Mariborski vodovod je pod vodstvom Danila Burnača postal zelo uspešno javno podjetje

4

Mariborski župan Andrej Fištravec se bo danes odločil, kdo bo v naslednjem mandatu vodil Mariborski vodovod, potem ko se dosedanjemu direktorju Danilu Burnaču ta teden izteče mandat. Slednji je sicer eden izmed dveh kandidatov, medtem ko je druga kandidatka nekdanja predsednica uprave Poštne banke Slovenije Romana Fišer.

Prispele kandidature na razpis, ki se je iztekel 13. aprila, je pregledala za to imenovana občinska komisija in opravila razgovor s kandidati. Kandidaturo so sicer oddali trije kandidati, a eden od njih ni izpolnjeval pogojev.

Komisija, ki so jo sestavljali za zdaj še vedno neuradni vodja mestne uprave Marko Žula ter vodja urada za komunalne zadeve Vili Eisenhut in Svetlana Mihalenko, je opravila razgovor z Burnačem in Fišerjevo. Razgovoru s kandidatoma je prisostvoval tudi župan Andrej Fištravec, ki bo na podlagi mnenja komisije imenoval direktorja omenjenega javnega podjetja za obdobje štirih let. Soglasje k imenovanju direktorja mora dati nato še mestni svet.

Mariborski vodovod, ki z vodo oskrbuje 18 občin Zgornjega Podravja in je največji enotni vodooskrbni sistem v državi, je lani pod Burnačevim vodstvom ustvaril za več kot 13 milijonov evrov prihodkov, leto pa sklenil z okoli 40.000 evri čistega dobička.

Spomnimo: Mariborski vodovod d.d. je lani decembra pod vodstvom Burnača že drugo leto zapored postal DRUŽBENO NAJBOLJ ODGOVORNO PODJETJE v državi. Nagrado HORUS so prejeli še z večjim procentom uspešnosti kot lani. Ponovno so dokazali, da so v Sloveniji na samem vrhu družbene odgovornosti in poslovne odličnosti.

Mariborski vodovod je prav tako letos marca od ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prejel priznanje za poslovno odličnost in EU certifikat EFQM za poslovno odličnost za leto 2012. Ob tem je Mariborski vodovod med  redkimi slovenskimi podjetji vpisani v EU register poslovne odličnosti. (sta/ured)

danilo burnacUspešni direktor Mariborskega vodovoda, Danilo Burnač.

Št. komentarjev: 4
  1. alojz pravi

    V Sloveniji definitivno manjka takšnih uspešnih, pozitivnih in poštenih direktorjev podjetij! Naj se drugi zgledujejo po njem!

  2. Petrovc pravi

    Jaka umetmost voditi komunalo. Kolikor potrebujes +40% pa so cene komunalnih storitev!

  3. Vinko pravi

    Še več tako naravnanih direktorjev potrebujemo v Sloveniji, naj bo vzgled vsem, da strokovnost in vdanost šteje več, kot pa skorumpirana politika v naši državi.

  4. […] Direktor Mariborskega vodovoda d.d., mag. Danilo Burnač je pred kratkim dobil s strani mestnega sveta MOM potrjen še en mandat za vodenje Mariborskega vodovoda, ki pod njegovim vodstvom že vrsto let slovi kot zelo uspešno javno podjetje s kupicami nagrad in…. […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen