Voduškovi potrdili kazen, nekdanja veleposlanica bo morala v zapor

0

Ljubljansko višje sodišče je po navajanju dnevnika Žurnal24 v celoti potrdilo sodbo, s katero je bila nekdanja slovenska veleposlanica v Sarajevu Nataša Vodušek zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti obsojena na leto dni zapora. To pomeni, da bo Voduškova dejansko morala v zapor, navaja časnik.

Okrajno sodišče v Ljubljani je decembra 2011 Voduškovi izreklo leto dni zapora in prepoved vožnje avtomobila za šest mesecev. Sodišče je pritrdilo tožilstvu, da je Voduškova oktobra 2008 v Sarajevu ob povzročitvi prometne nesreče, v kateri je bil hudo poškodovan domačin Nijaz Zorlak, prevozila rdečo luč na semaforju in vozila pod vplivom alkohola.

Voduškova se je na sodbo pritožila, a je višje sodišče po poročanju dnevnika Žurnal24 njeno pritožbo zavrnilo. Odločitev višjega sodišča bo sicer uradno znana šele, ko bo Voduškova prejela sodbo. Poslali naj bi ji jo v torek.

Prometna nesreča se je zgodila 13. oktobra 2008, le nekaj ur pred obiskom takratnega slovenskega predsednika države Danila Türka v BiH. Dogodek je v BiH sprožil burne odzive. Voduškovo so zaradi prometne nesreče na ministrstvu za zunanje zadeve poklicali na posvetovanja v Ljubljano, predsednik države pa jo je nato 19. decembra 2008 odpoklical.(sta)

sodisce kladivo(slika je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen