V vrtcu Zarja naj bi zaposleni trpinčili otroke in jim z lepilnim trakom lepili usta!?

0

V kamniškem zasebnem vrtcu Zarja naj bi vzgojiteljica in varuhinja trpinčili otroke, stare tri in štiri leta, poroča več medijev. Zaposleni naj bi dali odpoved, a večina staršev v tej skupini meni, da gre za lažne obtožbe mame enega od varovancev, zato zahtevajo, da se vzgojiteljica in pomočnica vrneta v vrtec. Primer preiskuje tudi policija.

Kot poročajo različni mediji, naj bi vzgojiteljica in pomočnica otroke v mrazu zapirali na balkon, večkrat pa naj bi jim z lepilnim trakom tudi prelepili usta. Otroci naj bi staršem zaupali, kaj se dogaja v vrtcu, starši pa so se nato odpravili do ravnateljice zasebnega kamniškega vrtca Zarja Jelke Golob, ki se je z vzgojiteljico in pomočnico pogovorila.

Ravnateljici naj bi priznali neprimerno ravnanje z otroki in sami dali odpoved. A v omenjenem vrtcu naj bi se neuradno vzpostavili dve strani oz. naj bi večina staršev trdila, da trpinčenja otrok ni bilo.

Kot poroča spletni portal 24ur.com, tako trdi tudi predstavnik staršev 15 otrok v tej skupini Tomaš Slapar, ki jih je poklical v uredništvo. V skupini je namreč 18 otrok, vse skupaj pa naj bi v medije po besedah Slaparja spravila mama enega od fantov. Ta vztraja, da naj bi vzgojiteljica in pomočnica neprimerno ravnali z njenim sinom.

Kot pojasnjuje Slapar, so bili o obtožbah obveščeni v petek pred veliko nočjo. V torek, takoj po veliki noči, so se sešli na sestanku vsi starši otrok v tej skupini, vzgojiteljica in pomočnica ter ravnateljica.

Starši 15 otrok so po sestanku podprli vzgojiteljico in pomočnico, saj sta jim zagotovili, da otrokom nista lepili ust z lepilnimi trakovi in da gre za neresnične obtožbe. Starši dveh otrok so se vzdržali, mama otroka, ki je doma povedal, da naj bi mu vzgojiteljica lepila usta, pa je zahtevala ukrepe, izjavo Slaparja povzema omenjeni portal. Kot še pravi Slapar, sta vzgojiteljici na sestanku pojasnili, da so obtožbe neresnične, da pa kdaj uporabita stol za umiritev otroka (t. i. modri stol), če je ta preveč nemiren in moteč za delo v skupini.

Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da policija o dogajanju v vrtcu ni bila obveščena. Vendar pa policisti in kriminalisti preverjajo, ali v omenjenem primeru obstajajo znaki uradno pregonljivega kaznivega dejanja. (sta)

otrok joce

(fotografija je simbolična)

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen