Sedaj pa res: Et tu Žiga? Turk izstopil iz vseh organov SDS! Sam pa išče člane za spletne “oblake”…

79

Nekdanji minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk je sredi tedna izstopil iz vseh organov SDS. S tem je uresničil napoved, ki jo je dal ob primopredaji poslov na ministrstvu, da se bo do nadaljnjega umaknil iz aktivne politike, poroča današnje Delo.

Turk je predsedniku SDS Janezu Janši, predsedniku sveta stranke Francetu Cukjatiju in članom izvršilnega odbora (IO) sporočil, da izstopa iz IO SDS in iz programskega sveta, ki pripravlja gradiva za letošnji kongres stranke. V izstopni izjavi je zapisal, da je v politiki človek vedno razpet med lastnim razmišljanjem ter mnenji, navodili in dejanji ekipe, v kateri sodeluje.

“Odkar sem se stranki konec leta 2008 formalno pridružil pa do danes, se je ta razpetost ves čas povečevala; še posebno od lanske jeseni,” je pojasnil. Turk je za časnik potrdil, da je SDS res poslal izjavo, s katero odstopa z vseh funkcij in zadolžitev. Ni pa bil pripravljen odgovoriti na vprašanje, ali je vtis o razočaranju, ki ga je zaznati v izjavi, pravilen.

Spomnimo: SDS pred dvema letoma ni imela problema, da se je opravičila bralcem svojem spletne strani, pa tudi širši javnosti, ter pojasnila vzroke za morebitno neurejenost dokumentov, ki jih je predstavila na svoji spletni strani. A to seveda ni spremenilo dejstva, da je takratni predsednik države Danilo Türk zavajal javnost, ko je ves čas trdil, da zadevo Velikovec pozna zgolj iz medijev. Takrat je bil nemalo kdo presenečen, ko je Žiga Türk kot vidni član SDS bentil in v javnosti razlagal, “da se tako ne dela”. Na Politikisu smo takrat zapisali Et tu Žiga? A vseeno dopuščali možnost, da je Turk odreagiral malce preveč vihravo, saj ni bil v podrobnosti seznanjen z zlaganjem dokumentov, ki so dokazovali Türkovo vedenje o terorističnem napadu v Velikovcu.

No, sedaj pa res lahko dokončno zapišemo: Et tu Žiga? In se vprašamo: če bi na oblasti še vedno bil Janez Janša, bi Turk tudi izstopil iz funkcije ministra in vseh organov SDS? Turk sicer ni kaj prida žalosten zaradi dejstva, da je zapustil SDS, saj veselo tvita in danes denimo išče člane za spletne “oblake”… (sta/ured)

ziga turk

Žiga Turk se dokončno poslavlja od SDS. Že leta 2011 so se kazali znaki nekega njegovega osebnega nezadovoljstva, ki se jim je sedaj pridružilo še razočaranje…  

ZT twitter

Foto: arhiv Politikis.si in twitter.com

Št. komentarjev: 79
 1. vrtnar pravi

  Kaj, ko bi se sami pogovorili, brez medijskega linča in kot socialno zreli ljudje?

 2. klerofinancminister Mirko pravi

  vrtnar, potem pa zamenjaj forum. To se tu
  ne bo zgodilo, žal.

 3. pridanič pravi

  Mislim da je to začetek konca neke skrajno, nezaželene,ignorantske,izključujoče,samovšečne stranke.

 4. jokl dokl pravi

  Turka ne bo nihče pogrešal. Večni zdrahar, pametnjakovič in nebodigatreba. Isto kot Virant se je ves čas šlepal na SDS, od njega samega ni bilo nikoli nič. Če bi šel sam na volitve bi tako pogorel. Dobrota je sirota in to si je SDS že nekajkrat izkusila. Ni popuščanja do izdajalcev. Kdo te enkrat zajebe, še te bo neštetokrat. To je bolj jasno kot beli dan.

 5. vrtnar pravi

  Mirko, mislim, da tukaj pomladi in socialne zrelosti ne bom dočakal in se umikam s tega foruma.
  Kdor drek kida, tudi sam začne zaudarjati po dreku.

  L p

 6. klerofinancminister Mirko pravi

  vrtnar, tako je. tu je podn od podna. smisel
  sodelovanja tu se skriva samo v psiholoških
  analizah dolocenih osebkov.

 7. NOČEM JJ pravi

  Volk dlako menja, nravi pa ne . Enkrat jurišnik SDS vedno jurišnik za Janšo .Ne se slepit

 8. Banda rdeča pravi

  Nosila ga Milka Planinc…

 9. roos pravi

  Obračunavanje z vsakim,ki ni popolnoma na liniji Janša

 10. jozo pravi

  Problem JJ je, da išče poslušne kimavčke in ne posluša tistih, ki imajo kaj znanja.

 11. opazovalec pravi

  Odločitev Žige Turka je njegova pravica, vsak poskus njegovega linča pa popolnoma zavržno dejanje. Enačenje z Previrantom nima nobene podlage.
  Če nimam prav, naj to nekdo dokaže, vendar ne z brezveznimi floskulami.

 12. opazovalec pravi

  Kaj hudiča so pa spletni oblaki?

 13. rolf pravi

  Še eden od skupine ‘resetirajmo Slovenijo’, ki so mislili, da z miško klikneš na ‘reset’ in vse se lepo samo od sebe znova postavi.
  Da s klikom ne dosežeš nič, je prvi ugotovil Pezdir, ko so Jankoviču sestavljali vlado. Drugi je bil Šušteršič, ko mu je previrant vzel miško iz rok. Tretji je Turk, ko je ugotovil, da ni mogel preprosto vse ‘poklikat’ po ministrstvu. Edino Matej Lahovnik, ki je bil v dveh vladah minister, je že zdavnaj ugotovil, da klik ne zaleže.
  Sicer je pa Žiga Turk zelo fajn človek, prespektiven in pošten. Ko bo se bo naučil, kako dejansko deluje politični parket, bo zelo dober politik.

 14. Demi Zen pravi

  politika v sloveniji bo dobla formo kakrsno bi morala ze dolgo nazaj. center ki se napaja iz korita in agitira za visoke davke in provinca ki se ji pije kri.

  tudi stranke se bodo zacele formirat v ta dva bloka.

 15. nisemon pravi

  jokl,
  si zelo dobro povedal, velja tudi za zasebno življenje. Sicer se pa kristalizira, na obeh plateh.
  Slovenci smo se predolgo spraševali, zakaj, kako ne moremo pošten narod s poštenim delom, upoštevanjem temeljnih vrednot, napredovati nikjer in nikakor.
  Toliko ‘poštenih’ infiltrirancev povsod počisti dokončno le poštena lustracija.
  Sicer Turk ostaja član stranke, le čemu?
  Šele takrat bomo napredovali. Vse inkriminirance, infiltrirance spraviti iz
  politike in javniih služb. Slovenijo pa Slovencem. Poštenim.
  Kdor se ne more identificirati z narodom, nima tam kaj iskati.

 16. Demi Zen pravi

  turku priporocam premium evernote in box. za kaj si naj pa kljucek kupi, ce se pa to ni dost , pa western digital passport

 17. nisemon pravi

  vrtnar,
  res je, da če v drek stopiš, potem smrdiš, bolj ga mešaš, bolj smrdi. Torej, je treba stopiti čez.
  Slovenci že 22 let stopamo čez njega in pričakujemo, da bodo pokidali drugi, da mi ne bomo smrdeli.
  V tem času se je ne počistilo, pač pa nabralo toliko tega, da ne moremo več stopati čezenj. Ne moremo se mu ne ogniti, da bi ne imeli nog usranih, ne vonju. Preprosto se mu ne da več nikamor ogniti.
  Če ne začnemo vsi takoj čistiti, nam bo začel kapljati na glavo. Nam, našim otrokom, našim vnukom.
  Lahko še držiš noge u luft, smredel boš pa vseeno tudi ti.
  Ko ti bo pricurljal po glavi, boš tudi noge spustil na tla.
  Odločitev je pa le na tvoji strani.

 18. Demi Zen pravi

  v bistvu v sloveniji o neki levici in desnici nima smisla vec govorit, pa ne samo v sloveniji. delitve v prihodnosti bodo fiskalnega izvora,. ne boj, mesarsko klanje za delitev davkoplacevalskega denarja. ce ga bo kaj seveda..

  ce bi provinca imela kaj v glavi bi agitirala za nizke davke a kaj ko jo je golazen pri koritu zadolzila za tisocletje..

 19. nisemon pravi

  demizen,
  še nisi ugotovil, da slovenija nima in ni imela slovenske stranke?
  četudi tako ime, so jo iz ozadja usmerjali nastavljeni rušilci.
  Kdo iz ljudstva bi si to kdaj mislil za ‘poštenega’ Peterleta?
  In zakaj šolniki, inteligenca ne hodi na volitve?

 20. Banda rdeča pravi

  Samo en stavek: Ni popuščanj do izdajalcev!

 21. Che Belica pravi

  Morda pa vam bo na Velikonočni ponedeljek objavljena sličica pomagala razumeti premike v vrhu…
  http://s21.postimg.org/5r0dj8k53/Ziga_Turk_Dobrica_Cosic.jpg

  Ko beremo o dogajanju v političnem vrhu, smo pogosto preslabo seznanjeni s podrobnostmi in ozadji, da bi jih lahko dobro razumeli. To je skoraj tako, kot bi si v hotelski sobi skušali razložiti, kaj pomeni hrup iz sobe nad vašo. Premikajo pohištvo? Se prepirajo in ravsajo? Morda pa le tako divje kavsajo?

 22. nisemon pravi

  che Belico naj še dopolnim, popolna slika vseh kavsarjev, ki jih samo ve vidite, ljudje le vonjamo in se sprašujemo od kod zaudarja…

  http://slideshare.net/lombee

 23. opazovalec pravi

  Tudi jaz sem prepričan, da bi se z Žigo Turkom morali pogovoriti v stranki brez javnosti, predvsem pa brez medijskega linča.

 24. JOJ pravi

  A je stranka tujska legija, v kateri si prisiljen biti do smrti?

 25. Demi Zen pravi

  nisemon:-) oprosti moji nevednosti, ampak res ne vem kaj so to solniki in tut sanja se mi ne zakaj ne hodjo na volitve. solniki so ucitelji?

  ja peterle je res en tak rdeci cebelar ki mu ni za zaupat se strinjam. slovensko volilno telo je razbito in nima predstave kaj je dobro za njih, drugace bi ta parlament z vilami razhajkali ze dolgo nazaj..

 26. Demi Zen pravi

  turk bi moral izstopit , ce noce aktivno sodelovat, kaj bo tam spijoniral
  ? cemu sluzi neaktivni clan stranke? ali pa mogoce ne zeli medijske drame..

 27. opazovalec pravi

  Ob nezrelosti slovenske desne politike in produciranju konfliktov med desnimi politiki, bi ne bilo čudno, če bi komunajzarji ostali na oblasti še naslednjih sto let.

 28. Demi Zen pravi

  nisemon sem pogledal sskj. za eno besedo bogatejsi.:-)

 29. Demi Zen pravi

  opazovalec: ne vem zakaj se v sloveniji govori o levici in desnici. kaj ta dva pojma v modernem politicnem svetu sploh se pomenita. politicni tabor se bo dolgorocno razbil na dva pola. na tiste ki prispevajo v proracun in na tiste ki parazitirajo na njemu in na lopove ki ropajo proracun.

  ce ne bo nekega ucinkovitega konsenza bo s slovenijo konec.

 30. Demi Zen pravi

  poznam kar nekaj solnikov btw ki pridno nosijo glasove rdecim. v bistvu s ti
  prva solnica za katero slisim , da ne glauje za komuniste. sem mislil da taki ljudje sploh ne obstajajo

 31. nisemon pravi

  demizen,
  popolnoma se strinjam s tabo, da pri nas to že ves čas velja, prikrito sicer, zelo dobro skrito, en pol daje, drugi pol jemlje; ker se ljudje tega zavedamo, velika večina ne hodi na volitve, tudi štetje je prirejeno, zadnje parlamentarne so dokaz. Na šolnike, torej delavce, ki delujejo v vzgoji in izobraževanju se vrši pritisk na različne načine, že od ministrovanja slavka gabra naprej.
  Moram povedati, da sindikat štrukelj zelo dobro k temu prispeva. Namesto, da se ga bojkotira in izstopi in ne plačuje 2% iz plače, se ga trpi. Kot vse drugo.
  Opazovalec
  strinjam se s tabo, da je potrebno počistiti in razčistiti vse, lustracija je edini način.

 32. opazovalec pravi

  Demi zen, ne strinjam se. Ta dva pola obstajata že, od kar obstaja država, oziroma ves čas obstoja človeške družbe. Med njima je tanek sloj oblasti, ki na bolj ali manj prisilen način zbira sredstva za proračun, vladarjevo blagajno, ali kakor že to imenuješ in iz njega deli sredstva za vojsko, religijo, kulturo v zadnjih stoletjih socialo, javno infrastrukturo in tako naprej.

  Osnovno vprašanje je iz kakšnih ideoloških izhodišč in s kakšno poštenostjo se izvaja ta delitev sredstev. Pri teh vprašanjih se desnica in levica bistveno razlikujeta, če pa to navežeš še na konkretne slovenske razmere, so razlike še bolj očitne.

  Drugo vprašanje je vprašanje političnega sodelovanja in izključevanja pri izvajanju oblasti. Pri tem so na slovenski desnici problemi že ves čas, ko se na Slovenskem približno samostojno izvaja slovenska politika. Ti problemi so obstajali celo 20. stoletje, kulminirali v času med drugo svetovno vojno, kar je bil tudi eden od razlogov za uvedbo komunistične diktature in niso nič manjši danes. Zato, ponavljam, nevarnost, da ostanejo komunajzarji na oblasti še nedoločen čas je realna, kaj so pa konkretne posledice komunajzarske oblasti, nam pa kaže dogajanje po drugi svetovni vojni.

 33. marko pravi

  Ena kratka anketa za izpolnit. Potrebujem jo za diplomsko. Najlepša vam hvala!!!

  http://mojaanketa.si/anketa/307671728/1/

 34. roos pravi

  Che Belica alias Lom Bee-ti pa res nimaš vse pošlihtano v glavi

 35. nisemon pravi

  Demizen,
  šolniki so v bistvu najbolj zavedni domoljubi, problemi so v pritiskih, ki se postopoma povečujejo že ves čas. Tudi pregled skozi zgodovino našega učiteljstva od Marrije Terezije dalje nam pokaže, da je ravno učitelj najbolj na političnem udaru, tako, kot tudi otroci. Politika. Pol med cerkvijo in posvetno oblastjo. Nastavljen štrukelj s strani mafikučanistov ni slučajno.
  To bando je treba razbit in se ji povsem odpovedati, odrezati, odvzeti vsako možno delovanje.
  Če učitelj uči potvorjeno zgodovino naroda, potem se ve, koliko je ura.
  Tu ne gre za nevednost.
  Učitelj je lako sodno in drugače preganjan za vsako malenkost, še ko ni prisoten na delovnem mestu.
  In množica drugih, neracionalnih abot. V bistvu brez pravic.

 36. nisemon pravi

  Marko,
  anketa je lako anonimno izpolnjena. Kdo si pa ti?

  Tudi delaš za anonimneža?

 37. Che Belica pravi

  Nikar ne izpolnjujte ankete FDVja, ki jo je kot past nastavil Marko.

  Ti “roos” pa ne glej čebeljih filmov, ker si še premajhen in ti bodo spanec motile moraste sanje, potem boš imel pa zjutraj črne podočnjake, kot kak zombi.

 38. Helloowwwwww pravi

  Nič bat. JJ v SLO ne bo obsojen. Na podlagi takega obtožnega predloga pa res ne. Razen če bo udba oz. murgelski štab tako naročil.

 39. Marijan pravi

  Lom Bee še več takih. Odlično delo!

 40. Demi Zen pravi

  nisemon: seveda sindikati so samo podaljsana roka oblasti. v bistvu so pozarni zid ki brani drzavo pred tozbami delojemalcev pod pretvezo da branijo clane pred delojadajalcevo izrabo trznih zakonitosti.
  sindikat je nateg. v komunizmu so vsaj zrihtali delavcem pol prasca zdaj pasamo se pobirajo clanarino in podkupnine menedzmenta.

  Nisemon, ce vam bodo komiji se dolgo srali po glavi ste si krivi sami. Kratkorocno vam vrzejo kaksno klobaso, a na dolgi vak vas ubijajo z davcno politiko ki dusi nataliteto, tako da cez tri generacije slovencev ne bo za en razred.

 41. Demi Zen pravi

  opazovalec sem ti dolzen daljsi odgovor in ga dobis. zgodovina je polna pravljic o uporih suznjev revolucijah.svet se nikoli ni spremenil od zametkov civilizacije sam.

  je pa relativno nova namrec ena stvar, sploh v sloveniji; volilna pravica namrec. kot je en moj spletni sotrpin z vzdevkom znan nekoc povedal; ta narod je pohabljen. pohabili so ga komunisti in pred tem regijski hegemoni. Je nenaravno razlojen in gensko mutiran

 42. Demi Zen pravi

  In generacije bodo potrebne preden se slika popravi in socialna struktura znova vzpostavi. ce seveda ze ni prepozno in se negativna selekcija samo se pospesuje. o ideolosskih izhodiscih pa po obilnem zajtrku na terasi pod palmo:-)

 43. nisemon pravi

  demizen,
  a te malo nostalgija daje, kakšen štamperle si privošči, pa prespi, boš kot nov.
  kar se natalitete tiče, se strinjam, zna biti, kar pa ni hudo, manj pa tisto bolj kvalitetno. Kar se pa genov tiče, pa tudi približno nimaš prav, k sreči, le obratno je res. Ravno narava je tista, ki fura najboljše in tako že tudi dela, nč se bati. Za to me pa najmanj skrbi.
  Važno je, da pridemo z resnico na dan in da se ljudstvu omogoči vse, kar mu po demokratičnih vidikih pripada. Vzgojiti ponosne, svobodne ljudi.
  V svobodni, ponosni družbi, s ponosnimi dedi. To je naša naloga in vloga. Tudi tvoja, ki se klatiš po svetu. Doma govorite tudi slovensko, poznajo tvoji otroci svoje prave korenine, pravo našo zgodovino? Tradicijo naše demokracije, ustavo usa, ki jo je povzela?

 44. haapy yack pravi

  @nision: Malo sanjaš. Od svetovnega denarnega sistema do svetovne države. V taki državi pa boš zelo tanko piskal. Zgodovina se ponavlja. samo, da bo ta zadeva mnogo strašnejša od vseh predhodnih. Razen če… ampak zato ni variante.

 45. IGOR pravi

  Hvala Bogu, da jih je spregledal.

 46. Demizen pravi

  nisemon: komunizma se megleno se spomnem iz otrostva ko sta starsa za bozic prinesla domov kaksne pakete s salamami in raznimi izdelki s sluzbe. Predvidevam da jih spedenal sindikat. to je vec ali manj zadnja stvar ki se je spomnem iz komunizma poleg zobozdravnika osnovne sole in zaroznjene katrce. Pa pustnega karnevala.

  Jaz sicer ne vem kako je da bi ocenil situacijo. z obiskov sodec je crna in brezizgledna. Ljudje stari in demografska krivilja ze dobro nagrizena. Ljudje katerih mnenje cenim mislijo da je hudo in bo se slabse.

  Za veliko tega ste si v sloveniji krivi sami. Kitajcev vam ne bom naprtil ti so se zgodili vsem. Nic od tega kar se v sloveniji zdej dogaja ni bilo treba. Ta rdeca mafija je kradla kot srake in ma da visijo za noge z dreves dokler ne prinesejo denarja nazaj. Sej pojesti ali zapiti na maldivih ga niso mogli toliko. Nekje imajo parkiranga za zadnjo fazo privatizacije.

  Doma ne govorimo po slovensko se jaz bi verjetno pozabil, ce ne bi blo interneta. S poreklom se ne preobremenjujem prevec, ce me kdo vprasa povem. Kar se ponosa tice, ne vem; se sama priznas da vas ze 20 let tlacijo rdeci. Ne razumem kako se pustite. Na lastni zemlji. Od ljudi , ki jih lahko odstavite kadarkoli. Sej ni da so vam vkorakali svabi, lastna golazen vas tlaci. Ko gre menedzer mim v tla pogledate. Ne razumem tega folka. Kdaj boste imeli dovolj hrbtenice da vzamete stvari v svoje roke. Kot narod seveda. Kaj vam bo ta mastna debela drzava ki vas krade? Men ni jasno in mi je zlo cudno. Kaj vam bo socialna drzava ce sluzi sam temu da banda pokrade miljarde in lenuhi kar pade z mize. Ce bi se imel namen vrnit, v tako drzavo ne morem, da mi hodi na dvorisce nek birokrat in serje po glavi. Policaji za vsakem oglom pisejo kazni. Davcna grozi rubi, tezi za vsak drek. Folk zamorjen, dela samomore, a naredi pa nic. Ko ga vprasas kako je ? Vse po starem.. Menedzerji sami stari nesposobni silaki , ki na internetu ne znajo najt druga kot gole picke. Besede vizija se v slovarju ne najdejo al pa misljo da je to neki iz marksovga kapitala.

  tak da nisemon: veliko samorefleksije bo treba preden bo ta narod odrastel, ce ga ne bo prej pobrala najstniska depresija.. sploh pa bo treba vec otrok delat. In to ne samozakonskih, ki se jim ze v otrostvu vsaja sovrastvo do ocetov

 47. MISKA pravi

  Jaz pa mislim, da ima pravico, da izstopi in prav je,da ne pljuva naokoli. Bil je el ekipe, ki je dala velik prispevek tej državi, bil je žrtev sovraštva in pljuvanja s strani rdečkarjev in poštenoje, da se mu mi, ki nismo drhal z ulice, zahvalimo in mu zaželimo srečno pot dalje.

 48. Grdi pravi

  Turk JE politik, ker v resnici ni obrazložil umika. Storil je to kar bi moral storiti veliki šef, prvi dan po objavi KPK. To je odraz slabega počutja v stranki podrejanja.

 49. opazovalec pravi

  Miska, se strinjam. O njegovem izstopu iz organov stranke ni treba reči nič drugega, mogoče edino, da je to škoda za stranko.

 50. nisemon pravi

  DemiZen,
  vidim, da si že vso odraslo dobo v tujini, torej imaš dva domova. Pravi je tam, kjer je srce, torej, pri tvoji družini. To povsem razumem. Po tvojem pisanju pa tudi vidim, da te vlečejo korenine. Odtod tudi tvoj gnev do dogajanja v domovini. Preveč se pogovarjaš samo z negativci in kritiki, ki za Slovenijo niso napravili nič koristnega ali pa so samo vlekli dobiček To je hinavščina z njihove strani in zaradi slabe vesti sedaj še pljuvanje po njej, oz slovenstvu.Slovenci smo še vedno pošteni in nesprideni, delavni in tudi ne neumni. Zaradi tega smo bili večkrat naivni in skozi zgodovino tudi zlorabljeni. Zadnjih sto let pa hudo podjarmljeni, od ww2 tudi zločinsko. Resnico šele odkrivamo, spoznavamo, ker nam je bila vsiljena laž. Z lažjo se nas želi še vedno obvladovati. Mešaš izdajalce, teroriste in nas. Tudi ti in vsi, ki ste po svetu, morate ločiti vse tri kategorije. To boste najbolje storili, če pridete za nekaj časa na dopust, si v miru ogledate lepoto naše in svoje domovine, se približate ljudem. Poleg tega bi bilo dobro, da svojim otrokom nudiš možnost, da spoznajo tudi očetovo materinščino, saj je to osnova za identifikacijo človeka. Če si pogledaš našo pravo in ne potvorjeno zgodovino, boš lako samo ponosen. Tudi svoji ženi si to dolžan. Začni pri pozitivnih stvareh, torej od začetka, z našo zgodovino. Premlad si šel od doma in to ti manjka, ta čustveni manjko si zapolni s tem, vključi še družino. Začni z malim. Poglej si zgodovina.eu, hervardi.com, primorski panterji, potem pa naprej. Izhajaj pa iz lepih in pozitivnih dogodkov, ki jih je na pretek. Spoznal boš, da smo Slovenci inteligentni in da kljubujemo vsem neprilikam. To dokazuje naš obstoj, to dokazuje naša bogata dediščina naroda.

 51. nisemon pravi

  haapy jack,
  kaj konkretno si želel povedati?

 52. JOJ pravi

  Imam predlog, ki se vam bo zdel prismuknjen, pa vendar: Vsi desno usmerjeni politiki, kulturniki, volilci, konstruktivni in sploh kritiki itd se zakopljemo v politični, kulturni itd molk v okviru obstoječega sistema in se začnemo ukvarjati samo s posli, ki nam prinesejo možnost za preživetje. Za preživetje našega gospdarstva, kulture itd.Ob tem pomagamo drug drugemu, se pravi enako mislečim. Z državo, kakršna je sedaj, z gospodarsko, finančno in splošno katastrofo se naj ukvarjajo in jo rešujejo levičarji, saj sami hočejo imeti vse v rokah. Pa naj imajo! Kako dolgo bodo zagotavljali svoj obstoj, je pa od njih odvisno. Vsekakor menim, da si ustvarimo svoj sistem znotraj obstoječega in s tem svoj način življenja. Brez velikih besed lahko počasi dosežemo svoj razvoj. Druga republika, počasi a gotovo.

 53. MEFISTO pravi

  Škoda je Turka, da je izgubljen za resno politiko SDS in Janše..

  V Slovenijo bodo res morale priti mirovne enote NATA, da nas bodo obvarovale pred biološkim in psihološkim genocidom postkomunistične levice..

 54. haapy yack pravi

  .@nisemon …napisal:Doma govorite tudi slovensko, poznajo tvoji otroci svoje prave korenine, pravo našo zgodovino? Tradicijo naše demokracije, ustavo usa, ki jo je povzela?
  _________________________________________________________
  @ EO se počasi in sigurno spreminja v super državo. Države znotraj EO izgubljajo svojo samostojnost. Sedaj bodo izgubile tudi odločanje o finacah. Vse bo prevzela kao bajagi Evropska centralna banka. Ta pa je v rokah nekaj zasebnikov. Evropa bo ena od desetih regij na planetu. Torej nekaj takega kot bluziš, demokracija, slovenščina, domače korenine in ustavo USA. To bo izginilo. Z Ustavo USA pa tam že delajlo kot svinja z mehom. Zadnji tak primer smo videli pred ktartkim. Ko korporacija Monsanto diktira predseniku in kongresu kaj morajo narediti. Pa kje ti živiš?

 55. mali pravi

  Kaj je pa to psihološki gnenocid?
  Morda to, da nekaterih še do nedavna udarnih in udarjajočih piscev na teh straneh ni več na spregled?
  __Takšnih mehkih dušic res nihče ne pogreša.

 56. nisemon pravi

  veseli đek,
  živim v Sloveniji, ti pa po vsej verjetnosti na drevesu.
  Ker moj post ni bil namenjen tebi, ga tudi ne moreš razumeti, torej tudi napačno interpretiraš. Argumentiraš pa nekaj, o čemer ni bilo govora.
  V kolikor ne misliš pisati jasno in razločno, se obrni raje na zate primernejšega sogovornika. Na tvoja nametana mnenja in še bolj nametane trditve, ne morem in tudi nočem drugače odgovarjati.

 57. Demi Zen pravi

  nisemon: ne vem res, jaz bi se najrajs v bitvu vrnil cisto sam. žena ma tle družino in zarad mene lahk tut ostane punce so na poti v college in se bodo odselile. odselil bi se le če bi klima dopuščala razvijat kaksno dinamično in agresivno dejavnost, da pred starostjo še enkrat obrnem denar. mogoče za tretjo ženo vzamem še kakšno slovenko:-)

  če v sloveniji ne bo klime bom šel pač kam drgam. tko je to resnici na ljubo.
  sicer bom pa za nekaj casa prisel z jadrnico in ostal na daljsem dopustu.

 58. nisemon pravi

  Demizen, a potem prideš sam, če prav razumem. Čez poletje si lako zadevo pogledaš in ogledaš sam. Sicer imaš pa možnost firmo imeti v Avstriji, stalno prebivališče pa tu. Itak potrebujemo možnost dela. Lepo bi bilo, če se čez poletje vidimo. Kdaj načrtuješ prihod? Tudi je lepo, da si daš možnost za srečen tretji zakon doma. Verjetno ti bo to tudi dalo smisel tvojemu življenju. Škoda, ker nisem mlajša lol

 59. Perko pravi

  JOJ, tvoj predlog ni neumen, ampak ravno obratno, je genialen. Če je Kučan imel vedno svoj klan, bi tudi demokrati lahko imeli svoje omrežje, kjer bi si med seboj pomagali, od najbolj banalnih stvari, kot so pomoč pri pokrivanju strehe do lobiranj za posle in službe. To bi desni morali že zdavnaj početi!

 60. ROFL pravi

  Demi zen stara baba nisemon se ti ponuja.

  nisemon a ti dojameš, da te en tepec z enga nevemkaj dola pod spodnjim čušperkom nateguje? pa res misliš, da je bumbar, ki namenoma spušča šumnike tujec?

  LMFAO

 61. Demizen pravi

  nisemon: hehe ja skoda ja, drugac si zelo v redu;) to poletje se ze ne, sem vpet do konca 2014, potem se pa vidimo. sem preucil vse variante vkljucno s hrvasko. v letu dni se lahko se marsikaj spremeni a tako stoji plan zaenkrat.

  Sem malo pogledal hervardi itd. v podrobnosti se ne bi spuscal, a mi je vsec kaj babic in mariborska rdeca kapica pocneta.

  v tem trenutku je najbolj pomembno postavit nogo med referendumska vrata, preden jih diktatorji na oblasti zaloputnejo. to je kljucnega pomena za slovensko bodocnost in lepo je videt da so ljudje dojeli.

  tudi ce na hitro preletim kometarje na rtv in siol, imam obcutek da so ljudje dojeli kam pes taco moli in je samo vprasanje casa kdaj bodo konsolidirali dovolj moci da resno pritisnejo na obstojece politicne vzvode.

 62. ROFL pravi

  “Demi Zen says:
  07. 04. 2013 at 15:33
  kaj so delali JJ in se cel čas sprenevedali. kaj je z vami ljudje ? če bi bili normalni, bi to golazen za ušesa odvlekli iz parlamenta in v rit nasuli.
  ta država je popolnoma gnila. tega pederskega slikarja nujno pod kljuc , premozenje pa licitirat. za obstruction of justice ce drugega ne.”

  hehehehe pojavljajoči in izginjajoči čšž-ji 😀 😀

  ubošček, samo trčen si 😀

 63. ROFL pravi

  hahaha American Demi zen, ker me je resno matral firbec kdaj objavljaš poste glede na to da v drugem časovnem pasu…

  😀 ti ampak si đek, si vzameš cajt in z nami debatiraš tudi, ko bi moral trdno spati 😀

  nisemon, ruknu te bo američan iz spodnjega Žvalberka 😛

 64. mudo moreno pravi

  He he, Rofl iz zgornjega Schwulberka. Ali igraš ponavadi moško ali žensko vlogo?

 65. ROFL pravi

  hahaha aja sedaj mi je potegnilo

  Demi zen je alt moda 😀

  še ena lepa:

  “Demi Zen says:
  07. 04. 2013 at 16:06
  kucan ta pritlehna stekla lisica se je potuhnjeno rezal ves ta cas.. kakšna golazen so ti rdečkarji to človek težko verjame. če bi država lahko imela AIDS potem bi kučanova tolpa bila slovenski aids”

  modo a to izginjajo in se potem spet pojavijo čšž-ji?

 66. Demizen pravi

  rofl: ti si obseden z mano. si ze slisal kdaj za alt keyboard? tablce mi lezijo vsepovsod vsaka drugace nastavljena.

  ne morem verjet da analiziras moje sumnike. pa ti si res trcen. ali pa te je poslala meni za vrat tista kosmata in debelorita srbska medvedka vonta:)

 67. Demizen pravi

  alt sumnikov se sele privajam btw.

 68. ROFL pravi

  @Demi zen aka modo

  me boš razsvetlil kako en post napišeš z dvema različnima tablicama?

  😀

  a to delaš vse zato, da bi ruknu staro mamco nisemon? ja madona modo a se ne pališ ti na corbetta?

 69. Demizen pravi

  ok te bom razvetlil. nekaj sumnikov napisem nekaj pa pozabim al pa se mi ne da vec. navada je zelezna srajca. zadovoljen?

 70. ROFL pravi

  z dvema tablicama?

  yeah right

 71. Demizen pravi

  z eno , na drugih pa nimam alt keyboarda. clovek kaj jes tabo, kaj je res pomembno:)) jaz sem ze tolk ruknu da se pocutim kot ginekolog.

  zdej pa moram gret. cudni ste eni..

 72. Grdi pravi

  Demi Zen – Vabljen na Ljubljanico z jadrnico. Jankovič bo priredil veličasten sprejem. ( bo plaču sladoljed )

 73. nisemon pravi

  Demizen, evo ti ga na, stara dobra slovenska foušija je vsekala na plano, še smo dobri; če nas to tudi pokonci drži, je tudi to nekaj vredno, sicer pa stara kura je najboljša župica, še najbolj zakrknjenega pokonci spravi, hehe, tudi iz Ribnice bi bil dober, rofl bi se šel pa trojčka, a dvojčka pa ne zmoreš, bi te bilo premalo? Maš rad potuho, kaj čmo.Se pa kontroliramo, samo kaj, ko se zapletete sami. Demi, še na daleč delaš konkurenco doma, imaš res dolg domet, hehe. Tapravi slovenski petelin, ki še sosedove kure poskače.Boš res moral še malo domov priti, čez leto bo ravno prav, bolje pozno, kot nikoli.

 74. TOMI pravi

  Tisti, ki so ga februarja lani zmerjali s smradom, ga zdaj najbolj hvalijo.

 75. ROFL pravi

  @nisemon

  ne hvala, ne bi. stara koka, dobra supa ali meso ne valja….

  si pa na pravem “portalu” za ponujanje 😀

  go ahead.

 76. ROFL pravi

  @nisemon

  fovšija… pffft

  lahko rečeš hvala, ker ti poskušamo odpreti oči, da bi te rat potrkljal švaler iz dbrga pula aka modo.

 77. nisemon pravi

  rofl,
  hvala za nič, si sam pritaknil lonček; ko boš kaj konstruktivnega, pa se sam odloči, zdrahe to niso, čeprav jih imaš rad in se jih poslužuješ, izguba časa in preveč nas stanejo. Nas so že, tudi vas še vse čaka, ne boj se.

 78. Hribouc pravi

  Fejst fant.
  Veliko je naredil.
  Pokazal je, kako se “to dela”. Brez ovinkov, učinkovito in pošteno.
  Močna osebnost, velik strokovnjak.

  Škoda.
  Vso srečo, gospod Turk!

 79. stand up computer desk pravi

  Aw, this was an exceptionally good post. Finding the time and actual effort to create a
  very good article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and don’t seem to get anything
  done.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen