost me preseneča – morda veš nekaj,česar jaz ne vem? Bo odhod IJJ-a na dveletni oddih sprožil sesutje SDS-a? No,to bi bilo čisto v skladu s politično realnostjo pri nas.

 105. KONVERTIT pravi

  Predčasne volitve bodo še prekmalu!

  Obrazi ne bodo več novi!
  Tisti ki se bodo o-pekli pa bo srečala pamet!

  Še ℛƱℕⓀℒ™ ℙ@ℝⒶ№ℐⓐ

 106. KONVERTIT pravi

  Iz enih predčasnih takoj v druge predčasne

 107. srečko pravi

  konvertit,

  nobenih predčasnih volitev ne bo več po teh,ki bodo julija. Seveda pa mora naslednja vlada narediti vse,da dezintegrira SDS – ta bo brez Vodje zelo dovzetna za frakcionaštvo…..

 108. dzi nu nje ja pravi

  IJJ=brajdiČ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 109. Politik pravi

  Jugoslavija je imela po njegovih besedah najtrši komunistični režim v Evropi, saj je bilo glede na število prebivalcev pobitih, zaprtih in preverjanih največ ljudi; znotraj Jugoslavije pa je Slovenija daleč v ospredju. Strah pred resnico in pred tem, da bi se začela terjati odgovornost za množične zločine je po njegovem mnenju ogromen, zato se je tudi uničevalo arhive.

  Janša povejte to vsakič, ko boste nastopili v javnosti, to mora slišati sleherni Slovenec, kje mi živimo. Kaj se nam je pravzaprav dogajalo zadnjih 70 let in kdo so tisti, ki nam krojijo usodo tudi danes. POVEJTE, Slovenija vam bo hvaležna

 110. Uroš pravi

  Janša nikoli NI bil politični zapornik. Ko ga je vojska zaprla zaradi dokumentov mu je po zakonu hotela sodit z vojaškim sodiščem. slovenci smo se pa uprli in zahtevali da se mu sodi na civilnem in ne vojaškem sodišču. Čez nekaj dni ga je izpustila. Ne vem če se temu lahko reče politični zapornik. Ker je bil v preizkavi in zoper njega ni bila izrečena vojaška sodba ne civilna in ni šel naprimer na Goli Otok.
  Politični zaporniki pa so bili, samo to ni bil Janša.
  Drugo.
  Tudi zdaj NI politični zapornik,ker se mu je sodilo zaradi kriminala na sodišču. lahko pa uporabi vsa pravna sredstva do evrope in se bo izkazalo če je dovolj dokazov da je obsojen.
  Pa kljub temu zopet Ni politični zapornik.
  Ker potemtakem so vsi kriminalci – politični zaporniki

 111. Politik pravi

  Uroš

  Janšo ni obsodilo neobeno vojaško in ne civilno sodišče. Obsodil ga je Kučan in noben drug. Danes se pa dela kvazidemokrata in nabija po stankokraciji, katere tako vneti nasprotnik je bil.

 112. tajkuni z doba pravi

  Ma janez je en navaden cmeravi kalimero ki cvili in joka potem ko so ga zalotili s preti v marmeladi naj se spelje na dob nam je že v dvejsetih letih naredil dosti sranja naj že neha jokat kok je bogi pokvarjenc

 113. KONVERTIT pravi

  @Uroš
  PARANOJA je pri vas doma in iz dneva v dan je večja!

 114. Uroš pravi

  sPREOBRNJENEC očitno ne poznaš takratnih dogodkov in dejstev.
  Janša NIKOLI ni bil politični zapornik.
  kaj vam jaz morem če ste pa slepi in ne poznate dogodkov.
  janša lahko prevara NEKAJ LJUDI , ne more pa prevarat VSEH LJUDI.

 115. srečko pravi

  politik,

  Slovenija je bila Socialistična Republika. Nobenega komunizma ni bilo,zlasti ne “trdega” …..
  V Slovenijo je vsako leto prihajalo na miljone turistov – to v takem režimu,kot ga lažno opisuje IJJ – preprosto ne bi bilo mogoče.Slovenci smo lahko zelo svobodno prehajali državno mejo in potovali v tujino,kar v “trdem komunizmu” nikakor ni mogoče,saj je za take režime značilna hermetična zaprtost. Res je samo to,da nismo imeli večstrankarskega sistema,kar pa je G.Kučan omogočil kot prvi izmed šefov Jugoslovanskih republik že leta 1987- 88 s spremembo Ustave.
  Res je pa tudi,da IJJ nikoli ni bil politični zapornik – leta 1988 je bil postopkih,ker je imel nezakonito v posesti zaupne dokumente,katere je iz JLA odtujil in pretihotapil Borštner.
  To je tudi danes kaznivo dejanje po KZ-ju.

 116. KONVERTIT pravi

  @Uroš
  Zakaj to govoriš vsem, ki smo bili takrat in tam, ko se je delala zgodovina?

  Dobro vemo, da se je udbo-partija upirala z vsemi štirimi! Bili so pripravljeni na kolaboracijo z vsakim sovražnikom!
  Toliko polen, kot so jih nametali in vseh njihovih izjav, zgodovina ne bo nikoli pozabila!

  To, da imamo danes državo Slovenijo, nikoli ni bila zasluga udbo-partijskih večnih funkcionarjev, ki ne znajo drugega, kot da nam še vedno lažejo!

  Zgodovine ne morete spremeniti in še majn še enkrat napisati!

  Demokracija je zmagala in totalitarizmi niso več zaželeni!

 117. KONVERTIT pravi

  O joj, @srečko
  Delaš se pametnega in fantaziraš!

  @srečko naj ti rečem, da si odšel na pot izdajalcev Slovenskega naroda!
  Nihče več te ne bo za to nagradil!

  Tako si len in blazno malomaren, da nikoli nič ne preveriš!
  Ne poznaš zakone in še manj ustavno pravo!
  Ščene si s katerim lahko vsak manipulira!
  Upam da sem ti dovolj stopil na rep!

 118. Nevtralc pravi

  alo bebčki domosranski
  GOTOVO JE
  vaš voditelj je dobil poziv da se mora 20.6.2014 zglasiti na Dobu, s seboj naj ima torbico za osebno higieno, ostalo dobi v zaporu. PIKA.

 119. KONVERTIT pravi

  Prijatelji zločinske udbo-partije to kar počnete je sovražni govor!
  Vse zločine udbo-partije slavite kot zmago!
  Zmago zverinske norosti vojaške hunte, ki je sebe imenovala komunisti in to kar so počeli socializem!

  Vse kar je bilo še nekako lepo pa so v zadnjih 20 letih zapravili v svoji brezkompromisni borbi za vse svoje privilegije!
  Pozabili so na delavce in na vse socialne obljube!

  Toliko privilegijev, da je YUGA bila premala za njihovo ropanje!
  Danes pa je teh privilegije še veliko več in je ostalo le še ropanje in korupcija!
  150 milijonov eden, 150 milijonov drugi, 500 milijonov tretji
  RDEČA posojila, ki odhajajo na slabo banko, ker niso zavarovana in jih nihče ne misli vrniti!

 120. KONVERTIT pravi

  bebčki?
  Ste vsi, ki danes premetavate 70 let stare kosti vseh zverinsko umorjenih!

 121. resnica pravi

  titova komunistična jugoslavija je bila prav tako trda in zverinska od sovjetske zveze in tega racionalsno ni težko DOKAZATI….le tri primere: 1) .le v sovjetskih post-komunističnih državah in jugi je bilo pobito ali pregnanih več kot 20% prebivalstva po uvedbi komunizma
  2) le v post-sovjetskih drćavah in v post-jugoslovanskih dražavah ni bilo realne ne komunistične opozocije……z razliko od poljske, češke, slovaške, baltiških držav, madžarske itd. itd. …celo vzhodna nemčija je uspela vzgojiti eno merkolovo…..

 122. resnica pravi

  3)le v sovjetskih in jugo državah ni uspelo pr iti do lustracije zverinskih komunistov in do pregona rdečih klavcev in morilcev……celo več…rdeča vedno mafijska OLIGARHIJA se je brez večjih težav obdržala na oblasti……seveda je tudi takrat (v letih ’90) mogla zaklali precej ljudi in obtožiti DRUGAČE MISLEČE….kot je v njihovi navadi

  in še bi se dalo napisati……

  zato spomnite se, balkanski rdečuh je kot sovjetski rdečuh: vedno zverinski, sovražno nastrojen do drugače mislečih in mafijsko nagnjen…..

  kar zadeva turistov, pa je to avadna false flag…..ti je bil dovoljen prihod komaj v letih proti koncu 70-ih let prejšnjega stoletja in to ker je režim nujno potreboval valuto…pa še turisti so se soredotočali le na dva predela: zeleni del slovenije in modri del hrvaške (točejene urejen habsburški del slovenije in kulturno benečanski del hrvaške….)
  vse ostalo je sprenevedanje naših komunističkih balkanoidov in njihova navadna doza pranja možganov

 123. resnica pravi

  in da smo si jasni, prav zaradi teh dveh zgodovinsko povezanih delov z EVROPO sta slo in hr v EU ….ostali enoumno rdeči balkan pa je kjer je….še bolj jasno: evropa je sprejela slo in hr le ker ji je jasno, da imata skoraj polovico drugače mislečih in evropsko urejenih in vzgojenih prebivalcev…zavedajoč se tudi, da jim na ta način pomaga pri boju z zverinsko post-komuniSStično oligarjiho in njej mafijsko pokorno rdečo drhaljo ……..več evrope manj balkana….

 124. resnica pravi

  in zaradi tega mora biti vsak drugače misleči v slo in na hr vesel izidov za evropski parlament…..in ne nasedati na pisanje udbaških mafijsko in ideološko zvestih kučanovih medijev….ti balkanski rdeči mediji bodo vedno pluvali in ustrahovali o nevarnost evropske desnice in konservativcev in bodo povzdvigovali podivjane in zverinske grške staliniste

 125. dzi nu nje ja pravi

  Početje trajnožarečega desnega-komunista IJJ-a je sedaj tako,kot kače,ki jo povozi avto.Malo še opleta…
  GO GO GO GOOOOOOOOOOOOOOOTOF JE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 126. KONVERTIT pravi

  Naprošam @dzi nu nje ja,
  naj si najde prevajalca, ker Korejščino ne razume vsak!

 127. KONVERTIT pravi

  Naprošam @dzi nu nje ja,
  ponovno sem premislil in svetujem psihiatra!

 128. dzi nu nje ja pravi

  Na letališču IJJ-a pristajajo…SOVE,SOOOOOOOOVEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 129. alfa pravi

  Janša nikoli NI bil politični zapornik. Ko ga je vojska zaprla zaradi dokumentov mu je po zakonu hotela sodit z vojaškim sodiščem. slovenci smo se pa uprli in zahtevali da se mu sodi na civilnem in ne vojaškem sodišču. Čez nekaj dni ga je izpustila. Ne vem če se temu lahko reče politični zapornik. Ker je bil v preizkavi in zoper njega ni bila izrečena vojaška sodba ne civilna in ni šel naprimer na Goli Otok.

  Janša je bil na vojaškem sodišču obsojen na zaporno kazen. Preveri preden pišeš!

 130. alfa pravi

  srečko pravi:
  01. 06. 2014 at 17:54

  politik,

  Slovenija je bila Socialistična Republika. Nobenega komunizma ni bilo,zlasti ne “trdega” …..

  Komunistov ni bilo, imeli pa smo zvezo komunistov. V tej zvezi so bili komunisti, ki pajih naj sploh ne bilo. Jaz sem pa japonski cesar.

 131. Uroš pravi

  Večina komunistov je bila dobrih in se je delalo in sutvarjalo malo drugače kot danes. Tudi vsi SDSovci niso slabi, še zdaleč pa da bi bili vsi pošteni in dobri.Pa tudi pri vseh drugih je enako.
  Človek je človek, različni smo.hvalabogu

 132. KONVERTIT pravi

  Večina komunistov je bila dobrih?
  KJE so zdaj vsi ti dobri komunisti?

  Prej komunisti in danes kapitalisti najslabše sorte!

 133. KONVERTIT pravi

  Večina komunistov je bila dobrih?

  Štela pa je le beseda nedosegljivega vrha udbopartije!

  Kaj pa smo vedeli, kaj se skriva za fasado medijske slike!?
  Nekja malega smo vedeli že v MARŠALOVEM socializmu, nekaj malega smo zvedeli od starejših in nekaj malega iz tujih medijev!

 134. KONVERTIT pravi

  Večina komunistov je bila dobrih?

  Štela pa je le beseda nedosegljivega vrha udbopartije!

  Danes pa smo zvedeli ogromno!

  Privilegiji, kot jih nima nobena kraljica za udbopartijske primadone!

 135. KONVERTIT pravi

  Večina komunistov je bila dobrih?

  Sistem je imel dovršen aparat represije, v katerem so sodniki igrali zelo pomembno vlogo!
  Večina komunistov je bila dobrih?
  Kdo govori o večini, ki je lahko le potrjevala odločitve primadon!?

  Čedalje bolj ugotavljam, da so si vsi socializmi podobni kot jajce jajcu!

 136. sds-fekalije pravi

  –sds-slovenska domobranska stranka
  .
  –izdajalci slovenskega naroda
  .
  in hlapci kapitala in vatikana

 137. Maša pravi

  KONVERTIT pravi:

  Večina komunistov je bila dobrih?
  ————————————————————————————————–EPP Za komunjjare : Ne samo dobri ! Formula 1 velemojstri ,v morilski stroki so ? Kako bi jim sicer uspelo pobiti sto milijonov nedolžnih sodržavljanov ,od Slovenije do Koreje ! Nacisti so bili,prave reve s petkrat manj pobitimi v primerjavi s komunisti ?? Zato so naciji, najbolj zaničevan totalitarno zločinski sistem na svetu !

 138. sds-fekalije pravi

  VEČINA KOMUNISTOV JE BILA DOBRIH..!!
  .
  VSI člani -sds-
  so
  klero-domo-ustaški barabuni.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen