Maradona spet izgubil živce in fotografa brcnil v “jajca”

0

Legenda svetovnega nogometa Diego Maradona, kapetan argentinskega moštva, ki je leta 1986 osvojilo naslov svetovnega prvaka, se je spet znašel v zagati. V domačem Buenos Airesu je izgubil živce in napadel fotografa, ki je skušal 52-letnika fotografirati pred očetovo hišo. Maradona ga je napadel in brcnil v koleno in mednožje.

Fotoreporter revije Gente Enrique Medina je Maradono prijavil policiji in bi ga lahko tožil, a so odvetniki argentinske nogometne ikone kmalu po incidentu stopili v stik z obrcanim paparacom, tako da se bodo bržkone dogovorili o primerni odškodnini zunaj sodnih dvoran in hitro zgladili “nesporazum”.

Maradona je sredi maja s kamenjem obmetaval več novinarjev in fotografov, ki so mu sledili na poti z letališča domov ob vrnitvi v Argentino. Takrat je zvezdnik zaustavil avtomobil sredi avtoceste in kamenjal novinarje, ko se je domov vračal z lokalnega nogometnega turnirja v Dubaju, kjer je promoviral nogomet in celo dvakrat zatresel mrežo.

Maradona je takrat na tekmi nosil majico dubajskega športnega sveta, za katerega po koncu trenerske avanture v klubu Al-Wasl – tam so ga odpustili julija 2012 – nastopa kot “globalni nogometni ambasador”. Ekipi dubajskih sodnikov je zabil gola iz enajstmetrovke in prostega strela, bil pa je tudi podajalec pri tretjem zadetku svojega moštva za končni izid 3:2 in zmago v vladni nogometni ligi. Maradona pa si je na tekmi prislužil tudi rumeni karton, ker je večkrat ugovarjal odločitvam glavnega sodnika na tekmi. (sta)

maradona

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen