Nove depeše Wikileaks: Kučan je bil Jankovićev mentor in je “šinfal” Pahorja

82

Nove depeše, ki jih je objavil Wikileaks, razkrivajo tudi marsikatera ozadja na slovenski politični sceni. Med drugim naj bi leta 2007 takratni premier Janez Janša za Zorana Jankovića dejal, da bo dober za Ljubljano. Nekdanji predsednik države Milan Kučan pa naj bi Boruta Pahorja označil za osebo, ki veliko govori, a brez vsebine.

Ena od depeš se je nanašala na večerjo ameriškega veleposlanika Thomasa B. Robertsona in ljubljanskega župana Zorana Jankovića ter Jankovićeve soproge januarja 2007. Kot je zapisano v depeši, je Janković veleposlanika povabil v eno najboljših slovenskih restavracij, ki je, “kot se je izkazalo”, tudi najljubša restavracija nekdanjega predsednika države Milana Kučana.

Za Jankovića je takratni ameriški veleposlanik zapisal, da je “človek, ki ga je dobro imeti na očeh” in napovedal, da bo igral pomembno vlogo na slovenski politični sceni, kljub temu da se je Janković opisal kot nepolitik.

Janković namreč po zapisih veleposlanika “razume, kaj pri ljudeh vžge in ima naraven občutek za ljudi”. Po zapiskih iz depeše je veleposlaniku celo takratni premier Janez Janša, ki je na nasprotnem političnem polu, nedavno dejal, da bo Janković “dober za Ljubljano”.

Poleg tega so v depeši opisane vezi med nekdanjim predsednikom Kučanom in Jankovićem. Med drugim je navedeno, da je bil Kučan nekaj časa Jankovićev mentor. Kučan in Janković se po zapiskih v depeši poznata več kot 25 let, v zgodnjih 80. letih pa je bil Kučan predsednik, Janković pa podpredsednik ljubljanskega športnega kluba Olimpija. Janković je o Kučanu govoril kot o pravemu politiku.

Veleposlanik je tudi pisal o pogovoru s Kučanom glede notranjepolitičnih razmer v začetku februarja 2007. Takrat je zapisal, da Kučan v SD ne vidi alternative LDS, saj da so s tedanjo vlado Janeza Janše sodelovali po principu “a la carte”, poleg tega je Boruta Pahorja označil za osebo, ki veliko govori, a brez vsebine.

Vsebina depeše je bilo tudi kosilo med Robertsonom in tedanjim predsednikom republike Janezom Drnovškom marca 2005. Takrat je Drnovšek dal več negativnih pripomb o nekdanjem premieru Tonetu Ropu in bivšem predsedniku Milanu Kučanu.

Drnovšek je kot pozitivno ocenil prvih 100 dni vlade Janeza Janše in bil zadovoljen s sodelovanjem z Janšo, piše v depeši. Drnovšek je celo kot paradoksalno označil dejstvo, da tesneje sodeluje z Janšo kot pa s svojim naslednikom Ropom, ki ga je celo sam izbral. Ob tem je kritiziral Ropa, saj da je bil doslej premehka opozicija, pri čemer je pripomnil, da je bil Janša veliko trši v opoziciji.

Veleposlanik je v depeši tudi zapisal, da vsako spodobno slovensko kosilo vsebuje dve stvari: dobro domače vino in pogovor o pomanjkljivostih medijev v Sloveniji. Drnovšek je izrazil skrb nad neuravnoteženostjo medijev. Ob tem pa je ocenil, da je odhod Kučana iz politične scene verjetno izboljšal situacijo v medijih, saj da se je Kučan vmešaval in vršil pritisk na medije.

Mimogrede, to da je Janez Janša leta 2007 za Zorana Jankovića dejal, da bo dober za Ljubljano, kaže samo na to, da Janša vedno vsakemu da priložnost da se izkaže. Pa čeprav gre za Kučanovega političnega učenca…(sta/ured)

jankovic-kucan11

 Wikileaks: Milan Kučan je nekaj časa bil Jankovićev mentor.

Foto: arhiv Demokracije

 

Št. komentarjev: 82
 1. mudo moreno pravi

  Janša ima eno veliko napako. Preveč je kooperativen. Preveč maneverskega prostora pusti svojim nasprotnikom. Preveč liberalnih načel je. Moral bi počistiti s smetmi ob prvi priliki.

 2. igor pravi

  ma dej spel se spletkarski hinavec

 3. emil pravi

  Mudo je povedal bistvo. Aplavdiram. Tako je Janša delal s Kučanom in tako z Jankovićem. Za Kučana je celo dejal, da sta dobro sodelovala ob osamosvojitvi, ta pa ga je potem vedno nabil do konca. S komunisti in njihovimi nasledniki ne moreš delati v rokavicah. To je drhal, s katero je potrebno rigorozno popucati, jih spraviti z vseh funkcij in v zapore. Samo tako in nič drugače.

 4. MEFISTO pravi

  Edini, ki dokazano zna vladati, je Janez Janša.

  Igor pa se lahko vrže na zobe, če mu to ni všeč.

 5. Rado pravi

  “Veleposlanik ZDA: Vir trdi, da je SDS pod mizo dobila 2,8 milijona evrov od Patrie”

  Voluharji SDS-ovi. Teh 2,8 milijona je seveda plačala Slovenija skozi višje cene vozil! Barabe koruptivne!

 6. Demizen pravi

  vir trdi::)) ja seveda trdi. volujar kos in druga rdeca golazen. to kar wikileaks kao objavlja da kucan kontrolira medije in rdeci kradejo to ve vsak slovenec.

  vir trdi lol. ja seveda blaz zgaga. niste rdeci samo pokvarjeni tut glupi ste.

 7. Demizen pravi

  vir trdi: dokler kucan ne bo ripnil, v sloveniji ne bo demokracije.

 8. Rado pravi

  Zadeva je popolnoma jasna.
  V preiskavi na Finskem je bilo ugotovljeno, da je 14 milijonov evrov (od namenjenih 21) definitivno že zapustilo Finsko. Nekaj milijonov sta si vzela Riedl in Wolf, ostalo je pa šlo v Slovenijo. Seveda k stranki na oblasti. SDS in njenemu šefu!!! Barabe zajedalske!!!!

 9. Rado pravi

  V Slovenskem tedniku, časopisu, ki ga je financirala SDS z denarjem iz neznanega vira, je julija 2008 pisalo: “Stranka SDS ima 800.000 evrov plusa” In to v času, ko so vse druge stranke imele minus!
  Danes, ko zlagamo mozaik za nazaj, je postalo vse jasno.
  Brezplačnik se je financiral iz Patrijinih podkupnih, SDS pa je imel toliko plusa iz istega vira!

  Janši ni bila dovolj milijarda USD, ki jih je ukradel slovenski državi s preprodajo orožja 91 do 94. Moral je jemati še! Nikoli mu ni dovolj

 10. kajatan pravi

  Kucan je bil in bo ostal mentor Zokiju. Niso namrec se vsega nakradli do konca.

 11. janševikom pravi

  Kaloh ti pa si tepec. Ko vsaj ne bi omenil wikileaksa pri tem maslu, ki ga ima na glavi tvoj financer.

  Finance:

  “Janševa SDS je dobila 2,8 milijona evrov pod mizo kot del posla z oklepnimi vozili,” je zapisal ameriški veleposlanik v Sloveniji Thomas Robertson (na sliki) v depeši, ki jo je sinoči objavil Wikileaks. Robertson se je skliceval na tajni vir, ki je imel neposreden dostop do enega od uslužbencev družbe Rotis, Patriinega slovenskega partnerja.

  Depeša:
  https://www.wikileaks.org/plusd/cables/07LJUBLJANA337_a.html

  Insajderji govorili o podkupovanju

  Robertson se je v depeši skliceval tudi na “insajderje”, ki so sumili, da je pri nakupu oklepnikov prišlo so kriminalnih dejavnosti, vključujoč podkupovanje in izplačila političnim strankam.

 12. dingdong pravi

  Popravljamo definicijo za afero Patria: udbokomunajzarskaavstrijskofinskoAMERIŠKA zarota !

 13. AmadeuS pravi

  joojojjooj svetovna zarota proti Janši….pa dejte si enkrat naliti čistega vina…in temu primerno ukrepat!!
  Pa sej bi za desnico kdaj še kakšen normalen volil, če bi mel kej pametnega na listi

 14. Demi Zen pravi

  lol kako so rdeci planili. vir trdi ja, sej ti viri ga ze par let vlacijo po sodiscih:-)
  ne morš verjet kako so rdeči butasti.

  vir trdi da sta rado in ding dong rdeči srbski podgani, z izobrazbo na nivoju nedeljka mišića

 15. Dunja pravi

  Še več v wikileaks: Wikileaks: SDS od Patrie “pod mizo” prejel 2,8 milijona evrov

 16. Rado pravi

  Zdaj bo treba še ugotoviti, kje je razlika med prodajno ceno 100 milijonov evrov in 400 milijoni evrov, kolikor je bila realno vredna Železarna Ravne, ko jo je Janša prodal Rusom leta 2007. So si Rusi in Janša pol na pol delili razliko 300 milijonov evrov?

  Zdaj, ko poznamo Janšev način dela, lahko rečemo da ja!

 17. MARIJAN pravi

  Če razumno oceniš vse možnosti, cilj in sam namen je Wikileaks le del manipulacije, ki jo nekdo izvaja, seveda ta, ki je na oblasti. Nekaj takega kot …”BAUBAU” za otroke.

 18. MEFISTO pravi

  Pri rdečkarjih nadvse kredibilen Mikstone poroča:

  ” Mene to sodišče ne bo videlo. Zdaj bodo polno zasedeni. Iz zanesljivih logov-zapora, prihajajo dramatične informacije. V celici Hilde Tovšak, si preiskovalci podajajo kljuko. Če gre verjeti informacijam, je Hilda prodala dušo hudiču. Zašpecala je vse nečednosti in svoje botre v politiki in gospodarstvu. Baje je nastala panika. Notranji minister Gregor Virant je sklical svoj kabinet. Šefu preiskovalcev je položil na srce, da Slovenija tega zdaj ne potrebuje.

  Virant je bil postavljen v neprijeten položaj. Moral bi šefici vlade povedati, da je njen šef Zoki na vrhu liste, ki jo je odpela Hilda. Pritisk na Jankoviča in njegove posle, bi sprožil novo vladno krizo. DL in PS, je ne bi preživela. Zato je Virant v kabinetu pohodil vse, za kar se baje zavzema. Naročil je, da se kriminalistična preiskava ustavi. Tu pa je počilo!”

  Celo modri in previdni Mefisto tokrat verjame Mikstonu, saj ima nekatere podatke celo iz prve roke, ki potrjujejo gornje navedbe.

  Mefisto je že pred časom napovedal, da iz SOVE odtekajo podatki, da bo Janša padel do konca februarja 2013 kot žrtev obsežne zarote in zgodilo se je.

 19. ŠIVILJSKI BRIVEC pravi

  Rado, si začel dan s tabletami ali šmarnico. Verjetno kar oboje, lahko poveš, kaj si zraven še dodal.

 20. janševikom pravi

  @demi zen aka demizen aka modo (wanna be American – č)

  poslušaj ti tepec zagamani. torej po tvoje v wikileaksu drži samo tisto kar je napisano proti komunistom in rdečkarjih, vse kar govori proti jačeglavemu je konstrukt in laž?

 21. Rado pravi

  “Mefisto je že pred časom napovedal, da iz SOVE odtekajo podatki, da bo Janša padel do konca februarja 2013 kot žrtev obsežne zarote in zgodilo se je.”

  Zarota? He, he.
  Tudi Sanader je spočetka trdil, da gre za zaroto zoper njega. A pristanek je bil trd. Tako zanj, ko zdaj “sedi”, kot za HDZ, ki se je sesula.

  Me zanima, če je Janša kaj bolj pameten? Ali bo zbežal, zdaj ko je še čas, ali pa bo vztrajal do takrat, ko bo že prepozno? Potem mu vsi silni milijoni, ki jih je nagrabil ne bodo več koristili. Črtomir pa bo preskrbljen. SDS se bo pa seveda sesul. Me zanima, kaj bodo potem počeli Tanko, Jerovšek, Grims in drugi, ki so leta dolgo pomagali Janši prikrivati svinjarije. Pa Kaloh? Si bo še upal iti po ulici?

 22. janševikom pravi

  @Rado

  naj te opomnim, da gre pri naštetih subjektih za popolne brezkompromisne trdokožce in idiote. torej ne čutijo nikakršne empatije in posledično ne prevzemajo nikakršne krivde.

 23. MEFISTO pravi

  Janševik že ve.

  Kdo pa naj bolje pozna idiote kot idiot.

 24. Demi Zen pravi

  jansevikom ti si res butast. prvič modo je nekdo drug, mi je čast da me zamenjuješ z njim, drugič jaz ne trdim da wiki laže. viri že dolgo trdijo da je sds dobila podkupnino. zgleda da so rdečim ostali zvesti le še tisti najbilj butasti. fascinira me , kako si butast razumeš, dej mi povej kako taki preživijo?

 25. Rado pravi

  Hja Janševikom!

  Seveda imaš prav. Janšo boli kurec ne le za levico, ampak za vse njegove podpornike.
  Ampak on se mi ne smili. Bolj me skrbi za Mefista in ostale. Kaj bodo, ko se jim bo svet sesul ob spoznanju, da so oboževali trakuljo, ki jih je zajedala? Na desetisoče Janševih bojevnikov brez vodstva, ko bo Janša v zaporu. ( Ali na begu, kot je bil Škof Rožman).

  In družine privržencev Janše? Lahko rečemo 100 tisoč ljudi v depresiji. Zopet bodo morale leve sile (kot leta 1945) prevzeti vso breme.

 26. MEFISTO pravi

  Demi Zen, še sanja se ti ne, komu si se na smrt zameril, ko si vžgal po Janševikom.

  On ima namreč nadvse imenitno mnenje o svojih intelektualnih sposobnostih.

 27. Kazimir pravi

  Kako kaj veliki vodja IJJ? Še kje ostal kakšen evro od 2,8 milijonov €, ki so pritekli od Patrije!?

  No dajmo začivkajte!

  https://www.wikileaks.org/plusd/cables/07LJUBLJANA337_a.html

 28. xtc pravi

  Je mogoče na Wikileaks-u kaj o Petrii in sds? Ne smete objaviti?

 29. Demi Zen pravi

  mefisto: mesece je tuhtal algoritm za sekvenco mojih šumnikov. bil je tik pred tem da razkrinka tomaža majerja in dobi plaketo od murgeljskega hobita. tik pred tem… nič, jutri je nov dan.

 30. nisemon pravi

  Slovenci bomo morali opraviti lustracijo. Ali pa bomo sedeli za provizoriš šankom na travniku svoje paše še nadaljnih sto let.

 31. Rado pravi

  ” nisemon pravi:
  09. 04. 2013 at 11:22
  Slovenci bomo morali opraviti lustracijo. Ali pa bomo sedeli za provizoriš šankom na travniku svoje paše še nadaljnih sto let.”

  Tako je. Lustracija. Vsak aktiven član SDS-a mora dobiti vsaj dvajsetletno prepoved opravljanja vseh političnih finkcij!
  Kaj so nam ti škode naredili. Najmanj za manjšo vojno!

 32. nisemon pravi

  Kar kamarila zajedalska tudi pričakuje. Če se imamo s travnika naše pašice sploh premakniti za pošteno mizo, s pošteno jedjo.
  Na pošten pogovor in poštena konkretna dejanja.

  V nasprotnem primeru lahko ostanemo kar revnih drobtinicah in oglodanih in preglodanih kosteh, ki se nam vsakodnevno servirajo.
  Smrad teh ostankov nam bo pomagal k hitrejšemu in lažjemu koncu.

 33. Demi Zen pravi

  nisemon: samo skozi zakon o referendumu in predlagat novele prek katerih kpk nadzira neporedna demokracija. edini način. a kaj boš, ta babič bo ropotal, dokler se ga ne spedena na mesto šefa neke obskurne komisije, potem bo pa utihnil. že tolikokrat videno..na žalost.

 34. nisemon pravi

  rado,

  lustracija je lustracija in velja popolnoma za vse. Če misliš na delno, to pač ni lustracija. Sedaj se izvaja lustracija naroda. Pa če ti je prav ali ne.
  Če se k narodu ne prištevaš, lustracija sploh ni tvoj problem.
  Je pa edina realnost poštenega naroda.
  Narod je pa v stranki, ki se imenuje narod, slovenstvo. Ne pripada nikomur, razen sebi in svojim koreninam, s katerimi se identificira.
  Vse ostalo je nakladanje in pobožne želje kamarile za nadaljevanje obstoječega stanja.
  Vsi vemo, da se narod s tem niti približno NE STRINJA.

 35. Rado pravi

  “Nisemmon”

  SDSovci so edini, ki se jih mora lustrirati. Ker zajedajo narodovo bogastvo.

  Če pa imaš ti morda v mislih še komuniste, potem ti moram reči, da si v zmoti. Slovenski narod s komunisti na čelu je na prag nove Slovenije leta 1990 pripeljal celotno družbeno premoženje. Po tem času pa je nekoč naše, skupno premoženje začelo izginjati. SDS, kot vidimo si ga je prisvojila znaten delež.
  Nekdanji komunisti pač ne.
  Komunisti so ustvarjali, SDS-ovci pa porabljajo.

 36. xtc pravi

  Kaloh, je mogoče na Wikileaks-u kaj o Petrii in sds? Ne smete tega objaviti?

 37. nisemon pravi

  rado,

  seveda, privilegijem in vsem zločinskim dejavnostim, svoji slavi, ki se razblinja v prah, se ne boste kar tako odrekli.
  Saj se vas narod odreka, vaših laži. Zločini, storjeni nad narodom ne zastarajo. Narod vas bo obsodil tudi posthumno. Infiltriranci, delujoči proti narodu ste pa povsod, tudi v otroškem peskovniku se najdete. Tam so odstranjeni pasji in mačji iztrebki, sama mivka pa še vedno ponekod vsebuje strupene snovi iz polpretekle zgodovine, slavnih krvavih. Ne moreš zanikati, dokazov in pričujočih nas je večina. Manjšina torej obvladujete večino. Demokracija?

 38. nisemon pravi

  rado,
  pošten komunist je končal pod krvnikovo roko, na tak ali drugačen način, že med boljševiško revolucijo in tudi še po njej od roke krvavih boljševikov.
  Najpoštenejši in najboljši ljudje, ki so do svoje zle smrti bili za in z narodom.
  Po določenem času sprejeti v ZK so pošteni sami vrnili članstvo in se od rdeče zvezde, krvave zgodovine, tudi distancirali. Torej jasno opredelili. Ne zamrznili članstvo.
  Tudi o vsem tem so dokazi.

  Še enkrat poudarjam: lustracija pomeni vse.

 39. thought pravi

  Levičarjem se je zmutilo v glavi.
  Radotu pa si ni zmutilo, on je že od rojstva trčen in je za podobne trke imun. Glavo vedno nosi ponosno dvignjeno. Kjer nič ni, tudi nima kaj pritiskati navzdol.
  Še naprej tako, tovariš Rado! Titova noga je še v Ljubljani, ostalo ti je še par kosti za glodanje.
  Dober tek!

 40. nisemon pravi

  Demizen,
  lustracija in zamenjava vsega zatohlega, obsoditev zločina nad človeštvom, poprava krivic in uvedba demokracije. Naloga naroda.

 41. dingdong pravi

  Nisemon, narod niste ti in tvoja dva prijatelja za šankom !

 42. Alojz pravi

  Kako zabavno je gledati Ratodovo norenje in laganje. Zdaj, ko je jasno, da je Kučan-Zorangutanova vlada zanič, poskuša z lažmi…

 43. Alojz pravi

  Wikileaks ne trdi, da je SDS dobila podkupnino, ampak, da njeni viri trdijo, da obstajajo sumi.

  Denarni tok je pa že pojasnjen. V Avstriji pa so bili obsojeni zaradi 150 tisoč eur, kar je dobil cekuta. Pa nič o stranki SDS.

 44. Alojz pravi

  Rado je pa postal direkten. Zdaj že kar očitno časti komunajzerje in jim pripisuje vse lepo.

  Za vse sranje je pa kriv “gldi” Janša, ki pa za čuda večino časa ni bil na oblasti.

 45. Demi Zen pravi

  nisemon kako?

 46. Rado pravi

  “Za vse sranje je pa kriv “gldi” Janša, ki pa za čuda večino časa ni bil na oblasti.”

  Slabo je ratalo šele od Janše dalje.
  Ne tega pozabit! Pred tem časom je šlo vse navzgor!
  Tri desne vlade pa so vse zajebale: Janša 2004-2008, Pahor 2008-2011, Janša 2012-2013!!

 47. janševikom pravi

  hehehe debilzen študiral tvoje šumnike… ni bila ravno študija glede na to, da si v eno in istem postu šumnike uporabljal in jih nato spet zamenjal s sičniki. v zagovor si provalil, da pišeš post na različnih tablicah. razlage kako ti rata napisati en post na dveh tablicah, nisem dobil.

  torej american NISI sploh glede na to ob katerih urah hitiš objavljati poste butec 😀

  to da hvališ modo je še en dokaz, da se nisem zmotil glede tvoje identitete.

  @mefisto
  ko pljuvaš po janševikih, se mi usta razlezejo v nasmeh.
  cilj dosežen

 48. nisemon pravi

  demizen,
  kot ves narod, v pričakovanju lustracije, druge ni. Hvala za vprašanje. Tebe ne mislim enako spraševati, ker te po nepotrebnem izpostavljam. razen, če te ne moti. Res pa je, da želim vsem poštenim ljudem mir in svobodno in uspešno življenje.

 49. nisemon pravi

  dingdong,
  seveda ne, mi trije za šankom samo šankirmo.
  Narod bomo občutili vsi, ne boj se, da ne.

 50. nisemon pravi

  sicer si pa pogledate lahko tudi sami

  http://slideshare.net/lombee

 51. kajatan pravi

  Kucan navadna rdeca svinja!!!!

 52. Štabna kurba Bratjoška pravi

  Dogajanje dokazuje, da je bil “veliki pok” skrbno pripravljen in da so udbovski agentje obdelovali tudi ameriškega veleposlanika z dezinformacijami! Zadeve nismo izvozili samo na Finsko v prisotnosti in ob veselem pričakovanju Roka Praprotnika, pač pa je neokomunistini podmladek udbe zadevo nesel tudi na veleposlaništvo.
  Da gre za izmišljene trditve dokazuje tudi postopek na sodišču. Ni dokazov za kakšno podkupovanje Janše ali SDS, prav tako znesek, ki še nima dokazljivega denarnega toka, ni več niti 50 milijonov niti 2,8 milijona, pač pa 900.000 eur. Za ta znesek ni dokaza, da ga je filipinski general Shirithaporn dejansko prejel od Riedla, zato nekateri sumijo, da je morda končal v Sloveniji. Tak sum podpihujejo predvsem tisti v Sloveniji in Avstriji, ki bi radi dosegli ničnost posla!
  Zainteresirana je avstrijska država, amerika in tudi nova slovenska oblast, ki ji je obramba najmanj pomembna, kar kaže tudi izbor ministra za obrambo.
  Shirithaporn je imel z Riedlom posle še iz časa, ko je ta delal za Steier. Z Riedlom imata tudi skupno podjetje. Shirithaporn ima interes, da ne izda svoje koruptivnosti v zvezi z nabavo opreme za vojsko, ki ji pripada.
  Vsa ta dejstva so izkoristili s pomočjo Cekute, ki je deloval kot insider pri Riedlu, tisti, ki jim je propadel posel s Steierjem in Sistemsko tehniko.
  Dražje im manj dobre oklepnike so takorekoč že dogovorili pod Ropom, le posla niso podpisali!
  Zato tudi taka jeza in od tam tudi računica o 50 milijonski proviziji, ki je skopnela z nižjo ceno oklepnikov!
  Bi pa prav gotovo stekla v žepe neokomunistični levici!
  V sistemski tehniki je bila zainteresirana stanka Cviklova žena, Kosov brat in še kdo, vključno s Pavčkom, ki je kuro, ki nese zlata jajca, polastninil.
  Resnica bo enkrat prišla na dan!
  Nič ne pomaga laganje v knjigah in medijska podtikanja!

 53. Demi Zen pravi

  viš ti si res trčen as karkoli že. sumniki šumniki ful umetnost. mogoč pa jadram in ne sme ponoč spat da me kak tanker ne zbije.

  ne razumem v čem naj bil moj motiv pretvarjat se. to veš samo ti. naj bi to dodalo k moji kredibilnosti ocenjevanja slovenske situacije. vsekakor je očitno da imam časa na pretek in tega ne zanikam. mudo je nekdo drug jaz nisem bipolaren tako kot ti.

  človek, daj se pregledat.

 54. Štabna kurba Bratjoška pravi

  @Rado
  Slovenski narod s komunisti na čelu je na prag nove Slovenije leta 1990 pripeljal celotno družbeno premoženje.
  *********************
  Pa kaj se tebi fuzla???
  Hiperinflacija je bila pod Markovićem katastrofalna. Na Ljubljansko tržnico smo hodili kupovat in prodaja DEM, da smo ohranjali kolikor toliko vrednost dinarja.

  Pa ne morem verjeti, kakšni bebci živijo med nami.

 55. Progresiv pravi

  Zanimivo, tole o tem da je Kučan rekel da Pahor ni najbolj efektiven nabijate že 4 dni – to da je pa SDS prejela 2,8 mio EUR podkupnine od Patrije pa NIKJER niste objavili ! VSI so, samo vi ne!
  Zanimivo kaj se nekaterim zdi bolj pomembno za Slovence!
  Politikis s tem resnično kažete kateremu ste naklonjeni, koliko zmorete lojalnosti, profesionalnosti in resnice! PFUJ!

 56. Demi Zen pravi

  Štabna kurba AB : rado je takrat bil še v selu orahovci opština knin

 57. Iko pravi

  Kaj je s tabo Progresiv??? To da je Kučan boter iz ozadja je obče znano dejstvo, da pa je SDS kaj dobila od patrie pa je znanstvena fantastika. Tudi tukaj je znano da je Cekuta potenil denar.

 58. Demi Zen pravi

  nisemon: mene ne izpostavljaš. pomagat pa kej dst tut ne morem. upam pa da vam uspe vzet to državo nazaj preden je prepozno.

 59. Demi Zen pravi

  progresiv a je to da drago kos trdi da je sds prejela podkupnino za patrio sploh novica? to so objavili samo mediji ki jih kontrolira kučanova tolpa.

 60. Alojz pravi

  Rado, v svojem slepem besu pišeš vedno večje neumnosti.

  Janša je po tvoje kriv, ko je v opoziciji in očitno je tak mojster, da še vladi vsiljuje svojo oblast. On je zate pravi Chuck Norris.

  In v svoji norosti si še Pahorjevo vlado označil za desno.

  Tvoj ljubi komunizem se je sesul, ko je zmanjkalo denarja. Komunajzerji so pa vse pokradli, Janša tu ni imel nič zraven.

  Pred Janšo je šlo vse gor – temu smo rekli inflacija.

 61. Alojz pravi

  A ni zanimivo, kako ob kopici levih medijev levaki tulijo čez Politikis.

 62. Rado pravi

  “Slovenski narod s komunisti na čelu je na prag nove Slovenije leta 1990 pripeljal celotno družbeno premoženje”.
  Slovenske firme: Metalna, Metalka, Litostroj, Tam, Smelt, Primex, itd., itd. so bile svetovne firme. Konkurirale so za posle povsod po svetu. V procesu privatizacije so izginile. Številčni počitniški domovi, ki so jih zgradili vsi zaposleni iz lastnih sredstev (od plače), so izginili. Tudi vse še danes obstoječe firme so v lasti peščice.
  Leta 1990 so je v režiji Demosa zgodila velika družbena kraja!

 63. Rado pravi

  Alojz,
  da boš imel za kaj biti jezen:
  http://rado.blog.siol.net/2013/04/09/sanader-in-hdz-proti-jansa-in-sds/
  To sem napisal tudi zate.

 64. Alojz pravi

  Rado, tvoje tuljenje ne bo spremenilo dejstev, pa, če še tako tuliš.

  Komunizem se je sesul, ker se ni bil sposoben prilagajati svetovnemu trgu in biti konkurence.

  Enako je bilo s tvojimi priljubljenimi firmami. Večina jih je lahko prodajala le v bivšo jugo, ker so bili premalo kvalitetni.

  Tvoje blodnje na blogu me pa ne zanimajo, saj že vemo, da si skrajnež.

 65. Rado pravi

  Slovenske firme: Metalna, Metalka, Litostroj, Tam, Smelt, Primex, itd., itd. so bile svetovne firme. Konkurirale so za posle povsod po svetu.

  “Tvoje blodnje na blogu me pa ne zanimajo, saj že vemo, da si skrajnež.”
  He, he, bolje da ne bereš, ker bi se zjokal sam nad sabo. Čeprav osem obiskov /v 15 minutah/ iz Politikisa pa le beležim.

 66. thought pravi

  Rado, kaj je zate “svetovna firma”? A je to tovarna z 5.000 delavci, ki na leto naredi 200 šraufov?
  Bedak zagamani!!!

 67. DEBELA BERTA pravi

  Tale Wikileaks je vse polj podoben oglasniku, kot, da nekdo naroča sporočila. To je to.

 68. Rado pravi

  Metalka je prodajala žerjave celo v ZDA!
  Litostroj je delal hidroelektrarne povsod po svetu. . .
  Bebci!

 69. Silvo pravi

  Zoo v SLO: Dihur Rado in njegovo poveličevanje rdečega prasca Kučana.

 70. MARIJAN pravi

  Sodeč po tujih komentarijih (Nemčija, Francija) za Wikileaksom stojijo prav te sile, ki pripravljajo NWO, kar še najbolj ustreza. Le kje bi “nekdo”, ki nima dostopa do ničesar, pripravil gradivo, ki ga ena sama oseba ne opravi v več sto letih. Torej je skupina, katere namen je manipulacija, ter nadzor.

 71. jon pravi

  Drago Kos je res nemarna žival. Za razliko od pravih kosov.

 72. Zandra pravi

  Hey! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.

  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa?
  My blog discusses a lot of the same topics as yours and I feel
  we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to send me an e-mail.

  I look forward to hearing from you! Excellent blog by the
  way!

 73. Kenton pravi

  Thanks , I’ve recently been looking for information approximately this
  subject for a while and yours is the best I’ve came
  upon so far. But, what about the conclusion? Are you certain in regards to the source?

 74. move to hawaii or california pravi

  I’m really enjoying the design and layout of your site.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to
  come here and visit more often. Did you hire out a developer to create
  your theme? Excellent work!

 75. Hi there to every , as I am really eager of reading this web site’s post to be updated regularly.
  It includes pleasant stuff.

 76. cost to move to hawaii pravi

  Hey there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due
  to no data backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

 77. best personal travel blogs pravi

  Research prices carefully before committing to one travel agency.
  They were later united under the Roman Republic and
  by the turn of another century the Roman Empire controlled the Mediterranean world.
  Being formally a part of one or another empire they couldassert their rights for independence with arms in their hands.

 78. Silke pravi

  Wonderful site. Plenty of helpful info here. I am sending it to several buddies ans also sharing in delicious.
  And naturally, thank you on your effort!

 79. Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to
  and you are just too fantastic. I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re
  saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart.
  I cant wait to read far more from you. This is really a wonderful web site.

 80. I’m really enjoying the theme/design of your web site.

  Do you ever run into any browser compatibility issues?
  A handful of my blog visitors have complained about my blog not operating correctly in Explorer but
  looks great in Chrome. Do you have any tips to help fix this issue?

 81. wp pravi

  each time i used to read smaller content which also
  clear their motive, and that is also happening with this paragraph
  which I am reading at this time.

 82. rental mobil innova murah pravi

  Hi there it’s me, I am also visiting this web page daily, this web
  site is actually pleasant and the people are really
  sharing nice thoughts.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen