Dejan Zavec dobil dvoboj z Allaisom in vpisal 33. zmago

0

Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec je dobil dvoboj velterske kategorije proti Francozu Sebastienu Allaisu. Ptujčan je s tem prišel do 33. zmage v poklicni karieri, od tega jih je 18 dobil s “knockoutom”, trikrat pa je izgubil. Zavec je bil vse od prve runde boljši nasprotnik, dvoboj pa je dobil po enotni sodniški odločitvi.

Statistika Francoza je precej slabša, saj je dosegel 15 zmag, pet s “knockoutom”, ob tem pa štiri dvoboje končal z neodločenim izidom in po borbi z Zavcem doživel osmi poraz.

Zavec je dvoboj začel odločno in že po minuti Francoza spravil na tla. Drugo rundo je 37-letnik boksal nekoliko bolj umirjeno, a vseeno Allaisu zadal nekaj dobrih udarcev. Francoz se je v tretji rundi večinoma časa branil, Zavec pa je čakal na svoje priložnosti, ob enem od udarcev pa je Allais začel krvaveti iz nosu. Ptujčan je nadaljeval v svojem ritmu, delil tekmecu udarce in si nabiral točke, po šestih rundah pa je bil zmagovalec bolj ali manj odločen. Po osmih rundah boksanja je Zavec prišel do zmage, sodniki so si bili pri odločitvi enotni, slovenski šampion pa je zmago posvetil materi, ki je umrla v sredo. (sta)

dejan zavec

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen