Nike, Google in HBO z največ možnostmi za nagrade webby

1

Kaj imajo skupnega Barack Obama, Justin Bieber, BBC in Volkswagen? Vsi so nominirani za letošnje nagrade webby za najboljše spletne strani in aplikacije. Na seznamu kandidatov za t.i. internetne oskarje je sicer največkrat omenjen ameriški proizvajalec športne opreme Nike. Sledijo Google, televizija HBO in časnik New York Times.

Nike je za nagrade webby nominiran v 17 kategorijah, Google, New York Times in HBO v po 12, BBC pa v desetih. Nagrajence bodo razglasili 30. aprila, slovesna podelitev nagrad pa bo 21. maja v New Yorku.

Ker obstaja več kot 100 kategorij s po petimi kandidati, je za nagrade webby skorajda 800 nominirancev, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Med nominiranci so denimo igralca Lena Dunham in Tom Hanks, video igrica Angry Birds in njena različica Star Wars, blog Tumblr, portal Kayak in agencija Nasa. Ameriški predsednik Obama je nominiran v kategoriji “najboljša kampanja v družabnih medijih”, tako kot tudi pevec Justin Bieber.

Zmagovalce bo izbrala skupina strokovnjakov, v kateri so med drugim Arianna Huffington, ustanovitelj Instagrama Kevin Systrom in glasbenik David Bowie. Nagrado “glas ljudstva” pa bodo do 25. aprila izbrali uporabniki interneta z glasovanjem prek interneta. Lani je po podatkih organizatorjev prispelo več kot dva milijona glasov. (sta)

nike

 

Število komentarjev: 1
  1. sac louis vuitton pravi

    I couldn’t resist commenting, Many thanks a whole lot for sharing!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen