Svobodnjaki zaradi besedila nacistične vojaške koračnice odslovili tiskovnega predstavnika

2

Avstrijska desničarska Svobodnjaška stranka (FPÖ) je odslovila tiskovnega predstavnika dunajskega odbora stranke, ki je na spletnem družbenem omrežju Facebook objavil besedilo nacistične vojaške koračnice. “Zadevo še preučujemo, a poti dunajske FPÖ in Stefana Gotschacherja so se nemudoma razšle,” so sporočili iz stranke.

Po poročanju tednika Falter je Gotschacher na Facebooku objavil verze iz vojaške koračnice z naslovom SS maršira v sovražno deželo. Nekdanji novinar je sicer za tednik poudaril, da je verze objavil, ne da bi vedel za njihov izvor, in da jih bo nemudoma izbrisal.

Stranka FPÖ je bila že večkrat obtožena, da ima povezave z neonacisti, čeprav se želi pred volivci prikazati drugače. Nazadnje je avgusta lani z objavo karikature javnost razburil vodja stranke Heinz-Christian Strache. Karikatura je prikazovala debelega bankirja, ki ga hrani vladni uradnik. Bankir je imel izrazito orlovski nos in na jakni pritrjeno Davidovo zvezdo, kar naj bi namigovalo, da gre za Juda.

Zadnje javnomnenjske raziskave stranki sicer pripisujejo okoli 20-odstotno podporo, s čimer je FPÖ glede na podporo tretja najmočnejša avstrijska stranka, poroča francoska tiskovna agencija AFP. (sta)

christian strache

Christian Strache, predsednik FPÖ.

Foto: fpoe.at

Št. komentarjev: 2
 1. polito olje pravi

  Res nic novega. Desne stranke so bile
  vedno naklonjene nacizmu. Haider, dinastija Bush, Le Pen..
  In vsi imajo poln gobec Boga in vere.
  Vzorec na tem “portalu” je enak.

 2. Miran pravi

  Ja, pol bi pa bil za tlelele ta pravi.
  Zdej ko bomo kosti prenašal, bi blo to besedilo kot nalašč za slovesnost.
  GlihaSkupŠtrihaPress

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen