Škandalozno: Avstrijski svobodnjaki v kampanji uporabljajo lik Fritzla!?

0

Avstrijska svobodnjaška stranka (FPÖ) v predvolilnih spopadih uporablja lik zloglasnega Josefa Fritzla, ki je svojo hčerko več kot dve desetletji držal zaprto v kleti in z njo imel več otrok. Pravosodje zahteva za družino najmanj 10.000 evrov odškodnine, svobodnjaki pa za negodovanje nimajo posluha.

FPÖ je v svojem časopisu natisnila oglas z likom Josefa Fritzla in sporočilom “25 let je dovolj”, poleg napisa pa je bil odtisnjen tudi logotip vladajočih avstrijskih socialdemokratov (SPÖ). To dejanje je dobilo pravni epilog, ko je Walter Anzböck, upravitelj imetja “incestuoznega očeta”, napovedal tožbo in poudaril, da je oglas “neprimeren”.

Sicer je bil razlog za akcijo FPÖ razprava, ki se je začela maja, ko je predstavnik SPÖ za pravosodje Hannes Jarolim predložil umik dosmrtne zaporne kazni. Ob tem je argumentiral, da zaporna kazen v višini 25 let povsem zadostuje, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Ta predlog je bil povod, da je FPÖ v Spodnji Avstriji objavil oglas, ki je razbesnel politične nasprotnike. Jarolim bo, kot je napovedal, predlagal tožbo z zahtevo po prepovedi oglasa in odškodnino v višini najmanj 10.000 evrov, ki bo izplačana Fritzlovi družini.

Svobodnjaki za negodovanje glede oglasa nimajo posluha; njihov tiskovni predstavnik Daniel Jägerbauer je povedal, da ne gre za “neprimeren oglas, temveč za satiro”. (sta)

josef fritzl

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen