Madžaru se je mudilo 200 km/h

0

Mariborski policisti so v nedeljo popoldne pri opravljanju poostrenega nadzora prometa na pomurski avtocesti z vozilom z vgrajenim sistemom Provida 2000 zalotili 32-letnega madžarskega voznika osebnega avtomobila Mercedes SL 350, ki je na odseku Dobrenje-Cenkova peljal s hitrostjo kar 193,30 kilometra na uro.

Na omenjeni avtocesti je sicer hitrost vožnje omejena na 110 km/h, kar je manj kot na ostalih slovenskih avtocestah, Madžar pa je na merjeni razdalji 545 metrov vozil s povprečno hitrostjo 193,3 km/h.

Vozniku so policisti po zaustavitvi izdali plačilni nalog, so sporočili iz Policijske uprave Maribor, kjer so še pojasnili, da je predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek prekoračitve hitrosti globa v višini 1200 evrov in devet kazenskih točk.

Sicer pa so mariborski policisti pretekli teden izvajali tudi nadzor nad uporabo varnostnih pasov na celotnem območju PU Maribor. Ugotovili so 485 kršitev neuporabe varnostnih pasov in štiri kršitve prevoza otrok brez ustreznih zadrževalnih sistemov. Kršiteljem so izrekli 461 glob in 26 opozoril, zoper dva pa podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.(sta)

avtocesta 200 na uro(slika je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen