“Hipotetični” plagiat Bratuškove? Premierka pravi, da na “hipotetična” vprašanja ne odgovarja!?

23

Politikis.si je v ponedeljek z dr. Jurijem Toplakom (tudi ta priznani slovenski pravnik bo v naslednjih dnevih naredil analizo njenega magistrskega dela) odprl zelo zanimivo temo: kdaj bo premierka Alenka Bratušek odstopila, če se izkaže, da je njena magistrska naloga plagiat. V svojem odgovoru poslancu SDS Jožetu Tanku je bila namreč zelo dvoumna oz. je zavajala javnost.

Zato smo ji poslali naslednje vprašanje:

“Premierka Alenka Bratušek je včeraj v odgovoru na vprašanje poslanca
Jožeta Tanka (SDS) znova poudarila, da bo v primeru, če ji bodo odvzeli
magistrski naslov, takoj odstopila z mesta premierke.

Naše vprašanje je sledeče: bo Alenka Bratušek s premierske funkcije
odstopila: ko ji bodo šele odvzeli titulo magistrice znanosti (denimo,
če se bo pritožila še na upravno sodišče), ali v tistem trenutu, ko bo,
če bo, komisija ljubljanske univerze to dokazala?”

Odgovor s strani piara kabineta PV je bil danes sledeč: “Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek na hipotetična vprašanja ne odgovarja. O vseh nadaljnjih korakih v zvezi z izpostavljeno temo boste pravočasno obveščeni.”

Glede na to, da je naše vprašanje bilo postavljeno zelo jasno, smo dobili občutek, da se premierka jasnemu odgovoru izmika. A to sedaj ni niti več tako pomembno. Če ji ljubljanska univerza izkaže in dokaže plagiat, bo morala s premierske funkcije odstopiti že zaradi enormnega pritiska javnosti, če ne že zaradi moralnih razlogov.

Spomnimo: rektor Univerze v Ljubljani Stanislav Pejovnik je sicer dejal, da postopek glede Bratuškove teče po najhitrejši možni poti in lahko traja od tri do šest mesecev, kar je sicer nerazumno dolgi rok. Nekateri priznani slovenski akademiki namreč že dalj časa trdijo, da gre pri magistrskem delu Bratuškove nedvomno za plagiat (se pravi, da iz njihove optike več ne gre samo za “hipotetičen” plagiat ter za to ugotovitev niso potrebovali celega pol leta

alenka bratusek mapaPredsednica vlade AB in njena sporna magistrska naloga: slovenska javnost sedaj čaka še na C – na odločitev komisije Univerze v Ljubljani. Bratuškova, če ji bo plagiatorstvo dokazano, se sicer lahko pritoži še na upravno sodišče, a to ji ne bo kaj dosti pomagalo, ko bo javnost zahtevala njen takojšnji odstop.

Foto: arhiv Demokracije

Št. komentarjev: 23
 1. gogi pravi

  Ma držala se bo za stolček isti kot njen šef iz magistrata. To so karakterji ki jim oblast pomeni več kot vse na svetu. Poglejte samo familijo janković, vsi jih zapuščajo, od poslovnih partnerjev, sedaj celo njihove žene in ljubice. Samo vprašanje časa je, kdaj se bo ta tolpa sesedla samo vase.

 2. feri pravi

  Kakršen narod takšna vlada. Vse gre v maloro…

 3. nisemon pravi

  feri,
  narod mora šele spoznati, kdo mu vodi vse niti.
  To niso ljudje iz ljudstva, niti ne delujejo za ljudstvo. To so tujci, podtaknjenci, pankrti srbsko židovske lože. Niti niso Slovenci. Loža ima pa stroga pravila. Niti ni vrh lože v Sloveniji, samo predstavništva.
  Lahko raziskuješ, na spletu dobiš vse povezave, tudi v drugih jezikih, ker to ni le naš problem, niti edini primer.
  Slovenci kot narod nismo edini talci teh združb.

 4. b pravi

  Enormni pritisk javnosti, piše Politikis? Nikjer drugje ga ne vidim, kot le pri vas, iz dneva v dan. Dozdeva se mi, da gre vendarle le za pritisk na vaš zadnik, ko tako driskate.

 5. Demi Zen pravi

  ta golazen ne bo sla od korita zlepa.

 6. mona pravi

  A je tole cajtng črnih bratov?

 7. Miran pravi

  Demi, a se ti je totalno zaprfuknlo ?

  Božček.

  🙂

 8. lol pravi

  Ko so levaki na oblasti se njim jebe za en plagiat. Rdeči pingvini so si zadali nalogo do konca opleniti Slovenijo.

 9. gost pravi

  Ona si je v DZ dovolila celo cinično in poniževalno do spraševalca razlagati, kako njene magistrske naloge nihče ne bo ocenjeval in da je za to zadolžena zgolj fakulteta, ki pa očitno kljub svoji komunajzerski opciji in stališču ‘lako ćemo’ ne more priktiti njenega plagiata in znanstvenega dela na nivoju srednješolske seminarske naloge.

  O, ja, draga Alenka Bratušek. Še kako jo bomo ocenjevali. Naj samo spomnim, da nisi nezamenljiva ter da je tvoje ‘znanstveno’ delo javno dostopno in jo lahko glih vsak, ki ima 5 minut časa razstavi na prafaktorje. In to nato objavi. In ugotovitev, da je plagiat tudi. Tista formalno in njene veze na fdv so pa nekompatibilne. Lahko bo una preko svojih prilizovalcev in priviligirancev dosegla, da se ji naziv ne vzame, spet nekaj drugega je pa pred ljudmi, EU in ZDA sikat o kredibilnosti in formalni izobrazbi, če pa vsi na lastne oči vidijo, da si lažnivka in plagiatorka.

  Če pa bo tokrat fdv šla v takšno skrajnost, da v ničemer ne bo videla plagiatorstva, potem je pa tukaj fakulteta čisto neverodostojna, njene diplome pa totalno zasmehovane in ničvredne.

 10. c pravi

  Kaj pa Danijel Krivec, poslanec SDS-a? Ta trenutek je v enakem položaju kot premierka. Še na slabšem, kajti on se izgovarja na osebo, ki je že pokojna in se ne more braniti.

 11. Marta pravi

  Ni treba biti znanstvenik, da ugotoviš, kaj je plagiat, Prepisane strani so pač prepisane strani. Kar ni zraslo na tvojem zeljniku, pač ni tvoje.

 12. M. ŠČEPANOVIČ pravi

  PAMETNA GAZDARICA JE ONA ŽENA KOJA PO VSAKI LOČITVI ZADRŽI AVTO IN STANOVANJE. NIČ NI ZRASLO NA MOJOM ZELJEVNIKU A KORPA PUNA.

 13. škof Rožman pravi

  A o Dezmanu pa nic..?

 14. VSI STRPNI pravi

  a ste videli seznam kao profesorjev, ki bodo o tem odločali?…..hahahahHAHAHAhahahahahah

 15. mudo moreno pravi

  STRPNI, pa ne da aludiraš na Pi-kalota, njenega ministra. Ta je gotovo 143% neodvisen!

 16. Black Jack pravi

  Trenutno je vlada v senci (Kučan & co) močno zaposlena z zavračanjem krivd in plagiatov njenih najljubših tvorov Jankoviča in Bratuškove.
  Lahko pa mirno trdimo, dokler bodo ti senilni starci (Kučan, Stanovnik etc) vladali v ozadju, v Sloveniji ne bo niti miru, niti sprave med levo in desno opcijo. Šele ko jih bo (končno) pokončala tista stara gospa s koso, bo mir.

 17. MEFISTO pravi

  Mudo, postal si površen.

  Decimalke si namreč kar izpustil.

 18. MEFISTO pravi

  Spodobi se in pravično je, da pada po Dingdongu.

  Čeprav nima nikoli, ampak res nikoli prav, je vsaj načelen in ne skrene s svoje napačne poti.

 19. korl pravi

  Plagiatorškova ne več dolgo potrajala. Odzadaj kučman že pripravlja mini-kardelja Šoltesa.

 20. Maja pravi

  @gost ima prav. Če fdv nič ne ugotovi v smeri njenega plagiatorstva, potem bo ta črni madež padel na tisoče diplomatov te sicer že itak umazane fakultete.

 21. NEOSTIK pravi

  @MEFISTO

  Še vedno bolje kakor ti,ki si med dvema potema,izbral tisto,ki je ni.

  Hahhahhahhahhahahhahahhhahhahaaaaaahhhahahhahhahhahhahaaahaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 22. Taček pravi

  Lani še šteti do 55. niso znali ? Danes pa ima že vsaka šivilja,Prevarantske Super stranke, magisterij ! Iz takrat podhranjene poslanke,je nastala debeluška Bratoljuška ! S kupom pretesnih kostumov,je kar padla na vrh balkanske vlade !

 23. […] ali v tistem trenutu, ko bo, če bo, komisija ljubljanske univerze to dokazala? Njen odgovor je bil nadvse prozoren… […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen