V Račah iz vlakovne kompozicije kradli gorivo

0

Policisti policijske postaje Rače so v petek prijeli dva moška iz Maribora, ki ju sumijo tatvine več kot 8000 litrov goriva iz cistern vlakovne kompozicije, ki so bile parkirane na tovornem delu železniške postaje Rače. Zoper njiju bodo podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu, hkrati pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so raški policisti v petek malo po peti uri zjutraj pri Račkih ribnikih opazili parkiran osebni avtomobil, na katerem so bila odprta vrata prtljažnega prostora, poleg avtomobila pa so stali trije moški. Ko so ti opazili policijsko vozilo, so se pognali v beg.

Policisti so pri železniških tirih dohiteli 57-letnega moškega iz Maribora in ga pridržali. V notranjosti vozila so našli dober ducat polnih plastičnih posod z gorivom, na cesti pred vozilom pa še več kot dvajset posod, polnih goriva. V jutranjih urah so bili policisti obveščeni o najdbi več kot 40 polnih plastičnih posod v bližini avtoceste izven naselja Fram. Zvečer so policisti pridržali še 48-letnika iz Maribora.(sta)

policija1(slika je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen