Putin: Če bi bil Berlusconi homoseksualec, bi ga pustili pri miru

2

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes izjavil, da če bi bil nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi homoseksualec, ne bi imel nobenih težav s pravosodjem. “Berlusconiju sodijo zaradi dejstva, ker živi z ženskami. Če bi bil homoseksualec, mu ne bi nihče niti lasu skrivil,” je med televizijsko razpravo v živo dejal ruski predsednik.

Oktobra lani je bil Berlusconi obsojen na štiriletno zaporno kazen zaradi davčne utaje v primeru Mediaset. Vrhovno sodišče je sodbo potrdilo 1. avgusta letos, kazen pa je bila Berlusconiju na podlagi določil o delni amnestiji za takšne primere in zaradi njegove starosti avtomatično zmanjšana na 12 mesecev hišnega pripora ali javnih del. Proti njemu pa poteka še več sodnih procesov. Berlusconi, sicer osebni Putinov prijatelj, zatrjuje, da gre pri sodnih procesih proti njemu za politično preganjanje.

Putin je med razpravo tudi povezal poroke istospolnih partnerjev s hudičevim delom. “Te politike enačijo družine s številnimi otroki z istospolno zakonsko skupnostjo – vero v Boga in vero v Satana,” je še dejal.

Rusija je bila letos deležna kritik mednarodne javnosti, ko je Putin poleti podpisal zakon, ki prepoveduje “homoseksualno propagando”. (sta)

silvio berlusconi 2

 

Št. komentarjev: 2
  1. Janko.Z. Vića pravi

    TO PUTINE NIJE TAĆNO, IJA SAM PO NARAVI LESBO I SVI ME POMALO JE…BU.. AL to je IPAK MOJ NAJSKUPJI GRAD…

  2. Manca pravi

    Bravo Putin!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen