Vladimir Putin izpostavil potrebo po neodvisnem in pogumnem novinarstvu

0

Ruski predsednik Vladimir Putin, ki je pogosto tarča kritik zaradi omejevanja svobode medijev, je danes prav novinarje označil za gonilno silo demokracije. “Aktivna, odgovorna drža medijev ter resnično neodvisno in pogumno novinarstvo sta danes bolj potrebna kot kdajkoli prej,” je poudaril ruski predsednik.

Putin je v nagovoru na srečanju ruskega novinarskega sindikata, ki ga je objavil na spletni strani, takšno držo in novinarstvo označil kot “nujna za demokratični razvoj Rusije in za krepitev civilne družbe”. “Poštena beseda novinarja ima ogromno težo“, novinarstvo pa igra ključno vlogo pri “utrjevanju državljanov v boju proti korupciji in krivicam”, je še poudaril po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Medijska organizacija Novinarji brez meja je Rusijo na letošnji lestvici svobode tiska umestila na 148. mesto med skupno 179 državami. V državi so v zadnjih letih zabeležili vrsto nepojasnjenih umorov novinarjev, ob tem je parlament od vrnitve Putina na mesto predsednika maja 2012 sprejel vrsto zakonov, ki po ocenah kritikov omejujejo svobodo in državljanske pravice. (sta)

vladimir putin2

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen