Ratka Mladića spet nagnali iz sodne dvorane

0

Sodnik Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije je danes nekdanjega poveljnika vojske bosanskih Srbov Ratka Mladića nagnal iz sodne dvorane do konca pričanja zaščitene priče RM-345, ker je glasno govoril in izjavil, da priča laže.

Mladić je moral zapustiti dvorano po približno uri obravnave. Predsedujoči sodnik Alphons Orie ga je najprej opozoril, naj ne govori glasno. Zaščiteno pričo, ki je preživela poboj na kmetiji v Branjevu, je nato vprašal, ali je Mladić ogovoril njega, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

“Najverjetneje da, zato ker je rekel, da sem se vse zlagal. Nisem prepričan, da je bilo namenjeno meni, a predvidevam,” je dejala priča.

Ko je Mladić v spremstvu varnostnikov odhajal iz dvorane, je vzkliknil, da je to rekel svojemu odvetniku, ne pa priči, navaja Tanjug.

Glavni Mladićev odvetnik Branko Lukić je dejal, da je obtoženec, kolikor razume, govoril drugemu odvetniku Miodragu Stojanoviću.

Sodnik je Mladića že večkrat nagnal iz sodne dvorane in napovedal, da se bo tega ukrepa posluževal, če bo obtoženec govoril glasno in ogovarjal ali žalil priče.

Mladić je v enajstih točkah obtožnice obtožen vojnih zločinov, zločinov proti človečnosti in genocida med vojno v BiH, tudi genocida najmanj 8000 Bošnjakov v Srebrenici julija 1995.(sta)

mladic ratkoNekdanji poveljnik vojske bosanskih Srbov Ratko Mladić

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen