Rekord: Novi zlati Applovi Iphoni 5S pošli v nekaj minutah!

0

Ameriškemu računalniškemu velikanu Apple se zaradi oboževalcev, ki so se nagnetli pred trgovine in pred računalnike ob začetku prodaje dveh novih modelov pametnih telefonov Iphone 5S in 5C, obeta nov prodajni rekord. Zaloge dražjega v zlato pobarvanega modela 5S so pošle v nekaj minutah tako v trgovinah kot na internetu.

Analitiki ocenjujejo, da lahko Apple do konca meseca proda do 12 milijonov novih naprav. Prvi vikend ob izidu predhodnika, modela Iphone 5, so npr. prodali pet milijonov naprav. Po desetih minutah prodaje na internetu so zaloge zlatih modelov 5S pošle in čakalna doba se je podaljšala najprej na do deset dni, kasneje pa že v oktober, poročajo tuje tiskovne agencije.

Podobno je bilo tudi pred trgovinami po ZDA in v državah, kjer se je prodaja prav tako začela danes. Applove vernike cenejši model 5C, ki je narejen iz plastike in na voljo v petih barvah, ne zanima preveč. Vsi želijo imeti zlatega 5S, da se pokažejo pred drugimi s svojo novo pridobitvijo. Model 5S v sivi in beli barvi se prodaja počasneje.

Vrste pred trgovinami so se začele že v četrtek zvečer, nekateri pa so si kot vedno omislili plačane čakalce v vrsti in brezdomci so po ZDA spet dobili priložnost za nekaj zaslužka. Model 5S se v ZDA prodaja po cenah od 199 do 399 dolarjev, odvisno od zmogljivosti, model 5C pa po ceni od 99 do 199 dolarjev.

V drugih državah so cene višje. Na Kitajskem, ki je tokrat prvič deležna začetka prodaje Applovih naprav ob istem času kot v ZDA, naj bi “nizkocenovni” Iphone 5C s 16 gigabajti spomina brez vezave stal 605 ameriških dolarjev, za Iphone 5S pa bo brez vezave treba odšteti 130 dolarjev več.

Za model 5C je v prvi vrsti značilno plastično ohišje. Model 5S na drugi strani tehta 112 gramov ter ima štiripalčen (10,16-centimetrski) zaslon Retina in izboljšano kamero z osmimi megapiksli.

V njem se nahajajo operacijski sistem Ios 7 in čip A7 s 64-bitno arhitekturo, podpira večino brezžičnih tehnologij, vključno z mobilno telefonijo naslednje generacije LTE. Baterija naj bi omogočala do 10 ur pogovorov v omrežjih mobilne telefonije tretje generacije (3G), tu je tudi vrsta senzorjev vključno s čitalcem za prstni odtis za odklepanje telefona, vgrajenim v gumb Home. (sta)

iphone zlati

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen