Branko Grims o prvi nezaupnici vladi Bratuškove. V Bruslju dobila le par nasmehov!

19

Poslanec SDS Branko Grims se je odzval na nedavno romanje premierke Alenke Bratušek v Bruselj, kjer pa je, tako Grims, dobila le – lepe nasmeške in dražje obresti za plačevanje obveznosti. Grimsovo razmišljanje na tem mestu objavljamo v celoti.

“V čem je razlika med damo in diplomatom? Ko diplomat reče »da!«, misli »mogoče…«; in ko reče »mogoče…«, misli »ne!«. Če pa diplomat reče »ne!«, ni noben diplomat.  Ko dama reče »ne!«, misli »morda…«; in ko reče »morda…«, misli »da!«. Če pa dama reče »da!«, ni nobena dama.

Svetovna diplomacija pošlje čestitko vsaki novi vladi. Tudi mag. A. Bratušek jih je prejela, med njimi najbolj znano iz Severne Koreje, od Kim Jong Una. Toda te čestitke ne povedo nič o tem, kaj si kdo v svetovni državni ali finančni diplomaciji o vladi Bratuškove v resnici misli. Pri ženskah (in diplomacija je ženskega spola)  štejejo samo dejanja. Zato je bilo toliko bolj pomenljivo, kako so ob izvolitvi nove slovenske vlade odreagirali finančni trgi.

Umetno povzročena vladna kriza v Sloveniji je v času do izvolitve nove vlade povzročila hud padec bonitetnih ocen za Slovenijo in krepko rast zahtevane donosnosti desetletnih obveznic Republike Slovenije. S tem se je dostopnost denarja za banke in podjetnike zmanjšala, cena pa podražila, saj plačujemo mnogo več za obresti. Normalno bi bilo, da bi se z izvolitvijo nove vlade stvari umirile, boniteta narasla in cena denarja padla. Če bi najpomembnejši igralci v svetovni politiki in z njimi finančni trgi novo slovensko vlado jemali resno in ji zaupali. Toda zgodilo se je ravno nasprotno. V dneh po izvolitvi vlade A. Bratušek so bonitetne ocene znova padle in kar je najhuje: zahtevane donosnosti desetletnih obveznic R Slovenije so poletele v nebo ter dosegle kritično mejo bankrota držav – blizu sedem odstotkov. To za banke in podjetnike pomeni dražji denar in torej manj razvoja in manj novih delovnih mest. S tem je svetovna politična in finančna diplomacije prvič dejansko izrekla nezaupnico vladi A. Bratušek. Dvojna igra vljudnostnih smehljajev diplomatov in dejanske nezaupnice tudi s strani institucij Evropske Unije je še toliko bolj očitna, ker je šla predsednica vlade prav v teh dneh prepričevat predsednika evropske komisije g. Barrosa, on ji je z nasmehom pritrdil, vendar je takoj sledila  še hujša rast obresti, ki jih bomo plačevali slovenski davkoplačevalci. Kdo iz Slovenije ima dejanski ugled in vpliv v Evropski Uniji odlično prikaže primerjava zadnjega uspeha Janeza Janše in prvega »uspeha« A. Bratušek. Janez Janša je uspel kot predsednik vlade Sloveniji izpogajati v naslednjem obdobju bistveno več evropskega denarja, kot ji je bilo prvotno namenjeno. Takega uspeha ni dosegel nihče drug v EU! Bratuškova pa je dobila par nasmehov – in še dražje obresti za plačevanje. Bilo bi za nasmejat do solz, če ne bi šlo za našo državo. Slika uspešnosti, vpliva in ugleda slovenskih politikov je v demokratičnih institucijah Evropske Unije ter v drugih demokratičnih državah povsem nasprotna izkrivljeni sliki, ki jo vsiljujejo osrednji mediji na sončni strani Alp.

Staro pravilo je, da ko zavlada tranzicijska levica, velja le še Murphyev zakonik, ki vsebuje naslednji politični načeli: » Ne glede na to, kaj vam pripovedujejo, vam vsega ne povedo po resnici. In ne glede na to, o čem govorijo, govorijo o denarju!«.”

alenka bratusekFoto: arhiv Demokracije

Št. komentarjev: 19
 1. MEFISTO pravi

  Vsa tako imnovana Pozitivna Slovenija skupaj s prelestno magistrico in premierko se je norčevaal iz Janša – Šušteršičevih finančnih in gospodarskih reform in jih skušala blokirati tudi na ta način,da je skoraj zgoljufaai dva refernduma, zdaj pa jih mora uresničevati.

  Če to ni božja kazen, potem pač ne vem, kaj je.

  Magistrica, koalicija in vlada pa so vsekakor božja kazen za nepremišljene Slovence in domače izdajalce, kar pa že smem trditiI

 2. Prava smer pravi

  Zapreti viranta zaradi begosumja.

 3. MEFISTO pravi

  Magistrica je v preveliki želji, da bi bila železna lady, vse bolj podobna Milki Planinc.

 4. Risto pravi

  Grims, ti ga pa biksaš. Ja, dobila je par nasmehov v Bruslju, ampak bilo pa je več krohotanja in valjanja od smeha. Zlasti pri gledalcih CNN-a.

 5. marko pravi

  Smejijo se njej, smejijo se vsej Sloveniji. Res smo postali pravi bananastan. Naj čimprej pride trojka in nas reši te levičarske mizerije.

 6. olgica pravi

  AB nas pelje direktno v prepad in propad. Potem šele bomo rabili dva poštena mandata da pridemo na raven iz obdobja 2004 – 2008.

 7. Black Jack pravi

  Pa smo spet pri stricih iz ozadja. Nobena pametna stranka ne bi tako zatelebane babnice forsirala za predsednico vlade. To zmore le srbijanc Jankovič, ki tudi ni nič boljši.
  Dokler bomo v Sloveniji imeli Kučane in Jankoviče, napredka ne bo.

 8. balkanekspres pravi
 9. Black Jack pravi

  Tukaj bi morali popustiti tudi najbolj zagrizeni levičarji. Tako bebastega premierja Slovenija še ni imela.
  @balkanekspres, zelo posrečeno. To je naš novi mesija, kajne?

 10. pikica pravi

  Dober tekst Branka Grimsa! Realen in nepretenciozen. Točno tako kot je v naši skoraj že obubožani državi.

 11. Miran pravi

  Grimsi Pimpsi , le kaj bi drugega ta kreatura od človeka ?

  Sam še un Boštjanči dela Turčija je bolj škodoželjen in mentalno hendikepiran.

  🙂

 12. Ota pravi

  Kaj je sedaj z magistersko nalogo AB? Čakamo odgovor komisije, ki je nalogo pregledala. Ona je zame nesposobna a hkrati povzpetniška gospa in me preseneča, da so se Virant, Karel in Lukšič strinjali, da mesto predsednika vlade zasede gospa, ki ne zna niti dveh stavkov povedati brez branja. Gospa se precenjuje in to nas bo stalo velike škode. Po svetu se smejijo AB, pa tudi nam Slovencem, da imamo takšno premierko, ki nima ne programa ne pameti, da bi ga napisala, sedaj bo pa baje nadaljevala z Janševim programom. Virat, Lukšič, Erjavec povejte no, zakaj ste žee zapustili vlado JJ? Sramota ste vs !!

 13. stane kovac pravi

  Bratuskova ni tako agilna, da bi v teh nekaj bogih tedenckov porusila vse bozanske ekonomske dosezke Grimsove druzcine. Prej bo, da nas je druzcina veselo “farbala”….

 14. božiček pravi

  Dragi Grims, žal je tudi tvoj šef ob izvolitvi prejel iskrene čestitke od prjatla Kim Jong Una, vendar se takrat nisi oglasil.

 15. idioti pravi

  Grims? hahaha, ta clovek sploh ne vem kaj dela v parlamentu. Nesnaga od cloveka

 16. Black Jack pravi

  @IDIOT, po 297. členu bi te morali poslati v Severno Korejo, da te tvoj ljubi firer dobro premikasti. Nadel si si pravo ime, res si IDIOT.

 17. MEFISTO pravi

  Božiček, če si rekel a, reci še b.

  Res je Janša prejel očestitke tudi od severno korejskega predsednika, vendar je Kim Jong Un po slovenskem protestu pojasnil, da je prišlo do čestitke po pomoti in se je iskreno opravičil Janši, ki je bil ob tem upravičeno užaljen.

 18. mali pravi

  Gospoda Grimsa že kar nekoliko pogrešam. Eden tistih poslancev, ki tudi kaj svojega pove, ko spregovori – z razliko od raznih ajlecov, ki le ipično cepetajo do zašvicanosti.

 19. MEFISTO pravi

  Naravnost ganljivo je, kako si znajo razni idioti samokritično izbrati imena v skladu s svojim intelektualnim in duševnim stanjem.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen