Vprašanje za milijon evrov ali samo za en evro: Bo Leljakova ovadba zoper Mitjo Ribičiča uspešna?

48

Spomnimo: Znani slovenski publicist Roman Leljak je pred dvema tednoma nekdanjega načelnika OZNE Mitjo Ribičiča ovadil zaradi kaznivega dejanja genocida in vojnega hudodelstva.

Leljak je takrat pojasnil, da ovadba obsega 504 strani, za ovadbo pa se je odločil, ker je zbral veliko obremenilnih dokumentov.

Na Politikis.si smo posneli tudi celotno tiskovno konferenco predstavitve ovadbe zoper Ribičiča – vabljeni k ogledu.

Na Politikis.si prav tako objavljamo dopis Vrhovnega državnega tožilstva, kjer ovaditelju Leljaku sporočajo, da se bo sedaj z Ribičičem ukvarjalo Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. No, če se bo s tem primerom sploh ukvarjalo, pa obremenilni dokazi gor ali dol. V tem trenutku je namreč na oblasti politična opcija, ki v Stožicah prepeva rdeče revolucionarne pesmi, Ribičič pa je vendarle eden izmed največjih revolucionarnih sinov. Zdi se, da je v naslovu postavljeno vprašanje, bolj vprašanje za en evro.

Spomnimo še na zaslišanje Ribičiča pred Pučnikovo komisijo, ko so ga leta 1994 v parlamentu spraševali sledeče: “Ali je vrh slovenske Ozne vedel za povojne množične poboje v Kočevskem rogu, v Laškem, v Mariboru in še kje?” In Ribičičev odgovor? Nemarna laž: “Ne.”

tozilstvo ribicic2Kaj se bo zgodilo z ovadbo zoper Mitjo Ribičiča? Bo po hitrem postopku zavržena? Zdi se, da je to bolj vprašanje za en evro.

 

Št. komentarjev: 48
 1. antimefisto pravi

  leljak,bivši nategun in arestant?A zdaj so se pa začeli še rdeči med seboj jebat?

 2. cobra pravi

  Kje drugje v Evropi bi takega povzročitelja genocida že zdavnaj obsodili na dosmrtno ječo, ne glede na to, ali je dementen, posran ali neprišteven. Za genocidne morilce ne sme biti nikoli milosti.

 3. rene pravi

  To je vprašanje za 0,000001 evra. Jasno je, da bo tožilec to ovadbo lepo pospravil v predal in tam bo vse dotlej, dokler se stari prdec ne stegne.

 4. pangl pravi

  Slovensko zgodovino so zapečatili, z Ribičičem ali brez njega. Letos so imeli bučno proslavo v Stožicah, čemu že?

 5. ina pravi

  To je možno samo v Sloveniji. Da takšni še hodijo po svobodi.

 6. MEFISTO pravi

  Na slovenskih tleh je bilobrez poštene sodbe pobiih najmanj 200.000 ljudi, od tega kakih 40 do 50.000 Slovencev, pa doslej še nihče ni odgovarjal pred sodiščem.

  Slovensko pravosodje je bolj zlizano z rdečo tranziciojsko levico kot si večina ljudi sploph lahko predstavlja, zato tudi Mitja Ribičič ne bo procesuiran.

 7. haapy yack pravi

  Leljak ma jajaca. V sedemdestih se ne bi noben tega upal. Najprej bi ga odpeljali na Mokrc ponoč in ga tam odvrgli. Ali pa na Pokljuko in isti postopek kot na Mokrcu.

 8. opazovalec pravi

  Seveda proti Ribičiču ne bo nobenega procesa, zato je udba tudi postavila Maslešo za predsednika Vrhovnega sodišča in Fišerja za tožilca. Že pri prejšnem postopku je Cerarca opravila svojo partijsko dolžnost in ovadbo zavrgla.

  Beda udbovskega pravosodja na Slovenskem.

 9. tone-1 pravi

  Edino sodišče v Haggu bi kaj naredilo,naša bodo lepo pospravile obtožbo v predal in počakale,da mati narava opravi svoje.

 10. BlueKingEarlFirst pravi

  NE.

 11. Miran pravi

  Drobnič, Brezigarca pa še kakšen in nobeden ni nič naredu, ti pa tle jadikuješ.
  Dej spel se nekam. 🙁

 12. Miran pravi

  Gornje velja za Tončija_1.

  😉

 13. hors pravi

  Nobeden ni nič naredu,klinc gleda vse skup.Ali se sploh še da živet v tej banana državi!

 14. otto von habsburg pravi

  nič ne bo saj so še na vseh položajih potomci udbašev ki so vladali tej vukojebini 50 let s tem, da so ti “otroci” uspeli spraviti državo na kant v zadnjih 20 letih !

  Še celo v parlamentu se šopijijo bivši udbaški sodelavci pa še nič nerodno jim ni !

 15. Rosa pravi

  Kaj obsodit, zahvalit ; nekaj jih je pa le preživelo…

 16. pridanič pravi

  OTTO imena so zelo važna eden izmed tistih ki se jih ne upaš imenovat je tudi JAJČEGLAVEC.

 17. pridanič pravi

  OTTO tudi pri letih si se UŠTEL.Tisti otroci so zafukali Slovenijo v samo 4 leti .Da, samo v štirih in sicer 2004 do 2008.Hvala za razumevanje.

 18. ta je priden pravi

  priden kuža pridanič, ki se ne upa in ne upa imenovati pasjejebca, ki ga v garaži zlorablja. Sicer pa ti titovi pionirji uživajo v sodomiji, ker so pedofilu titu obljubili: “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo.”

 19. Žiljoner pravi

  Tu imamo rdeča tožillstva, rdeča sodišča, rdečo policijo, rdečo vlado, rdeče ministre, rdečega predsednika……….in vi butalci upate, da bo ta tip obsojen. Skrajni čas je že, da si vi in vaš jajo vklopite še drugo polovico možganov!

 20. opazovalec pravi

  Tipa bi obsodili, če bi Evropa razgonila udbovsko sodrgo, ki še iz časov komunistične diktature zaseda vse ključne položaje v državi. Velike verjetnosti ni. Ovadba se bo zgubila, tako kot so se ovadbe proti Jankoviću.

  Nič novega na Balkanu, s tem, da je južni Balkan, vsaj kar se tiče poštenega sojenja Slovenijo že davno prehitel.

 21. NOČEM JJ pravi

  Ma dajte belčki klerikalni popušili ste ga in še ga boste dajte nehajte najedat in se umirite da ne boste zopet cvilili o krivici ki se vam dogaja !!!!Izdajalci domovine ne zaslužijo ne groba ne spomina !!!!

 22. pridanič pravi

  opazovalec tako v premislek ,ampak zate bo verjetno preteško.ČE ne bi slovenci imeli ČE, bi bila ČEbula bula.

 23. če bi ne hotel, bi ti zapustil garažo pravi

  Izdajalec je tu le tvoj pozitivno srbski fotr, ki te je pankrta naredil in te prepustil pasjejebcem, da te titovega pionirja v garaži sodomizirajo. Je pa tudi to nekaj, da ti poleg lesenih kurcev v rit, nudijo še pušenje, kot praviš. Skratka, v garaži svakoga dana vse više i više napreduju, zato je ne mislijo zapustiti.

 24. MEFISTO pravi

  Jovanka leži na parah, njeni spoštovalci Pridanič, Nočem JJ, Rosa, Miran in antimefisto pa brez pietete nonšalantno afne guncajo po Politikisu.

  Raje ne pomislim na to, kaj bo z njimi počel užaloščeni Petrovc.

 25. VSI STRPNI pravi

  hahahahahha……saj poznate tisto o vranah……hahahahha…hahahah da bodo mafijsko nastavljeni stari komunisti sodili zverinskemu in morilskemu balkanskemu rdečemu prascu, ki je od vedno NEDOTAKLJIV?…..hahahahahha…..vi kar sanjajte…….hhahahahahhHAHAHAhahah….

 26. VSI STRPNI pravi

  ni ga sodnika na balkanu ali belorusiji ali ukajini , ki bi si upal v zadnjih 70 letih obsoditi enega samega komunističnega zverinskega prasca,. ni ga …in konjec debate….hahahahahahha

 27. VSI STRPNI pravi

  in spomnite se, laž je največja vrednota za vsakega komunista in torej le če bi bedak lahko verjameš eno samo besedo kateremukoli zverinskemu komunistu…

 28. Janko.Z.Vića pravi

  Kod nas u Udbomafiji je OMERTA i Murglo ZAKON, ko puno prića dugo ne misli Đoni De La Terra (u zagradi ZEMLJARIĆ) nosi nekave RIBO mušterijama, i posle TOGA SVE UMUKNE……

 29. pridanič pravi

  Čast in slava ALENČICI, Slovenijo na pot uspeha ,uspelo ji je postaviti.sdsOVCE uspelo ji do golega obriti.Sedj jih še iz kožuha vržemo in premoženje poberemo.

 30. MEFISTO pravi

  Pridanič, zdaj pa ne vem, ali si potreben novega odmerka ali pa se ti je nenadoma pojavil smisel za politični humor.

 31. VSI STRPNI pravi

  vidite, ko vam pravim, da je balkan rajh povijanih in mafijskih rdečih svinj mislim, da nestrpneže in podivjane opranoglave balkanske prdeće in smrdeče svinje………hahahahhahahahahahahhaha

 32. Qäxyzknößü pravi

  Tu se vidi, kako primitvni so rdeči prasci tipa pridanić. Njegova klobila alenćica ne bo delala razlike med našimi in vašimi. Vzela bo kar vsem.

 33. pridanič pravi

  Najprej oberemo OFCE.Prva žrtev bo mefonja in njegovo podjetje .Takole za 10 let nazaj bo moral izpljuniti.

 34. Qäxyzknößü pravi

  Bebek pridanić, tudi ti boš prišel na vrsto, ne boj se. Pa če še tako bebasto fantaziraš, kobili ne uideš.

 35. bozicek pravi

  Roman, kako kaj biznis? Predvsem pa, kako kaj tvoje biznis zrtve?

 36. pridanič pravi

  Z veseljem se ji bom predal.

 37. Qäxyzknößü pravi

  To veselje pridnić, ki ga ti izražaš, je veselje blazneža. Veš da te čaka giljotina, tebi ostane le še smeh norca, ki bo izgubil glavo.

 38. PlavaGarda pravi

  Moje edino premoženje je moj curak dolg pol metra 😛
  Nesm ga prjavu na davčno. Tud, če miga bodo 70% skenslali bo vselih dalši kot pridaničev 😛

 39. tigrica pravi

  Leljak je prevarant in luzer, morda upa, da se bo z ovadbo
  Ribičiča proslavil in rehabilitiral. Če mu bo uspelo, ne vem,
  kot mi tudi ni jasno, zakaj je čakal toliko časa, no, nenazadnje
  bi ga lahko, če ne on, pa kdo drug, ovadil že pred vsaj 20 leti.

 40. MEFISTO pravi

  No, Tigrica, s sivimi lasmi prihaja tudi pozabljivost.

  Ribičič je že bil ovaden, vendar ga je budno pravososdje zaščitilo.

 41. MEFISTO pravi

  Treba je pohvaliti izjemno požrtvovalnost rdeče Tigrice.

  Priznajte, da ga ni junaka, ki bi se ob pol dveh ponoči še razdajal za zavoženo rdečo politiko.

  Tigrica, ki se sicer podpisuje še z drugimi imeni, med njimi tudi z imenom največjega rdečega sanjača Mirana, kivztrajno zabava Politikisovo občestvo z vedno novimi in novimi rdečimi fantazijami.

 42. Miran pravi

  Mefln a spet bele miške gledaš ?

  Jih je za celo plejado anede?
  Vsaki si dal ime :

  Tigrica, Miran, Petrovc, Kmetica itd.

  Imaš obilo dela, mi pa zabave.

  😉

 43. Mara pravi

  Ne vznemirjajmo se brez veze,ker imajo rdeči fašisti totalno vse,v svojih rokah ! Množične koljače ovijajo v vato ,ker lahko še krvavo prav pridejo njihove izkušnje !

 44. Miran pravi

  Kdo je pa 30.000 partizanov in sodelavcev OF poklal?

  Vsak od teh ni bil kriv za povojni obračun.
  Mnogo nastradalih v povojnem obračunu je pa bilo krivo za tistih 30.000 mrtvih.

  🙁

 45. haapy yack pravi

  Ja res izgleda, da so se šele po vojni začele hude bitke. Med vojno je padlo 612 vaških stražarjev in pozneje 941 domobrancev. Čud po vojni pa je padlo ali so sami poskakal v jame in brezna 8250 domobrancev. Skupaj 12284. Civilisti med vojno, civilisti po vojni, vaški stražarji, domobranci, četniki, drugi.

 46. Miran pravi

  haapy yack pravi:
  23. 10. 2013 at 12:32
  Ja res izgleda, da so se šele po vojni začele hude bitke. Med vojno je padlo 612 vaških stražarjev in pozneje 941 domobrancev. Čud po vojni pa je padlo ali so sami poskakal v jame in brezna 8250 domobrancev. Skupaj 12284. Civilisti med vojno, civilisti po vojni, vaški stražarji, domobranci, četniki, drugi.

  _____

  Res je. Med vojno bit domobranc, je blo skoraj kot da si vstopil v življensko zavarovanje.
  Medtem ko so domobranci skupaj z okupatorji naklepal 30.000 žrtev na partizanski strani.

  Žal resnica o uspešnosti partiznskega bojevanja je bolj tko – tko.
  Pol so pa cepci mislili, da je potrebno razliko po vojni not prinest.

  🙁

  Vojna je hudič. 🙁

 47. miranće bre pravi

  miranće, daj nam raje povej, zakaj ti tudi zdaj v garaži ne zamenjajo plenice, kot si že včeraj pokakan jadikoval.
  Prej mu jih gotovo še niso, saj se miranće, kot lahko vidite, medtem ko tu lepi murglska sranja, kislo smeška.
  Ni pa bojazni, da bi se pseto miranće uprlo pasjejebcem, kot so to storili bulmastifi.

 48. Miran pravi

  Zadnje čase ga precej lomim. Med vojno ni padlo 30.000 partizanov. Veliko so jih sami postrelili.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen