Dobili bomo finančno policijo

6

Vlada je danes sprejela predlog zakona o finančni upravi, ki združuje carinsko in davčno upravo v finančno upravo, uvaja pa tudi finančno policijo, je na novinarski konferenci po seji vlade v Ljubljani pojasnil državni sekretar na finančnem ministrstvu, ki opravlja tekoče posle, Andrej Šircelj.

Po Šircljevih besedah vlada zakon o finančni upravi med drugim predlaga zato, ker bo Hrvaška 1. julija postala članica EU. To bo pomenilo konec pregledov na mejnih prehodih, kar pomeni, da je smiselno združiti carinsko upravo z davčno upravo, je dejal državni sekretar.

Razlog za novo finančno upravo je tudi racionalizacija, je poudaril. V organizaciji bo zaposlenih okoli 4000 ljudi, prišlo pa bo do združevanja podpornih služb, denimo kadrovske, finančne, splošne, je naštel.

V primeru ugotovitev, da neka delovna mesta niso več potrebna, bodo zaposleni prerazporejeni na druga delovna mesta, je dodal.

Predlog zakona gre po Šircljevih navedbah v smeri racionalizacije tudi z iskanjem sinergij na področju nadzora davčnih zavezancev in izvršbe. Vlada na ta način uvaja t. i. finančno policijo. Okrepljene ekipe bodo lahko nadzorovale davčne zavezance tudi na terenu, imele pa bodo posebna pooblastila za pregon najhujših davčnih utaj.

Omenjene sinergije bodo zaposlenim omogočile učinkovitejši nadzor nad javnimi dajatvami. Poskrbeli naj bi za okoli 13 milijard evrov davčnih prihodkov.(sta)

evroti4Finančna policija bi imela posebna pooblastila za pregon najhujših davčnih utaj

Št. komentarjev: 6
 1. Manca pravi

  Kaj nam pomaga vse skupaj, ko pa bodo novi sloni razbili komplet porcelan.

 2. umetnik123 pravi

  Finančna policija? 20 let prepozno !!!!!!!!

 3. Toni pravi

  ja seveda je to super pa kaj, ko bo ta Plagiatorska vlada z preVirantom vse pokopala in razbila, saj poznamo previranta kako gleda za svoj TR, lump vampirski veleizdajalski fuj in fej…

 4. mali pravi

  Pričakovanja vsakega prašička so, da postane velka tolsta svinja ali prasec.

 5. judištir pravi

  ALELUJA1

 6. Demi Zen pravi

  financna policija rdecih ne bo zaznavala takot cebele lol. spet bodo lovili kurje tatove. kucanovi martincki se bodo pa soncili na plazi.

  golazen rdeca se spreobrne ko se v grob zvrne. kradli bodo dokler lahko migajo s previrantovo asistenco.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen