Hotel Piramida v Mariboru vstopa v hotelsko verigo Best Western

0

Mariborski mestni hotel Piramida, ki je v lasti največjega ponudnika nočitvenih zmogljivosti v štajerski prestolnici Term Maribor, se od danes dalje kot tretji v Sloveniji ponaša z vstopom v največjo svetovno hotelsko verigo Best Western International. S tem so postali del kakovostne družine 4000 hotelov v stotih državah po vsem svetu.

Kot je povedala vodja hotela Piramida Tjaša Lampe, se bo ne le hotel, pač pa tudi mesto Maribor, postavilo na svetovni zemljevid. Z vstopom v verigo bodo gostom zagotavljali standard, kakršnega so vajeni tudi v drugih državah. “Ne gre le za štirizvezdični standard v Sloveniji, pač pa smo ga z oznako Plus nadgradili in dopolnili s standardi, ki veljajo na mednarodni ravni,” je pojasnila Lampetova.

Gre za določene malenkosti, ki pa so za goste lahko pomembne, zlasti kar se tiče prvega vtisa gosta ob prihodu, je dodala in povedala, da gostom med drugim ob prihodu nudijo sveže sadje, tiho glasbo, prijeten vonj ter lepo in sveže cvetje, v hotelskih sobah je razdelan koncept postelje, kozmetika v kopalnicah pa je na še višji ravni od običajne.

Pomembna prednost vstopa v verigo je tudi vključitev v centralni rezervacijski sistem Best Western, kar bo za njih pomenilo tudi možnosti boljšega trženja in večjo obiskanost, Lampetova pa je zagotovila, da višji standard ne pomeni tudi višjih cen, saj so te ohranili na sedanji ravni.

Da si Terme Maribor s tem obetajo več mednarodnih gostov, je danes potrdila tudi predsednica uprave Leonida Selinšek, saj poslovneži, ki potujejo po vsem svetu, tej blagovni znamki zaupajo, zato verjame, da se bodo poslej še raje odločali za njihov hotel. Po podatkih Best Westerna lahko računajo na 15 do 20 odstotkov prav po zaslugi verige, sicer pa bo to edini njihov hotel, ki bo nosil ta naziv.

“Znotraj verige so namreč samo hoteli s štirimi zvezdicami ali manj, zato hotel Habakuk s petimi zvezdicami vanjo ne more stopiti,” je pojasnila Selinškova, ki danes ni želela govoriti o tem, ali drži, da naj bi Terme Maribor razmišljale o prodaji nedobičkonosnih hotelov. Kaj se bo dogajalo v prihodnje, še ne vedo, je dejala, a pripomnila, da njihovi paradni konji poleg Habakuka, Bellevueja in Piramide še oba mestna hotela Orel in Uni normalno obratujejo.

Predstavnica verige Best Western za srednjo Evropo Ivona Meissner je povedala, da so v Sloveniji že dolgo prisotni. Doslej sta bila znotraj verige ljubljanski hotel Slon in blejski hotel Lovec, zato jih veseli, da so vstopili tudi v Maribor, ki je za njih pomembna strateška lokacija. Piramida bo sicer nosila znamko Plus, ki gostom ne zagotavlja zgolj osnovne ponudbe za raven štirih zvezdic, pač pa vedno nekaj več.(sta)

best western(slika je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen