CNN poroča, da je FBI identificiral krivca za napad na bostonski maraton

0

Ameriška televizija CNN poroča, da so preiskovalci pod vodstvom zvezne policije FBI s pomočjo videoposnetka iz trgovine in lokalne televizije uspeli identificirati moškega, ki je kriv za eksplozijo dveh bomb v ponedeljek na cilju bostonskega maratona v središču mesta.

FBI bo imel novinarsko konferenco predvidoma ob 23. uri po srednjeevropskem času, ko bo morda znanega kaj več. CNN poroča, da so napadalca identificirali s pomočjo posnetka kamere v trgovini blizu prizorišča druge eksplozije. Pomagal je tudi posnetek bostonske televizije. Sicer pa so preiskovalci doslej prejeli okoli 2000 namigov in posnetkov od javnosti.

Ameriški mediji poročajo, da so preiskovalci odkrili pokrov od ekonom lonca, iz katerega je bila narejena ena od bomb in sicer na strehi zgradbe blizu kraja eksplozije. Še vedno ni jasno ali je napad delo domačih ali tujih teroristov. Da gre za teroristično dejanje, ne glede na krivce, je v torek potrdil predsednik ZDA Barack Obama, ki je dejal, da je vsak napad na civiliste z eksplozivom teroristično dejanje. Eksploziji sta zahtevali tri življenja, ranjenih pa je bilo 183 oseb. (sta)

boston

 

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen