Britanska starša kriva za smrt šestih otrok v požaru

0

Sodišče v Londonu je 56-letnega Micka Philpotta in njegovo 32-letno soprogo Mairead danes spoznal za kriva smrti njunih šestih otrok. Ti so umrli maja lani v požaru, ki je zajel njihov dom v kraju Derby nedaleč od Londona. Požar sta zanetila sama starša, krivdo zanj pa sta želela pripisati Philpottovi nekdanji partnerki.

29-letnici naj bi nameravala najprej naprtiti krivdo za požar, nato pa bi zahtevala skrbništvo nad otroki, ki sta jih imela skupaj ona in Philpott. Philpott bi moral, takšen je bil načrt, otroke pravočasno rešiti skozi okno spalnice, a se je požar preveč razširil. Tako je vseh šest otrok v hiši, starih od pet do 13 let, na koncu umrlo zaradi zastrupitve s plinom.

Philpott ima sicer kar 17 otrok s petimi različnimi ženskami. V britanskih medijih se ga je prijel vzdevek “Brezsramni Mick”, potem ko je nastopil v več televizijskih oddajah in tam javno zahteval več socialne pomoči. Med drugim je v dokumentarcu leta 2007 terjal večjo hišo zase, svoj soprogo, ljubico in osem otrok.

Poleg dvojice je bil danes spoznan za krivega nenaklepnega uboja še tretji obtoženi Paul Mosley. Sojenje je trajalo osem tednov, kazen pa bodo trojici izrekli v sredo. (sta)

fire2

(fotografija je simbolična)

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen