Pa kaj ima Janez Janša s Patrio? Danes nadaljevanje slovenskega procesa.

19

Na ljubljanskem okrajnem sodišču se bo danes nadaljevalo sojenje v zadevi Patria. Večina dokaznega postopka je že bila izvedena, sojenje pa se počasi bliža koncu. V petek je sicer v primeru Patria prvostopenjske sodbe izreklo deželno sodišče na Dunaju in prvoobtoženega Wolfganga Riedla spoznalo za krivega v več točkah obtožnice. Na Politikis.si smo tudi razkrili manipulacijo nekaterih slovenskih medijev, ki so poročali, da je sodnica Marion Zollner dejala, da “ni dvoma, da so slovenski politiki bili podkupljeni, da so priredili razpis v korist Patrie.”

Riedl je bil spoznan za krivega za podkupovanje v Sloveniji, poskusa goljufije in davčne utaje, trije soobtoženi so bili oproščeni, Walterju Wolfu pa zaradi odsotnosti sodbe niso izrekli. Glede na izrečeno kazen bo moral Riedl, ki je bil v času sporne nabave oklepnikov posrednik Patrie v Sloveniji, za vsaj leto dni v zapor. Tako tožilstvo kot obramba sta napovedala pritožbo.

In kdo naj bi prejel denar od Riedla v Sloveniji? Sedaj je že jasno, da je to bila lahko samo ena oseba – slikar Jure “Jurček” Cekuta. To meni tako Janez Janša kot njegov pravni zastopnik Franci Matoz, pa tudi sam Cekuta se je znašel v kazenski zadevi t.i. Patria2, kjer je obtožen kaznivega dejanja neupravičenega pridobivanja podatkov iz ministrstva za obrambo, ki jih je potem plasiral dalje Riedla in zato pokasiral denar.

Na ljubljanskem sodišču pa je na zadnji obravnavi v zadevi Patria 25. marca pričal nekdanji v. d. generalnega direktorja direktorata za logistiko Damijan Dolinar. Dejal je, da po njegovih informacijah zunanjih vplivov na izbor najboljšega ponudnika oklepnikov ni bilo.

Zagovornik Ivana Črnkoviča Dejan Marković je na obravnavi ponovno podal predlog, naj se iz spisa izloči vse dokumente, ki se nanašajo na hišne preiskave pri predstavnikih Patrie na Finskem, saj da so uredbe za omenjene preiskave prirejene. Sodišče pa je tožilstvo pozvalo, naj vendarle predloži manjkajočo dokumentacijo, povezano s hišnimi preiskavami na Finskem.

Sojenje Janezu Janši, Jožetu Zagožnu, Tonetu Krkoviču, Ivanu Črnkoviču in Walterju Wolfu se je na Okrajnem sodišču v Ljubljani začelo 5. septembra 2011. Obtožni predlog jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov patria. Vseh pet očitke zanika. (sta/ured)

jansa matoz

Po vsem videnem in slišanem ter že v Avstriji razsojenem, se lahko ponovno vprašamo, pa kaj ima Janez Janša s Patrio? To se sicer nekateri mediji sprašujemo že od septembra 2011 dalje, ko se je začel slovenski proces v zadevi Patria…

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 19
 1. pridanič pravi

  Pa kaj ima jj z Patrio?SEDAJ SIGURNO NIČ, JE PA IMEL?

 2. Ida pravi

  Bedasti Pridanič razmišljaj malo s svojo rdečo butico. Janša je bil v afero Patria specialno dodan, da bi se ga politično rušilo. To je jasno že vsakemu imbicilu razen seveda kumrofškim talibanom ne.

 3. Manca pravi

  Janšo bodo poskušali obsoditi NA VSAK NAČIN!!!! Saj mu bodo tako preprečili ponovno kandidaturo in uspeh na volitvah.

 4. lepotec pravi

  ta Pridanič; se menja nadimke kot baba gate; da tukaj trosi laži, ki nima pojma od pojmov kaj piše samo, da bi omenil JJ. ČE TAK IDIOT KOT JE PRIDANIČ PIŠE O STVAREH , ki so jasni kot beli dan, ne piše pa o stvarnih IN DEJSTVIH in obremenjenih storilcev, kot je bila vlada LDS in stranke Antona Ropa, ki je bil takrat predsednik vlade in visokih članov LDS, Jure Cekuta Pavček Drago Kos, brat od brata Kosa je bil Pavčkov odvetnik in član LDS, ki so izgubili volitve in tudi že prej prirejen posel, kako bi prišli preko Patrije do dokumentov, da bi sistemska tehnika in Pavček izdelovali Štajerja v Sloveniji, pa so to volivci preprečili ko so izvolili JJ in njeno vlado in ne zopet Antona Ropa in LDS, zato je nastala panika, ko so že nekateri iz vrst LDS dobili denar in ga zapravili, sedaj bo treba to vračati.

 5. dingdong pravi

  Komunistično avstrijsko sodstvo kot del mednarodne zarote :

  Sodišče je odločilo: Wolfganga Riedla je obsodilo na tri leta zapora – od tega dve leti pogojno. Kriv je za podkupovanje, poskus prevare in davčno utajo. Oproščen je bil izdaje poslovne skrivnosti in ustanovitve kriminalne združbe.

  Poleg tega bo moral plačati še 850.000 evrov kazni zaradi davčne utaje. Če je ne bo, mu zaporno kazen podaljšajo še za osem mesecev.

  Ostali obtoženci so bili oproščeni.

  Sodnica je dejala še: Ni dvoma, slovenski politiki so bili podkupljeni, da so priredili razpis v korist Patrie.

 6. dingdong pravi

  Seveda so krivi Rop, Drnovšek in Kučan. To je vsakemu SDS-ovcu jasno kot beli dan.

 7. Števek pravi

  Provladni levi mediji izvajajo predpripravo in pritiskajo na sodišče v Ljubljani katero vodi proces

 8. SLAVKO GOLUBAC pravi

  Nemogoce izmisljotine – kako so ti rdeckarji mocni celo na Dunaju…..

 9. Ojkar pravi

  Bedasti dingecdongec, to kar trobezljaš ni rekla sodnica na dunaju, to so si zmislili novinarji iz F571. Ne brat samo rdečih trobil dingdongec bedasti.

 10. dingdong pravi

  Rajkec moj dragi. Evo ti link z Siola, pa si preberi : http://www.siol.net/novice/crna_kronika/2013/04/zadeva_patria_na_dunaju_z_izrekom_sodbe.aspx

  Ali je morebiti sedaj tudi Siol ma SDS-ovski listi “rdečih trobil” ?
  Ah, vsak dan, vsak več in več sovražnikov …

 11. MEFISTO pravi

  Ubogi Dindong!

  Prej je nabijal po Janši, ker je bil na oblasti.

  Zdaj nabija po Janši, ker je na oblasti nesposobna Bratuškova s sanjsko ekipo.

 12. dingdong pravi

  Mefistek, kriminelec je kriminalec, pa naj je na oblasti ali ne. Utupi si že to v svojo omejeno SDS-osvko betico !

 13. dingdong pravi

  Sicer pa, dragi Mefistek, nikjer nisem omenil JJ-ja, pa tudi v članku ni nikjer izrecno omenjen. Očitno si ga prepoznal iz opisa !

 14. Vladimir Markovič pravi

  Pri tem očitno montiranem procesu gre za zelo enostavno dejstvo, da so ga inscenirale osebe, ki se deklarirajo za levičarje oziroma za socialiste. Isti zahojenci zagovarjajo ekonomsko nacionalne interese – kar v celoti izhaja iz definicije nacizma – in niso nič drugega kot nacional-socialisti le, da se tega nikakor nočejo zavedati. Konkretno, verbalno deklarirajo socialno pravičnost – podpirajo pa najprimitivnejši kapitalizem, (ki ga za nameček vodijo predvsem njihovi izbranci in podporniki), zagovarjajo državne banke in izvajajo državno – politično vodenje gospodarstva, zagovarjajo svobodo tiska (če pa piše proti njihovim interesom – sledijo ovadbe) in kot najnovejšo “cvetko”, njihovi “vstajniki” zahtevajo celo brezstrankarski Parlament, seveda v katerem bi vladali izključno njihovi “nestrankarski” podporniki. Skratka, zagovarjajo vse kar je zagovarjal in izvajal Adolf Hitler. Namesto samo Judov (ker jih pri nas pač ni) pa so za iztrebljanje določili samo demokrate, moti pa jih – tako kot Hitlerja – tudi Cerkev. Torej, tudi skozi ta proces, doživljamo popolno reinkarnacijo nacional-socializma ali skrajšano NACIZMA, ki ga nevede zagovarja skoraj polovica temeljito indoktriniranih Slovencev. Ko se ljudstvo zbudi in spregleda laži in zavajanja nekdaj rdeče kuge, ki nas je pripeljala do tega kjer smo, bo hudo. Do tedaj g. Janša pa bo treba potrpeti.

 15. xtc pravi

  To ni res! Kaj vse ste sposobni napisati v bran majerja. Ali ste mentalno
  problematični ali pa vas dobro plačajo. Drugih možnosti ni!

 16. Vladimir Markovič pravi

  XTC,

  ena od osnovnih značilnosti civilizirane medčloveške komunikacije, ki velja že od časov Grške antike (seveda, le pri civiliziranih ljudeh) pove, da se v razgovoru nikoli ne napada ali skuša diskreditirati sogovornika temveč le vsebino tistega kar navaja. In sicer ne s pavšalnimi trditvami “to ni res” temveč z argumenti zakaj nekaj je in nekaj ni res. Ker vam te stvari očitno niso znane – z vašimi navedbami resnično ne nameravam polemizirati le pripomnil bi, da nikoli v življenju ne obstajata samo dve možnosti, saj jih je vedno veliko, veliko več. Le zaznati jih moramo. Dovoljujem pa možnost, da sem po kriterijih mnogih, ki so v življenju doživeli, prebrali in ustvarili neprimerno manj “mentalno problematičen” – na to dejstvo sem celo izjemno ponosen.

 17. MEFISTO pravi

  Oprosti Dingdong, pozabil sem, da je treba biti s teboj obziren, ker te je že dovolj dotolkla nesposobna Bratuškova s sanjsko vlado

 18. Mižek Figa pravi

  “dingdong” se ponuja kot “visičmeđunogić” ali kot qurac na batino ali kot ničvredna klasika imenovana “gobec rit in sapa”,
  LP

 19. Štabna kurba Bratjoška pravi

  Bravo Vladimir Markovič

  razni mentalni retardiranci tipa XTC so izgubljeni primeri, njim ne more pomagati nič in nihče.
  fašistični levičarji sovražijo vse kar zahteva murgelski bunker.
  20 let svinjarenja po Janši jim je pustilo kronično neozdravljivo janšofobijo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen