Laščan in Avstrijec sta se ga napila kot “mambe”

0

Celjski in dravograjski policisti so v torek obravnavali hudo alkoholizirana voznika. Rezultat alkotesta je 47-letnemu vozniku iz okolice Laškega pokazal kar 1,39 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Za 76-letnega avstrijskega državljana pa je preizkus z alkotestom pokazal 1,29 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti so 47-letniku, ki je na relaciji med Zidanim Mostom in Laškim pri vožnji kazal očitne znake alkoholiziranosti, vozil pa je brez vozniškega dovoljenja, najprej odredili pridržanje, vendar so mu ga kasneje zaradi slabega zdravstvenega stanja prekinili, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Zaradi kršitve cestno-prometnih predpisov so mu policisti izrekli tudi 1700 evrov globe, v preteklosti pa je že bil obravnavan zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Dravograjski policisti so na Viču ustavili 76-letnega avstrijskega državljana, ki je pri vožnji prav tako kazal očitne znake vinjenosti. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 1,29 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku odredili pridržanje, sodnica pa mu je v hitrem postopku izrekla 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Policisti vse udeležence v prometu opozarjajo, da alkohol ne sodi v cestni promet in da bodo skušali z doslednim preverjanjem psihofizičnega stanja voznikov tudi v prihodnje zagotavljati varnost vseh udeležencev v cestnem prometu.

Daleč od vzpodbudnih so tudi rezultati poostrenega nadzora cestnega prometa s poudarkom na problematiki hitrosti, ki je v torek potekal na območju celjske policijske uprave. Med tem nadzorom so namreč policisti ugotovili 104 kršitve. (sta)

pijan volan(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen