V Ljubljani obsodili štiri preprodajalce mamil

0

Ljubljansko okrožno sodišče je 24-letnega Darjana Prošića v četrtek zaradi preprodaje drog obsodilo na pet let in 11 mesecev zapora ter 5000 evrov denarne kazni, poročata današnja Dnevnik in Slovenske novice. Prošić bo moral poleg tega povrniti tudi skoraj 50.000 evrov, ki jih je zaslužil z nezakonitim prekupčevanjem z drogami.

Prošić, 28-letni Zedin Jelačević, 24-letni Rok Pleše in 25-letni Lan Perne so 28. marca na ljubljanskem okrožnem sodišču namreč podpisali sporazum o priznanju krivde za očitana kazniva dejanja preprodaje oziroma izdelave drog. Drogo so prodajali različnim osebam predvsem z območja Avstrije.

Jelačević je bil v četrtek obsojen na štiri leta in 5000 evrov denarne kazni, Pleše na dve leti in tri mesece ter 2000 evrov, Perne pa na pogojno kazen poldrugega leta zapora z dveletno preizkusno dobo. Denarno kazen 1000 evrov bo odslužil s 357 urami dela v splošno korist, poroča Dnevnik

Po poročanju časnika je Prošić po izreku sodbe povedal, da se na sodbo ne bo pritožil. Enako velja tudi za ostale, tako da je sodba že pravnomočna.

Ljubljanski kriminalisti so omenjeni četverici odvzeli prostost v začetku oktobra lani v sklopu zaključka obsežne kriminalistične preiskave, ker so jih sumili storitve najmanj 19 kaznivih dejanj preprodaje prepovedanih drog in izdelave drog. Kriminalisti so osumljence spremljali že od decembra 2011, ko so začeli zbirati dokaze o kriminalni združbi, ki na območju Domžal in Ljubljane preprodaja prepovedano drogo.

Pri preiskavi so ugotovili, da so osumljenci prepovedano drogo prodajali različnim osebam predvsem z območja Avstrije, poleg tega pa so se ukvarjali tudi s preprodajo na območju Ljubljane. Kriminalisti in policisti so pri četverici opravili pet hišnih preiskav in jim nato odvzeli prostost. V hišnih preiskavah so zasegli okoli 350 gramov prepovedane droge konoplja, okoli 54 gramov heroina, okoli sedem gramov kokaina ter več sto evrov gotovine.(sta)

sodisce kladivo(slika je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen